IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФБР: "Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Хайде не се прави на Кашпировски... Това са смешни неща в които се опитваш да се самоубедиш... Ако в едно общество напечаташ и раздадеш на всеки член по 1000 долара с това абсолютно нищо няма да промениш за тях, нито ще станат по-богати нито по-бедни. Единственото което ще се е променило че всеки един от тях ти е задлъжнял с по 1000 долара... Кви лихви кви достъпности кви 5 лева?
    Но като вземеш от всеки член на това общество 1000 долара пак ли нищо не променяш. Или не е съвсем така

Защото всъщност тези 1000 долара ти не му ги даваш без пари - даваш му ги срещу лихва. Или с други думи му взимаш нещо в бъдеще.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Ти едно нещо не искаш да приемеш, разбираш го, но не го приемаш.
      Хайде не се прави на Кашпировски... Това са смешни неща в които се опитваш да се самоубедиш... Ако в едно общество напечаташ и раздадеш на всеки член по 1000 долара с това абсолютно нищо няма да промениш за тях, нито ще станат по-богати нито по-бедни. Единственото което ще се е променило че всеки един от тях ти е задлъжнял с по 1000 долара... Кви лихви кви достъпности кви 5 лева?
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
        Е що от мене - ходи в банката и искай кредит. Ще си купиш плазмичка, телефонче скъпо, а може и кола. После в един момент като ти набримчат лихвите до небето, ще си вземат всичко + ще им дължиш още . Така че ако приемем, че в момента имаш празна сметка и не притежаваш горепосочените блага, то след като минеш през врътката с банката, пак няма да притежаваш благата, но ще си на минус и ще дължиш
        За мен парите имат стойност И са си идеално покрити с всичко което аз смятам за надеждно покритие.

но виж тука разни привърженици на златния стандарт приказвате някакви екстремистки приказки, та реших че не е лошо да ви отърва от мъките. Демек от тези така непокрити с нищо банкноти

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Ако искаш ще дам една сметка да ми я напълниш с тези фалшиви пари за които говориш. Нали не струват нищо.
          Е що от мене - ходи в банката и искай кредит. Ще си купиш плазмичка, телефонче скъпо, а може и кола. После в един момент като ти набримчат лихвите до небето, ще си вземат всичко + ще им дължиш още . Така че ако приемем, че в момента имаш празна сметка и не притежаваш горепосочените блага, то след като минеш през врътката с банката, пак няма да притежаваш благата, но ще си на минус и ще дължиш

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
            Toчно така е. Ама промитите мозъци от купените професори нема да те разбера и ще спорят още 20 страници с малоумни доводи - просто щото не могат или може би не искат да разберат простата истина
            Ако искаш ще дам една сметка да ми я напълниш с тези фалшиви пари за които говориш. Нали не струват нищо.

Коментар

Още веднъж яко ме разсмя...

Може би имаш предвид хартиените пари с покритие?! Защото хартиените пари без покритие са си чиста шмекерия...

Не напразно тези които печатат фалшиви пари ги затварят в затвора... В момента дори официалните хартиените пари са фалшиви, защото нямат абсолютно никакво покритие и не представляват абсолютно никакво задължение поето от страна на издателя им!
              Toчно така е. Ама промитите мозъци от купените професори нема да те разбера и ще спорят още 20 страници с малоумни доводи - просто щото не могат или може би не искат да разберат простата истина

Коментар

Може би имаш предвид хартиените пари с покритие?! Защото хартиените пари без покритие са си чиста шмекерия...

Не напразно тези които печатат фалшиви пари ги затварят в затвора... В момента дори официалните хартиените пари са фалшиви, защото нямат абсолютно никакво покритие и не представляват абсолютно никакво задължение поето от страна на издателя им!
                Не ми пука дали са покрити със злато или не. И честно казано не мога да разбера мисленето на никой който се вторачва в това. Какви са фактите, имаш една пачка банкноти с тух можеш да си купиш всичко което струва една пачка банкноти. Така че те са покрити с това което мен ме интересува. Т.е. с това което аз искам да си купя с тях.

Коментар

Не, изобщо не изключва... Сега напечатването на една 100 доларова банкнота ще ми струва 0,17 долара /седемнадесет цента/. Когато 100-те долара твой дълг се обезценят с 10% инфлация на мен напечатването на още една 100 доларова банкнота ще ми струва 0,187 долара, но ти вече ще ми дължиш 200 долара плюс лихвата! Сиреч аз съм още по-богат а ти си още по-беден... и това само от факта че аз съм се докопол до печатарката за пари... Така ще е винаги когато парите не са истински а хартишки които нямат никакво покритие защото дори и по закон за тях не стои никакво задължение на този който ги е напечатал!!
                  Ти едно нещо не искаш да приемеш, разбираш го, но не го приемаш.

Себестойността на 100 долара може да е 17 цента, но "стойността" им варира. И не толкова от количеството им по света, а от лихвата и от достъпността до тези 100 долара.
                  "Печатарите" управляват тези 3 инструмента - количество, лихва, достъпност.
                  Ако те пожелаят - ще има инфлация, ако ли не - няма да има.

При Златен стандарт, сегашните "печатари" ще се лишат единствено от това да увеличават количеството им (лимитира ги общото количество злато по света), но това не е толкова важно. "Златните" пари също ще се отпускат с лихва, както и ще се контролира достъпността до този кредитен ресурс.

Коментар

Не само че си вярвам, аз съм убеден в това.

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Което автоматически изключва в някакъв бъдещ период "печатарите" да допуснат обезценка на дълговете си (напечатаните пари).
                      Не, изобщо не изключва... Сега напечатването на една 100 доларова банкнота ще ми струва 0,17 долара /седемнадесет цента/. Когато 100-те долара твой дълг се обезценят с 10% инфлация на мен напечатването на още една 100 доларова банкнота ще ми струва 0,187 долара, но ти вече ще ми дължиш 200 долара плюс лихвата! Сиреч аз съм още по-богат а ти си още по-беден... и това само от факта че аз съм се докопол до печатарката за пари... Така ще е винаги когато парите не са истински а хартишки които нямат никакво покритие защото дори и по закон за тях не стои никакво задължение на този който ги е напечатал!!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                        как можа да сътвориш подобни идиотизми .......
                        точон хартиените пари са проблема и сега за товма е кризата ама пак наизуснт на общи приказкеи да го караме нали ??????!!?!?!
                        Хартиените пари са решението, проблемите са много.

Коментар

Хартиените пари са най-голямата иновация в историята на човечеството. Пари основани на доверие, вяра и оптимизъм. Качествата които карат хората да вървят напред.
                          как можа да сътвориш подобни идиотизми .......
                          точно хартиените пари са проблема и сега за това е кризата ама пак наизуст на общи приказки да го караме нали ??????!!?!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Зайо Байо Разгледай мнение
                            Е, яко ме разсмя ма ти май си и вярваш!
                            Не само че си вярвам, аз съм убеден в това.

Коментар

Хартиените пари са най-голямата иновация в историята на човечеството. Пари основани на доверие, вяра и оптимизъм. Качествата които карат хората да вървят напред.
                              Е, яко ме разсмя ма ти май си и вярваш!

Коментар

Само че той печата не колкото е необходимо на икономиката а колкото му е необходимо на него! Той реве по 24 часа в денонощието как небето ще се срути ако фалират банките спекулирали с даването на кредити и загубили от тези спекулации! Няма да изчезне нито грам реален капитал ако банките спекуланти фалират и се изпарят... Нито един болт в завода дължащ кредити към тази банка няма да изчезне от тома че банката е фалирала!!!

Спекулантите трябва да си плащат за губещите спекулации а не да се спасяват с пари на данъкоплатциите, както чрез увеличаващи се преки данъци така и чрез увеличаваща се инфлация. Инфлацията е най-гадния данък, тъй като размерът му не е записан нито в един закон и се определя според както му се прииска на властимащия...
                                Ти май не разбираш, от това няма да загубят спекулантите. Ще загубят нормалните спестители. Държавите в момента не спасяват спекулантите, спестяват средния гласоподавател, като не дават банките да фалират. но средния гласоподавател за това е среден, защото навсякъде е тъп като галош и не може да схване дори когато някой го вади от лайната.

Коментар

Working...
                                X