Първоначално изпратено от НАИВHИК
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.04.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
-
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеБългария се отказва от АЕЦ "Белене"
22 март 2012 | 13:19 | Агенция "Фокус"
http://www.focus-news.net/?id=h3746
"СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕМИЕР ЩЕ МЕ ПИТА ЗАЩО СЪМ СЕ ПОДВЕЛ ПО ПОПУЛИСТИТЕ И СЪМ ЛИКВИДИРАЛ ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА НА БЪЛГАРИЯ, И СЪМ ДАЛ НА ТУРЦИТЕ ДА ПРАВЯТ ЦЕНТРАЛИ!"
http://www.youtube.com/watch?v=QSE2grkfYOk
http://afera.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеРумънците ги бием, щото ж.п. връзката Варна/Бургас - Западна Европа е по-кратка от тази през Констанца. А за фериботите ни - верно, че ще загубят, но пък вагоните пак ще минават през България, само че ще влизат през Капитан Андреево. И вероятно ще станат повече....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеБългария постъпи правилно
Дойче Веле
"Трябва да изтъкнем, че България и сега е износител на електроенергия. Опасенията, че ще има недостиг на електроенергия, са неоснователни. А като имаме предвид рисковете, свързани с атомния проект "Белене", решението на правителството е правилно. Ние в Германия също можем да се радваме, защото всяка атомна електроцентрала, която се строи в Европа и крие рискове, представлява опасност за всички държави."
като пуснаш тези статии нали няма да забравиш и да пуснеш статията за седми и осми реактор на Козлодуй......
знам ,че сте умственво обременени но чак пък толкова да мислиш че германците ще протестират за Белене а ще се радват за Козлодуй.....
Прждължавай да ни осведомяваш за поредната глупост на твоята партия и как изглежда в очите на другите. Какво стана с газта от Азърбеджан преди Борисов даже и да е ходил там.... а ще ходи. Щялата работа ви е такава първо говорите и после криво ви разбрахме.....
Като с Турците и трябвало той да отиде да оправи работата ,но Ердоган май него оправи... да ти пусна ли статиите колко е велик в Турция и колко газ ще идва от нам.....
Аз паднали не удрям а само ги наставлявам .....
Коментар
-
Поздрави на комдружинката от Европейския Съюз
България постъпи правилно
Дойче Веле
България си отдъхна, че няма да плаща неустойки заради спирането на проекта "Белене". В Германия явно също са облекчени от факта, че след 33 години сагата около спорния проект приключи. Какво още казват експертите?
"След безкрайното лутане историята с "Белене" явно наистина приключи", казва бившият зам.-посланик на Германия в София д-р Клаус Шрамайер. Според него решението не е само резултат на проявен разум, а и на натиск от страна на Брюксел. Ето какво казва още Шрамайер:
"От самото начало беше лудост да се строи атомна електроцентрала в земетръсна зона. Мисля, че след като "Фукушима" ни отвори очите за рисковете, а германското правителство се отказа от атомната електроенергия, София явно е решила да се замисли. Освен това експертите твърдят, че България изобщо няма нужда от допълнителни капацитети", пояснява Клаус Шрамайер.
Обречената АЕЦ
След "Фукушима" Германия взе решение за предсрочно закриване на реактори
Германският политолог Хайнц Брам също определя "Белене" като грешка от самото начало, но обръща внимание и на един друг аспект:
"Германски фирми също бяха проявили интерес към проекта, но се оттеглиха. В мениджмънта на проекта изглежда е имало много неясноти, липса на прозрачност. В германските медии дори се заговори за корупция. Ако корупцията е играла голяма роля в този проект, то всичко е било обречено. Освен това "Белене" беше много скъп проект", уточнява Брам и допълва, че той и занапред ще си остане такъв: "Преобразуването на атомна в газова централа също струва пари", казва Брам.
Политологът Франц-Йозеф Алтман, който е запознат с проблемите на енергетиката в ЕС и от години следи събитията в България, е категоричен, че спирането на проекта "Белене" по никакъв начин няма да се отрази негативно на страната:
Риск с главно Р
"Трябва да изтъкнем, че България и сега е износител на електроенергия. Опасенията, че ще има недостиг на електроенергия, са неоснователни. А като имаме предвид рисковете, свързани с атомния проект "Белене", решението на правителството е правилно. Ние в Германия също можем да се радваме, защото всяка атомна електроцентрала, която се строи в Европа и крие рискове, представлява опасност за всички държави."
Коментар
-
-
Пак някакви словесни полюции на неуморния пожарникар!
Първоначално изпратено от ДнесБорисов: Каспийски газ може да минава през българските пристанища за Европа
............................................
Ако пристанищата на България и на Грузия на Черно море дадат възможност да пристига втечнен газ от Каспийския регион през Грузия до Европа, през нашите пристанища, за първи път след днешния разговор виждам някаква възможност за реална диверсификация на доставките на газ, каза вчера Борисов след срещата си с премиера на Грузия Николоз Гилаури.
АКО
Нито Грузия има инсталация за втечняване на газа на пристанище...
Нито България има инсталация за приемане...
Нито имаме кораби за втечнен газ...
Нито пък Грузия има газ...
А като знаем какви са им отношенията с Русия, няма от къде да го вземе...
Апропо, нещо за цената на доставка на втечнен Азербайджански газ някой да е казал?
Впрочем ние и сега си получаваме от там газа, ама чрез Газпром.
Бойко пак е имал мокри сънища!
