IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.04.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кой за какво благодари на премиера
    11:00 | 24.12.2011

Уважаеми читатели,

В отговор на настойчивите призиви на министър-председателя да бъде благодарено на него, на правителството и на партията му, Mediapool даде възможност на хората да изразят лично своята благодарност.

Публикуваме част от изразените благодарности и очакваме следващите.

Читател: "Г-н Борисов - няма да Ви упреквам за нищо, защото вие сте един обикновен българин. Както всеки един от нас, който от улицата стане премиер ще се държи и управлява страната като Вас, аз не мога да Ви се сърдя за нищо. Бъдете здрав, и ако можете да свършите нещо хубаво за България и народа й, историята ще го оцени. А ако не можете - занимавайте се с нещо, в което сте добър. Весела Коледа."

Читател: "Благодаря ти, защото благодарение на теб разбрах нещо важно. Има нещо по-лошо от комунистите. Това са комунистите, които не станаха социалисти, а станаха направо антикомунисти. Това е ариергардът, партийните членове и кандидат-партийните членове на миналото, които не притежаваха интелект да бъдат сред отличниците на столетницата. Това е посредствеността на миналото, достигнала благодарение на антикомунизма на власт. Всичко, което ни се случва, включая милиционерската държава, отсъствието на правов ред, на справедливост, манипулираните избори, страхът, геноцидът над оскотелия народ, го очаквахме от комунистите, но го реализираха антикомунистите, любимците на ЕНП. И това е само началото, тепърва ще пием от горчивата чаша на колективната глупост, на медиите, полирали и полиращи мозъците на този народ."

Читател: "Благодаря ти, Бойко, че не остави екрана на телевизора ми без твоя магнетизиращ лик всяка секунда, благодарение на което нямам от началото на мандата ти нито един мъртъв пиксел."

Читател: "Благодаря, че мисли за най-големия работодател - малките и средни фирми, затова че се допитва до тях и им помага (както с касовите апарати така и с безброй други помощи) - то май няма за какво тук.... Благодарим му и за коректните избори с МВР начело им - да сме сигурни за резултатите, както ние така и те!"

Читател: "Благодаря за инфраструктурните проекти, за това, че в храните има много повече ред, за това, че чува общественото мнение. Далеч не прави всичко идеално, но го прави много по-добре от предишните. И откога Костов е образец в борбата срещу престъпността, а Борисов мутризира държавата?!"

Читател: "Да е жив и здрав мъжкарят ББ, за да заколи повече прасета и така да преодолеем кризата, с намазани с мас филии."

Читател: "Най-после в тази държава някой да почне нещо да прави; ще му благодаря че е целеустремен и не се поддава на провокации."

Читател: "Благодаря на Борисов за зрелището без хляб."

Читател: "Да благодарим, че ни направи най-корумпираната държава в Европа, че групировките се завърнаха и вече работят под закрила на държавата, че унищожи и продължава да унищожава малкия и среден бизнес, че не се разплаща с големите фирми, а оттам и с подизпълнителите и междуфирмената задлъжнялост достигна невиждани размери, за това, че поръчки печелят само приближени до властта фирми и източват бюджета, че плаща за магистралите от държавния бюджет, вместо да даде пари на социално слабите и пенсионерите - а парите от Европа са мираж, че все повече се забатачват проектите, финансирани от ЕС, и никъде не се правят разплащания........ И още мноооооого подобни примери за мутренското и най-корумпирано управление в цялата история на България. Дано тези мнения стигнат до повече хора и не останат само тук - в този сайт. И най-сетне народа да се събуди и види как го управляват, да не мълчи пред машината, който го мачка. Такъв страх сред народа не е имало и по време на комунизма - пример са последните избори."

Читател: "Благодаря му, че ме върна в моята младост. Тогава имаше диктатура на пролетариата, сега има диктатура на глупостта.“

Читател: "Благодаря, че това правителство се захвана да оправя неща, дето не са пипнати последните 20-ина години ! А това ,че има хора, дето не са съгласни с благодарностите, си е изцяло за тяхна сметка!“

Читател: "Благодаря на Бойко Борисов, че ми припомни времената на комунизма, репресиите, липсата на свободно слово. Винаги съм мислил, че е невъзможно да се върнем пак там. Той ще си отиде, но поне вече знаем, че винаги има вероятност за път назад.“

Читател: "Ушла зима, настало лето, спасибо Борисову за это! (Не съм сигурен дали е вярно граматически, но вярвам всички ще схванат смисъла)."

Читател: "Така сте задали въпроса, че си спомням "Човекоядката" на Радоев – не дали обичате др.Топузов, а защо обичате др. Топузов."

Читател: "Благодарни сме на премиера и хората около него, крадат по-малко от предишните."

Читател: "Аз пък обичам Бойко, защото е готин и му благодаря, че разкара Станишев, защото Станишев нямаше визия и нямаше харизма. Един Министър председател трябва да бъде напет и представителен. Благодаря ти Бойко, ти си най-готиният политик в България."

Читател: "Благодаря на Бойко Борисов, че унищожава науката в България. На тази страна наука не й трябва, трябват й спортни зали и магистрали. Учените или да гледат овце и да садят картофи, или да се махат (за магистрали не стават, те са феодални старци, а магистралите са за младите, да ходят да изкарат по някой лев). Благодаря му, че ги унижава и мачка, че настройва обществото срещу тях, че вече всяка баба и дядо знаят, че това са едни лапачи, дето ядат на баба и дядо от данъците. Благодаря му, че ги обрича на мизерия, че държи БАН втора поредна зима без парно и без заплати, че заплатите им, когато ги получават, са най-ниските в България. Благодаря му, че за една година принуди 1500 от тези лапачи и тунеядци да се откажат от науката в България и много от тях да отидат да тунеядстват някъде другаде по света. Благодаря му, че отказва младите да се занимават с наука, като дава на завършил магистър по 320 (триста и двадесет) лв. заплата. Това е един високохуманен жест към младото поколение, защото отсега показва на глупаците какво ги очаква, ако поемат по презрения път на науката, и така им спестява бъдещи унижения и мизерия. Благодаря му, че до края на мандата му в България ще останат само двама учени - докторът по самбо Румен Стоилов, който внесе закона за закриване на БАН, и Сергей Игнатов, новоизлюпеният професор по египтология - науката с най-голямо приложение в икономиката - който съчини и прокара Концепцията за развитие на научните изследвания в България, според която на България науки без приложение в икономиката не й трябват. Още повече ще му благодаря, ако и тези двамата ги натири - да изпълни докрай мисията си."

Читател: "Благодаря за велоалеите!"

Читател: "Благодарим на Бойко, че прекърши гръбнака на триглавата ламя - Станиш, Доган и крадливия цар. Благодарим му, че за първи път видяхме футболист и фолкзвезда да плаща данък. Благодарим му за всичко сторено до момента!"

Читател: "Като държавен служител, бих искал да благодаря на премиера за невероятните реформи, които направи, заедно с верния си Дянков в администрацията. Благодарение на тях, голяма част от кадърните държавни служители решиха, че е по-добре да си търсят друго поприще. Администрацията стана по-малка, но за сметка на това още по-зле платена и зле работеща. Това неминуемо води до икономии и със сигурност е държавническо мислене. По-добре стабилна и малка заплата, отколкото разните там бонуси и др. привилегии, които само разсейват служителите и им пречат да се концентрират върху важните неща. Скоро служителите ще бъдат толкова смачкани и няма да оказват и грам съпротива на гениалните хрумвания на властта. Така ще се направят нужните реформи във всички останали сектори."

