Първоначално изпратено от коки
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
След още един мандат на ГЕРБ положението ще е трагично Песимистични са тенденциите за населението на България, които отчита в последния си доклад Националният статистически институт.
Страната ни оглавява черната статистика по смъртност в Европейския съюз. В сравнение с европейските държави равнището на общата смъртност на населението у нас е доста по-високо - 14.7‰. http://news.ibox.bg/news/id_2098077124Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеРоднина, милиционер, милиционер, роднина!Не е филм, а реалност! Това е новата, стара власт! цък http://www.capital.bg/politika_i_iko...i/?ref=miniurl
Last edited by йосиф; 30.04.2012, 12:31.
Коментар
-
Роднина, милиционер, милиционер, роднина!Не е филм, а реалност! Това е новата, стара власт! цък http://www.capital.bg/politika_i_iko...i/?ref=miniurl
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Гарантирано от Цветанов Конкретният случай http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/0...iistvoto_na/е азбучен пример за неспособността им да разкрият и докажат едно очевидно битово (а не поръчково) убийство. Неспособност, неадекватна организация на работата, безхаберие, мързел (които не могат да бъдат компенсирани с чуждестранни експертизи). Но преди всичко демотивация и деморализация на полицаи и прокурори. Демотивация, породена и подхранвана може би основно от публичните пиарски изпълнения на един министър , който оценява, отсъжда, громи, оневинява. Предварително и окончателно.
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Всъщност около този наш "отказ" от строеж на АЕЦ Белене има много въпросителни. Много неща не са ми ясни.
Първо. ЗАЩО беше освободен (направо изгонен) от министерския пост Трайчо Трайков? Той е противник на АЕЦ Белене. Няма логика да го освободиш.
Второ. Веднага след оповестяване на новината изтекоха сведения за предсрочно отзоваване на посланик Уорлик. Причина-не попречил достатъчно на руските енергийни проекти.Ами нали прекратихме Бургас-Александропулис и Белене.
Трето. Защо това решение беше взето ПРЕДИ да се проучи доклада?
Четвърто. Защо това решение беше оповестено преди стратегическите за България преговори с Газпром (разбирай Русия) за бъдещите доставки на газ? Знае се, че сегашните договори изтичат в края на годината.
Пето. Защо руснаците се държат сякаш нищо не сме им казали? Имам усещането, че не са чули нашият отказ. Всъщност може ли да отиде един министър и да каже устно "отказваме се"? Не трябва ли да връчи официално някакъв документ?
Шесто и последно. КЪДЕ е Стамболов? Да не е заедно с Бойко в Азербайджан?.И ще ни докарат газ.
Предполагам че сега надуват с газ един огромен син балон. С надпис "Бойко Борисов".Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнениеКогато фактите говорят и боговете мълчат!!!
А и още нещо списанието ТЕМА не е всекидневник....
А аз какво съществото съм, няма никакво значение в конкретния случай!!!!
След проверката ще стане явно какво що.А тази статия е просто на ниво всекидневници. Ама нищо четете си такива вестници и си мислете че имате възгеди за живота и политиката въобще.хяхях
Има заначение и не само в конкретния случай.И то огромно.
Ама това ще го разбереш на по късен етап от развитието си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вътрещаря Разгледай мнениеСтатията ти кат123 е копи пейст и е просто поредната клевета измислена и подредена от едни хора които са извън парламента и никога няма да се върнат там.
Такива пасквили от всекидневници избягвай да копи пействаш, защото си личи колко лекомислено същество си. Така ли е?
А и още нещо списанието ТЕМА не е всекидневник....
А аз какво съществото съм, няма никакво значение в конкретния случай!!!!
Коментар
-
Така управлява ГЕРБ!!!
Войната на Мавродиев
Последните инфарктни събития около КФН всъщност никак не са случайни, твърдят запознати. Те са част от много по-сериозната подмолна война, която отдавна върви между лобитата на двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Цветанов вече успя да наложи "партийната линия" при освобождаването на двамата експертни министри Трайчо Трайков и Стефан Константинов, които бяха заменени от верните на ГЕРБ Делян Добрев и Десислава Атанасова. "Дянков в момента е вкаран в ъгъла и се опитва да спаси поста си, отбранявайки се от атаките на Мавродиев. Само преди година, покрай скандала с апартаментите ситуацията бе коренно различна - Цветанов бе под натиск. Премиерът обаче ще има последната дума", заяви пред "ТЕМА" високопоставен източник от ГЕРБ.
