IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Ако ще и 10% да отиват.

Аз се дразня на практиката в момента - завършва лекар държавна поръчка и си бие камшика на Запад.
    Два негатива: хем сме се охарчили за образованието му, хем пак няма лекари.
    И кой е виновен че отива на запад - да не мислиш че на него не му е по-добре да си изкарва хляба там където е роден, където са приятелите и близките му.

Но защото много хора мислят като теб - Аз няма да плащам данъци че да им давам заплати. И човека си взима чукалата и изчезва. И ако спреш да му плащаш и образованието съвсем никакви лекари няма да има в България, защото всичките ще остават там където са учили. И ще се налага да ходиш на Шаман да те лекува.

Ей това са тези външни ефекти където ги говоря, но кой ли ме чува.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
      Дами и господа, деконструкцията на една помпозна фасада е завършена - представям ви един дребен трохояд, който само допреди малко се правеше на ГОЛЯМ ИГРАЧ, а сега оправдава страхливостта си с "разумност".

Човека, който с потресающия си (недоказан от независимо измерване) интелект беше готов да завладее световната финансова сцена се оказа мижав и страхлив лешояд, препитаващ се по изкопирана методология от огризките, оставяни от пировете на финансовите лъвове и акули.
      Дами и господа това са долни инсинуации, сътворени от болният мозък на един фалирал форекс трол, издънка на най гнусната крадлива и лъжлива Българска Серопозитивна Партия..
      Когато нямат аргументи а те винаги нямат започват с мятането на помия за да отклонят вниманието от ограничените си възможности.
      Last edited by 4un4o; 05.09.2012, 16:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        От твоите данъци едва 3% отива за образование. Така че споко не си платил на никой нищо, защото има голяма вероятност някой друг да е давал по-висок процент от данъците си за някакви твои нужди или нужди на семейството ти.
        Ако ще и 10% да отиват.

Аз се дразня на практиката в момента - завършва лекар държавна поръчка и си бие камшика на Запад.
        Два негатива: хем сме се охарчили за образованието му, хем пак няма лекари.

Коментар

Първо, млади момко , в България вече пенсията не се "заработва", а се доживява. Т.е. шансът за пенсия е доста малък.

И второ - това, че семейството ти е дало на тази държава, по никакъв начин не оправдава защо моите данъци ще трябва да се изхарчат за твоето образование, плодовете на което ти ще реализираш за чужда икономика.

И трето - как точно работата ти в Англия, САЩ и друга държава ще "заработи" моята пенсия, която евентуално бих получил след години?
          От твоите данъци едва 3% отива за образование. Така че споко не си платил на никой нищо, защото има голяма вероятност някой друг да е давал по-висок процент от данъците си за някакви твои нужди или нужди на семейството ти.

Коментар

И второ - това, че семейството ти е дало на тази държава, по никакъв начин не оправдава защо моите данъци ще трябва да се изхарчат за твоето образование, плодовете на което ти ще реализираш за чужда икономика.
            Точно това ти обяснявам - моето семейство плаща е платило моето образование, не ти. Впрочем и аз съм работил 4 сезона в чужбина и съм вкарал немалко пари в икономиката, а за висшето си образование съм плащал сам. На фона на 30% неграмотност и 20% безработица сред младите отказвам да се чувствам длъжник.

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            И трето - как точно работата ти в Англия, САЩ и друга държава ще "заработи" моята пенсия, която евентуално бих получил след години?
            Не сме се разбрали - плащането на образованието е инвестиция, и като всяка инвестиция е рискова. Плащаш с надеждата, че младите ще научат достатъчно, че да могат да изкарват достоен хляб тук, и така да не емигрират.

И още - от чужбина родителите ми и брат ми пращат помощи на бабите и дядовците ми, така че да изучиш и пратиш децата си в чужбина всъщност е най-сигурната и финансово изгодна пенсионна схема, макар че емоционално е доста тежка.
            Last edited by Pavlik Morozov; 05.09.2012, 16:12.
            "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

Ами с надеждата, че ние ще ти заработим пенсията, която ти първо подари на БКП да построи НДК, а сега подаряваш на ГЕРБ, за да построят зала Мутреец.

И още нещо - семейството ми е внесло в тая държава повече пари отколкото е изнесло. Не сме длъжници НИКОМУ!

Повечето от тия дето са мат'рял с отрицателна добавена стойност за обществото и без това не напират да емигрират.
              Първо, млади момко , в България вече пенсията не се "заработва", а се доживява. Т.е. шансът за пенсия е доста малък.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                По добре врабче в ръката отклкото орел в небето!
                Дами и господа, деконструкцията на една помпозна фасада е завършена - представям ви един дребен трохояд, който само допреди малко се правеше на ГОЛЯМ ИГРАЧ, а сега оправдава страхливостта си с "разумност".

