IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.04.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Шефа на цецки и фидоски

В нашата партия аз съм мъжът, така че докато съм там, ще бъдат нормални нещата” - сподели слънцето ни .Да свърши кризата, че ми се падна най-тежкото време в света. По-тежко е само война", пожела премиерът Бойко Борисов в коледно интервю за бТВ.Не се е кандидатирал за президент, тъй като не е имало кой да се оправи вътре в самата партия. Определи я като семейство, в което мъжът и жената се борят за надмощие: „Аз съм мъжът в партията. Като съм там, ще бъдат нормални нещата".

коментар от http://bolgari.net/shef_na_cecki_i_fidoski-n-4478.html

Слушахме и четем поредните твърде лековати и непотвърдени с основания и факти мисли на премиера Борисов. Има немалко ситуации за едно правителство, които са доста по-тежки от сегашната. След загубена война мирът е неизмеримо по-тежък, например, ние българите сме го изпитвали неведнъж. След големи епидемии или природни катастрофи също е по-тежко. В условията на масови протести и други прояви на обществено недоволство също.

Но Плачко от Банкя постоянно търси съчувствие и разбиране за некадърното управление на кабинета като цяло и на министрите и администрацията под тях в частност. Ако тройната коалиция наистина беше разпиляла всичко, а не му беше оставила над 8 милиарда лева в хазната, щеше хептен да му се стъжни през двете и половина години, през които се упражнява в управление и се учи да бръсне върху нашите бради. Същевременно никое друго правителство и премиер не са се ползвали с извънредно важното открито толериране от страна на официален Вашингтон и тайните му служби.

Да беше истински мъжкар и отговорен управленец, премиерът нямаше и дума да отваря за кризата, тъй като „финансовият гений" и негов „калкулатор" Симеон Дянков поне пет пъти през това време обяви победа над нея. Освен това кризата започна в развитите икономики през 2008г., ако Борисов имаше елементарна политическа и управленска грамотност, щеше да знае какво го очаква, след като се кандидатира през 2009-а да получи властта в страната.

Когато човек взема някакво решение, избира преди всичко последствията от него. Само ако го е направил обмислено, би могъл да ги приеме с достойнство, а не да хленчи за тежкия си жребий, който някой друг му е хвърлил. Мъж бил в партията!? Няма такава партия, ГЕРБ е чистопробна клиентела, с малко изключения сбрала според критериите на Формалния тогава Цветан Цветанов всевъзможни шмекери, шушумиги и дребни хищници, мераклии да чопнат едно-друго във или поне покрай властта.

Шеф на цецки и фидоски е Борисов, не предложи в парламента, правителството и въобще в управлението на държавата нито една персона, която да впечатли с високо политическо, управленско или поне експертно ниво. Румянки, калинки, яневки, внезапно и мътно забогатели бивши полицаи – това се оказа кадровия ресурс на Борисов и „семейството ГЕРБ". И това е на високите нива във властта, по места картината е направо отчайваща и потискаща. Кризата няма да свърши, сигурно е, че поплаците като коледния ще зачестят и ще стават все по-жалостиви.
    Last edited by коки; 26.12.2011, 18:49.
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Бойко Борисов в цитати през 2011 г.

И 2011 г. бе "обилно огласена" от изявленията на премиера Борисов, без чиято гледна точка картината би била бледа и непълна, коментира "Дойче веле", като предлага част от цитатите, зад които стоят някои от най-паметните събития и теми на годината.

Година на градеж

"Във всяко сако имам лентички. Като фокусник съм".

"Аз не съм човек, който като свърши някаква работа, трябва да се вдига голям шум.".

"Мойта работа е да строя. Тези 20 години тухла върху тухла не е сложена. Един камък не е пренесен."

"Желание имам да видя България с магистрали, зали, метрото и след това хората ще станат по-богати. Магистралите ще отпушат всичко и тогава ще се вдигнат доходите."

"Ще предложа на щаба на ГЕРБ девизът ни да бъде: "Върху пепелта от БСП и тройната коалиция градим магистрали."

Година на избори

"Който и да бяхме посочили, щеше да стане президент".

"Нашите усилия и цел са местните избори, но за съжаление трябва да се борим и за президентския пост."

"Президентският пост изобщо не е нужен на партия ГЕРБ и ни идва вповече."

"Президентският пост за ГЕРБ е важен и ние ще положим всички усилия да излъчим достоен кандидат."

"99.99% съм казал, че няма да се кандидатирам за президент. Вече ми омръзна година и половина да обяснявам едно и също."