Читател: "Уважаеми г-н Борисов, отдавна исках да ви благодаря. Надявах се да е лично, но и така става. Първо, не мога да не отбележа, че съм ви безкрайно задължена за начина, по който изглеждате. Усещането за национална гордост, което ме обзема когато г-н Берлускони ви мери гърба с педи, е неописуемо.

Четвърто. Много ви благодаря за новия политически елит!! Интелектуалци до един!!! Тва Цецо, тва Миро Найденов, Веждито... Мястото няма да ми стигне да ги изброя.
    Накрая, благодаря ви, че рисувате така хубаво, че можете да засенчите Пикасо. Гордея се!!

И ви моля горещо, с тия всичките таланти и възможности - отдайте се на някое друго богоугодно дело. Че аман от вас.
    Поздрави, Д.Р."

Читател: "Благодаря на г-н Борисов за това, че вече не ни управлява Тройната коалиция. Може да умра от глад, може да продължавам да бъда безработен, може никога да не доживея до пенсия, може корупцията да става все по-голяма, кражбите все по-нагли, мутрите все по-недосегаеми, може и България след него вече да я няма, но все пак вече не ни управлява Тройната коалиция. Нали? За което му благодаря."

Читател: "Чудя се за какво по-напред да му благодаря... Най- много заради това , че върна социализма от сталински тип! Всички поколения в Бг да си го изживеят, та да им дойде акъла!"

Читател: "Хиляди благодарности Бойко! Никой друг преди теб не успя да създаде такъв хаос в законите и такъв страх сред чиновниците в институциите! Пожелавам ти скоро да се захванеш с частен бизнес и да разбереш какви си ги свършил!"

Читател: Mediapool, засрамете се! Вашето не е журналистика, а култ към личността!"

Читател: "Бате Бойко, благодаря ти за всичко, което направи за мен и мама!" Завинаги признателен, Делян Пеевски."

Читател: "Благодаря, много ви благодаря, а, бе що не взема хубаво да ви благодаря, благодаря ви все пак, и пак ще ви благодаря, благодарности до сетен дъх, мерси е моето благодаря, който не ви благодари е червен, син, зелен, пембен, и да паднем и да бием пак ще ви благодарим, благодарности на всеки километър, от нас благодарности да искаш, няма да забравим да ви благодарим, ако вас ви няма на кого ли ще благодарим, с една дума - що не ви тегля една благодарност!"

Край на втора част
    Last edited by kat123; 24.12.2011, 16:52.

Коментар

• Кой за какво благодари на премиера
      11:00 | 24.12.2011
      Уважаеми читатели,

В отговор на настойчивите призиви на министър-председателя да бъде благодарено на него, на правителството и на партията му, Mediapool даде възможност на хората да изразят лично своята благодарност.

Публикуваме част от изразените благодарности и очакваме следващите.

Васил: "Пиша от името на асоциацията на анонимните милионери в България. Благодаря на Б. Борисов и правителството за :
      1. Запазване на плоския 20 % ДДС. На нас не ни пука, защото сме само 5 % от населението, а нека другите 95 % да си плащат масрафа.
      2. Като си купуваме огромни джипове и пикапи, на следващия месец държавата ни го възстановява, а мързеливите бедняци да го ....
      3. Запазване на плоския 10 % корпоративен и подоходен данък - муха ни ухапала, задръстихме пътищата и улиците с луксозни коли, застроихме крайбрежието, планините и крайградските зони с изпраните ни пари и никой не ни търси сметка.
      4. Суперблагодарност заслужава правителството и затова, че ще глобява нещастниците с по 500-600 лв. заплата, ако ги осигуряват на 240 лв, а потвърди нашето суверенно право да получаваме 20-50 хиляди лева на месец, а да се осигуряваме на 2000 лева.
      Събранието ни премина в запой с шампанско по 500 лв. бутилката и коняк по 3000 лв. бутилката, затова не можахме да се сетим за други причини за благодарност."

Атчел, представител на гражданското общество в България: "Благодаря на г-н министър-председателя Бойко Борисов за това, че:

- посочи грешките на предишното правителство, които сега затрудняват новото;

- значително увеличи усвояването на средствата от структурните фондове на ЕС;

- подбра качествени хора и добри специалисти в своето правителство (Симеон Дянков, Росен Плевнелиев, Свилен Нейков и др.);

- смело уволнява лица, които не се оказват подходящи за заеманите постове;

- с бързи темпове строи мащабни проекти, нужни на нас, гражданите на България, като магистралите, метрото в София, Дунав мост - 2, зала "Арена" в София и др.;

- започна по-ефективна борба с организираната престъпност и корупцията и обръща внимание, че съдебната власт, прокуратурата и следствието трябва да работят по-качествено за тези цели;

- допринася за отстраняването на сътрудници на Държавна сигурност от заеманите от тях публични длъжности (посланици и др.). Президентът Желев не разгради Държавна сигурност, въпреки, че бе теоретично подготвен за това (видно от книгата му “Фашизмът”), както не я разгради и президентът Стоянов, въпреки очакванията на избирателите им;

- активно иска да запази страната ни финансово стабилна и да подобри икономиката на страната ни, не поддавайки се на популистки идеи отляво;

- допринася за подобряване на имиджа на страната ни в чужбина и за интеграцията ни в Европейския съюз;

- Родината му е по-мила от партията му;

- честен и откровен с хората, той внася чувство на по-голям ред и повече справедливост в страната ни;

- действа, а не философства, както правеха предишни министър-председатели: той е човек на действието, а не само на говоренето.

Максим: "Дай боже никога да не станем нормална европейска страна - тогава няма да има лапачка! Кеш се прави в страни с високо ниво на престъпност и корупция, нисък стандарт на живот и ниска цена на самия човешки живот. Ако влезем в Шенген, Европа, еврозона и т.н., в най-лошия случай ще съм в затвора, а в най-добрия - ще мета улиците. Затова винаги ще гласувам за ГЕРБ и за Борисов!"

Никола: "Благодаря ти, г-н Бойко, че понякога по три пъти на ден си сменяш публично мнението! Така винаги съм сигурен, че мислиш за слабите и нуждаещите се хора през цялото време. Дори, може би и за мен. Става ми мило от това, много мило.

Благодаря ти, г-н Бойко, за ниските данъци! Така също знам, че най-предприемчивите и честни българи градят спокойно сива икономика и следователно поради тяхната гъвкавост, кризата остава за наивните и разхайтени европейци, на които от кумова срама ще им приемем напъните да няма смъртно наказание в България, нищо, че българинът ако завари крадец в къщи, гледа първо да го претрепе, стига да може.

Благодаря ти за приватизацията на "Кремиковци" и "Булгартабак"! Защо ми е да знам на кой си ги продал, знам, че ти си го направил. Това ми е достатъчно.

Благодаря ти за спортната зала и стадионите! Защо са им на пенсионерите и болните от рак смрадливи пари? Аз съм млад човек на средна възраст и вярвам в бъдещето, а то без спорт не е същото.