Дали Дянков има аргументи, с които да уязви противника си? Ако се съди по събраните от него сигнали - да. Преди две седмици покрай скандалите с бонусите лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че в Комисията за финансов надзор са били раздавани скандални бонуси и че Мавродиев си е назначил 7 съветници, които дублират ресорите на зам.-председателите и директорите в КФН. Тези негови приближени вземали заплати между 2000 и 3000 лв. Допълнителното им материално стимулиране е между 5000 и 10 000 лв. месечно. Освен това били награждавани с по още една заплата, обяви Станишев, без да влиза в подробности.
Комисията в крайна сметка се оказа незасегната от "голямото затягане на коланите" при управлението на ГЕРБ. През 2009 г. бюджетът й бе свит драстично от 12 млн. лева на 6.5 млн. лева, а броят на щатните й служители съкратен с 20%. След като бе оглавена от Мавродиев обаче бюджетът на КФН бе актуализиран и стигна до 9.3 млн. лева. През 2011 и 2012 г. вече е 13.6 млн. лева. От 200 души персонал щатът по неофициални данни е нараснал на 240, а по сметките на Мавродиев - на 223 души. Предвиденият бюджет за заплати е 6.6 млн. лева, а както вече стана дума - според Закона за КФН от тях могат да отидат до 25% за бонуси, или около 1.6 млн. лева. Според Мавродиев през 2011 г. са изплатени 1.57 млн. лева за бонуси на служителите. Те обаче се разпределят според заслугите, а не по-равно. Така някои са взели по около 600 лева на месец, но големите шефове са си разделили десетки хиляди. Началникът на кабинета му Андон Георгиев например е взел около 30 000 лева за 2011 г. Само за ноември и декември м.г. Мавродиев и други трима членове на КФН са си раздавали по 17 000 лева.
Оказва се, че пари от КФН са изтичали по всевъзможни други начини. Например с граждански договори са извършвани плащания към външни фирми за дейности, за които в КФН има обособени цели отдели. Или пък конкурси за избор на изпълнители не се обявяват, обществените поръчки се разделят и се третират като "малки" процедури, за да се заобикали законът. Има няколко такива проекта, по които са платени над 800 000 лева без ДДС от бюджета на комисията. В повечето от тях участват свързани една с друга фирми или такива, които са кандидатствали едновременно по различни поръчки. Всичко това подробно е описано в доклад, който в момента е на бюрото на министър Дянков.
Обединено консултиране
Явен конфликт на интереси има и при назначаването на служители на ръководни длъжности. Емблематичен е случаят с един от най-близките хора на Мавродиев - Валентин Гарвански, който е главен директор на "Надзорна дирекция" в КФН. Дирекцията координира и ръководи надзора и на трите направления - ценни книжа, застраховане и осигуряване, и се занимава с проверките, принудителните мерки, глобите и санкциите. До март 2011 г. - месец преди назначаването си, Гарвански е бил член на УС на "Кепитъл маркетс асет мениджмънт" АД, която е свързана с инвестиционния посредник "Кепитъл маркетс" АД. И двете дружества са поднадзорни на КФН. Едновременно с това Гарвански е търгувал за собствена сметка с акции на дружества, над които упражнява контрол - "Химимпорт" АД, "Еврохолд" АД и др., което дава достатъчно основания за търговия с вътрешна информация. Има данни, че е сключил договор за кредит в размер на 260 000 евро и със застрахователното дружество "Бул инс", на което осъществява контрол и през миналата година е инициирал и ръководил извършване на пълна проверка на дейността.
Друг интересен случай е с Андон Георгиев, който е началник на кабинета на Мавродиев. Според фирмените регистри той и до момента е председател на борда на директорите на "Юнайтед консултинг" АД (в превод - обединено консултиране). Дружеството е основано през 2000 г. от Стоян Мавродиев, като в момента е собственост на офшорна фирма и е с предмет на дейност "консултации по приватизация, данъчно третиране, банково и конкурентно право". Освен това Георгиев и до момента е действащ адвокат, като правата му не са преустановени.