"За медиите искам да кажа отсега - да знаят, че ще се кандидатирам за следващите президентски избори. Ще изкарам този мандат и половината от следващия и тогава."

"Когато Плевнелиев победи, победата е за Плевнелиев и Попова. Ако бяха загубили, загубата щеше да е за мен."

Година на сложни дилеми и мъчителни реформи

"В момента моята роля е като на хирург".

"Ако трябва да платим цена от 8-9-10 милиарда евро за АЕЦ "Белене" - аз няма да я платя. Който иска, следващият да я плати. При сегашните условия централата не може да стане. Ще си играем на нерви с руската страна."

"Ще строим "Белене", как няма да строим. Поставили сме две условия - да не даваме пари и 51% държавност."

"В момента моята роля е като на хирург. Идва пациент, който умира. Той умира. Железниците, вече са на близо 800 млн., близо милиард задължения. Всяка година те продължават да генерират задължения, сиреч този организъм умира."

"Погледнато реално - и президентът Първанов трябваше да ни благодари, че ние от 1 януари вдигаме пенсионната възраст. И ако един ден той стане премиер, каквито са му амбициите, няма лошо, той трябва да го направи. Сиреч ние и на него му свършваме мръсната работа."

Година на протести

"Мъча се цял ден... и става въпрос само за пари".

"Не искам да съм премиер на държава, където народът се бунтува и не иска да разбере мерките... След като не искат, даваме оставка, влизаме в политическа криза. Нито ми е целта да съм премиер, нито с това, че ще ми искат оставката, могат да ме уплашат."

"За кое протестират? Че правим магистрали, детски градини, че градим България, че всеки ден това, което правим, е факт? Искат да ни върнат във времето - да се бият по улиците, а държавата да е в състоянието, в което я взех. Какво повече да направим? Ако това си желае народът, това да направи."

"Аз не съм пъдар всеки ден някой да ме пита какво става, защо жена ми избяга, върни ми групата."

"Ако искат хората да чакат магистрала и метро - нека чакат, въпрос на няколко месеца е, ако не искат - Станишев чака за властта."

Година на СРС-та, флашки и взривове

"Добре подбрани истини" и "ченгеджийски номера".

"Всички други правителства не са имали куража да бръкнат в раната на т.нар. Държавна сигурност, а ние го направихме и реакцията е светкавична на всички засегнати хора."

"Не виждам нищо лошо да се подслушват министри, вицепремиери и шефове на агенции... Министрите трябва да работят така, че все едно са слушани и гледани."

"Аз съм мнителен човек и искам да имам контрол върху техните действия."

"Аз не искам от тях да се обичат, искам да са скарани, да се мразят - за да е сигурно, че никой никъде от тях не може да покровителства нищо, защото така ще се издадат, най-елементарно погледнато."

"Ако трябва да спрем - да се спре... СРС-то не е от него да се изваждат компромати и години наред непрекъснато да се изваждат подбрани части от СРС-то."

"Атаката е срещу мен, просто те я водеха постъпателно, за да дестабилизират, да разбият, да вкарат клин между различни министри в самото правителство и да станем лесна плячка. Само че когато аз съм ги знаел тези работи, те са били още мънички."

"Аз съм говорил и говоря с всички, които поискат разговор с мен, моят телефон - даже и Дачков ми звъни по нощите. Сега се чудя дали да взема да го хвърля и да не говорим по телефони вече при това положение."

"Петстотин милиона спестихме на данъкоплатеца и то се слага някъде там в края, а се говори как съм се обадил да питам защо Вучката (митничарят Николай Вучев, който стана известен след скандала със СРС-ата между Ваньо Танов и Бойко Борисов - бел.ред.) са го махнали…!? Представяте ли си какъв битовизъм."

"Искам да бъдете спокойни, това да ни е кусурът."

"За да се шуми около тези партии, те правят интриги, правят си взривчета, докато ние откриваме магистрали."

Година на вотове и неблагодарност

"Няма да им мине номерът".

"С вота на доверие искам да дам знак на всички, които мислят, че по някакъв начин могат да ни подценяват, да ни изнудват или да ни отклонят от този път, че няма да им мине номерът."

"Събрали се мишките да вържат звънец на котката... Ако не бях взел властта, в България щеше да се случи това, което става сега в Гърция... Ако не е това правителство, ще има хаос. В условия на криза, когато в наши съседи по улиците се лее кръв, в България откриваме магистрали, спортни зали, музеи."