Благодаря ти и за магистралите! Сега знам, че няма да мързелуваме с моите сънародници върху някакъв фискален резерв, а ще караме по тях с поне 140 км./ч. и ще ловим живота за пулса му.

Благодарим ти и за мъдрата политика в индустрията и технологиите! Човек трябва да е беден, за да е благодарен. Твоята политика в такива области показва какво означава това на дело, особено, след като с щедро душевно благородство не повиши акциза на ракията и ме остави да пуша свободно в баровете вечер.

Благодаря ти за всеки миг и за светлото бъдеще на овца, обречена да оцелява с цяло едно стадо между няколко горди местни лъва, наслаждавайки се ежедневно на сладостите на банановата култура! Няма по-хубаво нещо от смиреността на овцата! И на овцете!"

Боян: "Благодаря:

- за брилянтния тенис, който играе, особено за сервиса му; явно в детството си е играл предимно федербал, докато е гризал мазни филии;

- за ръцете, дето ги държи в джобовете на панталона си, дори когато изкачва стръмни пясъчни насипи;

- за решителните голове за футболния клуб, в който играе;

- за грижата му за социално слабите; като се прероди в социално слаб, дано и за него да има някой така да се погрижи;

- за съвета сами да си садим картофи и да станем овчари;

- за президента Плевнелиев и онуй;

- за ти ви седем, тюфлеков и мадам лифтинг.

Хиляди благодарности!"

М.Георгиева: "Най-много благодаря на Бойко, че едва ли ще доживея да се пенсионирам, затова, че преди изборите каза, че нищо не налага вдигането на пенсионната възраст на най-бедния и болен народ в Европа, но след изборите се извъртя на 180 градуса (за кой ли път!); затова, че замрази доходите и не се знае кога ще ги размрази; затова, че винаги някой друг му е виновен, за забранителните списъци и хаоса по време на избори; затова, че не си подаде оставката, въпреки заявлението му, че усети ли недоверие, ще я подаде."

Калина Цачева: "Към премиера и всичко, произтичащо от Него, имам само една благодарност. И тя е затова, че чета вместо 4-5 вестника дневно, само по един. Защото са еднакви и венцехвалят всякакви глупости, вместо да ги нарекат обиди и недомислици. Очаквам обаче Борисов и всички, произтекли от Него, да ми благодарят за търпението и отговорността да продължавам да живея тук, въпреки хаоса, липсата на правила и откровено отровената среда. А също и за времето, отделено от мен по административни коридори заради липса на електронно правителство, за парите, дадени по лекари и зъболекари заради липсваща реформа, за лишаването от телевизия заради тъпотиите и зле режисирания PR на бойковизма. И за други неща, но списъкът е твърде дълъг.

На всички нормални сънародници пожелавам светлина в душата и успех на всяко добро дело!"

Край на първа част!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Открийте разликата:

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е готово да даде 450 000 лева, за да може в българските медии да се появят "правилни факти" за Оперативна програма "Регионално развитие". http://frognews.bg/news_41443/MRRB_s..._450_hil_leva/

Компании почнали от гаражи и апартаменти - защо безработицата в България рекордно расте http://borsi.blog.bg/novini/2011/12/...abotica.865244

На запад се облекчава бизнеса, тук пишем програми
        Добре де, защо не даваш алтернатива на МРРБ.Нещо много комсомолски го даваш.
        А това, ако няма медиен партньор какви факти ще излязат, тъй като е държавна институция е съвсем отделен въпрос.Това ли ни казваш.
        Самите проекти по регионално развитие са обвързани с това, не "правилната информация".
        А Това, вече е невежо.
        На запад да вземеш да дадеш един пример за "облекчаване на бизнеса", ама как да стане като си нямаш и на представа какво е облекчение за бизнеса тук в България и различните фискални и данъчни предимства.Коя фирма ще предпочете различните предимства и как ще се нагоди спрямо тях е пак отделен въпрос.

Пишат се програми защото има липса на нещо си, отговори си сам какво.
        Има милиарди за реализиране и създаване на мултиплициращ ефект след година две, но не като този на Гърците.

Коментар

• Открийте разликата:

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е готово да даде 450 000 лева, за да може в българските медии да се появят "правилни факти" за Оперативна програма "Регионално развитие". http://frognews.bg/news_41443/MRRB_s..._450_hil_leva/

Компании почнали от гаражи и апартаменти - защо безработицата в България рекордно расте http://borsi.blog.bg/novini/2011/12/...abotica.865244

На запад се облекчава бизнеса, тук пишем програми
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            ...
            Момичетата не са капризни, работят евтино, при това с доказан професионализъм.
            А за любителите на мъжки ласки, които изобилстваха при предната администрация и кабинет някой травестит на повикване.
            Предлагам също и цялата администрация да минава профилактично, на всеки 3 месеца, на преглед за венерически болести, като същия и лечението се поемат от НЗОК.
            При цени от 15 лева за свирка и от 30 за секс, икономиите в държавата ще са значителни, а разходите на държавата ни за издръжка на администрацията ще паднат от колосалните 3-4 милиарда Евро на значително по малките 1 милиард лева годишно.
            http://borsi.blog.bg/politika/2010/1...a-iliev.645937
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• България осъдена в Страсбург заради новия зам.-министър на правосъдието Деница Вълкова-Петкова, През 2003 г. съдия Деница Петкова осъди за клевета журналист, разкрил корупция в образованието
              23.12.2011 | 5404 прочитания | Красен Николов

Новият заместник-министър на правосъдието Деница Петкова е причина държавата да плаща след осъдително решение срещу България, постановено от Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Петкова бе назначена преди ден от премиера Бойко Борисов за заместник на новия правосъден министър Диана Ковачева. До този момент тя бе съдия в Бургаския окръжен съд.

През 2003 година тя е съдия-докладчик по известното дело за клевета срещу бургаския журналист Катя Касабова (репортер в регионалния в. "Компас"). В разплитането на историята участва и Божидар Божков (кореспондент на в. "Сега"), който също е даден на съд пред бургаското съдилище. Журналистите са съдени от четирима инспектори от образователното министерство заради тяхно разследване.

Двамата публикуват разкритията си как се заобикалят изпитите за приемане в елитните училища в града като 74 напълно здрави деца се пишат за болни от експертна комисия, за да бъдат включени в специалните приемни квоти. Заради това много други деца, положили изпитите, не са успели да учат там, където са искали. След разследването на двамата комисиите за приема на болни ученици в гимназиите са били подменени, но и това не се оказва е достатъчно приемливо доказателство за съда.

Разследването води до множество награди, включително наградата за журналистика "Паница", както и награда на от фондация "Свободна и демократична България".

Освен награди обаче те получават и съдебно дело за клевета, заведено от експертите в комисията. През 2003 година съдия Деница Петкова произнася решение, с което Катя Касабова е осъдена да плати на четиримата експерти съответно 7500 лева. Божидар Божков е осъден за 6300 лева.

Пред Mediapool случаят бе разказан от адвокат Александър Кашъмов от Програма "Достъп до информация". Ръководителят на правната програма на неправителствената организация тогава е адвокат на Катя Касабова.

