IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.04.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Помощите не могат да бъдат препитание и е редно хора, които веднъж са били клиенти на социалната ни с-ма, втори път да не бъдат. Свиква се.

Коментар

• Ето още един пролем, който трябва да се реши бързо:

Цигани готвят бунтове в Кюстендилско
      17.01.2012, 13:40

Циганите в Кюстендил и Дупница са готови на бунт заради спрени социални помощи, предаде БТА.
      „Хората идват и заплашват, готови са да се вдигнат на бунт. Заплашват, че ще затварят пътища, същото се чува и от кварталите в Дупница", заяви кметският наместник в циганския квартал на Кюстендил Стефан Лазаров.
      Проблемът и недоволството идват от започналото подаване на молби за социално подпомагане, като само за два дни на около 60 души не са приети молбите. Първата причина за това е, че една част от семействата има деца, навършили 14 години, които нямат лична карта.
      „Те не могат да си извадят, защото се иска нотариален акт за къщата, в която се водят по постоянен адрес, а къщите нямат такива нотариални актове. Така се спира помощта на цялото семейство и хората остават без препитание", коментира още Лазаров.
      По думите му втората причина за неприемането на молбите е необходимостта за смяна на адресната регистрация, за която също се иска нотариален акт за къщата. Според него всичко идва от Закона за гражданската регистрация.
      Според него над 1000 души от циганския квартал в Кюстендил са на социални помощи. „Това е една бомба със закъснител. Убеден съм, че и други квартали в страната ще се вдигнат", заяви Лазаров.

Коментар

• Шофьор на тролейбус се самоуби пред пътници

http://dnes.dir.bg/news/most-shofyor...eybus-10327094

Коментар

• и още нещо да те питам КОКИ ти този човек познаваш ли го , че се опитваш да му създадеш някакъв негативен образ , на нещо лошо , да го окаляш в пияните си лайна ... да го усмърдиш с вонята си ...долно същество си да знаеш..

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            Тоя гард на Бойко де ще оглави НСО/наследник на традициите на УБО/, е като Цвъки. Бивш физкултурник ........... Коджейков добре се е погаждал с всичките ни правителства
            значи да си алкохоличка е добре , но да си завършил ВИФ е лошо нещо..също така е лошо нещо човек да си върши работата съвестно...

по твоите критерии за да е добър един човек трябва да е алкохолик , без образование , мързелив и постоянно мрънкащ...

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение

Тоя като го гледам, ако му падна в ръчичките, ще си призная даже и за нещата дето не съм направил аз
              Тоя гард на Бойко де ще оглави НСО/наследник на традициите на УБО/, е като Цвъки. Бивш физкултурник .Назначен на кадрова военна служба от 30.07.1993г.Като през същата година завършва висшето си образование във Национална спортна академия"-академично гребане. От там насетне мисля ,че ти е ясно как към биографията я някой стратегически курс я магистратура.Особено пък тоя .Много време му е трябвало да натрупа ум и през 2009 г да я направи . Коджейков добре се е погаждал с всичките ни правителства и за награда с Указ No115/03.05.2010г. на агент Гоце ,е удостоен с висше военно звание "бригаден генерал''.

В кариерата на охранителя Тодор Коджейков е имало моменти, в които с дни не се е отделял от ген. Бойко Борисов
              ФОТО "СТАНДАРТ"
              Last edited by коки; 16.01.2012, 16:26.
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Чрез променяна статута на двете служби-НСО и НРС ще преминат на подчинение на премиерът-слънце Бойко Борисов .Та мисълта ми е кога ще се реже лентата на новата агенция ??
                седя и си те представям - една мърлява и набръчкана от цигари и алкохол 40 годишна нещастница , намираща утеха за злобната си душичка в този форум пишеща денонощно подобни постове...
                на живо ще ме е гнус да те пипна ...сигурно вониш от 10 метра. брррр изтръпнах от погнуса докато си те представям...