Съгласно измененията в Закона за КФН от юни 2010 г., чийто автор е именно Мавродиев, комисията е призвана да разкрие и оповести действителните собственици в поднадзорните компании от небанковия сектор. Още тогава той заяви, че целта е хората да знаят кои всъщност управляват техните средства и така да могат да оценят риска.
Самият Мавродиев години наред е участвал в различни дружества чрез офшорни компании, регистрирани в Британските Вирджински острови или в Сейшелите. Всичко започва от споменатото вече дружество "Юнайтед консултинг", което от 2000 г. досега е променяло многократно името си и правноорганизационната си форма. През всичките тези години постоянно се повтарят две имена - началникът на кабинета в КФН Андон Георгиев Георгиев и Димитър Иванов Младенов. Те имат участие под различна форма във всички фирми - действащи или в ликвидация, напуснати от Мавродиев след избирането му за депутат. Сложната мрежа "Юнайтед консултинг" вече се е мултиплицирала в компании като "Морган дивелъпмънтс" ЕООД и "Некст левъл кънстръкшънс" ООД, собственост на регистрирани в САЩ компании, "Пропърти инвестмънтс" ЕООД, "Ю Си Транс" ЕООД (Британски Вирджински острови), регистрираната в САЩ "Алфа Ем Трейд" ЕООД, която е правоприемник на "Битрейд" ЕООД...
Списъкът е твърде дълъг, а темата със сигурност ще има продължение. Не само защото има данни и сигнали за натиск от страна на служители на КФН върху поднадзорни компании и инвестиционни посредници, които в момента се проверяват, а и защото войната между финансовите лобита в ГЕРБ ще е ключова за бъдещето на кабинета "Борисов".
http://www.temanews.com/index.php?p=...=705&aid=15988
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеТя умира от сто години насам. И ще умира още сто.
Ама след 5 години името Бойко ще предизвиква само проклятия!
Пак напълно нереалистични възгледи и идеологии та вие сте мнгоо лошо промити.
Ето тази статия може да ви даде някаква представа за последните 12 г.
Коментирайте я да ви видим.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4758891
"Н. Слатински: Тежки обвинения срещу Георги Първанов"
"По времето на Първанов ловната му дружинка започна да реди пъзела на България. С демократични правомощия започнаха да редят задкулисието", заявява Николай Слатински (nslatinski.org), бивш секретар на бившия президент по въпросите на националната сигурност.
много тежки обвинения срещу Георги Първанов
и го обявява за главната преграда да не се приемат закони за специалните служби, въпреки че това беше наложително. "За него не беше важно България да има разузнавателни служби, за него беше важно всички да знаят, че той има разузнавателни служби", казва бившият секретар в президентската администрация.
"Желанието ми да бъде върнат Консултативния съвет при президента на сцената на националната сигурност беше основният ми мотив навремето да се съглася, макар и от сините среди, да стана съветник на червения президент. Съгласих се не само, защото той заяви, че ще е надпартийния президент и е "затръшнал вратата към БСП" завинаги" - така обяснява решението си преди години Слатински.
Той подчертава, че Първанов системно е нарушавал закона и не е свиквал изискваните заседания на Консултативния съвет за национална сигурност.
Николай Слатински приел да работи при президента, защото му повярвал, че ще бъде наддържавен президент, че с партизацията, че с антинатовските настроения е до тук. "И пронатовското и антинатовското - всичко е политика, всичко е от отварянето на урните, т.е. от изборите", усмихна се тогава той", спомня си Слатински
"По-късно преживях доста огорчения, след като напуснах, защото той е отмъстителен... Но
тежката му артилерия се опита да ми стъжни живота",
признава някогашният секретар.
И разказва: "При огромните му амбиции да остави следа в историята на България, той се уплаши, клекна и се пречупи под натиск да преосмисли позицията си за войната в Ирак и застана пред парламента и каза: Аз не приемам тази война. Тогава ми беше лесно да пиша становища и мисля, че съм автора на тази фраза. Неприемането на това от страна на Запада го накара да се замисли накъде е тръгнал и следващите години в съвместната ни работа се превърнаха в една агония.