Заради тези присъди Катя Касабова и Божидар Божков завеждат дело срещу България за нарушено право на изразяване и го печелят през пролетта на тази година. Съдът в Страсбург присъжда държавата да плати 11 800 лева на Касабова и 25 000 лева на Божков. Досега това остава и единствените случаи, по който България е осъждана за нарушаване на това основно човешко право, гарантирано от Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи.

Мотивите в решението на съдия Петкова срещу Катя Касабова са изключително странни и са коментирани специално в решението на Европейския съд. В мотивите си съдия Петкова признава, че с репортажите си подсъдимата журналистка Катя Касабова е действала в защита на обществения интерес, но посочва, че тези нейни подбуди не елиминират наказателната й отговорност.

"Това беше едно уникално решение. От една страна съдът признава, че журналистът действа в защита на обществения интерес и го осъжда за клевета", коментира адвокат Кашъмов.

Делото срещу двамата журналисти придобива международна популярност и дори е цитирано по време на лекции, четени в Оксфордския университет.

Тази част от професионалната биография на съдия Деница Петкова не бе спомената в справката, разпространена от МС по повод назначението й за зам.-министър. Министерският съвет съобщи, че тя има магистратура по право от Бургаския свободен университет и 16 години юридически стаж. Била съдия в районните съдилища в Карлово и Поморие и в Окръжния съд в Бургас. През 2009 година Висшият съдебен съвет й присъжда ранг на върховен съдия.
              http://www.mediapool.bg/%D0%B1%D1%8A...ews187820.html

...................
              пп:Кадрите на герб ми приличат на тези от първите години на "народната власт",когато едва сричащи цървулани,обаче "народни партизани",бяха издигани на принципа "прост,но безпределно верен на партията",защото "кадрите решават всичко"
              Last edited by коки; 23.12.2011, 20:59.
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• продължение
                Според анализите на междуна*родните структури, призвани да борят и българския октопод, ма- фиотизирането на България е протекло по следната схема:

• 1990–1994 г. – първоначално натрупване на капитали чрез рекет, контрабанда, кражби на коли, организирана проституция, незаконен хазарт и т. н.;

• 1995–1997 г. – постепенно ле*гализиране на част от бизнеса и на около една трета от мръсни*те капитали чрез застрахователни компании, узаконени кази*на и игрални зали, хотели, кръч*ми, барове, спедиторски фирми, туристически агенции, музикал*ни и финансово-брокерски къщи, рекламни агенции и т. н.;

•1997–1998 г. – легално навлиза*не в т. нар. „бързооборотни от*расли" на светлата икономика – алкохол, цигари, горива, спорт, туризъм, автокъщи, автомив*ки, стокови борси, кооператив*ни пазари и т. н.;

• 1998–2005 г. – укрепване на позициите чрез включване в приватизацията под формата на „чуждестранни инвестиции", осигурени от собствени офшор*ни компании в Западна Европа и САЩ, както и чрез юридически лица, чиито собственици (по ре*гистрация) са подставени лица.

Оттук нататък може само да се гадае в кои отрасли на българ*ската икономика няма мафиотски пари или в кои отрасли няма мно*го мафиотски пари. Самият факт, че всяка година в строи*телството се „развъртат" близо 2 млрд. евро, а по официални данни този сектор е 70% „сива икономи*ка", е повече от показателен за антимафиотската безизходица, в която се е озовала България след 16 години демокрация и преход.

А какво все пак означава мафия? Нищо повече от срастване на организирана престъпност с поли*тическата класа с цел влияние върху икономиката на дадена дър*жава. Това определение е дадено от експерти на ООН още през 70- те години на миналия век, но тук все още продължаваме да си гово*рим, че то не съществува.

Жалко за Европа.
                http://www.glasove.com/na-durzhavata...mafiyata-18151

Коментар

• kat123, koki, gigow, не се ли усещате че си говорите (пишете) сами!?

Коментар

• На държавата й харесва в обятията на мафията

Текстът е публикуван от Радо Траянов през февруари 2006 г. в бр. 2 на в. „Гласове”.,но е актуален и към днешна дата
                    Може само да се гадае в кои отрасли на българската икономика няма мафиотски пари или в кои отрасли няма много мафиотски пари. Май му дойде времето да си признаем, че ако България влезе в Европейския съюз, това може да се случи само по един начин: през слугинския вход, плътно забулена като ханъма и с поглед, здраво забит (доколкото е възможно) във върховете на цървулите. Причината за тази „препоръка" е банал*на: последната партньорска про*верка започва в края на този ме*сец (20”.27 февруари), последният доклад на Европейската комисия трябва да бъде написан до 17 май, а работата по глава 24 „Правосъ*дие и вътрешни работи" все още не е започнала.
                    Подобна констатация сигурно звучи налудничаво, поне от гледна точка на статистиката. Най- напред тази глава, по която воде*що е МВР, а не правосъдното ми*нистерство, е затворена още в края на октомври 2003-та.

В периода 2000–2005 г. струк*турите на Европейския съюз са „инвестирали" в реформата на правоохранителните и правозащитните органи не по-малко от 250 млн. евро, като нито един приключен проект не е отчетен като неуспешен.

Не по-малки са разходите на Американската агенция за международно развитие (USIAD), Прог*рамата за развитие на ООН и куп други американски и международ*ни организации, направени през последните десетина години за модернизирането на МВР и на съдебната система.

Също толкова внушително из*глежда и работата, „отметна*та" от т. нар. компетентни ин*ституции в България – парламен*та, правителството, МВР, Ми*нистерството на правосъдието и Висшия съдебен съвет.

Но най-яркото доказателство, че България има реални възмож*ности да изпълни двете най-важ*ни условия за пълноправното си членство в ЕС, е друго: борбата с мафията и ликвидирането на ко*рупцията са на път да се превър*нат във... всенародно движение. По неофициална информация (за*щото официална информация не съществува) в МВР работят око*ло 56 000 души. В съдебната сис*тема има около 4500 магистрати и още 4000 съдебни служители. В Агенция „Митници" си вадят хля*ба към 3500 души, а в бившата Главна данъчна дирекция (днес тя е част от Националната агенция за приходите) се трудеха около 3200 бирници.

От тези сметки в никакъв слу*чай не бива да бъдат изпускани още „трудовите колективи" на Националната разузнавателна служба, Агенцията за държавен вътрешен и финансов контрол, Сметната палата, Агенцията за финансово разузнаване, Държав*ния ветеринарно-санитарен кон*трол, Главната инспекция по тру*да и куп още контролни органи и ведомства. В тях работят не по-малко от 5000 души, а основните им мисии са две: да защитават както интересите на държавата така и правата, здравето и сигурността на обикновения човек.

Не по-малко внушително е и положението с парите, които държавата харчи за издръжката на „антимафиотската" си армия – не по-малко от 2 милиарда лева го*дишно. МВР например през 2005 г. е усвоило 779 млн. лв., а през 2006 г. трябва да усвои нови 841 милиона. Тружениците на Темида, макар и далеч по-скромно, също не остана*ха по-назад. През 2005 г. за нужди*те на съдебната система бяха за*делени 230 млн. лв., докато през 2006 г. Висшият съдебен съвет ще разполага „само" с 240 милиона.

