IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Бойко Борисов е едноличен лидер. Той разбира ли от ядрена енергетика. Нали и той трябва да се консултира както и простия народ.

Ползата от референдум е следната

1. Бойко Борисов може да бъде купен или сплашен (във връзка с бандитското му минало например)

2. Целия народ много по трудно може да бъде купен или сплашен
    Искаш ли да направим един референдум дали да вдигнем пенсиите на 5000 евро

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
      Най правилният политически ход е изграждането на инфрастуктурата на държавата, което ще доведе след себе си съживяване на икономиката и увеличение на БВП. оттам увеличение на пенсии и заплати, социални помощи, здравеопазване и т,н..
      Абе, не знам до какво ще доведе, ама ръстът на БВП за пръв път от 10 години е под средния за ЕС и света ( а бяхме в пъти отгоре ).

Иначе, най-правилните политически ходове много рядко са най-правилни и икономически

Коментар

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
        Не знам как ги мериш за фамилиите, ама в икономиката се ползват децилни групи :-)

Относно демокрацията - ако имаш референдум за ядрена енергетика и от ядрена енергетика разбират 0.001% от населението, този референдум добра идея ли ти изглежда? Мен - не. Пряката демокрация работи, когато критична маса от населението разбира в някаква приемлива степен от материята.
        Бойко Борисов е едноличен лидер. Той разбира ли от ядрена енергетика. Нали и той трябва да се консултира както и простия народ.

Ползата от референдум е следната

1. Бойко Борисов може да бъде купен или сплашен (във връзка с бандитското му минало например)

2. Целия народ много по трудно може да бъде купен или сплашен
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
          И пътни отсечки струващи колкото метро
          Да, някалка стотин лева на сантиметър. сигурно асфалта го бъркат нейде в австралия че да им излезе толкова.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Хахахаха, сега не им дават бонуси, дават им да правят Фейсбук страници по за няколко стотин хиляди
            И пътни отсечки струващи колкото метро

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Непрозначните бонуси за държавните служители секнаха. Това беше също правилен ход на ГЕРБ.
              П!
              Хахахаха, сега не им дават бонуси, дават им да правят Фейсбук страници по за няколко стотин хиляди

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Кажи един правилен управленски ход на ГРОБ.
                Най правилният политически ход е изграждането на инфрастуктурата на държавата, което ще доведе след себе си съживяване на икономиката и увеличение на БВП. оттам увеличение на пенсии и заплати, социални помощи, здравеопазване и т,н. Ако сте ,чели за най успешният премиер на България Стефан Стамболов, ще разберете за какво ви говоря. Същият казва следните думи. Положил съм основите на българската икономика да са тясно свързани с икономките на западноевропейските страни. и поне 50 години след мен никой няма да може да преорентира ориентацията към интеграция със западноевропейските страни. По стечение на обстоятелствата точно на 50 тата годишнина руснаците ни окупират и преоринтират икономиката ни на североизток.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                  Правилен за кого!? Нали не си мислиш, че истината и справедливостта са обективни понятия!? Сегашните правилни ходове може да се струват неправилни за определени групи от хора и правилни за други. Не си мисли, че твоята истина е всеобщата истина!
                  Създаването на продукти "стара планина" и "България" считам , че беше правилен ход. Българина от 20 години се оплаква от некачествени хранителни продукти. Победата с отвличанията срещу откуп също. Добър ход беше и построяването на магистралите и Дунав мост. Непрозначните бонуси за държавните служители секнаха. Това беше също правилен ход на ГЕРБ.
                  Правят и глупости разбира се. Спирането на АЕЦ Белене и пушилката около парогазовата централа е най-голямата им грешка. Чиста демагогия!

Коментар

Добре, да го оставим комунизъма. Вие използвате една сложна дума либертарианец. (дано не бъркам). Доколкото разбирам сте за свободна конкуренция и ненамеса. И аз съм за това. Но за да има свободна конкуренция в бизнеса, трябва да има и свободна конкуренция в политиката. Какво мислите за пряката демокрация. Защо вие либералите искате хем представителна демокрация, хем свободна конкуренция и ненамеса на държавата в бизнеса. При представителната демокрация няма достатъчно свобода в борбата за политическата власт, което да ни дава увереност, че свободната конкуренция при бизнеса действително ще бъде свободна конкуренция. И фактически виждаме, че при представителната демокрация, основната част от средствата се концентрира в малко хора, дори и когато управляват либералите (или може би е правилно либертарианците). При управлението на царя примерно си продължи натрупването на основната част на средствата у определени фамилии. Това нещо не е спряло и до сега де, но нали царя уж беше либерал.
                    Не знам как ги мериш за фамилиите, ама в икономиката се ползват децилни групи :-)

Относно демокрацията - ако имаш референдум за ядрена енергетика и от ядрена енергетика разбират 0.001% от населението, този референдум добра идея ли ти изглежда? Мен - не. Пряката демокрация работи, когато критична маса от населението разбира в някаква приемлива степен от материята.

Коментар

http://www.blitz.bg/news/article/152139

Манията за величие на тоя субект минава вече всички граници. Като вземем властта няма да можем да го осъдим, вярвайте ми. Адвокатите му ще пледират невменяемост и ще призоват 5 000 000 Българи за свидетели.
                      днес не смогвам да ви изчета бисерите
                      Прав си Импе, има луд със сигурност - или той, или ние

Коментар

не ги защитавам . коментирам политиката им. Най добрите Управници от 20 години насам. ако има по добри ще гласувам за тях и ще ги подкрепям с две ръце. ама засега няма. Това е факт.
                        По корупция са най-зле, дори по-зле и от Костов (Transparency International)

Икономика - за пръв път от десет години имаме ръст на БВП под средния за ЕС и света

Бизнес климат - Световната Банка - без коментар

Социална политика - всичко замразено (с право де, ама все пак - замразено)

Спорт - най-слаба Олимпиада ever

Култура - справят се добре

Я, пак?

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                          Правилен за кого!? Нали не си мислиш, че истината и справедливостта са обективни понятия!? Сегашните правилни ходове може да се струват неправилни за определени групи от хора и правилни за други. Не си мисли, че твоята истина е всеобщата истина!
                          Така е, така за да има обективна истина за всички гербери се брои само истината на Бойко. В краен случай на Цвъчко, ама то на Цвъчко много не му се разбира като вземе да се прави на умен и да ръси истини.

Коментар

Мозъков, оди си у темата за форексо. Тука само се излагаш
                            Е бати Чунчо днес докато ви ограмотяваше и както си седеше направи +90пипоняка. 1.5% от капитала. Хайде и вие да успявате всеки ден. Търсете ми системата мартингейл с 10 пипса стоп. Публикувал съм я многократно. Не помня от кога не съм завършвал ден на загуба.Успехи. Политика къща не храни.

Коментар

Кажи един правилен управленски ход на ГРОБ.

Коментар

съни(тя) Вятър те вее на бял кон.Каква рецесия те тресе. Всичко това е театър скъпа, разиграван от най скъпоплатените артисти. Пак ще ти кажа: целта е смъкване на врвото колкото се може по надолу. Това е лекарсвото за икономиката. Само ,че има много несъгласни с това. Единият е САЩ. и те искат скъпо евро и евтин долар, Нещо да си чувала за валутна война. или си фен на максимата Мразим да мислим!
                                аха, мразиш и да четеш
                                коментирах Гърция...

Коментар

Working...
                                X