IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мръсна уста има този Иво Сиромахов
    Приказка за Асфалт Паша

ИВО СИРОМАХОВ

Дядо ми ми е разправял, че преди много години, по време на робството, за губернатор на българите бил назначен някой си Асфалт паша.

Асфалт Паша бил нещо средно между Бай Ганьо и Хитър Петър - дребен тарикат, излязъл от средите на мутрите. Човек прост, непрочел нито една книга, но притежател на голямо его.

Повечето българи се радвали на простотията му и затова му възложили да ги ръководи. Много го харесвали, защото им изглеждал тъп като тях. Обещал им справедливост. Ще вкарам в затвора всички, които ви ограбиха, рекъл. И ще ви построя магистрали.

После не вкарал никой в затвора, защото тия, дето били за затвора, му станали спонсори. Магистрали обаче построил.
    Разправял, че така щяла да живне икономиката.
    Ала всеки, който е прочел повече от една книга знае, че магистралите не правят икономика. Те правят само трафик. От тях печелел само Бензин паша, но той изнасял цялата си печалба в Русия. При дядо си Иван.

Българските земи си останали място за трафик. На всякакви неща. Кръстопът на далавери. На евтин алкохол и евтини жени.

Асфалт паша се радвал на голямо одобрение от сънародниците си. Имал изявена дарба да комуникира, тоест да изчуква недоклатени журналистки, които след това го славословели. Мъдра стратегия. Наебеш ли грозновата, от години недокосвана женица, тя ще носи образа ти в сърцето си до гроб.

Онези, които били против него, купил. А малцината, които не успял да купи, наврял в миша дупка чрез полицейски и съдебни преследвания. Началникът на заптиетата Цървул Цървул вършел тая мръсна работа.

Асфалт паша живеел в пълен политически и медиен рахат.
    Простотията му го въвлекла в скандали, ала заради простотията на повечето от поданиците му нито един от тия скандали не разклатил трона му.

Стигнал дотам, че възпрял публично пазвантите си да проверяват за далавери някой си Митхад Бирата.
    Повечето българи не се възмутили. Паша е, казали си, има право да спира всеки, когото си поиска.
    Скандалът се разминал, а после тоя Митхад Бирата внезапно починал.

По някое време Асфалт Паша нарекъл българите “лош материал”.
    Повечето българи не се възмутили и продължили да го обичат. Щото знаели, че като се напият, и те разменят помежду си къде-къде по лоши обиди. Ама им минава.

В един град било убито дете. Били заподозрени и някакви заптиета, но те внезапно починали. В крайна сметка намерили тялото, а Асфалт Паша разпоредил по телевизията да се дадат няколко пържолки на кучето, което надушило мъртвото дете.
    Повечето българи не се възмутили, защото и те обичат кучетата. Дори повече от хората.

После Асфалт паша нарекъл някакъв доктор, който спасявал човешки живот, “касапин”. Журналистките се кикотели на тая чудна държавническа шега и държали микрофона около пашата със същото благоговение, с което навремето били държали чепа му.
    Повечето българи не се възмутили. Даже го приели като комплимент към лекарското съсловие, защото в тая страна касапите винаги са били по-уважавани от докторите.

Когато видял, че всичките му простотии остават безнаказани, Асфалт паша се разпищолил съвсем. Стигнал дотам, че качил някакви физкултурници на държавния самолет да ги води някъде да поритат.
    Повчето българи не се възмутили. Те обичали спорта и смятали, че е редно всеки, който рита топка, да се ползва със специални държавни привилегии. Особено ако рита топка с Асфалт Паша. Те вярвали, че той е толкова могъщ, че може да ги вкара с връзки и в Шампионската лига.

Така повечето българи живеели все по-щастливо под ръководството на мъдрия и обичан Асфалт Паша.

Щастието им било толкова голямо, че едва успявали да го понесат.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Защо СИК Паша казва пред съда, че на времето са били ортаци с Асфалт Паша ???

А, Соколов ???
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoVv Разгледай мнение
        Ами това сега какво е? Нещо уличаващо Б.Б ли?
        ахахахха Папагал си ...
        За Мишо Бирата не знаеше ли ??? Аз те мислех за информиран човек.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Соколов, ами тези показания на СИК Паша пред съда за убийството на бай Миле ???
          С тях ко прайм ???