Хубаво е, че България все още не е нормална европейска държа*ва, в която размерът на запла*тата е адекватен на постигна*тите резултати, а чувството за отговорност е по-важно от мисълта за пълния хладилник. В противен случай армията на бор*ците срещу мафията отдавна трябваше да бъде разредена до най-обикновен полк или бригада. Тоест на улицата да бъдат из*хвърлени абсолютно всички, кои*то по никакъв начин не оправда*ват заплатите си, за които – по*не в МВР и в съдебната система – отиват по 80% от бюджетите.

Ако все още е валидно правило*то за средното аритметично чис*ло, всяка година в България се из*вършват около 235 000 криминал*ни и икономически престъпления (през най-" горещата" 1994 г. са регистрирани общо 340 000 прес*тъпления, а през най-спокойната 2004 г. – „само" 130 000). Иначе казано, през първите 16 години на преход в България са извършени не по-малко от 3 700 000 престъпления, докато – по данни на Националния статистически институт – в сила са влезли само... 480 000 присъди (по 30 000 годишно).

Тъжната равносметка обаче не приключва дотук. Според периодичните отчети на МВР в държа*вата шетат по около 220–230 организирани престъпни групи (вся*ка от които е с не по-малко от трима членове). Тези цифри обаче не са съвсем коректни, защото още през 1993–1994 г. се чу, че т. нар. силови групировки – от рода на ВИС и СИК – осигуряват „хляба" на не по-малко от 8000 ду*ши. Към тази сметка трябва да бъдат прибавени още 3500 редови обитатели на подземния свят, вместващи се в понятието „би*това престъпност". И какво се получава накрая?

За десетилетие и половина близо 80 000 борци срещу бандитите на държавна заплата не успяха да озаптят десетина хи*ляди мутри и апаши „на свобод*на практика". Но не защото не са могли, а защото... никога не са им разрешавали да се развър*тят като хората.

Налудничаво. Само с подобен епитет би могла да бъде описана държавната политика по отно*шение на борбата с организирана*та престъпност и с корупцията. В периода 1990-2004 г. Законът за МВР, Наказателният кодекс, На*казателно-процесуалният кодекс и Законът за съдебната власт са променяни над 100 пъти. По вре*ме на първата „демократична" чистка – 1990–1994 г. – от МВР и съдебната система са изхвърлени над 14 000 ченгета, следователи, прокурори и съдии. Половината от тях – съвсем основателно, но останалите – по политически причини.

Най-много трансформации без*спорно претърпя следствието. И това бе съвсем естествено, защо*то по закон то стоеше между по*лицията и прокуратурата и от него зависеше колко и какви обви*нителни актове ще бъдат внесе*ни в съда. През 1991 г. следствие*то беше извадено от МВР. През 1995 г. то беше девоенизирано. През 1998 г. Националната след*ствена служба беше разбита на 29 служби – 28 окръжни и една спе*циализирана. През 2000 г. в МВР заработиха 12 000 дознатели. През 2002 г. Националната след*ствена служба беше възстанове*на, но дознателите в МВР оста*наха 10 000. А през 2003 г. започна създаването на специализиран дознателски апарат, в който трябва да работят 2000 профе*сионалисти с висше юридическо образование...

След три месеца (на 28 април) влиза в действие новият Наказателно-процесуален кодекс. Според него 97% от престъпленията ще се разследват от МВР. За най-го*лямо съжаление на Брюксел обаче най-вероятно хаосът ще е пълен, защото в специализирания дозна*телски апарат все още има 700 незаети щатни бройки, онези 10 000 „редови" дознатели продължа*ват да работят на общи начала, а в следствието продължават да получават заплати 1000 магис*трати.

Резултатът от целия този хаос е известен отдавна, но преди един месец директорът на Националното следствие Ангел Алек*сандров си го призна най-официал*но: по сейфове, деловодства и до*лапи отлежават около един ми*лион (1 000 000) – останалите са минали през съда или са прекрате*ни поради изтичане на давност – неприключени предварителни производства за убийства, грабе*жи, финансови измами, контра*банда, източване на държавни предприятия, незаконна привати*зация и тъй нататък.

И още нещо трябва да бъде от*белязано на всяка цена. През тези години за всички обитатели на парламента и на Министерския съ*вет (без значение какъв цвят пар*тийни книжки са имали и имат) е било ясно, че за „наличните" 3500*4000 съдии, прокурори и следовате*ли е невъзможно да поемат толко*ва огромен обем от работа. Нито една управляваща партия или коа*лиция обаче не си строши хатъра и не направи нещо, за да облекчи по някакъв начин делника на магис*тратите. Примерно – да удвои щатовете им, веднъж и завинаги да каже кой има право да разследва или пък да ги „задръсти" с компютри и техника.

Не по-различно е било и отно*шението към МВР. Каквито и структурни промени да са праве*ни във вътрешното ведомство, каквито и правомощия да са му давани или отнемани, логиката винаги е била една и съща: куче на каишка. Което лае и хапе само он*зи, когото му посочи „чорбаджия*та". В периода 1991–1994 г. МВР не направи нищо по въпроса с кон*трабандата и нарушаването на югоембаргото. А трябваше, за*щото по онова време около 70% от целия внос беше контрабан*ден.

Колкото до югоембаргото, ще*тите за държавата се изчисляват на около 5 млрд. долара, а в Сър*бия така и не се усети никаква липса на оръжие, боеприпаси, бен*зин, цигари, алкохол и т. н. Което означава, че въпросните пет ми*лиарда „в зелено" просто... са по*тънали в нечии джобове, които в никакъв случай не са само на „бор*ци", „каратисти" и „бивши баре*ти".
                    следва

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                      Гарантирано от ГЕРБ !!!

Деница – от сервитьорка в „Ла пиаца“, през серия от криминални обвинения, до зам.министър на правосъдието

В Бургас днес най-обсъжданата тема е биографията на новото назначение на премиера Бойко Борисов - съдия Христова-Вълкова-Петкова
                      От днес българските граждани имат две нови зам.министърки на правосъдието – Велина Тодорова и Деница Вълкова-Петкова, назначени със заповед на премиера Бойко Борисов. Второто име е знаково за Бургас и региона, тъй като се свързва с редица криминални деяния – опит за убийство, отвличане, палеж, както и с произнасянето на поръчкова присъда срещу журналист, който наскоро бе реабилитиран от Европейския съд за правата на човека.

Биографията на новата зам.министърка Деница Вълкова-Петкова е достойна за написването на роман с множество сюжетни линии от ъндърграунда на Бургаския регион.

Първият й съпруг е адвокат Тодор Христов, който e син на най-влиятелната жена в Бургас

председателката на Окръжния съд Дора Христова. Среща я в дискотека „Ла пиаца“, известна в годините на прехода като долнопробен вертеп. Там тя работи през нощта като сервитьорка. Тогава Деница е на 20 г. Сключват брак почти веднага – през 1992 г. Сватбата дава шеметен старт в живота на снахата на г-жа Дора Христова. Тя завършва право в Бургаския свободен университет през 1997 г. и се записва в историята на българското висше образование като първия дипломант на БСУ, назначен в правосъдната система. Това става през 1998 г. Дотогава ВСС отказва да назначава кадри в следствието, прокуратурата и съда, произлезли от частния вуз БСУ, поставяйки под съмнение легитимността на раздаваните от него дипломи. Деница Христова е назначена като съдия в Районен съд-Карлово благодарение на контактите на свекърва си Дора Христова, които по това време са на всички нива в съдебната система. Самата бивша свекърва все още не е прекратила адвокатската си практика и днес може да потвърди това, както и последвалите събития от краткия семеен живот на сина й с Деница. Само след няколко месеца

снахата е уредена в Районния съд в Поморие и набързо после в Районния съд в Бургас.

