Първоначално изпратено от Econlav
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Демографията е Фактор
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеnkavrakov1982, демографията е следствие, защо когато имаше няколко години на икономически ръст нямаше демографски срив. Напротив имаше демографски ръст в България. Никакъв фактор не е, резултат е.
Коментар
-
Пешо, тук си прав, че много станахме претемциозни и това е голям проблем.За да има възпроизводство са необходими поне 3 деца, а сега масово семействата имат по 1..По много се знае кои имат и чакат на помощи и социални..Две стаи с кухня са достатъчни за едно 4членно семейство-аз съм расъл така, а когато има 2 деца се намесват и баби и дядовци и помагат..Това е традиция в гледането.. Скоро четох , че в Китай средната класа и заможните също започнали да имат по едно дете - за да ги осигурели в добри училища и университети..
Коментар
-
Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение
Не се изказвай така, че е смешно. Че България е на 2ро място (в Европа) на дела на хора притежаващи собствено жилище. Мисля, някъде 80%, само Румънците са над нас. А данъците са ни смешни, и не говоря за подоходни данъци само. На този фон, тук тряя да е бейбибум според твоята "логика".
Виж скандинавските дето са с най високо данъчно бреме и ниска собственост на жилища, защо не изчезват със почти милион за 10 години, че даже и са все още с положителен естествен прираст???
ПС: с жена ми нямаме собствено жилище, на 30 сме и имаме дете. Да правиш генерални изводи от приятелите ти е също доста смешно. Например около мен всичко имат деца, ма нещо населението намалява.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Едно дете не решава депопулацията. Основния проблем е, че у нас са останали твърде малко жени в детеродна възраст. По три деца да имат в живота си, пак едва ще отлепим за нарастване. Освен това децата се раждат все по-късно в живота на родителите и това отмества поколението. А в момента измира многочисленото поколение, родено през 1945-1955 г., и затова отрицателният естествен прираст е така голям. Да не говорим за повишената смъртност от Ковид-кризата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Имали са земя и поминък, а и с малко са се задоволявали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
80% собственост на жилище, да ама жилището като е в родния ти Смолян или Хасково, а ти работиш в Пловдив или в София си под наем в алтернативния случай живееш при вашите и в НСИ пак ще те пишат, че си в собствено жилище.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеДемографията не е само фактор,тя е един от най-големите фактори !
Коментар
-
Не се изказвай така, че е смешно. Че България е на 2ро място (в Европа) на дела на хора притежаващи собствено жилище. Мисля, някъде 80%, само Румънците са над нас. А данъците са ни смешни, и не говоря за подоходни данъци само. На този фон, тук тряя да е бейбибум според твоята "логика".
Виж скандинавските дето са с най високо данъчно бреме и ниска собственост на жилища, защо не изчезват със почти милион за 10 години, че даже и са все още с положителен естествен прираст???
ПС: с жена ми нямаме собствено жилище, на 30 сме и имаме дете. Да правиш генерални изводи от приятелите ти е също доста смешно. Например около мен всичко имат деца, ма нещо населението намалява.
80% собственост на жилище, да ама жилището като е в родния ти Смолян или Хасково, а ти работиш в Пловдив или в София си под наем в алтернативния случай живееш при вашите и в НСИ пак ще те пишат, че си в собствено жилище.Last edited by Econlav; 07.01.2022, 10:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Нашите баби и дядовци да не би да са имали жилища?Да не би да са имали детски майчинство по три години детски градини?Проблем е мързела проблем е алчността.Проблем са масово заплодените мозъци с евроатлантически простащини проблем са празните глави....Който ламти за кариера и пари накрая плаче...Големите тарикати накрая ще изчезнат.Да гледаш деца не е като да си чешеш катерицата по Гърция Турция и разни спа курорти...В живота има приоритети...и пари за това което искаш.За всичко няма...Както се изказа един класик тука децата са разход едва ли не безсмисле загуба на време и грижа.Много по добре е да мааш таралежа и да се репчиш...Времето минава и хоп на 50.Влака заминал и започва една съпротива срешу реалността бавно осъзнаване че съъответния глупак отива в кофата за боклук...Още по гадно става като срещнеш някоя съученичка без кариера ама с две три деца и пълна къща със смислен живот.И като се осъзнаеш че си една шамандура с пари...
Коментар
-
ПС: с жена ми нямаме собствено жилище, на 30 сме и имаме дете. Да правиш генерални изводи от приятелите ти е също доста смешно. Например около мен всичко имат деца, ма нещо населението намалява.Last edited by Trakatrak; 07.01.2022, 09:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
Точно обратното е, жените желаят да раждат, но им трябва стабилност. Първото и основно нещо за стабилност е жилище, когато масата не може да си го позволи тъй като е смазана от данъци и от това да си плаща наема, резултата е късно раждане.
Приятелите ми които имат собствени жилища и не живеят под наем вече имат деца, тези които нямат жилище, нямат деца.
Интересно е, защо правителството до някаква степен решиха през данъците да влияят на семействата, като в момента има данъчни облекчения за деца, но това е решение за хора с деца, а не за хора които обмислят това. Това, което трябва да се таргетира е семействата да правят деца.
Жилищната криза при младите е предизвикана от струпване на населението в няколко големи града и спекулативното нарастване на цените на жилищата в тях поради бездействие на държавата да урегулира жилищните потребности в тези градове. Още десет години като се изпуснат и няма да има кого да насърчава за раждане на деца. Фанфаронът от МВРО от 15 години се бие в гърдите, че ще работи за демографията, но реално не свърши почти нищо докато беше на власт. Да не говорим за Боко, обграден от съветници, които му шушнат, че грижа за демографията си е чиста проба популизъм. Британска школа! След 20 години същите май ще привличат пакистанци и сикхи, за да върви рентиерството. Тая държава е голям смях.
Коментар
Коментар