IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.04.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    Петър нима си мислиш,че не съм видяла от коя година е влязла тая спогодба с МС ?Напротив точно защото знаех с кой конкретен № е и за това го понах.Умишлено визирах самото подписване поради това ,че преди време тук някой съфорумец ми спореше ,че същата спогодба не била подписвана от Емилия Масларова.През 91-ва г., веднага след като е подписана междуправителстване спогодба и е влязла в сила наследващата година , според която български фирми могат да строят в Германия,Плевнелиев и ортакът му се нареждат като подизпълнители в изграждането на 80 обекта от Хамбург до Берлин.Е питам аз в ония години кой можеше да се добере ако нямаше гръб?
    Коки, хайде да не си увъртаме изказванията, понеже имам недостатъка да чета много внимателно.Това , което си постнала в момента, не се връзва с това, което си написала преди това.

Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    пп netware5 много ниско си паднал след като прибягваш до обиди.Това ,че на куклата на конци е омазано CV е ясно .Така и не ми отговри дали всеки можеше през 1990г да вземе квоти и да изнася работници за Германия?
    Последно през 1990 година ли е получил квотите или през 1992 година, когато влиза в сила Спогодбата с Германия. А това кой е подписвал Спогодбата с Германия изобщо не е тема на разговор.

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
      Зам.-кметът Барбалов - син на генерал от ДС
      Петър Барбалов е ръководил службата за подслушване

...............................
      Аман от ченгета и поколенията на ченгетата!!!
      А ти знаеш ли какво е да отговаряш за делата на родителите си? Сигурно не знаеш, а аз знам. Знам как баща ми няколко години поред не е могъл да получи заветната "бележка" от Комсомола, която му дава право да следва в Университета, защото дядо ми е осъден от т.нар. "народен съд" като "враг на народа". Спомням си като бях малък как работеше през деня, вечер ходеше на лекции, а през нощта учеше, как му окапа косата от нерви защото по времето на Хрушчов комунистите охлабиха хватката за 2-3 години и баща ми успя да се запише, но бързаше да завърши преди пак да затегнат хватката. И успя да завърши физика за 3 години вечерно! Помня как го изгониха от Института по геофизика на БАН, защото започваше "секретната" българска космическа програма, а той беше "неблагонадежден" като син на "враг на народа". Такива работи помня. И затова не искам на други да се случва същото. Защото съм демократ, а не комунист и това ни отличава един от друг. Децата не отговарят за делата на бащите си.
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
        Явно не правиш разлика между подписване на Спогодба, утвърждаване от МС и влизане в сила.
        Влиза в сила година по късно, от 8.04.1992 г.
        Петър нима си мислиш,че не съм видяла от коя година е влязла тая спогодба с МС ?Напротив точно защото знаех с кой конкретен № е и за това го понах.Умишлено визирах самото подписване поради това ,че преди време тук някой съфорумец ми спореше ,че същата спогодба не била подписвана от Емилия Масларова.През 91-ва г., веднага след като е подписана междуправителстване спогодба и е влязла в сила наследващата година , според която български фирми могат да строят в Германия,Плевнелиев и ортакът му се нареждат като подизпълнители в изграждането на 80 обекта от Хамбург до Берлин.Е питам аз в ония години кой можеше да се добере ако нямаше гръб?
        А днешното му интервю по БТВ http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/...e_vireyat.html в което каза как в началото на 90-те години, заедно с приятел, предлагали направата на хороскопи. Работели в ГУМ-а в Благоевград, взимали по левче, а хороскопът се правел на компютър, и как не е изнасял работници си е комично .Прави ми впечатление ,че доста хора започнаха да си говорят със звездите и се включват с вселенския информационен поток, гадаят на хороскопи и си броят преражданията. Хубаво но , когато управлява и държава става малко страшно...

