IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoKoLoVv Разгледай мнение
    ......Вие различавате ли първите успехи за тази Страна след над 20 преход.....
    Кви успехи бре? ....Прехода ще продължи докато не наритаме сиганина Борисоф по мутренския задник ....

Я кажи не е ли прав кмета Селнядурски ?!

Борисов и Станишев са огледални образи.

http://www.dnes.bg/politika/2012/09/...iianski.167447
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Днешното управление само налага негативното отношение!
      Непрекъснато от екрана плюе - нон-стоп!

Някак си, точно негативизъм налагате, не знам дали го разбирате даже...
      Но всекидневното самоизтъкване на празен нарцисизъм и най-позитивните би отвратило.
      Опитват се да налагат поляризация. ГЕРБ са абсолютно наясно че няма нищо реално зад претенциите им че са добри управляващи. Напротив всички разумни факти говорят че са ужасяво некадърно правителство. Че се справят ужасно. И така имо остава да разчитат само на емоциите за бъдеща подкрепа.

за да впрегнеш емоциите в твоя полза обаче най-лесния начин е като втълпяваш негативни емоции. Омраза, презрение, страх. Позитивните емоции са по-надежден източник за подкрепа но за тях трябва да хванеш висшите емоции на хората, да се стремиш да ги накараш най-доброто от тях. А такива нагласи се формират с десетилетия - не става за един мандат. Но с негативните емоции няма проблем. Те се разгарят бързо. Защото хората са си животни.

И така се стига до това което вече няколко пъти го казвам и в тази тема - Единствения коз на ГЕРБ е да накарат хората да мразят опозицията и ГЕРБ да се показва различна от опозицията. И се пуска машината за оплюване, откровени и нагли лъжи и за себе си и за другите.

Проблема с този начин на водене на кампания е че бързо изгаря ентусиазма и че трябва да подтискаш всяко различно мнение. Защото за формиране на консенсус базиран на емоции не трябва да има различни мнения. различното мнение - често дори и само едно разрушава, конформизма базиран на нестабилни емоции. Хората често се притесняват дори да си признават пред себе си че мислят различно, защото това ги кара да се чувстват изложени на околните, слаби. Но когато виждат че и друг мисли като тях и тази преграда изчезва.

За това и ГЕРБ се придържат към напълно тоталитарна политика когато става дума за медии. Защото само по този начин могат да задържат властта. Което пък ги превръща не само във вредна партия, но и в опасна.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Това е герберското л..но diletant. Нямам доказателство, но е така.
        само ти умнико не разбра ,че съм стария ти приятел Йосиф ... можем да вържем бас ако не вярваш с коефициент 10 към 1 ...

Коментар

Знам, че това ви е задачата - да не пиша аз и другите като мен
          Затова заливате с едни и същи приказки или посвате дълги статии на премиерските медии ... това е тролстване - да обезсилиш другия с безмислен диалог

И само одите да се ширят из пространството.
          Ода за премиера и "безгрешното" му правителство - неговото, което и той не се стеснява публично да строява в две редици.
          Уж, им е делегирал отговорности, но като африкански крал им нарежда какво да пеят пред хората

п.п...кви са тези 60 тона, един кораб беше с 3 тона( с кокаин)....значи още 19 ли са хванали
          Ама....те...повечето акции не бяха ли с нечие чуждо участие, направо под тяхно ръководство, ....

Ами ето неща които даже не сте осъзнали, а сте тръгнали да говорите за политика.

Ако ни вкарат сега в Шенген това за кого ще е Успех за ГЕРБ или Стараната България.
          http://dartsnews.bg/News/25759
          http://news.ibox.bg/news/id_968286227

Вие различавате ли първите успехи за тази Страна след над 20 преход.
          Остава съдебната власт.
          И капиталовия пазар.

Коментар

имаш избирателен слух
            Аз съм чула и как Борисов виеше през седмица в Брюксел да се спрат европейските фондове преди 4 години.
            Достойна порта на мутренски манталитет.
            Не търсеше и днес не търси виновните и да ги осъди, искаше спиране, за да има едно предимство за изборите.
            По - нагло поведение не се сещам, стопираш страната си, за да успееш лично...

Днес съдебната власт, пак е сведена до разчистване на лични сметки, не до справедливост...
            посочи ми точно пример за подобно поведение ,защото усещам как искайки да оправдаеш позитановци преписваш на опонента тяхното поведение и то лъжейки най-безпардонно ( за да имал предимство на изборите ) ...Ако говориш за изборите 2009 г изричаш големи лъжи ( както обикновено де )

