IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Демографията е Фактор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Императорът - не расист. Фактите не могат да бъдат расистки и нерасистки - те просто са факти.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• http://www.investor.bg/aziia/336/a/i...129518/?page=1
      Япония очаква спад от 30% на населението си до 2060 г
      Целия развит свят ще намалее поне с 30% и така.....

Импе м/у нашите две идеи за данъчни стимули за раждаемоста може и да излезе нещо, но расизъм дето натякваш е ненужно.

Кризата, според мен, за всички стари бизнеси ще е докато спре спада на населението т.е. незнайно до кога .

Със средно 1,4 деца на двойка възрастни Япония е доста далеч от небходимите 2,1 за поддържане на населението си.........

В България е също 1,4 , а в Германия 1,39................
      Last edited by Tradera; 30.01.2012, 19:06.

Коментар

• Най-лесното е, Трейдъров, да се спрат всякакви детски, вместо това да се възстановяват данъци. Примерно като роди жената детенце, връщат и се данъците, които е платила за последните 30 месеца, а ако е в законен брак, връщат се и данъците, които съпругът и е платил за последните 15 месеца - напримерно. Така ако нормалните хора дадат живот на дете, ще земат 3-4 бимберици, а Хъхрю и Айшето ще земат нула... и ще се замислят дали да продължат да се плодят преди да станат полезни граждани....а и работещите няма да укриват данъци, ако искат да станат родители...

... ама няма да стане, защото любимците на властта щке останат без препитанието си - създаване на нови изроди срещу заплащане !!!

Също и това, което предложил по-долу - да се отделят 1 000 000 000 кинта, за да се даде живот на 100 000 Българчета. С двете мерки заедно демографската картина бръзо ще се промени !!!

Коментар

• Никакви пенсионни фондове няма да помогнат при тази демографска преспектива.
          1 работещ не може да издържа 4-6 пенсионери. А такова ще е положението в 2050.
          Раждаемоста трябва да е около 2,4 деца на жена за да се запази положението.

Коментар

• Няма никаква мултитрилионна бомба

Скритата реклама на принудителните задължителни “частни пенсионни фондове”, чрез насаждане на страх
            Last edited by suniverse; 18.01.2012, 16:25.
            Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• $39-трилионната пенсионна бомба на Европа цъка все по-силно

Бройката на хората над 65 годишна възраст в 34-те страни от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие ще скочи повече от четворно, до 350 милиона през 2050 година, от 85 милиона през 1970. Продължителността на живота расте с темп от 5 часа на ден, според Чарлз Каулинг, управителен директор на JLT Pension Capital Strategies Ltd.

В т.нар. развити държави средната продължителност на живота ще се увеличи до близо 83 години през 2050 година, от 75 години през 2009, посочват от ООН.

Частните пенсионни фондове също са под натиск, предвид рекордно ниските лихви в еврозоната за 13-годишното й съществуване. Ниските лихви означават, че пенсионните планове трябва да включват повече активи, за да може да гарантират проекците си за дългосрочно разплащане.
              Освен ако растежът не се върне, фонд мениджърите ще са принудени да поемат повече риск.
              Това създава проблеми, защото те всички ще се насочат към сектори, които изглеждат като страхотна идея сега – и след това се взривяват, независимо дали ще са стоки, акции, каквото и да е“ – коментира Сътъл – „Ще интензифицират цикъла бум-срив“

http://www.spekulanti.com/analizi-oc...a_vse_po_silno
              Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Трейдъров - тая стратегия е толкова смехотворна, че вероятно е измислена от циклофреници. Интересно как хем ще освобождават хората от данъци, за да имат деца, хем ще осигуряват вече и безплатна храна, че и дрехи за хъхрещите гнусотии ?!? Отде пари за това?
                Как ще се увеличи средната продължителност на живот, след като мангалите стават все повече като процент, а те поради ниската си здравна култура и хигиена, както и заради вродената си непълноценност, не до 80, ами и до 50 трудно изкарват?
                Привличане на чужденци (щото условията за живот ЩЕЛИ ДА СЕ ПОДОБРЯТ), връщане на голяма част от емигриралите Българи... как ще стане това, бе - едновременно с отглеждането на мангали?

Иначе такава е и моята стратегия - но данъчни облекчения ВМЕСТО помощи, озаптяване на безконтролното хъхряшко размножаване и наглият хъхряшки бандитизъм - иначе просто няма как да стане.

Знам за китайският проблем и съм го предвидил от много отдавна - в един ден поколението на Мао ще висне като камък на вратът на младите китайци - ама това са китайци все пак - една купичка ориз на ден им стига - не ги мисля особено - не са консуматорско общество като нашето.

Коментар

• E дано се заемат сериозно с основния проблем !

"Стратегия предлага данъчни облекчения за семейства с деца"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1183799

Коментар

• Увеличаването на пенсионната възраст е само временно решение. Парите за пенсии просто ще свършат защото няма да има кой да работи при тази демографска преспектива.
                    В Китай вследствие на политиката за едно дете в семейство, а както и тук при раждаемост 1,4 , все по силно ще се появява проблема 4-2-1 т.е. едно дете да се грижи за 6 възрастни....
                    А и едно дете няма как да изработи пенсии на 6 души....
                    Пенсионната система в този си вид ще фалира.

Трябват емигранти или стимулиране на раждаемоста, като например освобождаване от данък общ доход след 3-то дете в размер на примерно 10 000 лв, но след първите 500 лв.
                    Last edited by Tradera; 12.01.2012, 11:27.

Коментар

• ЗАБРАНЕНИТЕ НЕЩА СА НАЙ-ИЗКУШАВАЩИ

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Проблемът е, че 3+ деца правят тия, на които трябва да им се ЗАБРАНИ да имат дори и едно - хъхрещите нечовеци !!!

Коментар

• Това че не работиш на заплата не значи че не работиш ...Нещо по-позитивно няма ли да се пусне в медиите ами само бълвоч да се шокират хората ,средните данни МЕн специално никога не са ме интересували ЗАЩОТО АЗ НЕ СЪМ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕН ...

Коментар

• В България работи само един от трима

http://www.investor.bg/analizi/85/a/...-trima,128537/

Коментар

• С 500 милона световно население колко борси ще останат ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

Коментар

• Намаляването на населението в развитите страни ще доведе на спад в обемите на почти всички стари бизнеси...........
                              т.е. борсите ще спадат докато не се обърне раждаемоста над 2.3 деца на жена !!!
                              А аз това не го виждам следващите 50 години.

Коментар

• Броят на пенсионерите в България с малка промяна:
                                1)
                                - в края на 2008г. бяха 2,200,595 души
                                2)
                                - в края на 2011г. вече достигнаха 2,198,857 души
                                За 3 години има намаляване от 1,738 души.

За сравнение населението на възраст над 19 години:
                                1)
                                - в края на 2008г. беше 6,139,447 души
                                2)
                                - в края на 2010г. беше 6,086,916 души
                                За 2 години има намаляване от 52,531 души.

http://www.noi.bg/content/statistics/ECON2011.pdf
                                http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19

Коментар

Working...
                                X