IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За "ЛИМИТИТЕ" на ВИВАКОМ!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е малко майтап, берта,
    стегнàл си се все едно бастун имаш отзад.

А тея с игнор листите са най-големите балъци - като коне с капаци, които виждат само в посоката в която ги завърти каруцаря.
    Доста податливи на манипулации са - (опита с холтчето на тримката ви е показателен.)

Коментар

• Първоначално изпратено от Емил Енчев
      Заслужилият Инвестор, с поредният си ЛАКОНИЧЕН и не по-малко ИДИОТ-ичен коментар.

Аз като гледам, ти си НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РЕВЛьО ТУК. С тези ХИЛЯДИ, ХИЛЯДИ БЕЗСМИСЛЕНИ ТВОИ КОМЕНТАРИ, почти във всяка една тема - от сайта спокойно могат да те наемат като ПЛАТЕНА ОПЛАКВАЧКА, която да ПОДГРЯВА ТЕМИТЕ.
      Хем се смееш хем крещиш (главните букви)

Това, за което си 'оревал' форума е, че Виваком не те пази от самия теб. По принцип телекомите затова имат лимити, за да предпазят потребители, които не могат сами да си правят сметката и ползват услугите по инерция. В случай на роуминг това е по-сложно и става с известно закъснение във времето, а още повече ако се касае за мобилен интернет, който пък е и най-скъп при роуминг + БГ страната оператор не участва в събитието (примерно да качиш снимка някъде). Ако си примерно в Анталия и решиш да разцъкаш фейсбука и да качиш няколко много яки снимки и минеш през мобилен интернет....местният оператор + бг оператора ти отрязват главата, но информацията не се опреснява на момента... чуждият оператор я изпраща с известен лаг. Така, че и да искат Вивата/Мтел/Глобул .. нямат как да те информират на секундата за точната дължима сума. Неслучайно по-новите смарфони имат изрично предупреждение, когато си активираш мобилният интернет в чужбина - може да имате съществен разход за мобилен роуминг.

жив и здрав бъди

съветът ми е да си правите сметка другия път, защото ако сега идеш и си смениш оператора с друг, който ти казва, че при него забавяне няма ... следващия път темата ще бъде "лимитите на мтел или глобул"

ПП Факи, гледам, че сме писали по едно и също време та да ти отговоря - много добре знаеш,че тия заслужил инвеститор и тн.. щуротии ги лепи софтуера на форума на база брой мнения. Нямам абсолютно никакви претенции който и да е тук да ме приема насериозно, защото аз самият повечето пъти пиша несериозно. Като не те кефи - ингор-листа вече е активен. Преди малко се логаут-нах, че да прочета какво си писал тук, защото по дифолт съм те фключил в моя игнор лист, но ми стана интересно.
      Last edited by bertram; 02.04.2012, 04:00.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Емил Енчев
        Заслужилият Инвестор, с поредният си ЛАКОНИЧЕН и не по-малко ИДИОТ-ичен коментар.

Аз като гледам, ти си НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РЕВЛьО ТУК. С тези ХИЛЯДИ, ХИЛЯДИ БЕЗСМИСЛЕНИ ТВОИ КОМЕНТАРИ, почти във всяка една тема - от сайта спокойно могат да те наемат като ПЛАТЕНА ОПЛАКВАЧКА, която да ПОДГРЯВА ТЕМИТЕ.

Берта, хората едвам-едвам са се рагистрирали, и те разбраха що за стока си.
        А какво да кажем ние, дето от години се измъчваме с теб?

Коментар

• Тази тема все повече заприличвна на вечната тема "Кой ми с.а в гащите?! "
          Едва ли не излиза, че виваком е навъртяла сметката, а не жалващото се лице.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
            Днес подписвам договор в МТЕЛ към една програма с някакви отстъпки. Мадамата ми вика: Сигурен ли сте , че искате да Ви остане лимита от 20лв.? Аз и викам "Ти щура ли си? А тя ми отговаря, че лимита по мобилния ми телефон си стои на 20лв., а сега стандартните лимити към МТЕЛ са 100лв. Аз и викам: Моме, че аз не съм плащал сметка под 100лв. от много време, къф е смисъла от този лимит? А тя ми вика : И аз не знам, даже се учудих. Тогава ми светна ламбата и и казвам: Абре ЕМТЕЛСКА моме, този лимит ми бе наложен преди около 12 години по една програма "ПЕТИЯ ПЛАН". Тя даже не я беше и чувала! Бая се кефик, как такива корпорации нямат даже и фирмена история! Дарик радио са същите гащници! Ако някой не вярва мога да му разкажа.
            Лорде, айде стига с лакардиите..!!!!
            Кви 100 лв, кви лимити...Всяка от компаниите срещу 40-50 лв ти дава практически неограничено време за разговори....

