IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой и защо пали колите?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Оръжието на слабите, онеправданите, издояваните, лъганите, подтисканите, отритнатите - е индивидуалният и групов терор срещу власт имеющите, срещу така наречените "силни на деня".

Палежите са най-лесният индивидуален тероризъм.

Нека не се мислят самозабравилите се дупедавчета, качили се временно горе, за всесилни. Нека им напомним, че преди божия съд може да има и човешки.

So - BURN!!

Коментар

• Защото е лесно. Защото е просто. Защото е ефектно. Защото е заразително. Защото е символично. Защото е има множество причини и мотиви за това. Разнородни и без връзка помежду си. Защото явно това става някаква мода. Някакъв дух на времето. Някакви лайн*ри там си събилали парички като пчелики или пък крали, за да си купят кола - лъскава, модерна, да се изфукат еснафски, или просто защото така правят и други, за да им създава уж комфорт. Да я къткат и да й треперят като на малко дете... И изведнъж - бам. Всичко отива на кино за един миг. Това вероятно е и някакъв вид протест срещу системата. От страна на неудовлетворени младежи, които ги е яд, че след като са лишени да притежават разни неща, могат поне да се порадват да лишат други от тях. Това е и адреналин, тест за смелост и желание после да гледат по новините как коментират за техния "подвиг". Това напомня и за палежите във Франция, Великобритания и др. Тия хора нямат бъдеще. Това са наченки на предреволюционна ситуация. Омразата на нямащите срещу имащите нараства експоненциално. Тя неминуемо започва да се експлоатира и канализира от властови финансово-икономически фактори със свои интереси - политически формирования, застрахователни компании, дилъри на коли, автомонтьори и автокъщи, и др. Палежите са типични актове на анархия и терор. Не е необходимо да си организирана група за да ги извършваш. Можеш и сам, а може и групово и организирано и спонтанно. И когато имаме натрупани с години негативни енергии това има вероятност да е само началото на един лавинообразен процес, да се превърне в една абсолютно неконтрулируема мода за себеутвърждаване на отритнати от системата индивиди и групи хора, протест срещу неработещите съдебна система и полиция, начин за уреждане на сметки между индивидите при очевидно неработещи институции, храна за медиите и т.н.. За да се превърне нещо в мода, както винаги имаме назряване и наличие на множество разнообразни интереси, очертаване на дух на времето и то неминуемо става.
      Last edited by Beti; 17.12.2011, 22:36.
      * think positive * think simple * think big *
      * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Панайот Панайотов - Искаш огън да ти дам... http://vbox7.com/play:a77490b7

Току що се чу, никой от тия чиито автомобили са изгорели няма да получи пари от застраховка. Мисля, че по Нова в сутрешния блок ще говорят за това..
        Е аз това го разправям от един месец, а троловете тук ми се подиграваха
        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Ако имаше отговор в анкетата
          Палежите са подсещане от застрахователните агенции за застраховане с пълно автокаско >>>щях да гласувам
          Имам чувството че поради спада на средната цена на автомобилите от началото на кризата >>> а и поради желанието за икономии >>>българина масово се е отказал да застрахова автомобила си >>> а това е въпрос на оцеляване за застрахователните агенции в тези тежки времена >>> от който може би зависи дали ще започнат и техните фалити в скоро време >>>така че очаквайте палежите да продължат >>>а може даже и да прераснат и в някакво друго извращение
          Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .

Коментар

• Сигурно е някой фен на Слави: http://www.youtube.com/watch?v=z3IhNOwFUCM

Коментар

• Зимата реално още не е започнала, а вече може да се констатира озверяване на определени кръгове - нещо, което считах за по-възможно да се случи към февруари-март.

Субективно изключвам битовите причини. Естествено, при толкова избуяли омрази толкова простотия и агресия, неизбежно ще има и подпалени коли на "един отвратителен тип", "на оня тъп селянин, който спира в градинката" и т.н. Извършители по-скоро ще се някакви имитатори на подпалвачите.
              Ще има и случайно изгорели от купонясващи.