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Точно, като вътрешна работа можем без престъпност. Тогава, защо да не премахнем законите, които забраняват престъпните трафици, разбира се като трафика на хора си остане престъпление. От момента на премахване на тези закони спираме да сме в конфликт с международната престъпност, защото за нас това вече няма да е престъпление и държавата ще събира законно транзитни такси от престъпниците (за нас вече обикновени почтени търговци). Така няма да сме в конфликт и с международната престъпност.
              Тези закони са за разни заблудени.
              Ти си моряк, и не вярвам да мислиш, че "пиратите" в Сомалия са Пиратите.
              Правото, пък било то и международно е за регулация, така че да няма анархия, а това, което в момента изглежда като такава е просто привиден, но добре организиран "хаос".
              Някакви неграмотни рибари видиш ли ограбват търговски кораби защото били бедни. Риъли? Тези, които преди 300-400 години са оправяли бюджета на страните си чрез "пиратство", са решили да продължат тази си дейност след като другите- по-меки методи за справяне с конкуренцията не сработват, а и необходимостта от сигурност пораждана от това пиратство създава нови бизнеси и ниши.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                Мечо, няма как да се изолираме от международната престъпност или ако го направим, ще бъдем нещо като Северна Корея. Ако сме важни от логистична, географска и други гледни точки, ще има опасност да ни "демократизират". Въпросът е, тази престъпност да бъде контролирана и да не й се дава възможност да бъде над държавата.
                Не говоря за локалната престъпност, която си е наша, вътрешна работа.
                Точно, като вътрешна работа можем без престъпност. Тогава, защо да не премахнем законите, които забраняват престъпните трафици, разбира се като трафика на хора си остане престъпление. От момента на премахване на тези закони спираме да сме в конфликт с международната престъпност, защото за нас това вече няма да е престъпление и държавата ще събира законно транзитни такси от престъпниците (за нас вече обикновени почтени търговци). Така няма да сме в конфликт и с международната престъпност.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Търси се най идеалистичният опонент и го правят на създарма от обиди.....
                  Да си знаят следващите какво ги чака ако скочат срущу "правата" линия....
                  мече цвети какво разбираш под идеалистичен опонент ...

Коментар

Химера....за мен (макар д ахаресвам либералните възгледи)
                    До тук, историята сочи, че властимащите сами поддържат определен вид престъпност за свои цели.

Важно е да има непрекъснат граждански натиск и търсене на отговорност.
                    Прав си, че референдумите са начин за регулиране, дори само по големи въпроси, които разделят обществото
                    При създадена възможност за преки управленски и законодателни инициативи отдолу нагоре, протестите, и въобще насилието до голяма степен се обезсмислят.
                    tnm

Коментар

Добре де. и все пак. Не е ли по добре пряка демокрация и липса на организирана престъпност. За да стигнем до държава тип нощен пазач, първо е необходимо да приемем за вярно, че е възможно да функционира реално такава държава. Според мен е възможно. Дори мисля, че света върви натам.
                      Мечо, няма как да се изолираме от международната престъпност или ако го направим, ще бъдем нещо като Северна Корея. Ако сме важни от логистична, географска и други гледни точки, ще има опасност да ни "демократизират". Въпросът е, тази престъпност да бъде контролирана и да не й се дава възможност да бъде над държавата.
                      Не говоря за локалната престъпност, която си е наша, вътрешна работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        Наблягам, защото за тези, които са вярващи, Тя- религията, е с приоритет пред етническата принадлежност.
                        В бивша Юголавия едните бяха босненски сърби (етно), другите- босненски мюсюмани (религиозна принадл.).
                        Добре де. и все пак. Не е ли по добре пряка демокрация и липса на организирана престъпност. За да стигнем до държава тип нощен пазач, първо е необходимо да приемем за вярно, че е възможно да функционира реално такава държава. Според мен е възможно. Дори мисля, че света върви натам.
                        tnm

Коментар

май....наблягаш на религиозния признак
                          Но съм съгласна, че "нашата" е по-удобна за регулация
                          Наблягам, защото за тези, които са вярващи, Тя- религията, е с приоритет пред етническата принадлежност.
                          В бивша Юголавия едните бяха босненски сърби (етно), другите- босненски мюсюмани (религиозна принадл.).

Коментар

• Съдебната власт я държат вашите хора - червените, и това ли не знаеш

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            и

Днес съдебната власт, пак е сведена до разчистване на лични сметки, не до справедливост...

Коментар

До тук, историята сочи, че властимащите сами поддържат определен вид престъпност за свои цели.

Прав си, че референдумите са начин за регулиране, дори само по големи въпроси, които разделят обществото
                              Не е възможно власт без организирана престъпност. Няма такава държава. Доколкото при представителна демокрация е невъзможно без организирана престъпност, по добре да са българи отколкото цигани. Но не сме ние тези, които могат да контролират властта. От които среди реши властта, от тях си организира престъпността. Обикновено от всички среди и етноси.

Граждански натиск може да имаме, ако успеем да разбуним раята. Но за това е необходимо будителство. А на кой му се занимава. За да стигнем до нивото на осъзнатост на гърците примерно, е необходимо много време може би. Или не толкова много. Знае ли човек.
                              tnm

Коментар

Най добре е пряка демокрация и никаква организирана престъпност. Много съм навит на държава тип нощен пазач. Мечти !!!

Обаче от друга страна погледнато, мечтите не са мечти !!!

Коментар

Working...
                                X