IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка от интернет

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от chenkata123 Разгледай мнение
    Харесал съм си лаптоп от тук http://www.dell.com/us/p/alienware-m14x/pd за около 1800 лева.Колко пари ще ми излезе всичко с доставка(мисля,че е от САЩ,но не съм сигурен)?Ще трябва ли да плащам ДДС и мито и добре ли ще е да ползвам някоя фирма,за да ми свърши тази работа,че не обичам да пазарувам от нета сам.
    преди година и нещо се бях навил на същата марка, но 17 инчовите
    в уса сайта цената е супер, но ми отговориха че до бг няма да ми доставят - да пробвам чрез английския им сайт
    в английския общо взето цените бяха 30% нагоре.
    сглобихме един за около 2000 паунда. доставката беше над 400. много ми се видя. същата работа в уса сайта излизаще 3000 долара грубо. отказах се.
    една екскурзия до франция ти е 400-500 лева, до англия - 600. отиди си го купи на място. и с митници няма да се занимаваш и ще се разходиш. аз моя от америка си го взех в последствие....
    а гаранцията е международна, да не ти пука от къде го купуваш, друг е въпроса че си ги клокват фабрично и пипват тук там, та в сервиз в булгаристан само ще го гледат като голям камък. ма и от бг да го вземеш пак по същия начин ще го гледат. да не дава бог пък някой чарк да се сменя - мин 1 месец чакане и молитви щото.... абе, булгаристан...

Коментар

• Когато се поръчва такава скъпа играчка трябва да се внимава и за гаранцията. Има и други съображения, които трябва да се вземат предвид. Понеже се занимавам с продажби и сервизиране на такава техника, ще се въздържа от повече коментар.
      chenkata123, ако искате по-подробно инфо, ми пишете на мейла или на лични.

Коментар

Харесал съм си лаптоп от тук http://www.dell.com/us/p/alienware-m14x/pd за около 1800 лева.Колко пари ще ми излезе всичко с доставка(мисля,че е от САЩ,но не съм сигурен)?Ще трябва ли да плащам ДДС и мито и добре ли ще е да ползвам някоя фирма,за да ми свърши тази работа,че не обичам да пазарувам от нета сам.
        Пратката ще ти дойде по пощата вероятно. Ще ти поискат фактурата /ако няма с пратката. Ако се съмняват в цената ще трябва да им я докажеш - извлечение и т. н.
        Ще си платиш някъде да ти направят декларация /около 20лв./ Ще внесеш само 20 % ДДС и после ще се запиташ това ли бе единственият лаптоп, които можеше да си купиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
          15% мито, 20% ДДС, общо го сметай 35% нагоре. Доставката трябва да си е пише в сайта . Върху нея също се плаща мито+ДДС
          От къде го изкопа това мито? Ставката е 0

Коментар

• Е защо да дойде по-скъпо?Нали от Европа не се плаща нищо?Това "included VAT and shipping" предполагам значи-включено ДДС и доставка.

Коментар

Как да разбера от къде ще дойде?Това е сайта с лаптопа http://configure.euro.dell.com/dells...alienware-m14x .На него пише някакво си Prices from £999-
              Includes VAT & Shipping
              Пиши им на тия хора и се уточнете, ама старт от 2 300 лв., да не дойде по-скъпо от щатското.
              В Германия никви такива ли няма на сносни цени?

Коментар

• Как да разбера от къде ще дойде?Това е сайта с лаптопа http://configure.euro.dell.com/dells...alienware-m14x .На него пише някакво си Prices from £999-
                Includes VAT & Shipping

Коментар

Намерих го и в английски сайт с цена около 2300 лева.В този случай колко ще ми излезе всичко?
                  Това, че сайта е английски още не е доказателство ще че спестиш Мита и ДДС. Виж от къде ще бъде доставен.
                  Може да го купиш от ebay.co.uk, а да ти го доставят от Хонк Конг и съответно плащаш мито и ДДС.
                  Но ако идва от Европа - плащаш само цена на лаптопа + доставката.
                  www.investor.bg

Коментар

• Намерих го и в английски сайт с цена около 2300 лева.В този случай колко ще ми излезе всичко?

Коментар

И кога се плащат и на кой тези 35%,след като си купя лаптопа през дебитната карта?
                      На Митницата. Ако си от София, намира се зад Централна Автогара. Там ще пристигне лаптопа. Отваря ти го чичко митничар, гледа го умно, после те праща при една лелка да ти попълни митническата декларация /4-5лв май струваше последно удоволствието/ , после да ти я ксерокопира /2х 0.50 лв/ , после ти дава една черничка 3.5" дискетка , която я занасяш на едно друго гише, дето ти издават една тапия колко точно требва да платиш, после с тапията отиваш до друго гише, дето има банков клон, плащаш си 35те процента + таксата за банков превод, после отиваш на гишето дето си занесъл дискетата да покажеш платежното , после от там ти дават вече друг вид тапия, с която отиваш при чичко митничара и си вземаш лаптопа. Процедурата трае около 2 часа, ако няма опашка де
                      Last edited by dosadnik; 14.03.2012, 17:38.

Коментар

И кога се плащат и на кой тези 35%,след като си купя лаптопа през дебитната карта?
                        Толко ли го нема в Европата?

Коментар

То си личи, че не обичаш да пазаруваш от нета сам .... Щом задаваш такива въпроси ....
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• И кога се плащат и на кой тези 35%,след като си купя лаптопа през дебитната карта?

Коментар

• 15% мито, 20% ДДС, общо го сметай 35% нагоре. Доставката трябва да си е пише в сайта . Върху нея също се плаща мито+ДДС

Коментар

• Покупка от интернет

Working...
                              X