Коментар

Гард на Бойко ще оглави НСОhttp://www.svobodnoslovo.com/%D0%B3%...D%D1%81%D0%BE/

Генерал Тодор Коджейков

Чрез променяна статута на двете служби-НСО и НРС ще преминат на подчинение на премиерът-слънце Бойко Борисов .Та мисълта ми е кога ще се реже лентата на новата агенция ??
                  Тоя като го гледам, ако му падна в ръчичките, ще си призная даже и за нещата дето не съм направил аз

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Дали ще си доволен от действията на полицията - която и да е( не намесвай пак политическа окраска), винаги ще мислиш, че може и още да се направи...
                    Ще си недоволен, ако минават месеци, а не знаеш и не можеш да разбереш какво се случва с детето ти...
                    и какви са действията на полицията Съни ..и какво е виновна полицията ,че "минават месеци , а не знаеш ...."
                    Имаме ли разкрито престъпление ..имаме..е какво мамка му още сме недоволни ...да трагедия е за семейството и близките , а за близките на полицаите някой мисли ли ..защо от една страна ИСКАМЕ полицията да ни защити , но ВИНАГИ я упрекваме...а СЪНИ ( тя ) я се постави на мястото на един полицай работещ по случай от този вид и подложен на този натиск - разни малоумници по всякакви форуми си правят гаргара с него ... как си добре ли се почуства..Или за тебе трагедията на тези хора е толкова огромна , че полицая заслужава да му се изплюеш в лицето...само защото СПОРЕД ТЕБЕ не си е свършил работата ТАКА КАКТО ти си я представяш...нали го слушах оня келеш какви ги сипеше по адрес на полицията,а после се оказа ,че БАЩА му е убил майка му.....

Коментар

• Гард на Бойко ще оглави НСОhttp://www.svobodnoslovo.com/%D0%B3%...D%D1%81%D0%BE/

Генерал Тодор Коджейков

Коментар

• Нетуеър, не коментирам колко е честен за теб Бойко, а как ти би реагирал в същата ситуация.
                        Не прави някакви генерални заключения, а кажи ти как би постъпил, ако чуеш тези думи - за извинението...пържолките са само...първичния израз на човека, свикнал и народа си да сравнява с кучета, но това е друга тема.
                        Не можеш ли веднъж да отговориш конкретно, без дежурните ти обвинения?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          ...........Ти продължи сега...твоето продължение
                          Моето продължение е пак същото..
                          Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                          ............черната омраза, която проповядвате, вече е погълнала и вашите души, загубили сте способността да се радвате на дребните неща от живота, и бавно потъвате в собствената си омраза.
                          Всички забравиха за полицията, за грешките им и т.н. .... само за кучето и пържолите говорят. Б.Б. е изключително първичен човек, не бих казал, че е "лошо възпитан", но може би възпитанието му съответства на средата в която е израсъл и не съответства на "изисканото" възпитание, получено в лицея в Горна Баня, в Английската гимназия и т.н. Не съответства на изнежените души, хранени с котелките от хотел "Рила". Да, Бойко е прост човек, но открит и честен. Казва си всичко, което му идва на акъла. Но "възпитаните" веднага подушиха кръвта и почнаха да вият от кеф. Ако не беше казал за кучето, щеше да се хванат за нещо друго. При Бойко празно няма - всеки ден ръси по един бисер за радост на изискваните и възпитани лешояди, хиени и прочее долна сволоч.

А ти съни, си представи тези неща, които ме караш аз да си представя. Ще ти отива на душевната нагласа!
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                            Специално четиво за тъпо маце мейси и цялата останала хейтърска паплач. Ако не се замислите, ако не се просълзите, ако нищо не трепне у вас, след като го прочетете...... значи черната омраза, която проповядвате, вече е погълнала и вашите души, загубили сте способността да се радвате на дребните неща от живота, и бавно потъвате в собствената си омраза.
                            ...
                            Да, моята голяма награда е пържолата. Винаги се радвам, когато някой ми я дава, защото съм си я заслужил. Може би ви се е сторило цинично, че се говори за това, но то няма нищо общо с убитото момиче.

Цинична е нейната смърт, а не моята награда.

Това, че някой се е сетил да ме поощри, е просто опит да бъдат наградени тези, които си вършат работата. В случая – това бях аз. Защото аз не съм забравил, че съм куче, но очевидно някои са забравили, че са хора. И започнаха да завиждат и на кучетата. Дори и на мен.
                            Много силни думи, Нетуеър
                            Сега си представи, че твоето дете е ...изчезнало!
                            Просто...спри се и го помисли, никой не е застрахован.
                            Дали ще си доволен от действията на полицията - която и да е( не намесвай пак политическа окраска), винаги ще мислиш, че може и още да се направи...
                            Ще си недоволен, ако минават месеци, а не знаеш и не можеш да разбереш какво се случва с детето ти...
                            И в тези мъчителни дни полицаите те разпитват дали пиеш по някоя чашка и дали заради това не е избягало от теб...твоето дете, ако ти внушават, че най-вероятно е избягало и някъде пие коктейли..., ако говориш с доверен човек от полицията, убеден че разговорите ви са лични и важни, за да помогнеш и ти в откриването...и после чуеш своите поверителни разговори , пренесени в устите на хората наоколо...Мъката ти десеторно би преминала в гняв от безсилието ти...

