IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.04.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
    ЕХ СТАРШИНКА

Ти нещо съвсем изтрещя. Това ти обвинение към мен е все едно аз да те обвиня теб лично за шестте загинали в Цар Калоян.
    Абе кухар! Аз теб ЛИЧНО ли съм те обвинил за жертвите. Казах че жертвите са в резултат на безотговорното ГЕРБЕРСКО правителство и на неговото бездействие!

И какво общо има между потопа в Цар Калоян и потопа в с. Бисер, бе кухар?
    Нищо! Ти имаш ли идея какъв дъжд се е излял в района на Цар Калоян тогава? Нямаш. А аз минах от там точно два дни след потопа. Нивите по ВИСОКОТО западно от градчето бяха изличени от падналия дъжд. Повтарям за тъпаците: ПО ВИСОКОТО. Цялата растителност, включително и слънчогледа бяха ЗАРАВНЕНИ със земята. То за по-ниското е ясно. Ама това беше ГОРЕ. А долу, в дерето, където е селото (град де) беше минала вече голяма вълна. И никакви язовири не се бяха "скъсали". То по-високо от градчето няма язовир. Има няколко рибарника. Половин метър дълбоки. Който не вярва да иде и да види. Не случайно само дрънкаха глупости, но не обвиниха никого. Язовир имаше на запад-северозапад от Цар Калоян. Ама той е на по-ниско.
    Един мой приятел е бил там по време на дъжда. Едвам е успял да излезе с колата си по шосето от Цар Калоян към Шумен по време на дъжда. С "Опел Зафира". Каза че потокът по шосето едвам не го завлякъл.
    А сега какво имаше? Проливен дъжд ли, герберски агитаторе?
    Имаше сняг. А снегът предизвиква наводнение когато се стопи бързо напролет. Не и сега. Бахти наглите герберски агитатори. Вместо да се покаят заради хората, които убиха... Не ви е срам!!!
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Само Борисов се оказа невинен за критичния доклад на ЕК

Премиерът обвини МВР шефа Цветан Цветанов, бившия правосъден министър Маргарита Попова, опозицията, съдебната система, неправителствените организации и евродепутатите, че саботират усилията му за положителна оценка от Брюксел

Вътрешният министър Цветан Цветанов, бившият правосъден министър и настоящ вицепрезидент Маргарита Попова, съдебната система, опозицията, неправителствените организации и българските евродепутати бяха посочени от премиера Бойко Борисов като виновници за лошите оценки за България в последния доклад на Еврокомисията (ЕК) за правосъдието и вътрешния ред в държавата. Всички те допринесли по различен начин за злепоставянето на страната ни в Брюксел. В интервю за предаването на БНТ "Денят започва" Борисов се оплака: "Срещам неразбиране от всички власти и затова има неуспех. При всеки опит на системата да се повдигне нагоре има кой да я дръпне надолу".

ЕК публикува вчера редовните си междинни доклади за напредъка на България и Румъния по Механизма за сътрудничество и проверка, който следи двете държави от началото на членството им в ЕС как се борят с корупцията на високо равнище, като за България се добавя и контрол над борбата с организираната престъпност. Докато за Румъния се отчитат положителни промени, за нашата страна преобладават негативните оценки. За първи път, откакто Борисов е на власт, в доклада не се отбелязва, че правителството има "политическа воля" или поне "реформаторски устрем" да се справи с проблемите. Това даде повод на опозицията да нападне правителството, а премиерът да атакува всички власти, включително и собствени министри.

"Не може вътрешният министър да каже, че има мафия в съдебната власт, и ние да чакаме в доклада да пише, че съдебната власт ни е наред. Не може съдиите да излязат и да кажат, че 3 години е нормално да няма присъда на арестуван с европейска заповед за арест престъпник. Не взимам страна в спора, а и съм помолил Цветанов да направи всичко възможно тази тема да се затвори. При тези неправителствени организации, които всеки ден пращат своите писания къде ли не в Европа, при говоренето на евродепутатите българи в Европейския парламент - нищо добро не може да ни очаква в тези доклади. Толкоз!", заяви Борисов пред БНТ. Според него проблемите се създават, "когато отиде човек в чужбина и приказва повече, отколкото трябва. А проблеми има във всички държави в съдебната система." Той срещал неразбиране и от Маргарита Попова, докато беше правосъден министър.