Със същата скорост – за по-малко от две години тя вече седи в кабинет в Окръжния съд на Бургас и е дясна ръка на новата окръжна шефка Събина Христова. Бързото изкачване по стълбата нагоре обаче я "замайва" и в този период – около 2001-2002 г. Христова иска развод и отвежда при родителите си в жк „Славейков“ 3-годишният им син Виктор, тъй като, по думите на съпруга й, той вече бил неподходящ за нея. Започва тежко бракоразводно дело. Бащата непрекъснато получава отказ да види детето си. Докато се стига до опита за убийството му през юни 2003 г. Тогава той получава куршум, докато се прибира в семейното жилище на ул.“Кл.Охридски“ в центъра на града. Срещу него е стреляно от разстояние 5 метра, уцелен е в коремната област между бъбреците и белия дроб, в дясната ръка и в бедрото. Рикоширало парче олово се забива в кожената врата на съседния апартамент, в който живее директорът на бургаската опера - диригентът Иван Вульпе. Скандалът е огромен. В града на всеки втори от подземния свят е известно името както на поръчителя на стрелбата, така и на самия извършител. Името на посредника също е известно. В полицията са разпитани няколко влиятелни фигури – някои от които от съдебната система, но до разплитането на случая не се стига. Тогава

Тодор Христов посочва директно името на бандита

и твърди, че е от близкото обкръжение на бившата сервитьорка и съпруга. Дава показания и за друго покушение преди опита за убийство, за което е мълчал – друга мутра от града е счупила ръката на майка му Дора с предупреждение, че ще я убият, ако не престане да води дела за попечителство на внука си. Майката и синът Христови нямат шанс да бъдат чути, въпреки, че уведомяват в подробности ВСС за случващото се в семейството им в периода 2002-2003 г. В този период разведената вече Деница Христова връща бащината си фамилия Вълкова и тръгва с охрана от цивилни ченгета, поставени пред дома й и пред детската градина. Има право, тъй като е магистрат. Срещу екссъпруга си съдия Вълкова подава над 10 жалби в прокуратурата - за телефонни и директни заплахи с убийство и че ще отвлече сина им. След стрелбата по него той пък предупреждава, че тя е единственият човек, който има нужда от смъртта му, тъй като е много богат – с хотел в Сл.бряг върху наследствена земя, два апартамента и магазин в центъра на Бургас.

Междувременно името на съдия

Вълкова гръмва в обществените среди като докладчик по знаковото дело срещу журналистката Катя Касабова,

която разкрива чудовищна корупционна практика в просветния инспекторат и посочва редица големци от Бургас, чиито деца са записани без приемен изпит в елитни училища с фалшиви диагнози. Историята става известна на цяла България година преди това, когато съдия Яна Колева от Районния съд произнася смразяващо тежка присъда, която предизвиква цялата медийна гилдия в България да се обедини в защита на колежката. Делото се поема от адвокат Александър Кашъмов от Програма Достъп до информация и се следи директно от Европейската комисия. Деница Вълкова е съдията, който на втората и последна инстанция, вместо да отмени присъдата, я потвърждава и така попада в учебниците по право на Оксфордския университет, където този казус до ден днешен продължава да се изучава като пример за антиправосъдие, раздавано в демократична държава. ЕСПЧ реабилитира Касабова в началото на 2011 г., но обезщетението, което тя получи като компенсация бе платено не от удържаните заплати на Деница Вълкова, а от джоба на обикновения български данъкоплатец.

Още едно криминално деяние е палежът на новия луксозен джип на екссъпруга й Тодор Христов, който изгоря като факла през 2006 г. в охраняемия паркинг под Операта.

С днешна дата Деница Вълкова е омъжена за бургаски лекар, от когото има две деца. Той е от основателите на ГЕРБ. В момента носи неговата фамилия Петкова.

http://www.besove.com/%D0%BD%
                      Правосъдието на РБългария се превзе от ъндърграунда,чрез ГЕРБ.Като им видиш министъра, заместниците то и работата им е ясна каква ще е. Да видим какво има в
                      сайта на ВСС за новата зам .минстърка, чиито втори мъж е член на Герб-Деница Вълкова-Петкова,
                      ДЕКЛАРАЦИЯ
                      по чл. 12, т. 2 във връзка с чл. 14 от
                      Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси
                      (Редактирана съгласно чл.17 ал.2, при спазване на Закона за защита на личните данни за обявяване в Интернет)
                      Долуподписаният(ната) ДЕНИЦА ВЪЛЕВА ВЪЛКОВА-ПЕТКОВА
                      в качеството си на лице, заемащо публична длъжност:
                      СЪДИЯ ПРИ ОКРЪЖЕН СЪД-БУРГАС
                      ДЕКЛАРИРАМ, че:
                      ==============
                      3. Имам следните задължения към кредитни или финансови институции, както и към други лица, на стойност над 5000 лв. (посочва се размерът и видът на поетото задължение и данни за кредитора): 70 000 ЕВРО ИПОТЕЧЕН КРЕДИТ КЪМ УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, КЛОН - БУРГАС И 20 000 ЛЕВА ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТ КЪМ БАНКА ДСК, КЛОН-БУРГАС
                      4. Имам сключени договори с еднолични търговци или юридически лица, които биха се оказали облагодетелствани от актовете или действията при изпълнение на правомощията и задълженията ми по служба (посочват се данни за работодателя или възложителя и сферата на дейност): ДОГОВОРИ ЗА НАЕМ НА СОБСТВЕНИТЕ МИ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ – ДВА АПАРТАМЕНТА С НАЕМОДАТЕЛ „СИМКОП”ЕООД-БУРГАС С ЕДНОЛИЧЕН СОБСТВЕНИК И УПРАВИТЕЛ -СЪПРУГЪТ МИ КОСТАДИН СИМЕОНОВ ПЕТКОВ.
                      5. Свързани с мен лица по смисъла на § 1, т. 1 от допълнителната разпоредба на Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, дейността на които би довела до възникване на конфликт на интереси, са: съпругът ми Костадин Симеонов Петков като едноличен собственик и управител на „Симкоп”ЕООД-Бургас и „Дикос”ЕООД-Бургас
                      6. Друга информация за частен интерес (посочва се всяка друга информация, която лицето сметне за необходимо):Съпругът ми Костадин Петков е задължен по ипотечен кредит в размер на 160 000 евро към Уникредит Булбанк,клон Бургас и в качеството си на собственик на „Симкоп”ЕООД-Бургас отдава под наем собствените си недвижими имоти на различни търговци.
                      ………………
                      Дата: 27.01.2009год.
                      Декларатор: /п/

Коментар

• Цветан Цветанов се задържа сам

Вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов е бил задържан в специализирана полицейска операция "Министър", която бе проведена под неговото лично ръководство.

Цветанов и разследващите са били изключително затруднени да установят в кой от шестте апартамента се намира обектът на разработката.

