Е.ОН в момента е собственост на ТИМ (чрез чешката фирма), с които Боко е в близки отношения, така, че играта е ясна..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.04.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеза дом.потребители не е ли 0.15713 лв. дневна и 0.09646 лв. нощна ( без ДДС )
Цени на Е.ОН - 1 kWh + всички такси за преноси, зелена енергия, други такси, ДДС и т.н.
0,21145575 лв.
€ 0,1084388
$ 0,145882
Тъй като, са събрани дневна и нощна тарифа, то дневната е още по-скъпа от посочените горе цифри...
А сега от ДКЕВР искат и по 10 % отгоре....
Е.ОН и останалите енергийни оператори заслужават глоба, най-малко за това, че в тарифите си са скрили всички такси с които облагат още гражданите. Както и за това, че са обявили в цената си цена без ДДС което е наказуемо от закона. До колкото помня, за битови потребители всички магазини, производители и търговци са длъжни да обявяват крайна цена, а не такива без ДДС или със скрити такси вътре! Само, че Бойко е една продажна комунистическа курва, за това и не смее да ги барне, а вероятно и той е вътре в кражбите и далаверите.Last edited by Jay Gould; 07.03.2012, 19:05.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Държавата плаща абсурдни цени за поддръжката на пътищата
Запълването на дупка варира от 12 до 41 лв., а засаждането на храст - от 2 до 350 лв. в различните краища на страната
Скандални разминавания в цените, на които фирмите поддържат републиканските пътища, показва справката, публикувана на сайта на агенция "Пътна инфраструктура". Договорите бяха сключени през 2010 и 2011 г. за срок от 4 г. за поддържане на около 20 хил. км пътна мрежа. Те им позволяват да получават пари не за свършена работа, а за "стендбай" - поддържане на машините в готовност.
Разминаване в пъти има при всички дейности - от зимното почистване през пълненето на дупки до косенето на трева. Над три пъти е разликата между най-скъпото и най-евтиното пълнене на дупки до 4 см например. Зимното почистване в Плевенско струва 5 пъти повече, отколкото в Благоевград. Близо 70 пъти по-скъпо струва на държавата засаждането на една фиданка и едногодишната грижа за нея в Плевен, отколкото в Монтана например.
Почти по всички дейности рекордьор по скъпотия е Плевен. Там ръчното изкърпване на дупки до 4 см и всички разходи около това струва 41.24 лв./кв. м. Над три пъти по-евтино излиза същата дейност в област Ловеч - 12.70 лв./кв. м, а в София е 19.80 лв. В Кюстендил също са постигнали висока цена - 38.60 лв. Още няколко области държат високи цени за тази дейност, но все пак са далече от Плевен. В Бургас цената е 29.16 лв. Почти толкова струва и във Видин (28.95 лв.), Враца и Монтана (по 28.69 лв.), Велико Търново (27.70 лв.). На другия полюс са области като Пазарджик (14.75 лв./кв. м), Ямбол (14.80 лв.), Перник (15.39 лв.), Разград (15.50 лв.)
Директорът на АПИ Лазар Лазаров обяснява разликите с липсата на конкуренция в "скъпите" области. В цели 11 региона на конкурсите е имало само по един кандидат и затова не са постигнати ниски цени. Това обаче едва ли може да оправдае най-драстичното разминаване - в цените на по-дребните услуги като озеленяване и борба с вредители. Един декоративен храст в Плевен с 1-годишна поддръжка струва 350.76 лв., а в София - 2.76 лв. В Плевен дават по 361.29 лв. за засаждане на една фиданка и за едногодишната грижа за нея. Същата дейност в Благоевград струва 9.15 лв. В София цената е почти същата - 9.12 лв. В Монтана пък е 5.17 лв, в Русе - 6.78 лв.
Още по-абсурдни са цените за обработка срещу вредители. В Плевен това струва по 47.69 лв. на дърво, а в Благоевград - по 45 стотинки. В Сливен цената е 1.39 лв., в Монтана - 8.30 лв. Косенето също струва различно в страната. Ръчното косене на 1 дка тревни площи в Плевен струва 675.48, а машинното косене на същата площ - 436.30 лв. Отново в пъти по-малко струва това в останалата част на страната. В Благоевград един декар се коси на ръка за 27.02, а с машина струва с 3 стотинки по-скъпо. В София пък цената е една - по 86.20 лв./дка. В Монтана държавата дава по 49.97 лв. за ръчно косене и по 26.49 лв. за машинно косене на 1 дка. В Русе излиза най-евтино - там за ръчното косене фирмата взема по 29.79 лв., а за машинното - по едва 13.81 лв. Цените се отнасят за първокласни пътища в участъци с равен терен.
