IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.04.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
    Дяволче си ти,червеничко и затова така четеш "евангелието"
    първата и най-голяма грешка,която допускаш е ,че мислиш,че има някакви пари на склад,които само чакат да се изхарчат за беле-не--е няма такива -трябва заем и лихви,много лихви,защото аец се строи много време-ако не вярваш разтърси се и ще откриеш,колко са били заложените срокове и колко са се строили в действителност-виж Финландия,виж Китай.Сега сметни колко е лихвичка от 5% за две години примерно в/у 4-5 млрд евро.Влез в сайта на някоя банка и изчисли,колко ще ти е главницата и колко лихвите при един 20г заем,примерно с един 5г период гратис/щото приходи никакви докато не заработи/,след това раздели сумата на 15млрд квт/ч /годишно производство и ще ти стане ясно колко излиза квт/ч ,а оттам нататък .започват експлоатационните разходи и т.н. и т.н....
    писах ти ти тия работи за последно,като шментеше за руснаците с единия блок и после така и не доказа думите си.
    Аз за финанси и финансиране, за лихви и т.н. нищо не съм казал. Просто опровергавам идиотщините на Едвин Сугарев. И не съм казал, че имаме пари в банката за да строим. Това е лошото, че нямаме пари, защото ББ ги профука лекомислено.
    Ама само не ми казвай, че строеж на АЕЦ се финансира както строеж на къща. Отиваш в банката и искаш 10 милиарда евро. И там ти смятат лихвата. Хайде без тези номера. Това да не е потребителски заем?
    Ама да не мислиш, че турската държава има готови 25 милиарда евро за да строи 4 блока? А преди това още две АЕЦ? Едната руска, другата японска.
    То добре, че турците ще я построят близо до България. Та ще си купуваме евтин ток. На 35 стотинки киловата.

Обаче имам конкретен въпрос. Можем ли да сложим произведения и сглобен блок в Козлодуй? Как мислиш ти като специалист, тъмносин специалист?
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• РЕКЕТЪТ НА ПУТИН

Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
      щом аз съм руски агент,значи тия срещу мен също са някакви агенти-гигов 100 пъти съм ти казвал да не се ........................ на пясък
      при най-смели прогнози единият реактор на беле-не е напълно излишен
      централите имат собствена консумация -която ,заедно с престоите за ремонт,презареждане минават 10% от капацитета и то в най-добрия случай
      Анализа на руснака е професионален и точен
      И за не знам кой път ще ти кажа-петков,гоце овч,може и да са взели нещо за да прокарват този проект,ама ти що се пънеш не знам
      белене е марица на аеs умножена по 7-8 и това може да бъде камъка,който ще поведе Нек към дъното,а с това и цялата ни икономика и държава
      Ето нови доказателства за руския шантаж:

Фатално поскъпване
      Рекордният скок на цената на газа с 13% ще засегне силно индустрията

http://www.capital.bg/biznes/kompani...no_poskupvane/

Защо се стигна дотук?

Цената на газа в България е една от най-високите в Европа, като се има предвид, че няколко европейски страни вече успяха да договорят намаление по договорите си с "Газпром" с над 10%.
      През януари дъщерната компания "Газпромекспорт" промени договорите с немската компания Wingas, с френската GDF Suez, с италианската Sinergie Italiane, със словашката SPP и австрийската Econgas.
      За подобно намаление вече настояха и от българската страна, като преговорите за това текат и в момента между изпълнителния директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов, който е в Москва, и шефа на "Газпром" Алексей Милер.

Дори това да се случи обаче, то ще бъде усетено от българските потребители най-рано от юли, предупреди председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. "Капитал Daily" успя да се свърже с хора от екипа на Гогов, които обаче отказаха да коментират дали исканото намаление ще бъде договорено в рамките на настоящата среща в Москва.