Това беше един предал се президент, уплаши се, не че някой го е натискал, просто не можеше да понесе такава тежест на плещите си."
Според Слатински тогава на повърхността излезли "енергийни фантасмагории и чисто човешките му слабости - ловни страсти и прочие". "На него геополитически дрехи му стояха като на бостанско плашило", подчертава Николай Слатински.
Обяснението на бившия секретар по националната сигурност: "Той така и не можа да разбере какво означават силовите институции за една държава, че те са опората на държавността. Това не са сглобки от политическия пъзел, които да изтъргуваш със Сергей Станишев, а преди това - със Симеон Сакскобургготски.
Преди години се създадоха абсолютно кухи институции
като Комисията за класифицирана информация, за личните данни, за какво ли не. Фабриката за структури работи, синекурни длъжност за партийни функционери, наши приятели, фризьори, масажисти - тази фабрика не е спряла да работи.
Разсъждаваше за тях не като държавник, а като партиен функционер, като някой, който е готов да плати всяка цена, за да остане по-дълго и дълго в политическия живот."
Когато напускал, Слатински казал на Първанов: "Вие ме взехте всъщност за синя брошка на червения ви костюм. Аз не можах да се преборя с него, това е провалът ми и част от провала на Консултативния съвет и на разузнавателната общност."
Николай Слатински твърди, че Първанов се е обградил с хора, които слагал в пъзелите на своята бъдеща кариера. "И това съвсем се изроди по време на втория мандат, превръщайки президентството в централа за бабуване на нова партия. Пет години президентството функционираше като алхимична лаборатория за създаване на АБВ."
И продължава с обвиненията си:
"Хората, които спечелиха от прехода, започнаха да се разпореждат с държавата.
Могат да викнат като момче за поръчки премиера и да му кажат, че искат плосък данък, да ловуват с президента, могат да си пият кафето с него, а могат и в някаква хижа с него да си ловуват и да му кажат:"Ти ще направиш това и това, голям шлем и още нещо."
Друго тежко обвинение на Николай Слатински е, че Първанов носи вина за убитите в Кербала български войници.
"Когато стана ясно - от службите, от западните посолства, когато всички вече бяха убедени, че ще бъдем ударени в Кербала - аз бях потресен как българските институции не взимат мерки. И около месец преди ударите му написах становище, че въпросът не е дали, а защо още не сме ударени - да се вземат мерки.
Да, но властта не взе мерки! 2-3 седмици преди ударите в Кербала, аз се реших след... много душевни страдания му дадох опорни точни какво да каже той, когато дойдат ковчезите.
Държавата не се мръдна, българският политически елит е виновен за кръвта и той е виновен за кръвта на тези момчета. Защото аз му дадох анализ - те казаха: Дърпаш дявола за опашката.
Николай Слатинскки разкрива, че именно
Георги Първанов е натискал вицепрезидента Марин за скандалните помилвания на престъпници:
"Един път помилваш ли Дон Цеци, всички дончета и цецковци като ти наредят - ще помилваш. Затова не съм останал и през втория му мандат - всеки има предел на търпимост".
Слатински разказва, че когато напускал казал на Първанов: "Аз съм дошъл тук да бъда полезен на България, така че ако искате да ми предлагате посланик, веднага Ви казвам: Не се тревожете, нищо не искам от Вас, исках от вас просто България да е малко по-добра, отколкото започнахме през 2002 г. А оставяме една плачеща с горчиви сълзи страна, така че щом така се случи с България, няма как и секретарят по национална сигурност да няма вина".
"Но после непрекъснато се стремях да намаля тази вина като публикувах какво съм ги съветвал, за да видят че в края на краищата - да, има я вината, но ако съм бил послушен, може би по-малко са щели да бъдат тези огорчения на държавата", завършва интервюто на Николай Слатински за БГНЕС.
Николай Слатински е 55-годишен, доктор по математика и доцент по международна и национална сигурност. Преподава в Университета за национална и световно стопанство и Военната академия „Г. С. Раковски".
Беше народен представител от СДС през 1990-1994 г., председател на парламентарната Комисия по национална сигурност (1992-1994) и секретар на президента Първанов по националната сигурност през 2002-2006 г."