Драстични разлики има и при цените на аварийните ремонти, които държавата обяви, че ще прави по спешност, където дупките след снега заплашват сигурността. Тук най-скъпо тази дейност струва в Търговище - 442.21 лв. на тон. Това е три пъти по-скъпо от Благоевградско (150.23 лв.). По скъпотия следва Силистра, където се плаща 440.95 лв./т. Едва тогава идва Плевен, където да се запълни дупка със студен асфалт струва 383.94 лв. на тон. Миналата седмица регионалното министерство обяви, че около 200-250 хил. лв., събрани от санкциите на фирмите покрай зимното чистене, ще отидат за аварийно изкърпване на 10 000 кв. м дупки. Третокласните пътища остават за най-накрая и на практика няма да имат този шанс.
http://www.segabg.com/article.php?id=591953
Коментар
-
Над 600 000 лв. бонуси е върнала властта
Общо 603 675 лева са постъпили в сметката на финансовото министерство от бонусите, върнати от членовете на политическите кабинети на правителството, съобщи в началото на заседанието премиерът Бойко Борисов. Последната сума, постъпила в сметката, е 3000 лева, които дължи парламентарният секретар на министерството на културата. Върнатите средства са от бонуси, получени през 2009-та, 2010-та и 2011-та година, обясни премиерът.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=866218
Като са започнали да връщат ГЕРБ да вземат да върнат цените на парното, тока, водата, горивата,лекарствата, хляба, яйцата и т.н. на нивата от 5 юли 2009 г., когато спечелиха изборите, да вземат да върнат и резерва на НЗОК, който прибраха, и 3-4 млрд. лева, които похарчиха от фискалния резерв на готово и т.н. Щом ще се връща, всичко да се връща, какво ни замотават с някакви си 600 бона!!!
Коментар
-
Министерският съвет плаща 60 000 000 лева за несъществуващ софтуер
Обществена поръчка за все още неизлязъл на пазара софтуер на стойност 60 000 000 лева е направил Министерският съвет. Поръчката е за нуждите на администрацията.
Парите са с 15 млн. лн. по-малко от предвидените за програмно осигуряване в бюджета за тази година.
Според поръчката търси се фирма посредник, която да закупи от Microsoft последната версия на Windows за нуждите на администрацията. Само че операционната система Windows 8 още не е излязла на пазара. До момента има само бета версия, официално новата версия на операционната система ще бъде представена в края на идната есен.
http://www.mediapool.bg/%D0%-news190369.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЦена за домашни протребители на 1 киловат, с всички такси и таксички и с ДДС.
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение..Last edited by Jay Gould; 07.03.2012, 14:10.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
сега разбрахме,че такова предложение няма-ние може да искаме,ама ....
хайде да изчислим как се вързва твоята схема-беле-не ще произвежда 15млрд квтч електроенергия годишно,ако по твоята схема руснаците вземат единия блок-7,50млрд х20години=150млрд квтч трябва да изплатим 4 млрд евро=8 млрд лв за 51%
и ако заема е безлихвен/100% няма да е / излиза само по тази компонента 5,3 ст/квтч
сега ако прибавим и лихви-
ако прибавим и разходи за дейността на централата/заплати,суровини/
ако прибавим отчисления в двата фонда
ако прибавим и поне малка печалба от грандиозното начинание
писал съм в друга тема къде отива цената
Този вариант,който ти предложи се нарича ВОТ/Build - Opterate - Transfer/ и го предлагат на турците -15 години централата е на рашите-всичкия риск е за тях-те строят,те продават и след 15г централата става турска-100%
тънкия момент тук е,че в Турция ел.енергията е значително по-скъпа,а пазара е постоянно растящ
а тук условията са точно обратните-след 10г ще сме намалели още с половин милион
а цените на ел.енергия са ниски и трябва да скочат поне 50% за е конкурентна беле-не
много по-евтино ще ни излезе още два блока в Марица2-Тошиба е дала оферта за 500млн $ за двата
а не ми се мисли какво ще стане ако Украйна я приемат в ЕС
А при нас от популизъм (червен и син, всякакъв) цената за бита е много по-ниска и се компенсира от по-високата в индустрията. Така нашата държава стимулира разхищението и пречи на бизнеса. От друга страна и бизнесът би трябвало да се стреми да намали дела на еленергията в цената на продукта, който дял у нас е безобразно висок. Защото имаме АЕЦ и това ни позволява да държим цените на тока относително ниски. Ако нямахме тази лоша руска АЕЦ щяхме да купуваме ток вместо да изнасяме.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеВиж сега колега. Не съм специалист в тази област.