За да се освободи от всякакво подозрение, че също носи отговорност, Борисов се отрече от своя знаменита фраза: "И не аз съм казал, че ние ги хващаме, а те ги пускат. Това е била фраза, която е казана в Америка сигурно преди 30 години". Препоръката му е "до юли да се обединим като нация и да направим така, че да имаме добър доклад".

Още преди няколко дни Борисов обяви, че за пореден път е помолил вътрешния министър да спре конфликта със съдиите. Но Цветанов отново директно нападна шефката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, че подпомага организираната престъпност. В отговор Тодорова заведе дело срещу Цветанов, че е "разгласил за нея неверни и позорящи обстоятелства, свързани както с магистратската й работа, така и с дейността й като представител на обществеността, от което са настъпили тежки последици". Тя не иска парично обезщетение. Ако министърът бъде признат за виновен в клевета, може да бъде наказан с глоба в полза на държавата от 5000 до 15 000 лв. и с обществено порицание.

Изказването на Борисов, което бе направено преди официалното представяне на доклада, свари неподготвени депутатите от ГЕРБ и те категорично отказаха да го коментират. "Не можем да коментираме думите на премиера, тъй като още от септември миналата година г-жа Попова е в съвсем различно качество", коментираха от пресцентъра на президентството пред "Сега".

Само зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова видя немалко положителни неща в доклада на ЕК, които засягат и работата на МВР. "До средата на лятото трябва да направим така, че от отправените препоръки да останат една, или две, или нито една", обясни тя. На въпрос дали управляващите няма да се замислят за оставка на вицепремиера Цветан Цветанов заради упреците в доклада Фидосова отвърна, че не е времето в деня за национален траур да се искат оставки.

Опозицията също разкритикува управляващите за доклада. "Правителството не предприема необходимите мерки за сериозен напредък в областта на правосъдието и вътрешните работи и именно това е причината онези окуражаващи сигнали като "има политическа воля" да отсъстват от междинния доклад на ЕК, а не защото е технически", коментира бившият министър на вътрешните работи и депутат от БСП Михаил Миков. Според него за пръв път се появяват теми като изборите в частта за политическа корупция и непрозрачно финансиране. А промените в Закона за съдебната власт, широко рекламирани от бившия министър на правосъдието, не са дали сериозни резултати по отношение на кадровото израстване на магистратите. Миков допълни, че в доклада има един много съществен въпрос, с който си струва да се занимае анкетна комисия - постоянният сблъсък и напрежение между изпълнителната и съдебната власт, генериран изцяло от вицепремиера Цветан Цветанов.

"Докладът на ЕК е порицание за България и трябва да извади управляващите от състоянието на самодоволство и самодостатъчност", обяви зам.-шефът на ДПС Лютви Местан. ДПС поиска оставката на Цветан Цветанов заради критиките. От "Синята коалиция" обявиха, че "отказът от реформи няма как да доведе до ефективност в борбата с корупцията и организираната престъпност".

http://www.segabg.com/article.php?id=588334

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        А наглите гербери като Стамболов и още един-двама вместо да се засрамят, че с нехайството си предизвикаха наводнение и убиха хора...
        Тръгнали да се занимават с вътрешните проблеми на БСП...
        ЕХ СТАРШИНКА

Ти нещо съвсем изтрещя. Това ти обвинение към мен е все едно аз да те обвиня теб лично за шестте загинали в Цар Калоян.

Коментар

Ама сега научих една страхотна новина, която със сигурност ще зарадва всички, чийто живот е бил съсипан от наводнението причинено от герберското правителство.

По БНТ казаха че хората загубили документите си за самоличност при потопа ще могат да си ги възстановят БЕЗ ГЛОБА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Забележете! БЕЗ ГЛОБА

Разбира се ще трябва да си платят по 30 и кусур лева за лична карта и още толкова за паспорт!!
          И естествено, ако не искаш да те глобят ще трябва да донесеш документ от полицията, от кметството или от птк си майна!