Икономическите причини са винаги във фокуса. Нали знаете, търси се този, който има интерес.
              Изгорелите коли на платения паркинг вероятно са някакво особено намигване, че "не е там заровено кучето".
              Няма нищо по-омразно за зстрахователя от проблемите на застрахования. Е, по-омразно е вероятно плащането. Хич не го обичат туй, да знаете. Стане ли масов проблем, ще ни покажат пръст. А чуе ли се, че започнат с усукванията, масата би предпочела да пропусне следващата вноска. Ефектът ще е обратен. Няма начин да не се чуе - пострадалите са много, надъхани и гласовити, проблемът е остър и е във фокуса на общественото внимание.
              Поведенческият модел на свързан по някакъв ачин с тях извършител би бил друг, обаче. По-рядко, сравнително редовно, запомнящо се, но оставящо друг привкус в публиката.

Преди споменаване на друг възможен кръг от причини, не е лошо да се отметне, че очевидно става дума за някаква група от хора. Трудно мога да си представя, че в един човек биха се съчетали толкова много "качества". Ако по-долу говоря в единствено число, то считайте, че става дума за "тях".

Много свободно време. С просто око е видимо, че някой е посветил живота си напоследък на това "творение". Нещата само изглеждат хаотични. Истината е по-скоро друга. Никой не ще да го хванат, а това изисква запознаване с обстановката, планиране, някакво макар и елементарно отиграване. Трябва си организация за захождане и отстъпление.

Очевидно са необходими доста средства. Оставете шишето бензин. То не се брои. Целият живот на някого е вътре сега. Осигуряване на условия, транспорт, комуникация. Само си представете, че някой започне инцидентно да излиза ежедневно по нощите със собствената си кола и да обикаля с бутилка бензин под седалката в търсене. Не е това, ама хич. Групите са поне две. Едната действа тази нощ, след това почива и планира следващо действие, а другата я сменя.

Видимо е посветен изцяло на това, което може да се обясни само с някакво изключително силно мотивиране. Тежката емоционална травма или някаква специфика в психиатричния статус не могат да се отхвърлят като възможен мотив, но то много трудно би се вързало с останалата част на картината.

Видимо е смел и дързък.

Умен и хладнокръвен.

Има и още характеристики, но на кой му пука.

В основата стоят някакви криминални типове и интереси. Не може да се изключи, но ако има запознати с подобна настройка и начин на мислене и поведение, може да сподели. Аз тук давам заето.

Политически. Хм. Сложна е тук картината. Пълен абсурд е да се счита, че някаква опозиция, която има място, възможности и перспективи в обществото, би тъжала по толкова безумен начин за поредната си изборна загуба.
              Отчаяните от неизбежното си сбогуване с политиката опозиционери биха били по-добър отговор. Но, надеждата умира последна, а следващите избори са още далеч.
              Не ще да са и те.

Властта винаги е сред заподозрените, но на тях точно в момента в нашата страна никак не им е належащо да се отвлича внимание встрани. Представиха се положително на изборите. Ежедневно се режат лентички, Още не са опукали целия резерв. Снегът се бави. Големите и сериозни проблеми извън страната дават сериозна мотивация за обосноваване на непопулярни, но неизбежни мерки. Не.

Социални (разбирани в по-широк смисъл ) мотиви. Хм. Не знам.

Коментар

Току що се чу, никой от тия чиито автомобили са изгорели няма да получи пари от застраховка. Мисля, че по Нова в сутрешния блок ще говорят за това..
                Като си прави човек застрховка се избира качествена компания и се гледа какво ти включва.
                А май масово гледат цената. И за 20 лв. по-малко...се насаждат.

Коментар

И да получат вероятно ще е след разследването което един бог знае кога ще свърши горките хора.

Или бяха застрахователите или собствениците на паркинги или някой собственик продаващ празен гараж.

По отношение на това да е политическа атака въпроса е много сложен щото случая хем му помага на Борисов хем му вреди.
                  Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Панайот Панайотов - Искаш огън да ти дам... http://vbox7.com/play:a77490b7

Last edited by Jay Gould; 16.12.2011, 07:01.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Следете ножицата My

Не бързам да обвинявам полиция.Тази атака е като дуспа за всяко цивилизовано общество.И за сега,слава богу, не "високотехнологична"..
                      Превенции!!!-Осветление с енергоефективни лампи,захранвани от фотоволтаик с акумолатор.За паркинги между блокове...Май е апетитно за бизнеса с напомпване с кредити.Когато частник инвестира,търси реално откупуване на съоръжения.А когато се "усвояват " пари по програма там мотива са ...хмм...облагите за партийните водачи и кариерата им сред Брюксеските ливади.Покрай задължителния бизнес с "енергийна ефективност" са усвоени един 8М,но пазара в София е за около 400 милиона,май. Това ми хрумна ,като видях търг за: "Малки,оградени и безопасни детски площадки с ограда(за деца от 3-12 години).Разполагат се между блокове.Нощем се осветяват с енергоефективни светодиодни (Годеч?)лампи от акумолатор,зареждан денем с фотоволтаик" За децата добре!По окомерни оценки площадката ако струва 5000 евро,то цирка с "нощното осветкение от слънце" с монтажа е далеч над 10000 евро (На една площадка от 50 кв метра пребройx 4!!! циментирани триметрови стaлба с фотоклетки,акумолатор,лампа.).Класическо осветление,ако наистина е нужно за деца,с всички узаконявания и обезопасявания ще е десет пъти по ефтино. p.s p.с.-Код-Брюкселски зелки си отглеждат Evrotikvi-20-20:
                      Last edited by Minavast; 16.12.2011, 02:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от tstoyanova Разгледай мнение
                        ..и се замислих аз колко лишения съм понасяла заради моята...

.. до квадратен сантиметър..
                        н
                        А защо си купуваш толкова скъпа кола

До квадратен сантиметър, не само СИМ карта, но и GPS не е достатъчен, а и нещо не схващам идеята, всички собственици са знаели къде са им колите, но не и факта, че горят...
                        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                          Да удовлетворяваш нуждата си от разнообразие по такъв начин, за сметка (емоционална и финансова) на толкова хора, това прехвърля всякакви граници на здравия разум
                          Ох, аз слушах по радиото един човек как обясняваше колко е точните му дими бяха "гладувал" колата си и се замислих аз колко лишения съм понасяла заради моята, а и на малкия сега сложихме столче в колата, което никак не е евтино, но пък е тествано с реални краш тестове (друга тема)...

ДАНС ще се заемат с подпалвачите и си мисля, че това е свързано със СРС-та. Нали знаете как се предоставя услугата GPS на автопарк от мобилните оператори? За автомобила се закача една СИМ карта, която излъчва сигнал - показва точното местоположение. Всички СИМ карти излъчват сигнал, т.е. по сигнала на СИМ картата може да се определи кой къде е бил в точно време на точно място до квадратен сантиметър. После се вижда чие притежание е СИМ картата и "воала".

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            аз пак да кажа, че селяците спиращи както им дойде си го заслужават напълно. Не знам кой, не знам и какви са му мотивите и има ли изобщо такива - скоро данс ще "намерят" виновника, колкото намериха оня побъркан дядка от Ябланица (между другото и той имаше известно основание за действията си, друг е въпроса, че имаше много голям ексцес) или убиеца на онази наркоманизираната Яна - все някой ще бъде бит, дпокато си "признае" или пък ще намерят някой слабоумен Мунчо.

Изобщо проблемът с паркирането в София е ултра сериозен и сравнително лесно решим. А и дайте да не се лъжем - поне 90% от пишещите паркират като селяндури където им дойде, а пак сигурно 90% си "имат" място на общинската градинка пред блока и ха някой му е спрял на "мястото" се почва едно чупене на огледала, пукане на гуми, дрскане на боята - пък ако и колата е с не столична регистрация - малиииии
                            +1

Коментар

• Може и да са начални тренировки

Има много за горене из България

Поздрави!
                              http://www.youtube.com/watch?v=LCnebZnysmI

Коментар

• аз пак да кажа, че селяците спиращи както им дойде си го заслужават напълно. Не знам кой, не знам и какви са му мотивите и има ли изобщо такива - скоро данс ще "намерят" виновника, колкото намериха оня побъркан дядка от Ябланица (между другото и той имаше известно основание за действията си, друг е въпроса, че имаше много голям ексцес) или убиеца на онази наркоманизираната Яна - все някой ще бъде бит, дпокато си "признае" или пък ще намерят някой слабоумен Мунчо.

Изобщо проблемът с паркирането в София е ултра сериозен и сравнително лесно решим. А и дайте да не се лъжем - поне 90% от пишещите паркират като селяндури където им дойде, а пак сигурно 90% си "имат" място на общинската градинка пред блока и ха някой му е спрял на "мястото" се почва едно чупене на огледала, пукане на гуми, дрскане на боята - пък ако и колата е с не столична регистрация - малиииии
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X