IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Правителството на царя – най-младо, министрите на Луканов – най-стари

Най-младото правителство на България в последните 22 г. е царското (2001-2005) - средна възраст 44,93 години. Юпитата на Сакскобургготски са по-млади и от депутатите от НДСВ. Така 39-ото народно събрание, където жълтите имаха 120 народни представители, не е рекордьор по младост (средната му възраст е 45,51 г.)

Първенец (средна възраст 44,80 г.) е 36-о народно събрание - първият обикновен парламент след 1989 г. , когато в политиката нахлуха млади, нахъсани за промяна идеалисти. Хора с различни професии, които извършиха генерационния пробив в българската политика.

Какво се крие зад данните? Влияе ли възрастта върху политическите решения? Абсолютно, отговаря книгата „Поколения и възраст в политиката“ на Калоян Методиев, екслидер на младежкото СДС.

http://pressadaily.bg/publication/28...0%D1%80%D0%B8/

Коментар

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
      Само не мога да разбера с какво учителите и лекарите трябва да са по-специални от другите. Разбирам, че са гласовити и искат да им се изсипва потока на благата и всички да сме им длъжни, но има пазарна икономика - пазара трябва да оцени количеството и качеството на техния труд. Време е да излязат от люлката на социализма и крилото на държавата. Фактите са, че им се дават в пъти повече пари а услугата им е плачевна, и наглостта им расте. Нагледахме се на ценните металурзи и ценните железничари, оказва се, че където копнеш вони и се краде на поразия. Благата ги приватизират, а разходите са на сметката на солидарния данъкоплатец.
      +1024
      Сега ще те почнат, трай само малко, че бавно мислят!

Коментар

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
        Колега,
        Съгласен съм с теб в повечето от тезите ти, но позволи ми да те поправя за цитата, защото виждам че често го използваш, даже ще се опитам да ти изпратя оригинала - в него не става въпрос за комунист или комунистически убеждения, защото комунизма е тоталитарен. По-скоро става въпрос за либерали и за леви убеждения. Такива са лейбъристите и социал-демократите, зелени и всякаква друга сволоч - но те далеч не са комунисти. Нали се сещаш, че Уинстън Чърчил никога, дори и на 20 не би си помислил да е комунист.
        Прав си! Но комунистическата идеология пасва още по добре на думите му. Трябва да си млад и зелен за да се хванеш на глупавите им идеи.
        "Да ходим да работите"
        или "Да ходим да се биете! Ще се биете до последна капка кръв но ще победим"

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
          Да мислим, бе, хайде да мислим!

100 милиона годишно за спортни федерации, източвани от свои хора - има!

3 милиарда годишно пряко и косвено за МВР и МО - има!

200 милиона за зала Мутреец, подарена на ТИМ - има!

100 милиона за подслушване - има!

БОРКОР, ДАНС и други синекури - пак милиони на вятъра!

А за образование и здравеопазване, дето създават някои от най-ценните блага - квалификация, възпитание и здраве - какво харчим? И как се отнасяме с хората, които ни учат и лекуват? Защо отказаха на лекарите статут на неприкосновено лице в случаите, когато някой ги атакува на работното им място?
          Само не мога да разбера с какво учителите и лекарите трябва да са по-специални от другите. Разбирам, че са гласовити и искат да им се изсипва потока на благата и всички да сме им длъжни, но има пазарна икономика - пазара трябва да оцени количеството и качеството на техния труд. Време е да излязат от люлката на социализма и крилото на държавата. Фактите са, че им се дават в пъти повече пари а услугата им е плачевна, и наглостта им расте. Нагледахме се на ценните металурзи и ценните железничари, оказва се, че където копнеш вони и се краде на поразия. Благата ги приватизират, а разходите са на сметката на солидарния данъкоплатец.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Темата осиротява между 5 и 6 часа вечерта.

Бат Бойко ви направи метро, за да може по-бързо да се прибирате от държавните компютри на личните.

Поне за това трябва да му благодарите!
            Аноне, осъзнай се.

А ако не искаш - пробвай да му насмучеш на Бойко оная работа.

--------------
            Два въпроса от мен относно Метрото:

- Колко е направено по времето на Бойко, да Му се свети името?
            - Защо картата за "бойковото" метро е по-скъпа, отколкото билетите?

Трети въпрос - лично мой - къде ви е кефа да правите минет на Бойко Борисов?
            Свободен във виелицата.
            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
              А бре нещастнико. Нестига ,че си на държавна заплата, ами и работа не вършиш По цял ден плющиш глупости на поразия. Нали те засякохме , че последното ти мнение е в 16.08 ч, минал си да кажеш довиждане на началника и да се натегнеш и от там право в къщи. И ето те пак в 17.57 на линия. Ясен си ми като бял ден. Ако беше много велик търговец, тук ли щеше да си чешеш езика по цял ден. или щеше да търгуваш. Ач кюпек си и си се продал на БСП за една мизерна заплата в администрацията. Поне да беше свършил нещо. Заради такива като теб сме на този хал. А ревете за увеличение на заплатите като вдовици за хой.
              От къде ще дадеш пари като си гладна въшка. Само голтаците и малоумниците са влюбени в серопозитивните.
              “Който на 20 години не е комунист,той няма сърце, но който на 40 е все още комунист - ТОЙ НЯМА ГЛАВА !!! Уинстън Чърчил” ...
              Колега,
              Съгласен съм с теб в повечето от тезите ти, но позволи ми да те поправя за цитата, защото виждам че често го използваш, даже ще се опитам да ти изпратя оригинала - в него не става въпрос за комунист или комунистически убеждения, защото комунизма е тоталитарен. По-скоро става въпрос за либерали и за леви убеждения. Такива са лейбъристите и социал-демократите, зелени и всякаква друга сволоч - но те далеч не са комунисти. Нали се сещаш, че Уинстън Чърчил никога, дори и на 20 не би си помислил да е комунист.