Нито пък ще се стремя да те убеждавам в нещо. Няма и да мога. Ти си убеден в едно-аз в друго.
А АКО не се удължи срока на експлоатация на пети и шести блок? Нали знаеш, че това зависи от руснаците?
Фактите са следните:
В света и в частност в нашия регион се УВЕЛИЧАВА потреблението на ток. Цената му естествено също нараства на свободния пазар. В нашия регион има недостиг и ако ние спрем някои от ТЕЦовете, също ще имаме недостиг. И ще купуваме от Турция след 10 години. Ама на свободни цени...
Техническите подробности за различните схеми на финансиране бяха многократно обсъждани и са предмет на преговори.
Пък какво бил казал Боко за нещо си... Той е завършен лъжец и абсолютен манипулатор. Един ден Белене е "гьол", а на другия е "жизнено необходим". Не ми го споменавай този павиан изобщо.
сега разбрахме,че такова предложение няма-ние може да искаме,ама ....
хайде да изчислим как се вързва твоята схема-беле-не ще произвежда 15млрд квтч електроенергия годишно,ако по твоята схема руснаците вземат единия блок-7,50млрд х20години=150млрд квтч трябва да изплатим 4 млрд евро=8 млрд лв за 51%
и ако заема е безлихвен/100% няма да е / излиза само по тази компонента 5,3 ст/квтч
сега ако прибавим и лихви-
ако прибавим и разходи за дейността на централата/заплати,суровини/
ако прибавим отчисления в двата фонда
ако прибавим и поне малка печалба от грандиозното начинание
писал съм в друга тема къде отива цената
Този вариант,който ти предложи се нарича ВОТ/Build - Opterate - Transfer/ и го предлагат на турците -15 години централата е на рашите-всичкия риск е за тях-те строят,те продават и след 15г централата става турска-100%
тънкия момент тук е,че в Турция ел.енергията е значително по-скъпа,а пазара е постоянно растящ
а тук условията са точно обратните-след 10г ще сме намалели още с половин милион
а цените на ел.енергия са ниски и трябва да скочат поне 50% за е конкурентна беле-не
много по-евтино ще ни излезе още два блока в Марица2-Тошиба е дала оферта за 500млн $ за двата
а не ми се мисли какво ще стане ако Украйна я приемат в ЕСhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениепървия линк
Централата може да бъде построена много бързо, тъй като почти всичко е готово. Важно е, че разходите (за оборудване) са направени по старите цени. Централата е определено по-евтина, отколкото по-новите проекти. Затова сме готови да инвестираме в проекта свои средства - толкова, колкото определи за необходимо правителството на България - 100%, 51%, 49%. Затова мисля, че предложението ни е уникално. То не може да не бъде уникално - строеж в такива срокове и при такова финансиране. България иска ние да финансираме изцяло станцията, а за България да останат 51 на сто", допълни той.
Б-я иска ,не раша
прочетох и другите,но никъде не видях-20г ,половината ток и т.н.-
покажи точно къде е точно това предложение
те може да финансират строежа ,но нашия дял ,трябва да си го платим и те предлагат заем ,но явно не е толкова изгоден,щом нашите се опъват.А този вариант,който ти си посочил може да го е казал пикаещия във фонтани,но аз никъде не го срещам като предложение от раша.
Ако се удължи срока на експлоатация на 5 и 6 блок,място в енергийната с-ма за единия блок на беле-не просто няма и трябва да се изнася,а никой не се натиска ,щото сега изнасяме на гърците по 3 евроцента/по думите на боко/
Нито пък ще се стремя да те убеждавам в нещо. Няма и да мога. Ти си убеден в едно-аз в друго.
А АКО не се удължи срока на експлоатация на пети и шести блок? Нали знаеш, че това зависи от руснаците?
Фактите са следните:
В света и в частност в нашия регион се УВЕЛИЧАВА потреблението на ток. Цената му естествено също нараства на свободния пазар. В нашия регион има недостиг и ако ние спрем някои от ТЕЦовете, също ще имаме недостиг. И ще купуваме от Турция след 10 години. Ама на свободни цени...
Техническите подробности за различните схеми на финансиране бяха многократно обсъждани и са предмет на преговори.
