IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Демографията е Фактор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts



  • Ето го резултатът на 20 г мафиотска "демокрация"

    Коментар


    • http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/01/...tarcheski_dom/

      Под 2.3 деца на семейство всяка нация изчезва............

      Коментар


      • Проблемът е, че 3+ деца правят тия, на които трябва да им се ЗАБРАНИ да имат дори и едно - хъхрещите нечовеци !!!
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • http://www.investor.bg/news/article/126056/85.html

          Без хора няма икономика
          http://www.youtube.com/watch?v=5gcZu1Pe2xk
          Увеличеието на световното население е блъф , за да може......
          На практика в повечето страни населението намаля.

          Трябва да има поне по 3 деца в семейство за да се обърне процеса,но никой дори не говори за този основен проблем.
          Last edited by Tradera; 15.11.2011, 10:43.

          Коментар


          • Проблемът е, че ние сме най-бръже намаляващият НАРОД в светът !!! Отрицателният прираст се комбинира със свръхплодивмост на нисшето племе, както добре знаем - а този фактор още повече топи Българите в България, защото хората в родилна възраст или масово бягат, защото не желаят хем да хранят получовеците, хем да им търпят терорът, или не могат да си позволят повече от едно дете (често и нито едно), защото са принудени вместо свое дете да хранят по един гнусен мангал, отделно че им се налага да помагат и на старите си родители, които след цял живот работа получават мизерни пенсии, за да има повече пари за същите тия нисши подобия на хора !!! Това разбира се е плод на престъпната политика на управниците, политика която реално представлява ГЕНОЦИД срещу Българският народ !!! Да не говорим и за другите аспекти от управлението (насочени разбира се към издръжката на паразитиращите) - терор над осигуровкоплатците, война срещу частният бизнес и съсипването му, пълен отказ от защита на частната собственост на гражданите.... затова и НИКОЙ не иска да инвестира в тая държава !!!

            По демографското отношение - нужни са спешни мерки (то те са вече и закъснели, но по-добре късно, отколкото никога), за да се стимулира раждаемостта сред НОРМАЛНИТЕ ХОРА, а не сред долната и безполезна паплач. Ето какво бих направил АЗ, за да се родят СТО ХИЛЯДИ БЪЛГАРЧЕТА ЗА ЕДНА ГОДИНА:

            Да бъдат подбрани 100 000 двойки (впоследствие и още), които да бъдат СПОНСОРИРАНИ от държавата да дадат живот на дете – при следните изисквания:
            - Минимум средно образование за по-нискообразованият от двамата.
            - Минимална възраст 20 години за по-младият и минимален сбор от годините на двамата – 45.
            - Двойката да живее в законно жилище, без значение собствено или под наем.
            - Никой от двамата да не е извършвал криминално престъпление.
            - Специална комисия да прецени дали кандидатите могат и имат готовност да отгледат и възпитат както трябва детето си.
            - Няма значение дали двойката е сключила брак или живее на семейни начала, но семейните имат приоритет.
            - Няма значение, дали това ще им е първо дете или второ, трето и т.н. но тези, които искат да родят първо дете имат предимство.

            Всяка от тези двойки ще получи по 10 000 лева, извън майчинските и детските, ако в рамките на една година си родят детенце. Парите ще се изплащат по следната схема:
            - 1000 лева при раждането.
            - 1200 лева всяка година от първата до петата.
            - 3000 лева да бъдат инвестирани в мащабен инфраструктурен проект (например нова линия на софийското метро), който да бъде изграден като акционерно дружество – така тези 3000 лева ще носят доходи на семейството и бъдещото дете дългосрочно, чрез гарантирана дивидентна политика.

            Целият проект би струвал един милиард лева. Подборът на двойките ще гарантира, че ще се родят 100 000 нормални деца, които ще формират едно бъдещо здраво поколение, а не отрепки, създадени от безотговорни полухора, раждащи само заради помощите. Междувременно ще се изгради от тяхно име нещо мащабно и стойностно, което ще носи ползи не само на тях, но и на по-широк кръг хора десетилетия напред. Ще кажете – пари няма. Не съм съгласен. 1 000 000 000 и дори повече е годишният бюджет на ушевото министерство – тоест тези пари всяка година се изливат в гърлата на безполезните ушеви свине. Ежегодните помощи на мангалите дори надхвърлят тази сума. Нима 100 000 български деца не струват повече от безполезният баласт на обществото? С какво прасюгите или хъхряците заслужават толкова пари?


            Разбира се – това е само моя мечта, която няма как да се сбъдне... не и докато зловредното правителство на криминалният престъпник борисов не бъде свалено от власт.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • е, ти пък много лично го прие - просто ти показах статия. То и аз приемам доста лично нещата, когато съм специалист в нещо, така че те разбирам - да кажем, че ти си прав. Дано да си прав и за Синергоня, ама там не знам как си е сметнал арменската демография
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

              Коментар


              • Между другото от националната статистическа агенция на Литва претендират че те са процентно най-бързо намаляващата по население независима държава в света и според данните на тази агенция за последните 12 месеца населението на Литва е намаляло с 53 888 души или 16,525 промила, а това се вижда от сайта на тази агенция www.stat.gov.lt/en
                Last edited by the money-maker; 04.01.2012, 09:15.