Човека, който с потресающия си (недоказан от независимо измерване) интелект беше готов да завладее световната финансова сцена се оказа мижав и страхлив лешояд, препитаващ се по изкопирана методология от огризките, оставяни от пировете на финансовите лъвове и акули.
                "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

Я ми обясни този термин: "фалирам няколко пъти" на форекса. Нещо като "мултипъл обесване" или "сгази ме автобус.... два пъти" ли означава?
                  Ти си знаеш как става ако играеш на форекс

Коментар

Хубаво - аз не те карам да стоиш тук, но не разбирам защо искаш да ти плащам образованието, твоето или на децата ти, ако сте решили да се изнасяте от държавата.

Прав ви път, но без моите данъци.
                    Либертарианството е пълна простотия. Или мариалистичния комунизъм - не знам кое от двете демострираш в момента.

От образована работна ръка всеки печели. Не само образования, но и всеки който го наема, обществото като цяло чрез подобряване на качеството на управлението и икономиката. Образованието е едно от нещата които дава най-големи външни ефекти за обществото. И като такова е нормално в целия цивилизован свят да бъде общо достъпно.

А мисленето което демонстрираш е на американски крайно десен селянин, който си няма идея щое е това образование, защото никога не е могъл и да се надява да го изкара.

Сори но от тази крайно дясна простотия просто ми се повръща.

Коментар

Хубаво - аз не те карам да стоиш тук, но не разбирам защо искаш да ти плащам образованието, твоето или на децата ти, ако сте решили да се изнасяте от държавата.
                      Ами с надеждата, че ние ще ти заработим пенсията, която ти първо подари на БКП да построи НДК, а сега подаряваш на ГЕРБ, за да построят зала Мутреец.

И още нещо - семейството ми е внесло в тая държава повече пари отколкото е изнесло. Не сме длъжници НИКОМУ!

Повечето от тия дето са мат'рял с отрицателна добавена стойност за обществото и без това не напират да емигрират. На тях дръж сметка.
                      Last edited by Pavlik Morozov; 05.09.2012, 16:04.

Коментар

И всичките фалират - повето по няколко пъти преди да им дойде акъла.
                        Я ми обясни този термин: "фалирам няколко пъти" на форекса. Нещо като "мултипъл обесване" или "сгази ме автобус.... два пъти" ли означава?

Коментар

Аз пък се надявам да продължи да клъвка трохички благодарение на капитал, който му е паднал (по негово признание) като подарък, и да си се чувства като гениален инвеститор и предприемач понеже върши нещо, дето всеки примат с минимално обучение и грамотност може да върши.

В моя тефтер вече е подреден - "трохояд".
                          По добре врабче в ръката отклкото орел в небето! Щом си толкова добър постни 10 сделки с вход лимит и стоп. и ще те видим. Имаше двама изхвъргачи като теб, видяхме ги докъде я докараха. Сецката
                          и Ванизелос.
                          Единствено Рукито печелеше! и то със скалп. Моята система е взаимствана от него, само ,че е подсигурена със Мартингейла. до 27 последователни грешни входа.
                          Last edited by 4un4o; 05.09.2012, 16:00.

Коментар

Всички във форекса си мислят че са гении. То ако не се самозалъгваха така никога не биха се хванали на този хазарт. И всичките фалират - повето по няколко пъти преди да им дойде акъла.
                            Именно - 4ugun4o е комплексар, който пръцка под юргана, а мисли че пуска гръмотевици на световния финансов небосклон. И се надявам това да продължи да бъде така, защото ако фалира какво имаме - тотална щета. По-добре трохояд-мегаломан, отколкото клошар.
                            Last edited by Pavlik Morozov; 05.09.2012, 16:13.

Коментар

Не е така - никой никого не е спрял. Не ме кефи в България взимам си чукалата и отивам в Англия или Германия. Имаме свободен пазар на труда.

Стига сте живели в 80 те години. Тва време отдавна е на историческото бунище.

Прав ви път, но без моите данъци.

Коментар

Аз пък се надявам да продължи да клъвка трохички благодарение на капитал, който му е паднал (по негово признание) като подарък, и да си се чувства като гениален инвеститор и предприемач понеже върши нещо, дето всеки примат с минимално обучени еи грамотност може да върши.

В моя тефтер вече е подреден - "трохояд".
                                Всички във форекса си мислят че са гении. То ако не се самозалъгваха така никога не биха се хванали на този хазарт. И всичките фалират - повето по няколко пъти преди да им дойде акъла.

Коментар

Working...
                                X