"Просто не ми е приятно да ги гледам и затова няма да ида да им го кажа в парламента! И никаква политическа толерантност няма да имам към тях, защото те искат да ни превърнат в съседните държави."

"Няма политическа класа. Ако имаше сериозна политическа класа, ако Сергей Станишев, Иван Костов, Мартин Димитров и всички, които се имат за сериозни политици, имаха поне капка обективност, те във всяко свое изказване щяха да казват - ние намираме кусур на еди кой си министър или премиер за еди какво си, но му благодарим, че в най-тежката финансово-икономическа криза намериха политическа воля и кураж, смелост, себеотрицание е точната дума… Защото, повтарям, още щях да съм кмет и да им гледаме сеира. И те, вместо да ни благодарят, си изсмукват от пръстите всеки ден лъжи и манипулират хората."

Година на криза по света и у нас

"За всяко милионче жива мръвка се откъсва от мен".

"Разбирате ли, то това е проблемът на кризата, това е кризисната ситуация, че във всеки миг се променя светът, във всеки миг става все по-лошо, това е криза. Иначе то щеше да се казва растеж, благоденствие. Думата криза е ужасно нещо... Изведнъж сега всичко пада, пада, пада."

"Няма как да направя цените да паднат, както на нас ни се иска."

"Понеже ме питате за картофите, ще ви отговоря. Моето семейство, откакто се помня до ден днешен, картофи не е купувало. Винаги сме си ги садили, копали, гледали и не сме ходили в "Плод-зеленчук" да си ги купуваме... И 2000% да нарасне цената на картофите, мен и може би стотици семейства това не ги касае."

"Две години цената на газа я държах, не я дадох да се вдигне, на тока я задържахме две години. Ами ние половин мандат изкарахме на възможно най-ниските цени в кризата. Навсякъде се вдигнаха. Ами аз съм направил максимума."

Година на гордост и признание

"Добре се живее в България".

"Трябва да ви кажа, че ние сме горди с това, че от последната статистика, освен, че и "Мудис" вдигна кредитния рейтинг на България, ние сме втори по големина на малък външен дълг и шести по нисък дефицит, зад нас е и Германия включително.".

"Докато на нас ни дават стабилна перспектива, на другите държави им свалят рейтинга. Това е поредната мъка за опозицията. От мен да запомните винаги е по-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада рейтинга."

"Закъсалите държави, които търсят помощи, ако приведат пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще излязат от дефицита."

"Колкото и да ми е неприятно това, което се случва в САЩ, Италия и Испания, управлението на тези държави трябва да приеме българския модел."

"Радвам се, че това, което предлагаме в България, макар и оспорвано от нашата опозиция, само след няколко месеца става основно правило в Европейския съюз."
      http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4421271

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
        Наричай го с истинското му име-SoKoLoV. Че и е успял по някакъв начин да дезактивира ника си. Сигурно е писал официално искане до админите на Инвестор. Или е ходил лично. А иначе Соколов отдавна плачеше на администраторите да му премахнат ника.
        ОК!

kat123...................

На въпрос докъде е стигнал с английския, премиерът отговори с усмивка: До под кривата круша”.

Мисли и афоризми от слънцето за 2011 http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1163322

Като го слушам наш Бойко какви ги говори имам чувството ,че същият се изразява като следдеветосептемврииски партиен секретар на ТКЗС.Все едно, че се намирам във времето на бай Тошо. Оставаше да чуя и едно ха,ха,ха......и илюзията ще бъде пълна.Та по тоя повод имам едно въпрсче и то е, има ли толкова елементарен и тъп политик в говоренето си някъде по света да изпълнява длъжността Министър председател? .

Коментар

• Борисов: Демокрацията в България е малко в повече

Политическите ни опоненти всеки ден са по телевизиите. Почти всички имат собствени медии, които от сутрин до вечер работят срещу правителството. Това казва в интервю за bTV министър-председателят Бойко Борисов. Вчера телевизията представи част от интервюто, където премиерът говори за освиркванията и вицовете срещу него, както и защо не се е кандидатирал за президент.
          Когато казах, че ще махна газовите посредници, вестник „Сега” започна да ме хули от първа до последна страница. Ако не ме хулят, се търси някакъв мотив. Ако ме хулят е нормално, коментира премиерът. „Монитор” и „Телеграф” са вестници на ДПС, допълни той. Според него в Русия подобно нещо не може да се случи, а това значело, че в България твърдо има демокрация дори в малко повече.
          Интервюто пред екипа на bTV бе направено точно на Коледа, по време на една от редките срещи със сестра си Красимира в семейна обстановка. Именно тя го разкритикува за малкото пари в здравеопазването и обяви, че редица медицински специалности ще останат без кадри през следващите години. Той я призова да му ги напише на листче и обеща, че лично ще провери ситуацията.
          Относно променените позиции на лидерите на „Атака” и РЗС – Волен Сидеров и Яне Янев, Борисов заяви, че Яне Янев е преценил, че за да стане забележим като партия, трябва да атакува най-силните, „т.е. мен”. Защо сега всички искат с мен да се сбият – защото съм най-силен. На изборите видяха, че хората не приеха да ми вземат оставката, подчерта Борисов.
          На Сидеров му се обърка нещо в живота и сега той приписва върху мен грехове, които нямам. Не съм се намесвал в процесите в „Атака”. Да не си измисля приказки, че съм повлиял на депутатите му. Той с поведението сам се разрушава, категоричен бе премиерът за лидера на доскорошния си партньор. Той обяви, че дори със Сидеров били семейни приятели и ги е посрещал с Капка Георгиева на семейна вечеря в дома си.
          Най-сериозният политик в държавата – с тези думи Борисов определи лидера на ДПС Ахмед Доган. Стъпил е на 500-600 000 твърди гласа. Те са му достатъчни да бъде незаобиколим, фактор в България, който може да подлъже другите партии. Той затова не иска дебат с мен, лаконичен бе министър-председателят.
          Борисов призна, че не обича да губи, както в политиката така и в спорта. Като ме бият на тенис, не подавам ръка, гледам в земята и броя плочките до колата, призна премиерът.
          Премиерът каза, че магистралите са по-важни от бащинските му вълнения, защото знае, че като се направят, ще бъдат за всички деца: „Приемам го времето като все едно да изкарам още една казарма. Имам час и половина за футбол на ден, другото е работа. Всичко останало отнема енергия, сила и ме разконцентрира. Има време за живота”.
          Борисов сподели още, че на футболния терен го ритат най-много от всички: „Първо си мислят, че най-боли, после се хвалят с това, че са ме ритнали”.
          На въпрос докъде е стигнал с английския, премиерът отговори с усмивка: До под кривата круша”.
          Цялото интервю на Миролюба Бенатова:
          http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/...v_momenta.html

Коментар

• http://www.focus-news.net/?id=f19988
            Бойко Борисов: Нито тогава, нито сега съм влиял на вестниците и всеки може да напише това, което си иска. Това е именно факт като демокрацията. В момента, в който казах, че ще махна газовите посредници, вестник „Сега” започна да ме хули от 1-ва до последна страница. Как се случи? Що това не ви направи впечатление – че искам да намаля цената на газа и да махна трите газови посредници по тръбата? Това не ви ли впечатли? Значи този, който може да почне да ме хули, за вас е нормално. Ако не ме хули, търсим някакъв мотив – на сергията или телевизионните предавания, всякакви предавания. Дистанционното им е в ръцете, като не им харесва нещо, могат да си го сменят. Факта, че има и едното, и другото показва, че демокрацията е победила в пълния й обем в България. Факта, че можеш да отидеш да си купиш и „Монитор” и вестник „Сега”, и „Новинар” – в края на краищата... Или „Галерия” или „Шоу”, каквото искаш, читателят сам определя какво да си купи. Ето това е демокрация.Ето това няма в Русия, примерно.

Протестите в Русия свалиха ореола на Путин
            Три месеца преди президентските избори силната фигура в Москва трябва да помисли за промяна на системата

Капитал

Огромната демонстрация в Москва срещу Владимир Путин свали ореола от режима му, на власт от дванайсет години, до такава степен, че по-малко от три месеца преди президентските избори, силната фигура в Русия трябва да помисли за промяна на системата, отбелязват анализатори.

Едно табу беше разбито в държавните телевизии, стриктно контролирани от властта: те не само показаха огромния митинг в събота и лидерите на опозицията, но и водещите за първи път признаха, че протестът е насочен директно срещу Путин, пише в анализ "Франс прес", цитиран от БТА.

На прицел е Путин

Всъщност в събота бяха мобилизирани десетки хиляди руснаци, много повече от 10 декември, датата на първия голям митинг. Но ако първата демонстрация беше преди всичко против фалшифицираната победа на парламентарните избори на управляващата партия, сега лозунгите на демонстрантите бяха насочени главно срещу премиера.

"Протестите няма да спрат. Вече не става дума само за демонстрации, а за обществено мнение, което повече не вижда в сегашната власт легитимна институция", заяви Евгений Гонтмахер, ръководител на центъра за социална политика в Института по икономика.

"Властта прави отстъпки, но се бави, това е знак за предреволюционна ситуация", допълни Гонтмахер. Главният идеолог от ерата на Путин, Владислав Сурков, зам.-шеф на президентската администрация, призна в интервю от петък, че обществото се е променило радикално. "Социалните структури се раздвижиха", заяви Сурков за в. "Известия", като отбеляза, че режимът трябва да започне реформи, за да си възвърне моралния авторитет. "Кой би искал да подкрепя корупцията, несправедливостта и глухата система, в която идиотщината прогресира? Никой! Дори и тези, които са част от нея", заяви Сурков.

Кандидат за президентските избори през март 2012 г., Владимир Путин обеща да модернизира в бъдеще политическата система, чиито основни линии бяха обявени миналия четвъртък от президента Дмитрий Медведев.

Тези мерки имат за цел да улеснят преди всичко регистрирането на политическите партии и да възстановят избирането на губернатори на региони, назначавани от Кремъл от 2004 г. Според анализатори, това разкрива безпокойството на режима.

Страх от влошаване на ситуацията

"Властта се страхува от влошаване на ситуацията", подчерта Александър Коновальов, директор на института за стратегически изследвания. "Путин беше десакрализиран и режимът му губи легитимност".

Въпреки че лагерът му уверява, че все още се ползва с подкрепата на мнозинството, Владимир Путин губи преднина в сондажите. "Отношенията му с елита започват да се променят, той повече не е върховен арбитър. В даден момент, елитът може да реши да го свали от власт, за да предпази системата от унищожение под натиска на улицата", заяви Николай Петров, анализатор в центъра Карнеги в Москва.

Знак за тази тенденция беше фактът, че бившият министър на финансите Алексей Кудрин, който Путин смята за приятел, отиде да протестира в събота и приветства диалога между властта и опозицията, за да се избегне "революция".

"Шансовете на Путин да бъде избран са огромни, но той не може повече да противодейства на намаляването на популярността му. Не смятам, че Путин ще бъде способен", подчертава Петров. Според Гонтмахер, той трябва да вземе изключителни мерки, за да излезе от тази ситуация и да спаси облика си. "Властта има шанс, но е малък. По-добре Владимир Путин да помисли за стратегията си за оттегляне от властта," заключи Гонтмахер.

Коментар

• @uDaCiOuS D@r7nG
              Коки, айде малко по сериозно Коледа е.
              Ще ми пишат някакви външни "анализатори", по скоро агенти.Какво се било случило.
              И ще си позволяваш да ги бълваш по форумите е не само несериозно, но и незнам още какво.

След като имаме малък външен дълг и нисък бюджетен дефицит.Какво има да умуваме толкова.Да си гледат техните проблеми и да си ги "анализират".Социалното положение било се влошило.Ами то последните 20 години е едно и също.
              А за взели решение за него от 1976г. в Ялта Рузвелт, Чърчил, Сталин.
              Къде е било решено, пада желязната завеса, но развитието и социалния статус ще са около нула.Това вече 40 години е валидно.

Та да те питам, това каква връзка може да има с Б.Б. и правителството.Нещо сте много озлобени към това правителство.Има ли защо?Или просто си говорите.
              Така си е и на по късен етап през 89 в Малта бе подготвен сценарии на "преход към демокрация и пазарна икономика"на другарите и ДС,не без помоща на Горби и америшите .Пределно ясно е очевидно, че „Договореността в Малта” е била предвиждала „смяна на властта, но не и смяна на собствеността”. Което означава, че е очевидно, че америшите като световен символ и като лидер на това, което като правило в политиката се нарича Западът, са показали, че желаят да партнират в бъдеще с една реформирана комунистическа система; и че не са имали и нямат никакво намерение да унищожават самата комунистическа система и да я заменят с някаква друга.И точно на база на това ,към днешна дата ни управляват възпитаниците на партията майка кариеристи, готови и майка си да продадат, за да задоволят егото си и да слугуват на кукловодите си.
              .................................................. ....
              По празници далаверата в държавата си върви,почивен ден няма.В случая става дума за дотираната от нас,данъкоплатците държавна ТВ,която даже си направи и БНТ 2....Статията е много интересна. http://www.blitz.bg/news/article/125724

Коментар

• Коки, айде малко по сериозно Коледа е.
                Ще ми пишат някакви външни "анализатори", по скоро агенти.Какво се било случило.
                И ще си позволяваш да ги бълваш по форумите е не само несериозно, но и незнам още какво.

След като имаме малък външен дълг и нисък бюджетен дефицит.Какво има да умуваме толкова.Да си гледат техните проблеми и да си ги "анализират".Социалното положение било се влошило.Ами то последните 20 години е едно и също.
                А за взели решение за него от 1945г. в Ялта Рузвелт, Чърчил, Сталин.
                Къде е било решено, пада желязната завеса, но развитието и социалния статус ще са около нула.Това вече 60 години е валидно.

Та да те питам, това каква връзка може да има с Б.Б. и правителството.Нещо сте много озлобени към това правителство.Има ли защо?Или просто си говорите.
                Last edited by @uDaCiOuS D@r7nG; 27.12.2011, 13:17.

Коментар

• @uDaCiOuS D@r7nGвместо да се дърлиж ,прочети какво мислят за нас хората от цивилизованите страни Каква беше българската 2011?
                  Изборите се проведоха в хаос, а обществото изпада в равнодушие и безразличие. В социално отношение България се влошава. Така звучи част от оценката на една германска политоложка за българската 2011.
                  Йохана Даймел от Обществото за Югоизточна Европа в Мюнхен следи внимателно събитията в България. Помолихме я накратко да анализира българската 2011 и да прогнозира 2012.

Изборите за президент и местна власт - това беше ключовото събитие в България през 2011 година, категорична е политоложката. На тези избори обаче България се представи по един нелицеприятен начин, веднага добавя тя. Хаосът при организацията на местния вот и скандалите с преброяването на гласовете бяха водещи заглавия в българската преса и предизвикаха недоволство в обществото. Тези скандали достигнаха и до Европа.

Фаталистични нагласи
                  За Йохана Даймел голяма политическа тежест носи и отказът за присъединяване на България към Шенгенското пространтво. Политоложката припомня още ескалацията на междуетническите конфликти през септември-октомври. "Всички тези събития оказаха неблагоприятно въздействие върху България и върху политическата й култура. Социологическите проучвания показват драстичен спад в подкрепата за премиера Бойко Борисов. Обществените нагласи в България аз бих нарекла "фаталистични"." - казва Даймел. Според нея съотношението в проценти 30:30:30, което приблизително видяхме и на втория тур на президентските избори, говори за фрагментация на политическото пространство. То показва равнодушие и безразличие сред избирателите. Политоложката е разтревожена от този факт, който - по нейно мнение - говори зле за политическата култура на страната.

Светлини и сенки
                  Положителни и отрицателни страни експертката вижда в икономическите измерения на българската 2011. "България има нискък бюджетен дефицит и незначителен външен дълг. Тези показатели са позитивни на фона на икономическата криза в Европа, но в същото време те замъгляват цялостната икономическа картина в страната. Факт е, че в социално отношение България се влошава, а това буди сериозно безпокойство. Българите получават най-ниските заплати и най-ниските пенсии в Европейския съюз, безработицата в страната бързо се покачва" - констатира Йохана Даймел. Тя с основание припомня още, че кризата в Гърция също оказва влияние върху България. Гръцки са някои от най-големите чуждестранни инвестиции в България, а в пограничните райони отчетливо се вижда интензивният икономически обмен между двете страни. На този фон политоложката смята, че за България е много важно и занапред внимателно да се наблюдават икономическите процеси в съседна Гърция.

Добър знак
                  Своята прогноза за българската 2012 година Йохана Даймел свързва най-вече с надеждата за раздвижване на политическата сцена. Тя е обнадеждена от очакваните промени в политическия пейзаж след появата на новата политическа сила на Меглена Кунева. Политоложката без колебание твърди, че резултатите, които Кунева получи на президентските избори, са добър знак за България. "Това е приличен резултат и ако може да се развие в една нова политическа партия, политическа сила, която наистина да се води от интересите на гражданите, да бъде ориентирана и към Европа - това би било доста обнадеждаващо развитие" - казва Йохана Даймел от Обществото за Югоизточна Европа в Мюнхен. http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15625047,00.html

Коментар

• Пак ти казвам, ти си явно пълен олигофрен, щом не разбираш от дума.Нормално е явно си военен и ти стиска под шапката.

Мажо се използва освен от мен и SoKoLoV и от още 30 човека в форума.Така че нещо си много объркан и пак мислите ти са неправилно насочени.
                    Какво да говоря за другите ти клевети във форума.
                    Както виждаш не е поправено това мнение и не пиша или в края му, нито пък останалите ти измислици.
                    И като виждам колко повърхностно анализираш, да те питам пак за Б.Б и това което си написал по темата......ти със всичкия ли си.Я пак.

Не виждаш ли какво си написал, че тръгваш да се заяждаш, та ти незнеш нищо по темата, а пишеш.Това състояние какво е?

п.п Между другото съм нов тук не познавам Sokolov, но явно доста те е комплексирал,както и други.Но забелязвам, че по начина на тролене и даже мислене имате много общо със Спарт.Дали е така?
                    А доколкото разбрах, равновесие е един от никовете на Alan10,20,Петър Караиванов.
                    Смятан за форекс гуро в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от @uDaCiOuS D@r7nG Разгледай мнение
                      Нито съм този горе за които ме мислиш, нито професията която ми сложи.Аз толкова объркан човек не бях срещал.Какво да ти обяснявам.Смешка.Ти си военен явно,шапкар затова е такъв кръгозора ти.

И пак ще ти кажа много е прав Б.Б за заплатите и осигуровките и дано го приемат.Тези неща дето си ги написал са комсомолски фантазии.
                      Това, че си SoKoLoV е неоспорим факт!

Ето ти характерните черти. Еднакви и за двата ника.

1. И при SoKoLoV и при @uDaCiOuS D@r7nG редуваш малки с главни букви. Тъпичко, ако искаш да се скриеш.

2. Стилът на писане и в двата ника е еднакъв.
                      Например употребата на думата МАЖО. Среща се САМО при тези два ника.
                      Това е от тема "Химимпорт":
                      @uDaCiOuS D@r7nG ,
                      20.12.2011, 20:17

Даа, тука Мажо явно може да си позволи разлика от максимална 10.2007г. от 19лв до минимална 1.14лв през 02.2009г.което си е -1566.66% и -1371.31% от текущата цена.
                      http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059188923

И пак от същата тема:
                      SoKoLoV

05.04.2011, 12:10

Полки гледай печалбата в статията и се сещай за Химимпорт и неговата цена на акция и печалба.
                      Това че не се интересуват от цените на акциите на борсата е от част от цялостната политика на мажоритарите ето и един резулатат от това: T43 / ZHBG 0.62 ▼0.02 ▼3.70% обем 6 757 хил.лв.

Тука мажо,май наистина не го интересува ама хич,цената.
                      http://www.investor.bg/forum/showthr...?t=4988&page=6

Пак от Химимпорт:
                      @uDaCiOuS D@r7nG
                      13.12.2011, 12:05

,Мажо.Тогава пак ще има същата надежда.
                      Но доверието ще е двойно по малко.Вместо да се разбират на мениджърско ниво или поне брокерско, кои колко има, сега с години ще чакат да излизат от позиция и това ще възстанови доверието в мажо ли?Едва ли, само мажоритарите имат интерес от позициите си качени на борсата.Нас какво ни интересуват, след като имаме само по няколко хиляди бр.
                      http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059186141

Това е пък от темата "Зърнени храни България" :

SoKoLoV
                      05.10.2011, 00:16
                      .........
                      Мажо има основна вина и то това никои не му го отрича.Но мажо трябва да се продава и тази му история, която е създал с тази му компания, просто незнам как ще възстанови,осен с резултати и те се виждат.
                      Ама вие сте спекуланти и ще искате и мажо да победите.А това ви е за урок
                      http://www.investor.bg/forum/showthr...?t=7247&page=3

Да не говорим за другите прилики: Несвързаната мисъл, употребата в края на изречението на "или...", употребата на "такова мислене", "дървени глави" и т.н.
                      И при двата ника МНОГО често поста е поправен няколко минути след написването.
                      Употребата на тези два емотикона свързано : eek:

Има и други неща, ама много ще те обуча SoKoLoV.

Апропо: И "равновесието" те разкри...
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Холандската крайна десница: България вън от ЕС!
                        24.12.2011 16:44
                        811

Холандската крайнодясна Партия на свободата на Герт Вилдерс иска България и Румъния да бъдат изгонени незабавно от Европейския съюз, съобщава независимата агенция Новопрес.

На пленарна сесия на Камарата на представителите депутатът от тази партия Ино ван ден Беселаар се изказал по позицията на правителството за свободното движение на работници.

Той изтъкнал, че България и Румъния са станали членки на ЕС през 2007 година, при положение че не са изпълнявали напълно критериите за членство.

Според него това изобщо не е трябвало да се случва и ако зависело от Партията на свободата, България и Румъния щели да бъдат изгонени незабавно, но за това нямало мнозинство в холандския парламент.