Стига бе!!! Вместо да кажете, че ВСЕКИ жител от пострадалите села ще може да получи документи БЕЗ ПАРИ, вие герберски плъхове казвате, че няма да ги биете и даже няма да ги арестувате!
          Ти пак разсъждаваш по социалистически.

Какво означава БЕЗ ПАРИ???!!!

Ами нали тези пари ГЕРБ няма да ги извади от джоба си, а от нашите данъци.
          Аз може да не искам така да се харчат парите ми.
          Ако искам да помогна - да се открие сметка и ще пратя 30 лева, но не желая правителството, което и да е то, да се разпорежда с парите ми извън Закона.
          Last edited by anon6706; 09.02.2012, 18:33.

Коментар

• Ама сега научих една страхотна новина, която със сигурност ще зарадва всички, чийто живот е бил съсипан от наводнението причинено от герберското правителство.

По БНТ казаха че хората загубили документите си за самоличност при потопа ще могат да си ги възстановят БЕЗ ГЛОБА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Забележете! БЕЗ ГЛОБА

Разбира се ще трябва да си платят по 30 и кусур лева за лична карта и още толкова за паспорт!!
            И естествено, ако не искаш да те глобят ще трябва да донесеш документ от полицията, от кметството или от птк си майна!

Стига бе!!! Вместо да кажете, че ВСЕКИ жител от пострадалите села ще може да получи документи БЕЗ ПАРИ, вие герберски плъхове казвате, че няма да ги биете и даже няма да ги арестувате!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
              И както винаги Люба Мановлоа...
              Както винаги другарката Люба Манолова добре си заработва рубличките
              Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                като му глдеам ника за него е още жив - сигурно му су привиждат Лукановци на всеки километър

не ми отновори на въпроса - защо проектът е бил изгоден 2007-ма а сега не е???
                Кой твърди че през 2007ма е бил изгоден? Не съм аз. Него питай. Аз съм си изразил позицията доста обстойно, а ТИ НЕ!

Коментар

Глупости. Луканов откога умря... А КГБ още преди това.
                  като му глдеам ника за него е още жив - сигурно му су привиждат Лукановци на всеки километър

не ми отновори на въпроса - защо проектът е бил изгоден 2007-ма а сега не е???

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                    Ми много просто бе всичкутрейдър - за едни е изгоден (предатели и родоотстъпници, но взели тлъсти комисионни), за други (българският данъкоплатец) не е!

Сега вдяна ли?

А воят ти/ви е защото знаете, как постъпват хората от КГБ и Любянка с тези, които взимат комисионните (2007, както правилно си отбелязъл), а не изпълняват "договорите", които са подписали. Справка - бащицата луканКов.
                    Глупости. Луканов откога умря... А КГБ още преди това.

Коментар

• Ми много просто бе всичкутрейдър - за едни е изгоден (предатели и родоотстъпници, но взели тлъсти комисионни), за други (българският данъкоплатец) не е!

Сега вдяна ли?

А воят ти/ви е защото знаете, как постъпват хората от КГБ и Любянка с тези, които взимат комисионните (2007, както правилно си отбелязъл), а не изпълняват "договорите", които са подписали. Справка - бащицата луканКов.

Коментар

Пич, сметките трябва да се плащат. И в ресторанта и на курвите...
                        брато ама и ти НЕ СХВАЩАШ МАЙ А ???

КОЙ И ЗАЩО НАЛЯ пари в тоя проект като е неизгоден питам аз ????
                        какви сметки те гонат бе??? договоът е подписан 2007-ма година какви сметки???
                        как така 2007-ма беше изгоден а СЕгА НЕ Е ?????????

Коментар

Всъщност проектът Белене е на път да се осъществи. Аз съм ЗА него. И май че Бойко го каза на Хилари Клинтън в почти прав текст. Каза че сме изхарчили милиард и половина до сега и не може току-така да се откажем. Напълно подкрепям.
                          Обаче е време да спрем да шикалкавим. Ако ще го правим-да го правим. Ако-не, да го спираме.
                          Всъщност проектът тихомълком си върви... Само че Бойко го крие за да не дразни американците. Ама пролетта дойде. А преди месец пожарникарчето каза, че до три седмици съдбата на Белене ще е ясна. Сякаш трите седмици минаха...
                          нито единиат проект ще се осъществи нито другият - помни ми думата!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                            ИСТИНАТА Е ЯСНА - проекти Бургас - Алескандруполс и АЕЦ Белене НЯМА да има- но не защото се неизгодни а защото са с руско участие - а американските марионетки в това правителства като Дянков НИКОГА НЯМА ДА ДОПУСНАТ РУСКИ ПРОЕКТ!!!