В преговорите обаче България няма силно оръжие, защото държавата разчита почти изцяло от доставките от Русия, тъй като има почти незначителен местен добив. Това е и причината българските потребители да нямат друга алтернатива, освен да купуват от скъпия руски газ.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Че като седесар си американски агент, това е ясно. Въпреки че в поста си не визирах точно теб. Ама намери някаквагрешка в МОИТЕ изчисления. Къде точно е тя? И ми говориш за 10% от капацитета! Какви 10% бе колега. Аз ти казвам че дори АЕЦ "Белене" да работи с 50% (не 90%) от капацитета, и цената на тока излизащ от него да е 10 стотинки (а не 10 евроцента) пак ще се изплати основната инвестиция за 23 години. После още 5-7 години да се изплатят другите разходи. после още 4-5 години да се натрупат средства за бъдещото извеждане на блоковете от експлоатация. (май съм много щедър, максимум година-две да работи за това). И пак остават 25-30 години да работи на чисто. Както впрочем СЕГА работи Козлодуй. За това сега енергията от него е 4,2 стотинки. И ако българските управници не лижеха гъза на САЩ сега вече можеше да работи и АЕЦ "Белене". И да спрем ВЕЦовете... И ТЕЦовете...И да не даваме преференции на вятърните и другите вятътничави ВЕИ. И токът в дома щеше да е по-евтин с две стотинки. А сега ни чака увеличение с 10%. Заради ВЕИ, заради купуване на емисии.... и заради продажната политика на продажните български псевдодържавници!
        Дяволче си ти,червеничко и затова така четеш "евангелието"
        първата и най-голяма грешка,която допускаш е ,че мислиш,че има някакви пари на склад,които само чакат да се изхарчат за беле-не--е няма такива -трябва заем и лихви,много лихви,защото аец се строи много време-ако не вярваш разтърси се и ще откриеш,колко са били заложените срокове и колко са се строили в действителност-виж Финландия,виж Китай.Сега сметни колко е лихвичка от 5% за две години примерно в/у 4-5 млрд евро.Влез в сайта на някоя банка и изчисли,колко ще ти е главницата и колко лихвите при един 20г заем,примерно с един 5г период гратис/щото приходи никакви докато не заработи/,след това раздели сумата на 15млрд квт/ч /годишно производство и ще ти стане ясно колко излиза квт/ч ,а оттам нататък .започват експлоатационните разходи и т.н. и т.н....
        писах ти ти тия работи за последно,като шментеше за руснаците с единия блок и после така и не доказа думите си.
        http://milom.blog.bg/

Коментар

щом аз съм руски агент,значи тия срещу мен също са някакви агенти-гигов 100 пъти съм ти казвал да не се ........................ на пясък
          централите имат собствена консумация -която ,заедно с престоите за ремонт,презареждане минават 10% от капацитета и то в най-добрия случай
          И за не знам кой път ще ти кажа-петков,гоце овч,може и да са взели нещо за да прокарват този проект,ама ти що се пънеш не знам
          белене е марица на аеs умножена по 7-8 и това може да бъде камъка,който ще поведе Нек към дъното,а с това и цялата ни икономика и държава
          Че като седесар си американски агент, това е ясно. Въпреки че в поста си не визирах точно теб. Ама намери някаквагрешка в МОИТЕ изчисления. Къде точно е тя? И ми говориш за 10% от капацитета! Какви 10% бе колега. Аз ти казвам че дори АЕЦ "Белене" да работи с 50% (не 90%) от капацитета, и цената на тока излизащ от него да е 10 стотинки (а не 10 евроцента) пак ще се изплати основната инвестиция за 23 години. После още 5-7 години да се изплатят другите разходи. после още 4-5 години да се натрупат средства за бъдещото извеждане на блоковете от експлоатация. (май съм много щедър, максимум година-две да работи за това). И пак остават 25-30 години да работи на чисто. Както впрочем СЕГА работи Козлодуй. За това сега енергията от него е 4,2 стотинки. И ако българските управници не лижеха гъза на САЩ сега вече можеше да работи и АЕЦ "Белене". И да спрем ВЕЦовете... И ТЕЦовете...И да не даваме преференции на вятърните и другите вятътничави ВЕИ. И токът в дома щеше да е по-евтин с две стотинки. А сега ни чака увеличение с 10%. Заради ВЕИ, заради купуване на емисии.... и заради продажната политика на продажните български псевдодържавници!

Коментар

• - И новият министър, а и старият, все говорят за програма “конкурентноспособност”. Как я виждате вие?
            - Нещата при нея са зле. По тази програма има връщане назад с 293 млн. евро. Има неизпълнение на договори. Също така върви и наказателна процедура в сектор енергетика и се надявам нашите управляващи да се вслушат в съветите на Европейската комисия и в крайна сметка да се достигне до отпадане на санкциите.

- Темата “Белене”...
            - Според мен тази тема не е актуална за този кабинет. Каквото и да реши кабинетът, то не може да е в интерес за България. Ако реализираме проекта, то ще има индексиране с някаква инфлация. След толкова години индексирането ще е впечатляващо. Този проект с всеки ден протакане става все по-скъп. Явно се харесва варианта “бидончето” да отиде в АЕЦ “Козлодуй”, но това предполага около 12 години. Тук е важно да се отбележи, при все че става въпрос за дълъг период от време, и какво ще реши Европейската комисия по отношение на ядрената енергетика в Европа. Сега ние имаме разрешение за се строи АЕЦ “Белене”, но дали ще получим разрешение за строим нови реактори в “Козлодуй” никой не може да каже. Подобна е и ситуацията с Южен поток, където руският натиск е огромен върху България, а той е такъв от много години. Там има конкретни искания, които не са в наша полза. И там не е ясно какво ще се случи.
            ......
            - Какво очаквате да се случи като работа в Министерството на икономиката...
            - Аз бих посъветвал хората да следят добре какво ще се случи през оставащата година и три месеца. Предполагам, че ще се приватизират нови дружества. Предполагам, че в някаква форма се търси приватизация на АЕЦ “Козлодуй”. Тук роля може да изиграе и преместването на “бидончето”. Просто може да се намери инвеститор, който да влезе като собственик в “Козлодуй”, а и много е важно в чий ръце ще се окажат миноритарните дялове от електроразпределителните предприятия. Има боричкане между силови структури в България за тях. Очаквам по тази тема да има конкретни поръчения към новия министър.