"Разстрела на Бай Миле искрено ме учуди. Познавах го като агресивен и буен човек единствено на ниво кръчмарски сбивания и разпри, сподели пред съда Румен Николов. След което обвини представителите на Темида в преднамерено накърняване на престижа му, както и този на Бойко Борисов. В прав текст Пашата заяви: Святам, че твърде зачестилото ми привикване в съда е с цел да ни злепоставите- мен и Бойко, с който се знае, че навремето бяхме съдружници!"
          Ами това сега какво е? Нещо уличаващо Б.Б ли?
          ахахахха Папагал си ...

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
            Хахаххххх проскубаното пиле най-накрая си намери аватар
            Да а ти папагал ли си или?За дуутробното се видя ясно.

Коментар

• http://news.expert.bg/n399005/

Коментар

• А бе, Георги Първанов и Бойко Борисов що не са заподозрени за Мишо Бирата ???
                За тези дето имат вятър между ушите - не ми отговаряйте. Реторичен въпрос е.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  на теб не са ли ти обяснили че когато те игнорират в разговора си неприятен за контактуване....никой не обича събеседване с клонинги или дубликати или като си харесаш думичката за дубльори.....
                  за мече цвети с най - добри бели чувства

http://plucer.livejournal.com/265584.html

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
                    има да ама строителна и минна техника не се прави като изключим новиа завод в Пловдив за багери и фадроми
                    http://www.bbcmb.dir.bg/content/chlenove.php

Коментар

• Хахаххххх проскубаното пиле най-накрая си намери аватар

Коментар

• Соколов, ами тези показания на СИК Паша пред съда за убийството на бай Миле ???
                        С тях ко прайм ???

"Разстрела на Бай Миле искрено ме учуди. Познавах го като агресивен и буен човек единствено на ниво кръчмарски сбивания и разпри, сподели пред съда Румен Николов. След което обвини представителите на Темида в преднамерено накърняване на престижа му, както и този на Бойко Борисов. В прав текст Пашата заяви: Святам, че твърде зачестилото ми привикване в съда е с цел да ни злепоставите- мен и Бойко, с който се знае, че навремето бяхме съдружници!"
                        tnm

Коментар

• Соколов, а казваше, че Бензин Паша не командвал Асфалт Паша

Видя ли ся Соколов, кой командва България и кой смени министър Трайков.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Ми тук като гледам само факти се дават - но всичките говорят че ГЕРБ са некадърни корумпирани лъжци - и не знайно защо ти наричаш това омаскаряване.

Скъсал си с реалността и си постваш само плоската пропаганда - вземи звънни един телефон на този дето ти е дал инструкциите за отговори в интернет и му кажи че е пълен некадърник защото никой вече не му се лови на лъжите.
                            Е кажи ми сега къде са ти фактите, само това потърси и покажи не изрезки от жълти страници.Викаш щом са те накарали да мислиш, че това са фактите медиите.Но това за мен е зомбиране, а вашите всичките писани глупости са такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Абсолютно вярно. Много се радвам че ГЕРБ имат за защитник такъв малоумник. Достатъчно е някой да влезе, да прочете два му поста и да се отврати от герберите.

Добре работи Соки за каузата на БСП. Ние ряпа да ядем!
                              Ха какви пълни папагали сте не е истина.И ся какво. било.. парцалки.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                ПРАСЕТО беше голямата ти грешка. Задето го изгони, целия форум се обърна срещу теб, и ти се налага вече три пъти да си сменяш ника. И така ще бъде вовеки, освен ако не му се извиниш и не го поканиш да се върне. ПРАСЕТО има много приятели тук и липсва на целия форум. А ти си досаден изгонвач на готини хора !!!
                                Ти пък, аз нали ти казах, че съм резултат от вашите тролски глупости/вкл. прасето/ и съм тук от 2006 някъде.И ще съм винаги тук докато ви има.Не позна ли снимката на папагала.Иначе си пиши и говори каквото искаш...
                                Я да те питам сега ти папагал ли си или?

Коментар

Working...
                                X