Коментар
-
В завода за боклуци, "построен" от Борисив, трябва да отиде целият ГЕРБ на преработка!Брюксел ни заплашва с глоба по 15 220 евро на ден заради забавяне приеманетон на закона за отпадъците
Европейската комисия внася иск срещу България и още три страни в Съда на ЕС поради неспазване на срока декември 2010 г. за пренасяне на евродирективата за отпадъците в национално законодателство.
Европейската комисия иска от Съда да наложи финансови санкции на четирите държави.
Поисканите финансови санкции за България са по 15 220 евро на ден. За Унгария те са 27 316 евро, за Полша - 67 314 евро, и за Словакия - 17 136 евро на ден.
Промените бяха заложени в новия закон за управление на отпадъците, който беше внесен в парламента през юли миналата година.
Тъй като в текстовете бяха включени и изменения, насочени към премахването на нелегалните площадки за отпадъци, където се изкупуват основно крадени метали, приемането на закона се забави.
Новият Закон за управление на отпадъците ще бъде приет от парламента в рамките на един месец, съобщи Министерството на околната среда и водите.
В момента приключва приемането на законопроекта на второ четене в Комисията по околна среда на НС и предстои гласуването му на второ четене в пленарна зала. Очаква се законът да бъде приет от парламента в рамките на 1 месец и Европейската комисия ще бъде незабавно уведомена.
С това задължението на страната ще бъде изпълнено, след което се очаква ЕК да оттегли иска си и наказателното производство срещу България да бъде преустановено.
Европейската комисия поиска също така България да въведе ДДС за държавните съдебни изпълнители. Според българското законодателство единствено дейността на частните съдебни изпълнители се облага с ДДС.
Комисията е на мнение, че подобно положение е несъвместимо с европейското законодателство в областта на ДДС. То предвижда публичните органи да бъдат облагани с ДДС за дейността, която изпълняват в това свое качество, тъй като в противен случай може да се стигне до нарушаване на конкуренцията.
Европейската комисия настоява освен това България да прилага правилно правилата за генетично модифицираните микроорганизми.
Европейска директива изисква от държавите членки да гарантират, че са взети всички необходими мерки, за да се избегнат негативните последици за човешкото здраве и/или околната среда, които могат да възникнат при дейности с генетично модифицирани микроорганизми.
Двете искания на Европейската комисия са под формата на мотивирано становище и представляват втори етап от процедурата за нарушение.
Ако в рамките на два месеца не бъдат предприети съответните действия от страна на България, Комисията може да сезира Съда на Европейския съюз.
http://www.dnes.bg/politika/2012/04/...riuksel.157442Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение... Запислил ли си се защо Комунистите три пъти се завръщат на власт и ще дойде момент за четвърти.
Със сигурност това е така що се отнася до средното ниво на управление (от зам. министър/зам. секретар надолу), а това е основната управленска маса, без която не може и която е способна да противостои на всякакви промени, неизгодни за нея, да пробутва "своите" хора и слага спънки на "чуждите" и да реди далаверки в нечия изгода, включително и лична - всичкото това, естествено, в ущърб на развитието на икономиката и даже в посока срутване на икономиката - само и само да останат на тази власт.
Там всичките са техни верни стари или нови кадри.
Всички наши така наречени олигарси са с потекло на комунисти или са били в тясна връзка с комунистическата власт.
Всеки що-годе успял бизнесмен е свързан с тях.
Три четвърти от до болка познатите стари муцуни, които се въртят в политиката от началото на "прехода" и въртят нашата политика, са пак с червено потекло или с червена история. Тук не говоря за БСП, там са 100%.
Всичките силови групировки бяха и са на хора от комунистите.
Някой ще каже, че не е така, понеже най-малкото ЕС не би допуснал да работи с тая червения, наречена "наша власт".
Аз пък ще кажа, че на ЕССР не му пука от това, даже им е по-удобно с такива хора, понеже са йесмени още от савецко време, та и досега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТя и БСП бавно умира.
А иначе пенсията за нищо не стига - тези гербери само вдигат цените, но не и пенсиите. Не са кат наще.
Ама след 5 години името Бойко ще предизвиква само проклятия!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар