IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФБР: "Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Сега, ако можеш, представи си го в световен мащаб между държавите. Една е "копала" повече от другата и е прибрала цялото злато на по-малко копалата. Какво прави държавата (населението й) без злато?
    Сега, ако можеш, представи си го в световен мащаб между държавите. Една е обсебила печатащата машина за световната резервна валута и поради това че е въоръжена до зъби може да си позволи да не признава никаква друга валута. Какво прави държавата (населението й) без световната резервна валута?

Отговор:
    Стяга се, Хората и започват да работят за жълти стотинки и постепенно излизат от блатото.

Въпрос:
    Тъкмо втората да излезе от блатото и първата държава напечата още от световната резервна валута, с което отново ограбва спестяванията на втората постигнати с къртовски труд!

Извод:
    При златния стандарт това вторично ограбване няма как да стане!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Очудвам се как може да не се виждат очеизвадни истини? Парите които не подлежат на печатане са по-справедливи от всука една гледна точка!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Да кажем, че ти копаш само картофи и можеш да му дадеш само от тях или злато, което ти имаш. Не щеш да му даваш злато и му даваш само брашно.
      За пълноценно хранене на тоя човек и семейството му ще трябват домати, месо, ориз и т.н.

Сега ще кажеш, че ще му дадеш много брашно, пък той да си търси от другите останалите храни.
      Мисленето им е на равнище средновековие. Прекрасно доказателство че в сферата на разума еволюцията на човека се движи с движи с различна скорост и при някой яко изостава.

Привържениците на златния стандарт наистина са екстремисти. Би трябвало и нашите служби да се поучат от ФБР и да им отказват книжка категория над М на всички които заявяват привързаност към златния стандат

Коментар

Тогава всички ще започнат да "умират от глад".

Ти наистина не разбираш много неща.
        А като му дадеш заем, ще го нахраниш ли Който не му е било писано да е наяден, вечно ще си стои гладен Като вземеш от сития и дадеш на гладния, обричаш и двамата на глад . А точно това правят банките в момента - хем няма да нахранят Гърците, хем ще разорят Германците.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
          За какво да му давам злато , като то не се яде Ще му дам брашно, есента като си го "изкопа" ще ми го върне
          Да кажем, че ти копаш само картофи и можеш да му дадеш само от тях или злато, което ти имаш. Не щеш да му даваш злато и му даваш само картофи.
          За пълноценно хранене на тоя човек и семейството му ще трябват домати, месо, ориз и т.н.

Сега ще кажеш, че ще му дадеш много картофи, пък той да си търси от другите останалите храни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            равновесенов, ти хептен изгуби ориентация... Аргументацията ти става стил "детска градина"...
            Ами вие не схващате нищо казано на по-висок стил. та реших да се придържам към стила който бива разбиран.

Коментар

Защо трябва на човек умиращ от глад да му даваш заем? Дай му социална помощ!
              Тогава всички ще започнат да "умират от глад".

Ти наистина не разбираш много неща.

Коментар

Малко не заслужаваш да ти отговоря, но все пак:

Мисля простичко, като теб.

Да кажем, че ти си копаш на полето (не ти трябват заеми за трактори, преработващи съоръжения, сгради и т.н.), наследил си една мотика от дедо си и копаш. копаш повече и по-качествено от съседа ти.

След 20 години, ти, с твоето копане, си прибрал златото и на съседа, защото си се трудил повече и по-качествено.

Какво правим с тоя съсед, който умира от глад и ти иска 2 грама злато да изхрани семейството си?

За такова елементарно преразпределение на златото говоря.

Сега, ако можеш, представи си го в световен мащаб между държавите. Една е "копала" повече от другата и е прибрала цялото злато на по-малко копалата. Какво прави държавата (населението й) без злато?
                За какво да му давам злато , като то не се яде Ще му дам брашно, есента като си го "изкопа" ще ми го върне

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Аз дългове немам И слабо ме интересува и на кой точно издава парите, всъщност интересува ме, искам да са издадени от някой на когото вярвам, и да ми служат за това за което са създадени по възможно най-добрия начин. Все пак парите са просто инструмент, средство, а не цел.

Парите базирани на златен стандарт обаче не изпълняват добре ролята на средство. Всъщност изпълняват я ужасяващо. За сметка на това биха служели добре на тези за които парите са цел. но мен нещо не ме блазни това. Струва ми се извращение да се държат пари заради самите пари. парите трябва да се въртят. А за да се въртят, трябва стимулите им за дългосрочно държане под дюшека да са минимални.

На което хартиените пари черз инфлацията изпълняват идеално и тази цел. Инфлацията на парите е това което задължава тези пари да бъдат употребявани продуктивно. Ако нямаше инфлация парите можеха да служат и просто за да бъдат закопавани нейде в земята и така всъщност да тласкат обществото назад.
                  равновесенов, ти хептен изгуби ориентация... Аргументацията ти става стил "детска градина"...
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Какво правим с тоя съсед, който умира от глад и ти иска 2 грама злато да изхрани семейството си?
                    Защо трябва на човек умиращ от глад да му даваш заем? Дай му социална помощ!

Коментар

Не струват нищо на този който ги печата! За сметка на което обаче той е издал декрет, че ти трябва да си плащаш дълговете към него само с неговите пари!!! И за да не би случайно ти да решиш че неговите пари са просто една шума той прави така че ти все повече и повече да задлъжняваш към него... И така НЕГОВИТЕ пари за ТЕБ стават все по-ценни защото за да се откупиш ти трябват все повече и повече!

Не е нищо ново. Срамота е да спориш на тази тема и да не знаеш що е то fractional reserve banking and the fiat money!
                      Аз дългове немам И слабо ме интересува и на кой точно издава парите, всъщност интересува ме, искам да са издадени от някой на когото вярвам, и да ми служат за това за което са създадени по възможно най-добрия начин. Все пак парите са просто инструмент, средство, а не цел.

Парите базирани на златен стандарт обаче не изпълняват добре ролята на средство. Всъщност изпълняват я ужасяващо. За сметка на това биха служели добре на тези за които парите са цел. но мен нещо не ме блазни това. Струва ми се извращение да се държат пари заради самите пари. парите трябва да се въртят. А за да се въртят, трябва стимулите им за дългосрочно държане под дюшека да са минимални.

На което хартиените пари черз инфлацията изпълняват идеално и тази цел. Инфлацията на парите е това което задължава тези пари да бъдат употребявани продуктивно. Ако нямаше инфлация парите можеха да служат и просто за да бъдат закопавани нейде в земята и така всъщност да тласкат обществото назад.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                        Не пич, просто няма да се дават пари с лихва. Който не е успял да се докопа с труд до това злато, ще си копа на полето - и нема да ставаме свидетели на пишман финансисти и пишман банкери финансиращи безумни , никому ненужни проекти - МОЛове, измислени "зелени" технологии, фейсбуци и прочие
                        Малко не заслужаваш да ти отговоря, но все пак:

Мисля простичко, като теб.

Да кажем, че ти си копаш на полето (не ти трябват заеми за трактори, преработващи съоръжения, сгради и т.н.), наследил си една мотика от дедо си и копаш. копаш повече и по-качествено от съседа ти.

След 20 години, ти, с твоето копане, си прибрал златото и на съседа, защото си се трудил повече и по-качествено.

За такова елементарно преразпределение на златото говоря.

Коментар

Вдяваш ли накъде бия?
                          Не, и няма как да вдявам, защото ти самият не знаеш накъде биеш!

Само знам че ако лихвите бяха 25% а не 7% много от хората нямаше да се подлъжат и да се набълбукат с ипотечни кредити! И така нямаше да има криза с НИ!

Коментар

Значи и не го разбираш.
                            Защото, ако сега ти трябва заем, а аз съм банка и ти го отпускам на 7% (ЕЦБ и ФЕД печатат), то при Златен стандарт (ЕЦБ и ФЕД НЕ МОГАТ ДА ПЕЧАТАТ), когато златото вече се е преразпределило в по-умните от теб и мен, то тогава на този заем в злато банката ще ти поиска 25% лихва.

Вдяваш ли накъде бия?
                            Не пич, просто няма да се дават пари с лихва. Който не е успял да се докопа с труд до това злато, ще си копа на полето - и нема да ставаме свидетели на пишман финансисти и пишман банкери финансиращи безумни , никому ненужни проекти - МОЛове, измислени "зелени" технологии, фейсбуци и прочие

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Ако искаш ще дам една сметка да ми я напълниш с тези фалшиви пари за които говориш. Нали не струват нищо.
                              Не струват нищо на този който ги печата! За сметка на което обаче той е издал декрет, че ти трябва да си плащаш дълговете към него само с неговите пари!!! И за да не би случайно ти да решиш че неговите пари са просто една шума той прави така че ти все повече и повече да задлъжняваш към него... И така НЕГОВИТЕ пари за ТЕБ стават все по-ценни защото за да се откупиш ти трябват все повече и повече!

Не е нищо ново. Срамота е да спориш на тази тема и да не знаеш що е то fractional reserve banking and the fiat money!

Коментар

Хайде не се прави на Кашпировски... Това са смешни неща в които се опитваш да се самоубедиш... Ако в едно общество напечаташ и раздадеш на всеки член по 1000 долара с това абсолютно нищо няма да промениш за тях, нито ще станат по-богати нито по-бедни. Единственото което ще се е променило че всеки един от тях ти е задлъжнял с по 1000 долара... Кви лихви кви достъпности кви 5 лева?
                                Значи и не го разбираш.
                                Защото, ако сега ти трябва заем, а аз съм банка и ти го отпускам на 7% (ЕЦБ и ФЕД печатат), то при Златен стандарт (ЕЦБ и ФЕД НЕ МОГАТ ДА ПЕЧАТАТ), когато златото вече се е преразпределило в по-умните от теб и мен, то тогава на този заем в злато банката ще ти поиска 25% лихва.

Вдяваш ли накъде бия?

Коментар

Working...
                                X