Специално сформирания по случая щаб, включващ освен господин Цветанов и главния прокурор, главния секретар на МВР, както и министър-председателя, предложил на Цветанов да издаде полицейска заповед за задържането си. Веднага след подписването й вътрешният министър сам постави белезници на ръцете си и, управлявайки полицейската патрулка, се отправи към най-близкото районно управление на СДВР.

На място министърът си извърши личен обиск, като предаде колана, връзките на обувките и копчетата от ръкавелите си. За останалите предмети написа саморъчно подробни обяснения.

Екип от специализирани прокурори и дознатели все още уточнява по кой текст от Наказателния кодекс ще бъде разследван Цветанов.

Източници от разследването разкриха, че Цветанов се е провалил на полиграфското изследване. Косми с неговото ДНК били открити по главата му, а отпечатъците в дома му съвпадали с неговите.

"Иззети са още кешови пари и бланкови документи, мобилни телефони и зарядните за тях. Доказателствата са безупречни. Вината е доказана по несъмнен начин." коментира самият Цветанов.

Източници близки до разследването споделиха, че ключова роля в разплитането на случая е изиграл близкия приятел на Цветан Цветанов - Веселин Маринов. Той най-вероятно ще стане защитен свидетел. Предполага се, че държавата ще смени самоличността му и ще го изпрати в чужбина.

Преди месец Цветанов сам е предложил телефонът му да бъде подслушван. Въпреки протестите на правозащитници той доброволно е дал на разследващите достъп до електронната си поща. Според източник пожелал анонимност, през последните седмици Цветанов се е разплащал само с белязани пари.

Цветан Цветанов е предложил полицаите участвали в операцията да бъдат наградени от вътрешния министър.

"С тази операция доказахме, че няма чадър над никого" - коментира Цветанов.

Искането за постоянното задържане на Цветанов ще се гледа от приятелката му и председател на Софийския градски съд Владимира Янева. Още преди седмица двамата са обсъдили делото и Цветанов е получил обещание, че ще бъде задържан от съда.

Вътрешният министър обаче изрази притеснения, защото мярката му за неотклонение щяла да стигне до апелативния съд. Той коментира евентуалното си освобождаване под гаранция така: "Пипалата на откопода са стигнали до висшите съдебни съдии, а когато парите шумят, се получават такива работи."

Вътрешният министър категорично отказа адвокатска защита: "Адвокатурата е част от организираната престъпност. Ползването на адвокат винаги е забавяло процеса, а аз съм против това."

Цветанов няма да подава оставка и увери, че ще може да изпълнява задълженията си и от ареста. Той се надява, че ще успее да създаде местна структура на ГЕРБ в ареста на бул. "Г.М.Димитров". http://www.bivol.bg/tzvtzvarest.html

Коментар

• Гарантирано от ГЕРБ !!!

Деница – от сервитьорка в „Ла пиаца“, през серия от криминални обвинения, до зам.министър на правосъдието

В Бургас днес най-обсъжданата тема е биографията на новото назначение на премиера Бойко Борисов - съдия Христова-Вълкова-Петкова
                          От днес българските граждани имат две нови зам.министърки на правосъдието – Велина Тодорова и Деница Вълкова-Петкова, назначени със заповед на премиера Бойко Борисов. Второто име е знаково за Бургас и региона, тъй като се свързва с редица криминални деяния – опит за убийство, отвличане, палеж, както и с произнасянето на поръчкова присъда срещу журналист, който наскоро бе реабилитиран от Европейския съд за правата на човека.

Биографията на новата зам.министърка Деница Вълкова-Петкова е достойна за написването на роман с множество сюжетни линии от ъндърграунда на Бургаския регион.

Първият й съпруг е адвокат Тодор Христов, който e син на най-влиятелната жена в Бургас

председателката на Окръжния съд Дора Христова. Среща я в дискотека „Ла пиаца“, известна в годините на прехода като долнопробен вертеп. Там тя работи през нощта като сервитьорка. Тогава Деница е на 20 г. Сключват брак почти веднага – през 1992 г. Сватбата дава шеметен старт в живота на снахата на г-жа Дора Христова. Тя завършва право в Бургаския свободен университет през 1997 г. и се записва в историята на българското висше образование като първия дипломант на БСУ, назначен в правосъдната система. Това става през 1998 г. Дотогава ВСС отказва да назначава кадри в следствието, прокуратурата и съда, произлезли от частния вуз БСУ, поставяйки под съмнение легитимността на раздаваните от него дипломи. Деница Христова е назначена като съдия в Районен съд-Карлово благодарение на контактите на свекърва си Дора Христова, които по това време са на всички нива в съдебната система. Самата бивша свекърва все още не е прекратила адвокатската си практика и днес може да потвърди това, както и последвалите събития от краткия семеен живот на сина й с Деница. Само след няколко месеца

снахата е уредена в Районния съд в Поморие и набързо после в Районния съд в Бургас.

Със същата скорост – за по-малко от две години тя вече седи в кабинет в Окръжния съд на Бургас и е дясна ръка на новата окръжна шефка Събина Христова. Бързото изкачване по стълбата нагоре обаче я "замайва" и в този период – около 2001-2002 г. Христова иска развод и отвежда при родителите си в жк „Славейков“ 3-годишният им син Виктор, тъй като, по думите на съпруга й, той вече бил неподходящ за нея. Започва тежко бракоразводно дело. Бащата непрекъснато получава отказ да види детето си. Докато се стига до опита за убийството му през юни 2003 г. Тогава той получава куршум, докато се прибира в семейното жилище на ул.“Кл.Охридски“ в центъра на града. Срещу него е стреляно от разстояние 5 метра, уцелен е в коремната област между бъбреците и белия дроб, в дясната ръка и в бедрото. Рикоширало парче олово се забива в кожената врата на съседния апартамент, в който живее директорът на бургаската опера - диригентът Иван Вульпе. Скандалът е огромен. В града на всеки втори от подземния свят е известно името както на поръчителя на стрелбата, така и на самия извършител. Името на посредника също е известно. В полицията са разпитани няколко влиятелни фигури – някои от които от съдебната система, но до разплитането на случая не се стига. Тогава

Тодор Христов посочва директно името на бандита

и твърди, че е от близкото обкръжение на бившата сервитьорка и съпруга. Дава показания и за друго покушение преди опита за убийство, за което е мълчал – друга мутра от града е счупила ръката на майка му Дора с предупреждение, че ще я убият, ако не престане да води дела за попечителство на внука си. Майката и синът Христови нямат шанс да бъдат чути, въпреки, че уведомяват в подробности ВСС за случващото се в семейството им в периода 2002-2003 г. В този период разведената вече Деница Христова връща бащината си фамилия Вълкова и тръгва с охрана от цивилни ченгета, поставени пред дома й и пред детската градина. Има право, тъй като е магистрат. Срещу екссъпруга си съдия Вълкова подава над 10 жалби в прокуратурата - за телефонни и директни заплахи с убийство и че ще отвлече сина им. След стрелбата по него той пък предупреждава, че тя е единственият човек, който има нужда от смъртта му, тъй като е много богат – с хотел в Сл.бряг върху наследствена земя, два апартамента и магазин в центъра на Бургас.