Соколов -Мрежо5 комуниста не вярва в Бог, комуниста по гръб не пада, бивш комунист няма.
        дали това се отнася и за слънцето ви Бойко и всички милициоенри в партията ви???
        Last edited by коки; 02.11.2011, 13:26.
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Зам.-кметът Барбалов - син на генерал от ДС
          Петър Барбалов е ръководил службата за подслушване

Новият зам.-кмет на финансите на Столична община Дончо Барбалов е син на най-младия генерал от ДС Петър Барбалов.
          Последният е ръководил службата за подслушване по време на комунистическия режим. Това се казва в становище на столичната организация на ДСБ по повод назначаването на Барбалов в екипа на преизбрания кмет на София Йорданка Фандъкова.

Трябва да се припомни, че дълги години, длъжността заместник кмет по финансите се заемаше от друг офицер от ДС – Минко Герджиков. Това назначение, веднага след изборите, е много сходно с назначението на видни генерали от ДС в така наречения консултативен съвет на Румен Петков, когато стана вътрешен министър, се казва още в стаkовището.

Явно е, че това назначение е поредното доказателство, че премиерът се е съгласил парите на Софийската община да се управляват от хора близки до ДС. Призовавам г-жа Фандъкова да преосмисли намерението си като се откаже от назначението на Дончо Барбалов и по този начин демонстрира разграничение от кадровата политика на началника си, пише още в документа./БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/121720

Аман от ченгета и поколенията на ченгетата!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            Понеже поредният с едноцифрено число постинги по-долу пуска разни цитати, прилагам пълния текст на постинга си от вчера. Аман от комунисти!

Днес загубих малко време за изследвам как работи кадесарската машина. Много е любопитно и поучително........
            А най-смешното е, че когато комунягите искат да оплюят някого - това което измислят е не че той (или някой негов роднина) е , да кажем, крадец, изнасилвач или нещо подобно ...., а че е комунист.

Това е точно като циганин, който казва: "Недей да правиш цигански работи!"
            Don't work hard, work smart!

Коментар

• Мрежо5 комуниста не вярва в Бог, комуниста по гръб не пада, бивш комунист няма.
              Защо не промениха конституцията и не забранят изедническите комунистическо-социалистически партии..
              Гледай сега как от 9 морета вода ще носят.Не виждат досега политиците, че са политически изхабени, морално западнали и остарели безвъзвратно.А на новите поколения не им трябват политици социалисти, които освен пенсии друго не вдигат.
              Камо ли да се ровят в биографията на президента си като мнителни и презрени същества, в апартаментите на Ц.Ц. и в какво ли не.Ами не така не става. Нито е нормално.
              Не питайте за Първанов и за неговите началници и зависимости.За Доган, никои от вас не знае все още какъв агент и на кого е.Станишев и други знайни политически подлоги от миналото.Които между другото са си и настояще.Ужас.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                Дянков едно приказва, а върши съвсем друго. От 1 януари 2012 година е качил заплатите на чиновниците и то с не малко! Икономика основана само на чиновници и цигани е обречена!
                Тя и икономика основана на такива плоски червеи като тебе също е обречена..та ми е чудно защо се оплакваш...Апокалиптици като тебе , ал_трейдър и подобни как мислиш в помощ ли са за нещо градивно...

Коментар

• Понеже поредният с едноцифрено число постинги по-долу пуска разни цитати, прилагам пълния текст на постинга си от вчера. Аман от комунисти!

Днес загубих малко време за изследвам как работи кадесарската машина. Много е любопитно и поучително. Препоръчвам това четиво на институции като ДАНС, както и на всички партийни централи, за да видят как се пуска лъжлива и очерняща информация в нета. Направо съм възхитен от перфидните методи на старата ДС школа. Ето какво научих след малко работа с Гугъл и Уикипедия.

1. По въпросите "Росен Плевнелиев - секретар на ОК на ДКМС" и "Росен Плевнелиев - изнасял работници за Германия"

Първоизточникът на тази информация в нета е коментар от потребител с ник ачо към статия в сайта за регионални новини "Струма". Повод за статията са слуховете, че Плевнелиев ще бъде назначен за министър в бъдещото правителство на ГЕРБ. След това почти две години (до пролетта на 2011) няма нищо по въпроса. После приказките в нета за комсомолския секретар ескалират постепенно, а след 14 септември скачат драстично. И забележете - ВИНАГИ под формата на КОМЕНТАРИ ВЪВ ФОРУМИ, БЛОГОВЕ И НОВИНАРСКИ САЙТОВЕ.