Коментар

• [QUOTE=Pavlik Morozov;1059310960]

Снимката на аватара ти цепи мрака много е яка ретро

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
                  Силните и уверени хора не клечат по цял ден да събират в един екран трохи, а в другия да се изживяват като гении. Така правят слабите и неуверени хора, които се опитват да предизвикат чуждото възхищение и завист, за да се почувстват значими и успели. Парите могат да ти купят фасада на играч, но не и душевния мир на истински победител в живота.

Съжалявам, че не мога да ти направя кефа като ти завидя, но не съм трохояд и бих дал пари да не съм на твое място.
                  А бре нещастнико. Нестига ,че си на държавна заплата, ами и работа не вършиш По цял ден плющиш глупости на поразия. Нали те засякохме , че последното ти мнение е в 16.08 ч, минал си да кажеш довиждане на началника и да се натегнеш и от там право в къщи. И ето те пак в 17.57 на линия. Ясен си ми като бял ден. Ако беше много велик търговец, тук ли щеше да си чешеш езика по цял ден. или щеше да търгуваш. Ач кюпек си и си се продал на БСП за една мизерна заплата в администрацията. Поне да беше свършил нещо. Заради такива като теб сме на този хал. А ревете за увеличение на заплатите като вдовици за хой.
                  От къде ще дадеш пари като си гладна въшка. Само голтаците и малоумниците са влюбени в серопозитивните.
                  “Който на 20 години не е комунист,той няма сърце, но който на 40 е все още комунист - ТОЙ НЯМА ГЛАВА !!! Уинстън Чърчил” ...
                  Last edited by 4un4o; 05.09.2012, 19:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ugun4o Разгледай мнение
                    И недей плака на чужд гроб. Аз съм силен защото съм достатъчно богат. А силата на парите е голяма и отваря много врати..
                    Съжалявам ,че ми завиждаш, но то акъла не е хой да ти го вкарам, а трябва учение и гънки.
                    Силните и уверени хора не клечат по цял ден да събират в един екран трохи, а в другия да се изживяват като гении. Така правят слабите и неуверени хора, които се опитват да предизвикат чуждото възхищение и завист, за да се почувстват значими и успели. Парите могат да ти купят фасада на играч, но не и душевния мир на истински победител в живота.

Съжалявам, че не мога да ти направя кефа като ти завидя, но не съм трохояд и бих дал пари да не съм на твое място.
                    Last edited by Pavlik Morozov; 05.09.2012, 19:13.
                    "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      Миа и Анон, това е така докато твоя микросвят не се сблъска с този на другите.
                      Когато се сблъскаш с проблем, винаги имаш повече от едно решение, за неговото отстраняване.
                      Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ugun4o Разгледай мнение
                        Затова си верен слуга на Партията нанесла най много щети на народа си!
                        Верен слуга на Партията е Рапона. Също и лакей на мутрите и на Кремъл. За което ще си го отнесе - ЕК вече почва разследване на машинациите на Газпром, в които се включи и той като колаборационист.

Ако не беше отхвърлена кандидатурата му щеше да е станал вътрешен министър в Триглавата и още нямаше да се е сетил, че дядо(то на жена) му бил убит от комунистите.
                        Last edited by Pavlik Morozov; 05.09.2012, 19:03.
                        "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Анон, трябва да има някакво разумно ниво на солидарност- ако щеш с идеята да запазиш читав твоя генетичен материал , но не във вида, в който е сега. С бактериите може и да се справиш, но вирусите не ги е еня за класовата и социална принадлежност.

Държавните поръчки по по-скъпите специалности- каквато е медицината, трябва да бъдат обвързани с някакъв последващ ангажимент към обществото.
                          В скандинавските страни лекарите почти до пенсия изплащат образованието си.
                          Не е вярно. на 40г ве4е са го изплатили в Норвегия. Така е направено там. Ако имаш в предвид друга скандинавска страна - не споря, но за Норвегия е от БГ доктор работещ там.

Коментар

• Да е ясно - пиша само от мой компютър.

Коментар

• Къде се дяна Павлика, да не отиде да разкулачва богати кулаци на село?????

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                Темата осиротява между 5 и 6 часа вечерта.

Бат Бойко ви направи метро, за да може по-бързо да се прибирате от държавните компютри на личните.

Поне за това трябва да му благодарите!
                                Няма БСП ри . Хукнаха да копат по селата! И да пасат патките! Аз пък съм си направил една резервация в Разлог. СПА център с пълна програма. Ако вдигне Бойко още малко бензина ще съм много доволен. Да се види кои ще се разминаваме по пътищата за курортите?
                                П.П.А бре другарчета от работа Гърбат се става Богат се не става!

Коментар

Working...
                                X