И идва деня, в който всяка надежда, която си таял да се отвори вратата и да влезе най-скъпото същество за теб е ударена от всички мълнии на земята...
                            Разбрал си...че е мъртво
                            И чуваш думите на Премиера си...които обсъждат Теб и твоята Мъка и нареждат ..."Ти трябва да се извиниш за думите си, че си недоволствал от полицейските МИ служители"...ако все още не обезумял в мъката си...дочуваш и продължението, че трябва да се поднесат пържолки на кучето, открило безжизненото тяло...месо ...на детето ти...

Дори не е цинично...НЕчовешко е.
                            Представи си го човекът казал това на една ръка разстояние от теб...
                            Ти продължи сега...твоето продължение

Толкова за хубавия разказ, който си поместил.
                            И за хейтърите...и за човеците
                            От последните дни става ясно и че, вече се признават и полицейските грешки и лошото отношение на някои полицаи. Медиите, все пак, помогнаха.
                            Цв. Цветанов: Ще има наказани заради Перник

Коментар

• Твърденията на полицията за самоубийството на Стойчо Стоев са силно подозрителни – БХК
                              13:01 16/01/2012
                              СОФИЯ (PIA) — —

Българският хелзинкски комитет изразява сериозно подозрение към твърденията на полицията, че Стойчо Стоев сам се е убил – пред служители на ГДБОП и окръжния прокурор на Перник, както съобщиха медии, – се казва в съобщение на Българския хелзински комитет (БХК).

Неведнъж в миналото български полицаи са отнемали живота на задържани лица, след което са представяли смъртта им като самоубийство
                              Такъв, например, е случаят по делото Огнянова и Чобан, по което през 2007 г. Европейският съд по правата на човека осъжда България за нарушаване правото на живот. В този случай Съдът намира за неправдоподобни твърденията на полицията, че задържаният сам се е хвърлил от прозореца на РПУ – с белезници и от 10 м височина, „за да избяга”.

В случая на Стойчо Стоев силно подозрение будят няколко факта: 1) смъртта е причинена с оръжие, за което някои медии съобщиха, че е полицейско; 2) алтернативно, оръжието, макар и не полицейско, е било на разположение на Стоев след вече извършено претърсване на жилището му; 3) изобщо е било възможно в присъствието на не каквито и да е полицаи, а на служители на ГДБОП, човек (с белезници?) да се застреля; 4) според съобщения в някои медии били чути три изстрела; 5) твърденията на полицията са противоречиви и непоследователни относно това дали смятат Стоев за извършител на убийството на детето Мирослава или не; 6) според съобщения в медиите има данни за твърдяно евентуално замесване на полицаи в отвличането; 7) няма мотив за самоубийство – напротив, според полицията Стоев е получил обещания за снизходително третиране от органите, доколкото изобщо е бил заподозрян, а последното никак не е сигурно, след като министърът заяви, че не той е извършителят.

Оправданията на висши полицейски служители за „грешка” на полицаите от умора са несъстоятелни. Считаме, че Инспекторатът на МВР, за който медии съобщиха, че е започнал дисциплинарно разследване на случая, трябва да огласи публично резултатите си в кратък срок. Прокуратурата, от своя страна, дължи да вземе съответно строго отношение по присъствието и бездействието на окръжния прокурор на Перник при причиняване смъртта на Стоев, както и по евентуалната наказателна отговорност на полицаите.

БХК напомня, че преди почти година започна кампанията „Полицейското насилие: стоп сега!”, чиято цел бе да промени Закона за МВР в съответствие с Европейската конвенция за правата на човека, така че да забрани свръхупотребата на сила и оръжие от полицията. Това още не е станало.Напомняме на властите, че търпението на гражданите не е неизчерпаемо . http://pressclub.bg/politics/ngo/20120116/news-64037

Коментар

• Специално четиво за тъпо маце мейси и цялата останала хейтърска паплач. Ако не се замислите, ако не се просълзите, ако нищо не трепне у вас, след като го прочетете...... значи черната омраза, която проповядвате, вече е погълнала и вашите души, загубили сте способността да се радвате на дребните неща от живота, и бавно потъвате в собствената си омраза.