2. По въпроса "Асен Плевнелиев (бащата на Росен) - началник отдел (сектор, дирекция и т.н.) в ОК на БКП. Ей тук вече съм възхитен Всичко започва на 14 септември 2011 г., когато изведнъж се появява нов доброволец да допълва и редактира статията за никому неизвестното помашко село Годешево, Гоцеделчевско. Някъде през 2004 г. родолюбив българин явно решава, че това село трябва да бъде увековечено в Уикипедия. В продължение на години шепа ентусиасти бавно запълват страницата на селото. Пишат за историята, за кметството, за читалището, за джамията и т.н. И изведнъж на 14.09.2011 се появява НЕРЕГИСТРИРАН потребител, който от един и същи IP адрес започва активно да допринася за съдържанието на страницата. И първото, което добавя е:

По-важни дати от историята на училището за рериода 01.09. 1980 год-01.09.2011 год.На 15.09.1982 год. училището е било посетено от:др. Чолев-директор на ОС на НП гр.Благоевград ,др.Асен Плевнелиев-завеждащ сектор "Образование" към ОК на БКП гр.Благоевград] ,др.Шикеров -главен специалист на община Сатовча .След като са се запознали с проблемите на училището са взели решение да се построй нова училищна сграда. ..................

По-нататък новия доброволец за каузата на Годешево добавя на няколко пъти и друга "важна" информация за историята на селото от сорта в коя година го е посетила Мерсия Макдермот, в коя - Милко Балев и в коя - Желю Желев. Човекът явно е обсебен от селското училище защото пълни статията с безсмислени подробности за това как в едикоя си година учителския колектив бил награден с екскурзия и пътуването се осъществило с теснолинейката. Ентусиазмът на незнайния историк секва на 30 септември, а на 4 октомври идва горския и изтрива цялостното му творчество. За това време обаче някой се грижи страницата на неизвестното село да се посещава яко, в резултат на което в Гугъл кеша яко се набива фразата др.Асен Плевнелиев-завеждащ сектор "Образование" към ОК на БКП гр.Благоевград]. В момента ако пуснете в Гугъл фразата "Асен Плевнелиев" веднага ви излиза фразата "Асен Плевнелиев-завеждащ сектор "Образование" към ОК на БКП гр.Благоевград ,др.Шикеров -главен специалист на община Сатовча .След като са се запознали с ..." от мобилната версия на Уикипедия. Съответно излизат и цял куп производни на тази "новина".

Просто перфектно!

П.С. Благодаря на Уикипедия, която пази архив на ВСИЧКИ промени в статиите, включително потребителските имена и IP адресите на авторите. Ако на някой му е интересно, може да продължи разследването.
                  Last edited by netware5; 02.11.2011, 12:21.
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Заблуда!

„Лично аз съм свидетел през последните четири месеца колко усилия струваше на европейските политици, по-конкретно на германските, да убедят своите избиратели, че трябва да се помогне на Гърция", посочи Дянков. Той допълни, че вчерашното решение на гръцкия премиер по никакъв начин не е в услуга на гръцките граждани, а е типичен пример за действие на една социалистическа партия, която мисли само за собственото си управеление.

Като направи аналогия с финансовите рестрикции по изработването на бюджета на страната, Дянков посочи, че „това е верният път за развитие, който след няколко години ще се усети от всички българи. Аз съм сигурен, че след пет години българите ще имат по-добър стандарт от гърците“, заключи още Дянков.[/QUOTE]

Пълна измама! Западноевропейските политици спасяват западноевропейските банки и пенсионни фондове- парите и пенсиите на западноевропейските граждани! Нищо повече! Алчността се покрива от дав метра пръст ( земя)!

Коментар

• Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение
                      Ей, ама ти май пишеш само за да се заяждаш, а?
                      Вие така казахе и като написах, че ще качат цените на тока и газта още първата седмица след изборите, но то така и стана. Така, че аз каквото казвам става, а от ГЕРБ каквото казват, винаги са излъгали.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Вярно или невярно!