И ПОГТЛЕДНЕТЕ КАК НАЙ-НАГЛО ЛЪЖАТ НАРОДА - НЯМАЛО ДА ПЛАЩАМЕ
                            ДА БЕ ДА .
                            ....

Всъщност проектът Белене е на път да се осъществи. Аз съм ЗА него. И май че Бойко го каза на Хилари Клинтън в почти прав текст. Каза че сме изхарчили милиард и половина до сега и не може току-така да се откажем. Напълно подкрепям.
                            Обаче е време да спрем да шикалкавим. Ако ще го правим-да го правим. Ако-не, да го спираме.
                            Всъщност проектът тихомълком си върви... Само че Бойко го крие за да не дразни американците. Ама пролетта дойде. А преди месец пожарникарчето каза, че до три седмици съдбата на Белене ще е ясна. Сякаш трите седмици минаха...

Коментар

• Ето само едно изречение от статията. За да демонстрирам манипулацията.

България загуби 35 млн чиста пара годишно от транзит и показа на държави като Гърция и Русия, че на нея, като на бизнес партньор може да се разчита колкото на ланския сняг!
                              Загубата е 35 млн ЛЕВА от транзитни такси. ЕВЕНТУАЛНО!!!!
                              Колко щеше да бъде инвестицията от наша страна? 300 милиона ЕВРО. Или 600 млн лева. Егати инвестицията. Ще си върнем парите след 20 години... ЕВЕНТУАЛНО...
                              "За България това е транспортен, а не енергиен проект. Инвестициите са над 300 милиона евро за нас, приходите са сравнително несигурни, освен това имаше притеснения от туристическия бранш в района на Бургас", уточни Трайков.

Експерти: Решението за "Бургас - Александруполис" е очаквано
                              ...................
                              Много мъдро решение, така експертът от Българския енергиен форум Христо Казанджиев коментира решението на правителството за прекратяване на българското участие в проекта "Бургас-Александруполис". Инвестициите не биха били толкова изгодни, печалбата би била малка.
                              Тук няма да коментирам ЕВЕНТУАЛНИТЕ щети при аварии. Щети за природата, щети за туризма. Многократно ще надхвърлят приходите от транзит.

А имаш ли идея колко гори ще се изсекат заради тръбите. А колко ниви ще бъдат отчуждени и ще пустеят?

Хайде не само да плюем. Аз плюя достатъчно, ама сега приветствам отказа от проекта. Стига протакане! Проектът НЕ Е ИЗГОДЕН и толкова. Плащаме си сметката за ресторанта, хотела и курвите и го забравяме.

Коментар

Пак не си казваш ТВОЯТА позиция. Кажи ИСТИНАТА. С две думи.
                                Аз моята я казах. И нямам никакво намерение да чета всички глупости на Люба Манолова. Опитах, ама не е лесно. Глупотевини.

Изкажи си твърденията и го подкрепи с факти. На десетина реда.
                                И аз мога да пускам линкове, ама предпочитам във форумите да изразявам СВОЯТА позиция. И да я подкрепям с факти. А фактът е, че не си заел никаква позиция!
                                ИСТИНАТА Е ЯСНА - проекти Бургас - Алескандруполс и АЕЦ Белене НЯМА да има- но не защото се неизгодни а защото са с руско участие - а американските марионетки в това правителства като Дянков НИКОГА НЯМА ДА ДОПУСНАТ РУСКИ ПРОЕКТ!!!

И ПОГТЛЕДНЕТЕ КАК НАЙ-НАГЛО ЛЪЖАТ НАРОДА - НЯМАЛО ДА ПЛАЩАМЕ
                                ДА БЕ ДА .....

Коментар

Working...
                                X