IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Демографията е Фактор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение

Точно обратното е, жените желаят да раждат, но им трябва стабилност. Първото и основно нещо за стабилност е жилище, когато масата не може да си го позволи тъй като е смазана от данъци и от това да си плаща наема, резултата е късно раждане.
    Приятелите ми които имат собствени жилища и не живеят под наем вече имат деца, тези които нямат жилище, нямат деца.

Интересно е, защо правителството до някаква степен решиха през данъците да влияят на семействата, като в момента има данъчни облекчения за деца, но това е решение за хора с деца, а не за хора които обмислят това. Това, което трябва да се таргетира е семействата да правят деца.
    Не се изказвай така, че е смешно. Че България е на 2ро място (в Европа) на дела на хора притежаващи собствено жилище. Мисля, някъде 80%, само Румънците са над нас. А данъците са ни смешни, и не говоря за подоходни данъци само. На този фон, тук тряя да е бейбибум според твоята "логика".

Виж скандинавските дето са с най високо данъчно бреме и ниска собственост на жилища, защо не изчезват със почти милион за 10 години, че даже и са все още с положителен естествен прираст???

ПС: с жена ми нямаме собствено жилище, на 30 сме и имаме дете. Да правиш генерални изводи от приятелите ти е също доста смешно. Например около мен всичко имат деца, ма нещо населението намалява.
    Last edited by pjc50313869; 07.01.2022, 09:25.

Коментар

Точно обратното е, жените желаят да раждат, но им трябва стабилност. Първото и основно нещо за стабилност е жилище, когато масата не може да си го позволи тъй като е смазана от данъци и от това да си плаща наема, резултата е късно раждане.
      Приятелите ми които имат собствени жилища и не живеят под наем вече имат деца, тези които нямат жилище, нямат деца.

Интересно е, защо правителството до някаква степен решиха през данъците да влияят на семействата, като в момента има данъчни облекчения за деца, но това е решение за хора с деца, а не за хора които обмислят това. Това, което трябва да се таргетира е семействата да правят деца.
      Нашите баби и дядовци да не би да са имали жилища?Да не би да са имали детски майчинство по три години детски градини?Проблем е мързела проблем е алчността.Проблем са масово заплодените мозъци с евроатлантически простащини проблем са празните глави....Който ламти за кариера и пари накрая плаче...Големите тарикати накрая ще изчезнат.Да гледаш деца не е като да си чешеш катерицата по Гърция Турция и разни спа курорти...В живота има приоритети...и пари за това което искаш.За всичко няма...Както се изказа един класик тука децата са разход едва ли не безсмисле загуба на време и грижа.Много по добре е да мааш таралежа и да се репчиш...Времето минава и хоп на 50.Влака заминал и започва една съпротива срешу реалността бавно осъзнаване че съъответния глупак отива в кофата за боклук...Още по гадно става като срещнеш някоя съученичка без кариера ама с две три деца и пълна къща със смислен живот.И като се осъзнаеш че си една шамандура с пари...

Коментар

• Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение

Ми проблема не сз данъците, а в тези държави жените не желаят да раждат. Ред причини. Проблема е цивилизационен, не в данъците.. Но не си дорасъл дотам. Пак пиши, имаш дете. Сега само се излагаш.

Last edited by Econlav; 07.01.2022, 00:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          SKP, Държава се прави чрез справедливост. Как да не искат жените да си родят деца, ще искат но ако ще се въртят на онзи Свят като вентилатори, като си помислят къде са ги оставили и какво ги чака - не искат.
          Държава се прави със законност. 'И истинско разделение на властите. А не, избираш законодателна. Пък тя назначава останалите.

Коментар

• SKP, Държава се прави чрез справедливост. Как да не искат жените да си родят деца, ще искат но ако ще се въртят на онзи Свят като вентилатори, като си помислят къде са ги оставили и какво ги чака - не искат.
            Last edited by supertrader; 07.01.2022, 00:24.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Демографията е фактор, за който се сещаме, когато изтървем края на някой пазар обикновено късно...
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Най-лошото, е че точно вие които смятате, че сте големи и сте много умни, не разбирате какво се случва на тези на годините ми. Доста жалко...
                Понеже си много умен, обясни защо в държавите с най-високо данъчно облагане има най-голям проблем с демографията?

Когато данъците дискриминират
                1. Най-бедните
                2. Най-младите
                3. Тези с различна от ИТ професия

Резултата е 1 бебе на 30+ години.

Ми проблема не сз данъците, а в тези държави жените не желаят да раждат. Ред причини. Проблема е цивилизационен, не в данъците.. Но не си дорасъл дотам. Пак пиши, имаш дете. Сега само се излагаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от SKP

Хахахах. Викаш, ако променим данъците, за 3-4 годни България ще се възроди. И ще се раждат по 20 в семейство. Бе, пале, усещаш ли какви глупости говориш? Явно, не. Но от, пале, толкова. Толкова научило, толкова преживяло, толкова наясно.

П.П. Дреме ти за бюджета. Печатниците в цял свят, са пуснати на макс..
                  Най-лошото, е че точно вие които смятате, че сте големи и сте много умни, не разбирате какво се случва на тези на годините ми. Доста жалко...
                  Понеже си много умен, обясни защо в държавите с най-високо данъчно облагане има най-голям проблем с демографията?

Когато данъците дискриминират
                  1. Най-бедните
                  2. Най-младите
                  3. Тези с различна от ИТ професия

Резултата е 1 бебе на 30+ години.

Коментар

Достатъчно съм се изучил и съм видял, не се притеснявай за мен. Добре е да спрете да гледате от вашата камбанария, която всички разбрахме, че е грешна.
                    На 26 г нито си се изучил нито нещо си видял.Ако можеш се запри и не се излагай.Знам че в момента ме псуваш ама знам че ще дойде ден да разбереш какво съм ти казал

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

На 26 г най доброто е да си мълчиш и да се учиш
                      Достатъчно съм се изучил и съм видял, не се притеснявай за мен. Добре е да спрете да гледате от вашата камбанария, която всички разбрахме, че е грешна.

Коментар

С две думи, като 26 годишен без деца, финансист, казвам че промяна на данъците в около 10 направления биха променили тотално демографията на страната, но за жалост се гледа как определена политика ще повлияе на цифрите в бюджета. За жалост нямаме адекватни икономисти нито на държавно ниво, нито на научно.
                        На 26 г най доброто е да си мълчиш и да се учиш

Коментар

• Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение

Ко?
                          С две думи, като 26 годишен без деца, финансист, казвам че промяна на данъците в около 10 направления биха променили тотално демографията на страната, но за жалост се гледа как определена политика ще повлияе на цифрите в бюджета. За жалост нямаме адекватни икономисти нито на държавно ниво, нито на научно.

Коментар

Решението на проблемът в демографията се крие в данъците.
                            Ко?

Коментар

• Решението на проблемът в демографията се крие в данъците.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

А зависи оня от горе каква музика ще поръча...Да не обезлюдее София много скоро и селата да се напълнят
                                Ще ми се, да беше прав. Ама, дори и да си, Той решава.

Коментар

Working...
                                X