"Асен Плевнелиев-завеждащ сектор "Образование" към ОК на БКП гр.Благоевград ,др.Шикеров -главен специалист на община Сатовча .След като са се запознали с ..." от мобилната версия на Уикипедия.

Това вярно ли е или невярно? Ако е вярно- голяма работа- никой не си избира родителите, още едно потвърждение до къде стигат децата на червената номенклатура, ако е лъжа-значи е лъжа.

Коментар

Да бе, да! Ха, надявай се...Аз пък ще ходя в събота на пикник на Марс
                          Ей, ама ти май пишеш само за да се заяждаш, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                            ...
                            Тия комуноидни педали от ГЕРБ и акциза за газта нямаше да качват, но го качиха. Каквото са казали до сега, откак са на власт е било само лъжа.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Ето доказателството:

Кабинетът ще решава стажът за ранно пенсиониране да се вдигне от 25 на 27 години
                              Администрацията в силовите ведомства да получава 10, а не 20 заплати при пенсия, а служителите на ДАНС - 15, е договорил с ресорните министри вицепремиерът Дянков

http://www.investor.bg/news/article/125443/332.html

На днешното заседание на правителството министрите на финансите, вътрешните работи и отбраната ще внесат предложение за увеличаване на стажа за ранно пенсиониране от 25 на 27 години и за намаляване на компенсациите, които се изплащат при пенсионирането на служителите в силовите ведомства.

Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков в интервю за БНТ по повод постигнатата договорка с министрите на отбраната и вътрешните работи Аню Анев и Цветан Цветанов за ограничаване на бюджетните разходи на двете ведомства за следващата година.

Освен че ранното пенсиониране ще става след 27-годишен стаж в системата, се предлага намаляване и на обезщетенията при ранно пенсиониране. Администрацията в министерствата на вътрешните работи и отбраната ще получават по 10 вместо 20 заплати поради факта, че дейността им не се различава от тази в останалите ведомства, където се изплащат до десет брутни заплати, поясни Дянков.

Единствено за специализираните звена в полицията, които извършват оперативна работа и са на улицата, обезщетението от 20 заплати ще бъде запазено. Намаление от пет заплати се предвижда и при служителите от Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), които вместо 20 ще получават 15 заплати, обясни финансовият министър.

„Идеята за удължаването на стажа за ранно пенсиониране е поставена от работодателите още през 1999 г. и е свързана с огромните разходи по превеждането на обезщетенията за пенсиониране в Националния осигурителен институт, обясни мотивите за решението си Дянков. Всяка година само от националния бюджет в НОИ се заделят по 620 млн.

Финансовият министър повтори, че икономисаните средства от силовите ведомства ще се насочат за образование и здраве. „Затова мога да определя бюджета за 2012 г. като бюджет на активната социална политика и тя ще се провежда дългосрочно и през 2013 г.“, заключи Симеон Дянков.

По отношение на предпазливостта при съставянето на макрорамката на закона за бюджета за следващата година финансовият миннистър поясни, че във време когато „големите икономики в Европа обявяват нулев растеж, а някои дори прогнозират и рецесия, ние сме длъжни да подходим внимателно“.

Дянков даде за пример и тежката ситуация с гръцката икономика и „лошият ход на премиера Георгиос Папандреу, който вчера предложи да се насрочи референдум по спасителния финансов план на ЕС за Гърция“.

„Лично аз съм свидетел през последните четири месеца колко усилия струваше на европейските политици, по-конкретно на германските, да убедят своите избиратели, че трябва да се помогне на Гърция", посочи Дянков. Той допълни, че вчерашното решение на гръцкия премиер по никакъв начин не е в услуга на гръцките граждани, а е типичен пример за действие на една социалистическа партия, която мисли само за собственото си управеление.

Като направи аналогия с финансовите рестрикции по изработването на бюджета на страната, Дянков посочи, че „това е верният път за развитие, който след няколко години ще се усети от всички българи. Аз съм сигурен, че след пет години българите ще имат по-добър стандарт от гърците“, заключи още Дянков.

Коментар

• Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение
                                Ама сваля на .. полицаите бе..

Коментар

Working...
                                X