какви са тези мераци за приватизация на Козлодуй

Коментар

• това беше въпрос, но дъното се очертава да е неизследвано още...май

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                ...можем още да дълбаем....оптимистично
                Дано да дълбаете по-бързо, че аз няма да съм вечен....

Коментар

....това може да бъде камъка,който ще поведе Нек към дъното,а с това и цялата ни икономика и държава
                  ...можем още да дълбаем....оптимистично

Коментар

Проблемът не е в Цвъки "Умното". Нито пък Стамболийски е тъп. Проблемът е, че те са платени американски агенти. И работят против българските интереси.
                    Хайде да разгледаме варианта "отказ" от Белене. Да речем, че до сега сме вложили 1,5 милиарда лева в "Белене". И кажем "майната им". Ама руснаците ще ни принудят да си платим произведеният вече реактор. Не знам колко. Не е по-малко от милиард-два. Плюс здрави неустойки. Плюс десетки милиони съдебни разноски. Да си мислим, че може да се "сложи" с Козлодуй е идиотия. Значи ще го продадем, както предлагат от СДС. И ще го купят турците. На четвърт цена. И ще се изкефят.
                    И губим освен преките загуби, ами и неосъществените бъдещи печалби след като изплатим централата. Тоест след 25-30 години.
                    Да го духат децата ни. И внуците ни ще го духат, като купуват ток от турската централа край Резово.
                    Ама нали американските агенти ще са си взели своето от "Демократическата комисия" на САЩ ....
                    http://milom.blog.bg/

Коментар

• Б Ю Д Ж Е Т на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за 2012 г. - 9 500 000 лева! http://www.dker.bg/PDOCS/budget12.pdf
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        това не би било новина за България, а факт и надежда за промяна

що за ум, може да се радва на това...
                        МВФ трябва да говори по този начин за Румъния и не само за нея, защото така чиновниците там оправдават решенията си и не на последно място - заплатите си. Друг въпрос е какво и доколко ще се случат пожелателните изказвания.

Аз не обичам да мисля, аз предпочитам да знам какво ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ.
                        Ума го оставям на вас - умните глави.

Коментар

• ...
                          The IMF said .......... government remains committed to a 2012 budget-deficit goal below 3% of gross domestic product.

"Strict spending discipline is needed to achieve the target," including faster structural reforms to government energy and transport companies that "will be essential to reduce arrears, improve economic efficiency and boost growth."
                          това не би било новина за България, а факт и надежда за промяна
                          С удоволствие очаквам подобни новини за България, но.....
                          що за ум, може да се радва на това...

Коментар

Проблемът не е в Цвъки "Умното". Нито пък Стамболийски е тъп. Проблемът е, че те са платени американски агенти. И работят против българските интереси.
                            Хайде да разгледаме варианта "отказ" от Белене. Да речем, че до сега сме вложили 1,5 милиарда лева в "Белене". И кажем "майната им". Ама руснаците ще ни принудят да си платим произведеният вече реактор. Не знам колко. Не е по-малко от милиард-два. Плюс здрави неустойки. Плюс десетки милиони съдебни разноски. Да си мислим, че може да се "сложи" с Козлодуй е идиотия. Значи ще го продадем, както предлагат от СДС. И ще го купят турците. На четвърт цена. И ще се изкефят.
                            И губим освен преките загуби, ами и неосъществените бъдещи печалби след като изплатим централата. Тоест след 25-30 години.
                            Да го духат децата ни. И внуците ни ще го духат, като купуват ток от турската централа край Резово.
                            Ама нали американските агенти ще са си взели своето от "Демократическата комисия" на САЩ ....
                            Гигов, завиждам ти, че можеш да изчисляваш бъдещите печалби от енергийния сектор.

Не знаех, че си фундаменталист, който "вижда" цените на енергоносителите 25 години напред.

Кое ВВУ си завършил, че да пратя там децата си?

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                              Ха - ха , ти пък къде си видял умен гербер, като имаш в предвид, че най- отпред на ПП ГЕРБ е Цвъки, който е взел само един изпит с главата си, когато е правил челна стойка............. за другите какво да говорим!!!
                              А ти колко изпита си взел??? Имайки в???? (тук защо има пауза???)предвид как пишеш???!!!!

Нали знаеш - не казвай "хоп", преди да скочиш.....

П.П. По-интересното е и защо има "в", но това е тема за друго управление.
                              Last edited by anon6706; 21.03.2012, 21:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                                Ха - ха , ти пък къде си видял умен гербер, като имаш в предвид, че най- отпред на ПП ГЕРБ е Цвъки, който е взел само един изпит с главата си, когато е правил челна стойка............. за другите какво да говорим!!!

Коментар

Working...
                                X