Депутатът допълнил, че Румъния и България не са решили проблемите с организираната престъпност и корупцията в двете страни, съобщава БТА.

Холандия вече наложи вето за членството ни в Шенген.
                        http://www.dnes.bg/es/2011/12/24/hol...n-ot-es.147315
                        ....................
                        пп:България не са решили проблемите с организираната престъпност и корупцията...Ами да то си е факт неоспорим .

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          А бе SoKoLoV, ти да не си милиционер?
                          Щом мислиш, че когато чуждестранните бизнесмени научат, че в България държавата ще глобява за забавени заплати, то на тумби-на тумби ще се затичат насам? Особено радостно за тях ще е криминализирането на неплащане навреме на осигуровките. Всеки германски инвеститор с радост би лежал в затвора за невнесени осигуровки, нищо че държавата не му е върнала навреме ДДС-то и не си е платила за свършена работа отпреди една година.
                          Кога най-после тъпите ви милиционерски мозъци ще разберат, че инвеститорът идва за да ПЕЧЕЛИ, а не да пълни джобовете на милиционерите? И че иска правилата на играта да са ясни години напред, а не да се променят според капризите на пожарникарчето...

Инвеститорите не искат „бонуси”, а сигурност

Бизнес климатът в България
                          Нито съм този горе за които ме мислиш, нито професията която ми сложи.Аз толкова объркан човек не бях срещал.Какво да ти обяснявам.Смешка.Ти си военен явно,шапкар затова е такъв кръгозора ти.

И пак ще ти кажа много е прав Б.Б за заплатите и осигуровките и дано го приемат.Тези неща дето си ги написал са комсомолски фантазии.

Коментар

• Първоначално изпратено от @uDaCiOuS D@r7nG Разгледай мнение
                            Много е прав Б.Б, а ти за кои бизнес говориш.За този от преди 9-ти септември или от преди 10-ти ноември
                            А това какви повърхностни изводи правиш няма да обърна внимание.
                            Бизнеса не бяга от България, бяга неуспешния монопол. Или искаш и монопол да има.
                            Точно обратното, ама какво да ти говоря точно на такъв, като тебе.
                            А бе SoKoLoV, ти да не си милиционер?
                            Щом мислиш, че когато чуждестранните бизнесмени научат, че в България държавата ще глобява за забавени заплати, то на тумби-на тумби ще се затичат насам? Особено радостно за тях ще е криминализирането на неплащане навреме на осигуровките. Всеки германски инвеститор с радост би лежал в затвора за невнесени осигуровки, нищо че държавата не му е върнала навреме ДДС-то и не си е платила за свършена работа отпреди една година.
                            Кога най-после тъпите ви милиционерски мозъци ще разберат, че инвеститорът идва за да ПЕЧЕЛИ, а не да пълни джобовете на милиционерите? И че иска правилата на играта да са ясни години напред, а не да се променят според капризите на пожарникарчето...

Инвеститорите не искат „бонуси”, а сигурност

Бизнес климатът в България

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Щеше ми се на празниците да не пиша в политическата тема, ама не мога да се въздържа. Ако лизачите от БТВ се бяха въздържали да ме облъчват с тъпните на малоумния мегаломан, нямаше да се обадя! Ама не! И по Коледа трябва да му слушам милиционерските простотии!

Неслучайно бизнесът бяга от България като дявол от тамян.
                              Имам чувството че тъпите герберски милиционери са решили да задушат всеки бизнес. Абе милиционери неграмотни, кой тогава ще внася данъци и осигуровки за да издържате цялата пасмина на властта?
                              Много е прав Б.Б, а ти за кои бизнес говориш.За този от преди 9-ти септември или от преди 10-ти ноември
                              А това какви повърхностни изводи правиш няма да обърна внимание.
                              Бизнеса не бяга от България, бяга неуспешния монопол. Или искаш и монопол да има.
                              Точно обратното, ама какво да ти говоря точно на такъв, като тебе.

Коментар

• Щеше ми се на празниците да не пиша в политическата тема, ама не мога да се въздържа. Ако лизачите от БТВ се бяха въздържали да ме облъчват с тъпните на малоумния мегаломан, нямаше да се обадя! Ама не! И по Коледа трябва да му слушам милиционерските простотии!
                                Неслучайно бизнесът бяга от България като дявол от тамян.
                                Имам чувството че тъпите герберски милиционери са решили да задушат всеки бизнес. Абе милиционери неграмотни, кой тогава ще внася данъци и осигуровки за да издържате цялата пасмина на властта?

Коментар

Working...
                                X