Междувременно името на съдия

Вълкова гръмва в обществените среди като докладчик по знаковото дело срещу журналистката Катя Касабова,

която разкрива чудовищна корупционна практика в просветния инспекторат и посочва редица големци от Бургас, чиито деца са записани без приемен изпит в елитни училища с фалшиви диагнози. Историята става известна на цяла България година преди това, когато съдия Яна Колева от Районния съд произнася смразяващо тежка присъда, която предизвиква цялата медийна гилдия в България да се обедини в защита на колежката. Делото се поема от адвокат Александър Кашъмов от Програма Достъп до информация и се следи директно от Европейската комисия. Деница Вълкова е съдията, който на втората и последна инстанция, вместо да отмени присъдата, я потвърждава и така попада в учебниците по право на Оксфордския университет, където този казус до ден днешен продължава да се изучава като пример за антиправосъдие, раздавано в демократична държава. ЕСПЧ реабилитира Касабова в началото на 2011 г., но обезщетението, което тя получи като компенсация бе платено не от удържаните заплати на Деница Вълкова, а от джоба на обикновения български данъкоплатец.

Още едно криминално деяние е палежът на новия луксозен джип на екссъпруга й Тодор Христов, който изгоря като факла през 2006 г. в охраняемия паркинг под Операта.

С днешна дата Деница Вълкова е омъжена за бургаски лекар, от когото има две деца. Той е от основателите на ГЕРБ. В момента носи неговата фамилия Петкова.

http://www.besove.com/%D0%BD%
                          Last edited by kat123; 23.12.2011, 19:29.

Коментар

• Плевнелиев раздавал скандални хонорари в МРРБ

Висши служители са работели паралелно и на граждански договори, изпълнявайки дейности, за които получават заплата

Бившият министър на регионалното развитие и бъдещ президент Росен Плевнелиев е раздавал скандални хонорари на висши служители в МРРБ, разкри "Медиапул". Хора от политическия кабинет на министъра и отделни експерти са получавали солидни хонорари по допълнителни граждански договори. Чиновниците са изпълнявали задълженията си по тези договори в рамките на официалното работно време, като в част от случаите са им възлагани несвойствени задачи, а в друга - дейности, дублиращи работата на цели дирекции.

"Медиапул" се позовава на неофициална справка, получена от източници от самото министерство. В нея не се споменават имена, но според информацията за първите 6 месеца на годината МРРБ е платило на свои служители общо 485 хиляди лв. по граждански и други договори.

С допълнителен граждански договор е бил парламентарният секретар на МРРБ. Той получил задача да "осъществява контрол, комуникация и координация между участниците в процеса на изпълнението на задачите, свързани с реформата на ВиК сектора и да изготвя презентации, анализи и доклади за изпълнението на дейностите от страна на МРРБ по преструктурирането на ВиК секторите" срещу 1000 лв. на месец. Не е ясно защо на парламентарния секретар са възложени експертни функции, когато основното му задължение е да осигурява връзката между министерство и парламент. На този пост до президентските избори беше Павел Атанасов.

На 1600 лв. на месец е бил оценен и трудът на 7-те членове на комисия, назначена да избере изпълнител на договор за консултантски услуги за изготвяне на регионални ВиК планове. Комисията избирала консултанта 4 месеца и членовете й взели по 6000 лв. хонорар. Експерт от тази комисия имал и други граждански договори, по които работел паралелно и получил по тях общо 10 200 лв. за пет месеца. Председателят на комисията с ранг съветник на министъра взел 26 860 лв. за март-юли, или месечните му доходи са били над 4000 лв. Друга комисия - за контрол на концесиите за плажове, взимала по 240 лв. на заседание, дублирайки работата на дирекция "Концесии".

Разкритията идват на фона на констатиран от Сметната палата драстичен преразход на средствата за други възнаграждения и плащания на персонала в бюджет 2010. В това перо попадат както обезщетенията за напускащи служители, така и парите по граждански договори и по трудови договори на нещатен персонал. Според Сметната палата тези разходи през 2010 г. надхвърлят близо 2 пъти заложените по бюджет и вместо 195 млн. са достигнали 368 млн. лв. От одита обаче не става ясно колко точно пари са платени по граждански и по трудови договори на извънщатни експерти, защото разходите се обобщават заедно с обезщетенията и парите за болнични. Конкретно число за гражданските договори за 2010 г. е посочено за икономическото министерство - 1.4 млн. лв.

Практиката за наемане на чиновници на допълнителни граждански договори не е нова. През 2010 г. финансовият министър изиска справка за сключени по министерствата граждански договори с чиновници и установи, че в някои министерства като здравното има хора с по 4 заплати. И социалното ведомство призна за заварени много граждански договори. Управляващите обаче увериха, че всички неефективни договори са били прекратени още през 2009 г., а премиерът Борисов заръча никой да не взима повече от него.

АМНЕЗИЯ

Икономическият министър Трайчо Трайков, който в сряда заяви, че не знае дали в неговото министерство са давани коледни бонуси, се оказа с къса памет. Броени дни по-рано - на 19 декември, кабинетът е взел решение бюджетът за заплати в МИЕТ за декември да бъде увеличен от 1.579 на 2.129 млн. лв. Както "Сега" писа, декемврийско увеличение на бюджета за заплати вече получиха екоминистерството и фонд "Земеделие".

http://www.segabg.com/article.php?id...kAeA0.facebook

Коментар

• .Освен че надува свирката, слънцето кара и влака и то със 165 км в час по жп линията Крумово - Първомай.Същият е "взел" 37-те километра за 13 минути. На места скоростта е била 170-180 км/ч.Освен каратист, велик футболист, тенисист оказа се ,че Бойко е и велик машинист.От тук насетне спираме да говорим за магистрали и се прехвърляме към железниците ..Явно там ще се усукват манги.

Last edited by коки; 23.12.2011, 17:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                                Виждаш ли, за старшинката няма по-големи авторитети по финанси освен Р.Овч. и вестника на Трактора. Това Европейска Комисия, МВФ, ЕБВР, рейтингове агенции ряпа да ядат...

Както и за вярната червена слугиня няма по-важна новина от тази - каква шапка е носил премиера и как я е хвърлил...

Какво да спориш с такива хора - няма смисъл

Признавам си, че при тази картинка нямам желание дори да пожелая весели празници - комунистическата дружинка не го заслужава

А на теб весела Коледа и щастлива Нова Година
                                Все ми е едно какво ще ми пожелаеш.
                                Имам само една молба към теб. Ако е възможно да не цитираш Йосиф когато лайномята (а той само това прави). Защото съм го игнорнал и не желая да му чета бълвочите.
                                А ти си агитирай колкото искаш...

И кажи какво става с магистралите? Сигурно нещо не е розово положението там... Защото за нещо археолозите са ви виновни...

Правителството набеди археолозите за саботьори на магистралите

Министри обвиняват историческите музеи в участъците на бъдещите автомагистрали, че "изнудват" агенция "Пътна инфраструктура" и бавят строителството на магистралите с археологическите си проучвания. Това стана ясно от стенограмата от последното заседание на правителството в сряда.
                                Пък и пожарникарят вчера извади нов "приоритет". Железниците.

Очевидно работата отива на закриване и там. Каквото е пипнал пожарникарят все не е станало-справка столичния завод за боклук. Щеше да го построи за две години. Минаха четири като кмет и две и половина години (почти) като премиер а от завода и помен няма...
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X