Аз съм Гаро. Немска овчарка съм и работя в планинската спасителна служба. Всяка сутрин ставам и тръгвам на работа като вас, хората. Всъщност, работата ми е да спасявам именно вас. Преди няколко дена стопанинът ми пристигна много нервен. Не съм го виждал такъв. И той, и аз сме участвали в много акции. Били сме в много критични ситуации.

Не казвам, че сме претръпнали, но вече сме изградили рутина и когато тръгнем да спасяваме човешки живот, не изпадаме в паника. Просто си вършим работата. Този ден обаче беше различно. Служебната кола, която ни взе, беше с буркан, а хората в нея бяха със сини униформи. Бяха полицаи.

Аз не съм полицейско куче. Моята работа е да откривам хора в беда, а не хора, които причиняват беда на други. Но уважавам всеки, който носи униформа, независимо от цвета й.

Потеглихме и за първи път не тръгнах към планината, пътувахме към полето. Беше много студено и имаше гъста мъгла. Лошо време за моята работа. Когато слязохме видях още полицаи и багери, които разравяха преспите сняг. Тогава моят водач извика командата. Обучен съм да търся живот. Живот, който може във всеки момент да изгасне и на който аз съм му последният шанс. Това се опитах да надуша, онази специфична комбинация между отчаянието и надеждата.” – Търсиии!” – чух отново стопанина си. Нямаше нищо. Нищо, което да ми е познато. „– Търсиии!!!” – насърчаваше ме той. И аз не спирах и не спирах да търся. Мина близо час. „– Трябва да си почине” – каза водачът ми и ме извика. И точно тогава пред една преспа го усетих. Вцепених се. Бях уловил нещо съвсем непознато. Не беше смъртта. Нея вече я бях срещал. Но за мен тя винаги е била бяла и тиха. Снежната смърт е спокойна. А мъртвият – почти усмихнат. Тази беше друга. Беше черна. Ухаеше на мрак.

Вие хората сте много лесни за разбиране. Както и да се криете зад думи, не можете да скриете от нас, кучетата, че ухаете на щастие или на тъга. Дори можем да надушим дали сте истински или лъжете. Но под снега имаше нещо, което не разбирах. Уплаших се. Не можех да излая. Просто започнах тихо да скимтя. Не знаех какво открих, но се страхувах от него.

После разбрах. Копаеха дълго замръзналата земя, преди да извадят момичето. Беше убито отдавна. Беше почти дете. Малка и красива. Надуших вонята на убиеца и аромата на последната детска мисъл, преди да разбере какво й се е случило.

Усетих как стопанинът ми сложи ръка върху главата ми. Сякаш ми подава ръка за подкрепа. Когато открия човек, той ме гали дълго и подвиква по мен радостно. Сега беше тих. Усетих дълбоката му тъга.

Прибрахме се мълчаливо. У дома слушах разказа му и видях как докато отпиваше от ракията си, очите му бавно се пълнеха със сълзи. Той казваше, че всички говорят за момичето. За това как са я открили. Кой я убил и защо. Кой сгрешил и кой се справил. Говорили и за мен. Каза, че са предложили да ме наградят с пържоли, и то с много. Лично стопанинът на хората го бил предложил. Някои обаче се били ядосали много на това. Повярвайте ми, аз пък размахах опашка веднага. Сигурно около този стопанин има много помияри. Аз обаче съм истинско куче. Когато въртя опашка, не го правя от страх, за да не загубя службичката си, а от радост, че съм си свършил добре работата.

Да, моята голяма награда е пържолата. Винаги се радвам, когато някой ми я дава, защото съм си я заслужил. Може би ви се е сторило цинично, че се говори за това, но то няма нищо общо с убитото момиче.

Цинична е нейната смърт, а не моята награда.

Това, че някой се е сетил да ме поощри, е просто опит да бъдат наградени тези, които си вършат работата. В случая – това бях аз. Защото аз не съм забравил, че съм куче, но очевидно някои са забравили, че са хора. И започнаха да завиждат и на кучетата. Дори и на мен.

А аз сам просто Гаро. Немска овчарка съм и работя в планинската спасителна служба. Спасявам именно вас, хората. За това получавам пържоли. Гордея се с това и ви благодаря за тях.

Оригиналът е от тук.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X