Коментар

• vale1

То май тези оператори разчитат само на НАШИЯТ ЛИЧЕН ОПИТ - явно им излиза ПО-ДОХОДОНОСНО, отколкото да ни разясняват разни неща.

Точно до същият извод, като теб - стигнахме и ние с жена ми. ПРЕДПЛАТЕНА КАРТА, закупена от държавата, в която пътуваш!

Колкото до Интернет. Ние си въобразявахме, че видиш ли свободен WLAN в чужбина на всеки ъгъл Да НЕ разчитат хората на това! Решението е точно, като vale1. Яд ме е само, че предварително не проучихме нещата с Роуминга на Виваком от Непредплатени карти. Но едва ли щях да разбера нещо от многобройните, неуточнени оплаквания на потребителите на този оператор, които пълнят форумите в нета. Аз преди това въобще не знаех, че може в 21 век - при условие, че Стационарният Интернет е почти безплатен, т.е. може да се свържеш с всяка точка в света, за по-малко от секунда и да обмениш информация - НЯКОЙ ЩЕ СИ ПОЗВОЛИ НАГЛОСТТА, ДА ЗАБАВЯ ИНФОРМАЦИЯТА С ДНИ! Това не е ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ, а НАГЛА СТРАТЕГИЯ инсталирана в ТЕХНИЧЕСКИ ВИД - според мен! Поне да ни казват, мамичката им. Но тогава къде ще печалбата им , от балъците с НЕПРЕДПЛАТЕНИ КАРТИ.

Между другото, в началото останах като втрещен, че МНОГО ХОРА съветват, в мрежата, да ЗАЕБЕШ НЕПРЕДПЛАТЕНИТЕ и ДА МИНЕШ НА ПРЕДПЛАТЕНИ изцяло, не само за РОУМИНГ. Аз малко, като закостенял дъртак мисля. Спомням си времето, когато разговорите с ПРЕДПЛАТЕНИ КАРТИ, бяха почти в ПЪТИ ПО-СКЪПИ от другите и от тогава нямам никаква информация за тях. Но явно трябва да си В КРАК, с ДИНАМИЧНИТЕ ИМ ИЗМАМИ.
              Last edited by Емил Енчев; 01.04.2012, 12:07.

Коментар

• Oт личен опит за лимитите - при роуминга има забавяне при всички бълг.оператори и докато ти пратят смс .че си надхвърлил 200 лв сметката ти става към 500
                ( Особено внимавайте в страни извън ЕС цената на минута разговор е от 3 до 7лв ,а 1 бр, смс - до 1 лв )
                Затова си купувам предплатена карта от България и там не дават да се надхвърля предварително заредената сума.Когато се налага винаги може да си я дозаредя от
                моя платен номер или да ми я зареди приятел.Цените на роуминга при предплатените карти в ЕС са еднакви,а в останалия свят също ,но трябва да се избира оператора на който да логнеш.
                Най - доброто решение си остава да си купиш местна предплатена карта.През нея и интернета излиза многократно по евтино. След като имаш местен номер може и да ти звънят много евтино през многобройните програми в интернет.
                Last edited by vale1; 01.04.2012, 08:28.

Коментар

• "При роуминга има технологично забавяне"

Не, при РОУМИНГА НЯМА ТЕХНОЛОГИЧНО ЗАБАВЯНЕ. Има технологично забавяне при специфичен тип РОУМИНГ - post-paid roaming.

Решението за МЕН е ЯСНО и то се подразбира - следващият път с ПРЕДПЛАТЕНА КАРТА, купена в чужбина. А твоето решение, как да ти го кажа по-меко за да не прозвучи като "НАВРИ СИ ГО В ГЪЗА" - НАВРИ СИ ГО В ГЪЗА - особено частта "ТАКИВА КАТО ТЕБ".

Но мисля, че решението за хората, които ВСЕ ОЩЕ НЕ СА СЕ ОПАРИЛИ с РОУМИНГА на ВИВАКОМ за НЕПРЕДПЛАТЕНИ КАРТИ е НЕЯСНО - там е проблемът.

Виваком ОТКАЗВА ДА ИМ СЪОБЩИ ТАЗИ "МАЛКА" ПОДРОБНОСТ, че НЕ МОЖЕ ДА ИМ ДАДЕ АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СМЕТКИТЕ ИМ и НЯМА РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДА ИМ ОГРАНИЧИ ЛИМИТА - но ВЪПРЕКИ ТОВА УВЕРЕНО ЗАЯВЯВА, ЧЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ И ДВЕТЕ НЕЩА!

Коментар

• При роуминга има технологично забавяне.
                    Емиле за такива като теб решението е да ограничиш максимално говоренето по гсм когато си извън БГ.
                    Вземи телефона на жена ти.

Коментар

• Аз загубих 300лв. заради неактуализирам лимит от Глобул, с тези техните смешните интернет услуги! Писах писма, оплаквания и нищо не стана!

Коментар

• Тя фирмената им история от проста по проста - "ЛЪЖИ, МАЖИ, КЛИЕНТА ЗАРИБИ И ПОСЛЕ ПАРИЧКИТЕ МУ ОБЕРИ!" - сигурен съм, че въпросното моме добре си и научило историята, щом работи в М-тел. Колкото до техните "ЛИМИТИ", аз мисля, че са много ПО-НАПРЕД в "ЛИМИТИРАНЕТО" от Виваком и 20 лева да ти е лимита ВСЕ ТАЯ, спокойно ЩЕ ГО НАДСКОЧИШ. Днес бях прочел един коментар за тях: "Имам следния проблем - през последните четири месеца успешно надвишавам кредитния си лимит в Мтел, определен на 50 лева." А бяха хубави времена, когато ДУМАТА ЛИМИТ, означаваше НЕЩО

Коментар

• Днес подписвам договор в МТЕЛ към една програма с някакви отстъпки. Мадамата ми вика: Сигурен ли сте , че искате да Ви остане лимита от 20лв.? Аз и викам "Ти щура ли си? А тя ми отговаря, че лимита по мобилния ми телефон си стои на 20лв., а сега стандартните лимити към МТЕЛ са 100лв. Аз и викам: Моме, че аз не съм плащал сметка под 100лв. от много време, къф е смисъла от този лимит? А тя ми вика : И аз не знам, даже се учудих. Тогава ми светна ламбата и и казвам: Абре ЕМТЕЛСКА моме, този лимит ми бе наложен преди около 12 години по една програма "ПЕТИЯ ПЛАН". Тя даже не я беше и чувала! Бая се кефик, как такива корпорации нямат даже и фирмена история! Дарик радио са същите гащници! Ако някой не вярва мога да му разкажа.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitraki_123 Разгледай мнение
                            Радвам се че съм бил полезен

Още малко инфо по темата - ако операторите използват Near Real Time Roaming Data Exchange (NRTRDE), забавянето на CDR-ите може да бъде намалено до 4 часа
                            То за мен проблема не е дори самото забавяне толкова, колкото нежеланието на тези оператори да ни ИНФОРМИРАТ, за това, че може да надскочим ЛИМИТА СИ заради НЕГО, като по този начин ни вкарват в умишлено заблуждение.

Аз се питам, каква точно е причината да не ползват система по-подобие на pre-paid roaming, без забавяне - знаеш ли?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Емил Енчев Разгледай мнение
                              Те сигурно скоро и цялата тема ще затрият, понеже не е по правилата на сайта. Мисля, че цитата ти беше съвсем НА МЯСТО и ПО-ТЕМАТА.

Както ти споменах, цял ден се мъча да разбера от Виваком, защо има ЗАБАВЯНЕ в СИСТЕМАТА ИМ, а те не могат да ми отговорят (или не искат - не ги знам) Тук модераторите могат да те трият, аз още веднъж ти благодаря, че ме осведоми по тази тема.
                              Радвам се че съм бил полезен

Още малко инфо по темата - ако операторите използват Near Real Time Roaming Data Exchange (NRTRDE), забавянето на CDR-ите може да бъде намалено до 4 часа

Коментар

• Те сигурно скоро и цялата тема ще затрият, понеже не е по правилата на сайта. Мисля, че цитата ти беше съвсем НА МЯСТО и ПО-ТЕМАТА.

Както ти споменах, цял ден се мъча да разбера от Виваком, защо има ЗАБАВЯНЕ в СИСТЕМАТА ИМ, а те не могат да ми отговорят (или не искат - не ги знам) Тук модераторите могат да те трият, аз още веднъж ти благодаря, че ме осведоми по тази тема.

Коментар

Working...
                                X