                Коментар


                • Груйо, ако не вярваш на данните за Латвия, може да си ги провериш от www.csb.gov.lv това е сайт на държавната статистика на Латвия и знай че се занимавам повече от 35 години с демографски статистики и ако нещо не ти е ясно вместо да четеш неточна информация питай мен да ти обясня.
                  Last edited by the money-maker; 04.01.2012, 09:17.

                  Коментар


                  • ..If a strict one-child limit were in force for the rest of this century China’s population would shrink to less than 145m by 2100..
                    http://www.economist.com/blogs/daily...e-child-policy

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
                      .За България няма точни данни с колко намалява населението на година и аз приемам че намаляваме с около 5,81 на хиляда годишно като грешката при такова допускане не е малка но безспорно е че три държави намаляват по-бързо от България и те са Латвия-11,5 промила(1 промил е 1 на хиляда),Черна Гора-8,19 промила,Литва-6,76 промила а освен тях Приднестровската Молдовска република-7,2 промила но тя не е призната от България за отделна държава и не е призната от почти всички държави а в света най-бързо намалява населението на Северно Марианските острови-29 промила но те имат статут на свободно асоциирана територия със САЩ и не са независима държава.
                      някой май не обича да чете новините, дори и в Инвестора - това е от вчера - ООН: Населението на България се топи най-бързо в света не че е повод за особена гордост, но.....

                      Аз лично съм на мнение, че нашата златна земя няма да остане без хора - какви ще са те, не знам, но знам, че тук винаги ще има население. дано и името на държавата все още да е България - все пак сме най-старата държава в Европа, която е все още с това име!!!!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • В Китай се раждат годишно над 16 000 000 деца и още дълги години ще се раждат над 13 000 000 деца годишно и при очаквана тогава средна продължителност на живота там над 70 години много трудно населението на Китай ще падне под 900 000 000 към 2100 година.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Нещо така да ти минава през акъла, че всяка година има нови пенсии. А това че част от младите заминават за чужбина още повече ще засилва това за което говоря.

                          Ама нищо не ви учат в тези училища. Елементарни работи трябва да ви се обясняват подробно за да ги схванете.
                          грешиш има бум на умиращи на по 50 и няколко години,заради "Хубавия живот в бг
                          така,че малко стигат до пенсия,а и има много мои познати които на по 40 години отиват да живеят в чужбина и не се връщат
                          в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

                          Коментар


                          • Когато някой пише за отрицателна раждаемост трябва да знае че раждаемостта не може дори теоретически да е отрицателна.За България няма точни данни с колко намалява населението на година и аз приемам че намаляваме с около 5,81 на хиляда годишно като грешката при такова допускане не е малка но безспорно е че три държави намаляват по-бързо от България и те са Латвия-11,5 промила(1 промил е 1 на хиляда),Черна Гора-8,19 промила,Литва-6,76 промила а освен тях Приднестровската Молдовска република-7,2 промила но тя не е призната от България за отделна държава и не е призната от почти всички държави а в света най-бързо намалява населението на Северно Марианските острови-29 промила но те имат статут на свободно асоциирана територия със САЩ и не са независима държава.Когато се говори за това колко деца средно ражда една жена най-често използван показател е Tоtal fertility rate-TFR който у нас е 1,49 тоест средно за България една жена ражда 1,49 деца и толкова е този показател и в Хърватско а за Китай точни данни няма но се предполага че този показател е приблизително колкото у нас.Този показател е най-нисък в Тайван 0,91 ;Южна Корея 1,15 ;Сингапур 1,15 ;Босна и Херцеговина 1,26 ;Украйна 1,27 ;Молдова 1,28 ;Латвия 1,31 ;Унгария 1,32 ;Португалия 1,33 ;Германия 1,36 ;Румъния 1,38 ;Япония 1,39 ;Австрия 1,39 ;Испания 1,40 ;Полша 1,40 ;Сърбия 1,40 ;Словакия 1,41 ;Италия 1,42 ;Грузия 1,44 ;Чехия 1,48 .За да се отговори на въпроса колко деца трябва да се раждат за да има нормално възпроизводство е необходимо да се знае колко е детската смъртност и затова в страни с висока детска смъртност(например някои държави в Африка) е необходимо TFR около 2,2-2,3 за да има нормално възпроизводство на населението а за страни с ниска детска смъртност е достатъчно TFR да бъде около 2,01-2,10 за да има нормално възпроизводство на населението при положение че не се отчита емиграцията и имиграцията.

                            Коментар


                            • Китай в 2100 под 200 милиона !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              http://www.economist.com/blogs/daily...e-child-policy

                              Може би заради това............
                              http://www.youtube.com/watch?v=5gcZu1Pe2xk

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
                                пълни глупости говориш мен,пенсиите няма да са живо след 10 години....а младите духват за чужбина......гледам моя познати над 50% ор гиманазията не са в бг вече,а тази година 60% от завършващите гимназията ми отидоха да учат в чужбина
                                Нещо така да ти минава през акъла, че всяка година има нови пенсии. А това че част от младите заминават за чужбина още повече ще засилва това за което говоря.

                                Ама нищо не ви учат в тези училища. Елементарни работи трябва да ви се обясняват подробно за да ги схванете.

                                Коментар

                                Working...
                                X