Обаче герберастките платени агитатори се скъсват да ни пробутват пожарникарските простотии.........Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеЕто един пример за твое изказване днес, което спокойно може да бъде срещнато в "Работническа дело" брой от 1979 г.:
И да те осведомя че Грузия и Азърбайджан са съседни страни. За разлика от теб Бойко Борисов знае какво говори:
Бойко Борисов: Ще искаме експертна и финансова помощ от ЕК за доставки на газ от Азербайджан през Грузия до България
http://www.focus-news.net/?id=n1638521
Президентът Георги Първанов в Азербайджан
14.11.2011 / 19:55
Доставките на азерски газ за България ще бъде пробив за цяла ЕВропа. Това каза Георги Първанов след среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Българският държавен глава е на официално посещение в каспийската държава. По време на визитата Илхам Алиев получи най-високото държавно отличие Орден Стара планина. Между двете страни бяха подписани двустранни документи в областта на социалната политика, класифицираната информация и между външните министерства.
Един милиард кубически метра природен газ очаква България от Азербайджан. Количество - договорено от няколко години. Все още обаче стои проблемът - как газът да стигне до тръбите в България. Най-практичният път е през Турция и след като Баку и Анкара се разбраха за транзита, сега в ръцете на София остава изграждането на междусистемните газови връзки с южната ни съседка. Тогава ще потече и първият неруски газ към нашата страна. На какви цени и в какви количества - тепърва ще се договаря. Според президентите Първанов и Алиев обаче първите количества азерски газ за Бълария имат значение за енергийната сигурност на цяла Европа.
http://bnt.bg/bg/news/view/64094/pre..._v_azerbajdjan
Не, че съм фен на Гоце, ама все пак истината трябва да се казва!
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеТук проблемът е, че не сме единствено пристанище. Румънците може да се включат първи, шунтирайки отново Русия. Това с Газовозите през Босфора, само по спомен от Моряшкото училище знам че беше някаква проблемация. Но каква точно - не помня.
Иначе това с ЖПто за нас е проблем, щото до сега вагончетата минаваха през Фериботите ни. А и не знам онези с какъв ЖП стандарт саHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеТук проблемът е, че не сме единствено пристанище. Румънците може да се включат първи, шунтирайки отново Русия. Това с Газовозите през Босфора, само по спомен от Моряшкото училище знам че беше някаква проблемация. Но каква точно - не помня.
Иначе това с ЖПто за нас е проблем, щото до сега вагончетата минаваха през Фериботите ни. А и не знам онези с какъв ЖП стандарт са
Нали това е проблема на Набуко ,че няма от къде да дойде газта по тръбата....
Правителството в Азърбеджан се крепеше преди една година само благодарение на Москва...
Гоце нали затова е откривател на тази дизерфикация защото Русия когато реши може да спре кранчето....
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеИ аз не съм му голям фен, но май има хляб в тая идея. при това газът е добутан до Грузия - има действащ газопровод от Азербайджан през Грузия до турския град Ерзорум. Не знам какъв е капацитетът на тръбата, но ако има мегдан може да се направи едно разклонение до грузинско черноморско пристанище.
По интересно е друго .... Покрай тая газова история се зарових повече в грузинските дела и се оказва, че скоро ще съединят грузинската ж.п. мрежа с турската. При това положение тези три нещастни държави (Грузия, Армения и Азербайджан) за първи път ще получат ж.п. достъп до Европа без да преминават през руска територия. Което е равносилно на революция.
Иначе това с ЖПто за нас е проблем, щото до сега вагончетата минаваха през Фериботите ни. А и не знам онези с какъв ЖП стандарт са
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеВсичко е възможно. Но да обсъждам нероден Иванчо, т.е. несъществуващата още партия на Кунева и нейните възможности не искам. Първо да стане и после ще видим. Дори не знам кои са нейните хора..
И да ти препоръчам да си смениш тона спрямо колегите във форума и конкретно спрямо мен. Не знам дали си даваш сметка че започваш да приличаш на старшинката. И само да отбележа че и Кунева се обяви срещу Белене:
Кунева: АЕЦ "Белене" беше мегаломански проект
http://www.vesti.bg/index
А на кого ще пристане Куневица няма нищо общо с нейното мнение за Белене. Както впрочем и това нейно мнение може да се обърне утре на 180 градуса.
P.S. Абе ти да не си лично Цветан Цветанов? По тъпота на него ми приличаш.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеНе съм му фен на Бойчо, но това че някой си е направил собствена интерпретация на думите му си е друг въпрос.
Аз не виждам нещо неясно в цялата далавера, освен че газът не е добутан до Грузия и че ние нямаме изграден терминал за втечнен газ.
По интересно е друго .... Покрай тая газова история се зарових повече в грузинските дела и се оказва, че скоро ще съединят грузинската ж.п. мрежа с турската. При това положение тези три нещастни държави (Грузия, Армения и Азербайджан) за първи път ще получат ж.п. достъп до Европа без да преминават през руска територия. Което е равносилно на революция.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеВторият ви "мандат" зависи от Куневица. Щото няма да е самостоятелен, просто нямате шанс. И всичко ще зависи от това дали Куневица ще пристане на ГЕРБ или на БСП. Ако ви пристане - ще имате втори мандат, ако не - ще духате супата, ще лапате мазния и т.н.
И да ти препоръчам да си смениш тона спрямо колегите във форума и конкретно спрямо мен. Не знам дали си даваш сметка че започваш да приличаш на старшинката. И само да отбележа че и Кунева се обяви срещу Белене:
Кунева: АЕЦ "Белене" беше мегаломански проект
http://www.vesti.bg/index
Коментар
Коментар