Пък какво бил казал Боко за нещо си... Той е завършен лъжец и абсолютен манипулатор. Един ден Белене е "гьол", а на другия е "жизнено необходим". Не ми го споменавай този павиан изобщо.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеАйде поредния партиен гей, ми обяснява, че черното е бяло.ойко К****а[/URL][/B] откак е на власт, не спря да качва цените на тока, също като СерГея ..
Цени на Е.ОН - 1 kWh + всички такси за преноси, зелена енергия, други такси, ДДС и т.н.
0,21145575 лв.
€ 0,1084388
$ 0,145882
Тъй като, са събрани дневна и нощна тарифа, то дневната е още по-скъпа от посочените горе цифри...
А сега педерунгела мазен, лъжлив е казал и на приятелчето си Семерджиев да го надуят с още 10 %. и цената ще ми стане на 0,232612 лв.
понеже ти не си партиен гей предполагам ,че ще отговориш като обективен травестит
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеЕто колега, ето ти три линка.
Можеше и сам да ги намериш. Не е трудно.
Русия е готова да финансира АЕЦ „Белене“, но не да чака дълго
Русия предложи отново да финансира изцяло АЕЦ „Белене“
Русия готова изцяло да финансира АЕЦ „Белене“
Централата може да бъде построена много бързо, тъй като почти всичко е готово. Важно е, че разходите (за оборудване) са направени по старите цени. Централата е определено по-евтина, отколкото по-новите проекти. Затова сме готови да инвестираме в проекта свои средства - толкова, колкото определи за необходимо правителството на България - 100%, 51%, 49%. Затова мисля, че предложението ни е уникално. То не може да не бъде уникално - строеж в такива срокове и при такова финансиране. България иска ние да финансираме изцяло станцията, а за България да останат 51 на сто", допълни той.
Б-я иска ,не раша
прочетох и другите,но никъде не видях-20г ,половината ток и т.н.-
покажи точно къде е точно това предложение
те може да финансират строежа ,но нашия дял ,трябва да си го платим и те предлагат заем ,но явно не е толкова изгоден,щом нашите се опъват.А този вариант,който ти си посочил може да го е казал пикаещия във фонтани,но аз никъде не го срещам като предложение от раша.
Ако се удължи срока на експлоатация на 5 и 6 блок,място в енергийната с-ма за единия блок на беле-не просто няма и трябва да се изнася,а никой не се натиска ,щото сега изнасяме на гърците по 3 евроцента/по думите на боко/http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеГигов и аз съм готов изцяло да финансирам дъщеря ти. Ще я ползвам някоя година, пък после си я прави каквото щеш. Е ще я продавам и на когото и на колкото си искам разбира се за времето на ползване. Ако и гръмнат силиконовите цици през това време, ще си му береш гайлето ти разбира се.
Брррр, но като знам какви безродници и руски слуги сте комунягите, чак ме е страх да не приемеш предложението.
АЕЦът ще е в България, ще се обслужва от български технически персонал, ще се управлява от българи и първите двайсет години просто половината от енергийната мощност ще се продава по преценка и за сметка на руснаците. За да си покрият финансирането.
И няма да ни интересуват никакви квоти на СО2.
И обидите не са аргументи. По-лошото е, че вие-американските привърженици-нищо алтернативно не предлагате. Освен соларни панели, с десеторно по-скъпа енергия. Или американския ТЕЦ на лигнитни въглища, от който се задължаваме доста дълго време да изкупуваме СКЪПА енергия. Двойно по-скъпа от енергията, получена от СЪЩИТЕ въглища от държавния ТЕЦ.
Апропо... Нямам дъщеря, имам синове. Ама ако ти имаш дъщеря, то синовете ми са на разположение...Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Гигов и аз съм готов изцяло да финансирам дъщеря ти. Ще я ползвам някоя година, пък после си я прави каквото щеш. Е ще я продавам и на когото и на колкото си искам разбира се за времето на ползване. Ако и гръмнат силиконовите цици през това време, ще си му береш гайлето ти разбира се.
Брррр, но като знам какви безродници и руски слуги сте комунягите, чак ме е страх да не приемеш предложението.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениея ми дай линк къде го пише това предложение на руснаците,че аз съм го пропуснал-да не е бюлетин за служебно ползване на ППо на БСП
и стига с тия американци-щото кумунистите ближат рашки гъзове,тия които не са съгласни ,трябва и те да ближат нечии
Можеше и сам да ги намериш. Не е трудно.
Русия е готова да финансира АЕЦ „Белене“, но не да чака дълго
Русия предложи отново да финансира изцяло АЕЦ „Белене“
Русия готова изцяло да финансира АЕЦ „Белене“Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар