If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
моите наблюдения са , че последно време ,като че ли се пооправиха нещата.
по магистралата пловдив-софия , са доста по малко джигитите дето фучат с по 200 последните година две , а и ограниченията в населените места доста повече шофьори ги спазват.
вчера с един приятел , дето живее в цюрих от 15 години , ги обсъждахме тези неща.явно има подобрение щом и той го е забелязал. а малоумници има из цяла европа .лично съм ги виждал и съм си патил от такива .
нищо не се е пооправило - просто цените на бензина се вдигнаха, фирмите намалиха работата си и съответно бройката на коли по пътищата намаля, а това съответно води до по-малко жертви по пътищата като цяло. И това се доказва от статистиката - единствено по магистралите са се увеличили броя убити миналата година, в сравнение с 2009, а като цяло броят на убитите е с 100-на човека по-малко. Или с други думи казано - селяците понамаляха, ама гъзарите пак си убиват, че даже се и увеличават
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Лошо, че повечкото комунистически синчета са такива, и никой не е занесъл кинтите и колите на онзи свят.
Лошо и за бащата и майката, отгледали деца и загубили ги овреме
Там им е местотоо!
И хич нема да лицемера да се праа, че ги жала хуманно. Айде и другите да отидат в черната.
Не се учудвам, че се е пребило по този начин комунистическото синче. Всичко идва от възпитанието. Когато е бил дете и тийнейджър е живял с чувството за недосегаем и ето сега дори на 39 години не се е отърсил от тия си навици. Ще ми изпреварва на оня път колона .... да, ама не - пред автобуса (ТИР-а) всички са равни, ако мога така да перифразирам прочутия лаф на перничани "пред винкело всички са равни".
Но тази катастрофа отново поставя въпроса за тъпотията на нашите катаджии, които само повтарят в захлас любимата си мантра "виновни са алкохола и скоростта". Говорят така, защото е най-лесно да ловиш пияни (с дрегер) и бързаци (с радар). Много по-трудно е ( в смисъл че се искат интелектуални усилия и възможности) да ловиш и ефективно наказваш отнемането на предимство, неправилното изпреварване, минаването на червено, карането без светлини, карането на неизправен автомобил и т.н. Никой не си прави труда да определи коренната причина за едно ПТП. Ако шофьорът е трезвен, веднага пишат "превишена" или "несъобразена" скорост. Това пък последното май го има само в нашия ЗДП. Ами той идиотът ако изпреварва колона в завой на забранено място и с 40 км/ч да кара, и трезвен да е, пак ще направи ПТП. Направо има безумни кретени по пътищата, нямат елементарна преценка за пътната ситуация, карат агресивно, карат в насрещното, изпреварват без видимост и т.н. Ето тези трябва да се преследват.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Лошо, че повечкото комунистически синчета са такива, и никой не е занесъл кинтите и колите на онзи свят.
Лошо и за бащата и майката, отгледали деца и загубили ги овреме
Относно катастрофата в която са загинали двама души визирана по -долу, все по- често ще четем такива новини в които малоумници летят из "пътищата ни".Причината липса първо на култура на каране и второ няма наказателна репресия, която да респектира нарушителите и да ги откаже от зверствата на пътя.
моите наблюдения са , че последно време ,като че ли се пооправиха нещата.
по магистралата пловдив-софия , са доста по малко джигитите дето фучат с по 200 последните година две , а и ограниченията в населените места доста повече шофьори ги спазват.
вчера с един приятел , дето живее в цюрих от 15 години , ги обсъждахме тези неща.явно има подобрение щом и той го е забелязал. а малоумници има из цяла европа .лично съм ги виждал и съм си патил от такива .
Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Относно катастрофата в която са загинали двама души визирана по -долу, все по- често ще четем такива новини в които малоумници летят из "пътищата ни".Причината липса първо на култура на каране и второ няма наказателна репресия, която да респектира нарушителите и да ги откаже от зверствата на пътя.
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Ще се вози, защо да не се вози?
Ти знаеш ли на кого е син?
Разбира се че ще се вози.
Знам.. Ама все тая надежди че някой ден и нашата малка държавица ще стане европейска страна..... Ама вече и тая надежда умира.. То и да ги застреляш тия, следващите ще са същите тулупи...
Аз имам едно голямо предимство. Моите деца са 4!!!! И се вижда как има отговорност помежду им. Помагат си взаимно, няма егоизъм, но има конкуренция. Кой ще се представи по-добре в учението. Сега и на-малкия е студент, а най-големия завърши магистратура и работи. Те на мен правят забележки, вместо обратното.
Georgi поздравление на жената героиня която е родила 4 деца.Малко са такива като нея.Повечето семейства имаме по едно детенце .Липсата на братя и сестри лишават единствените деца от това да се научат да делят с околните – да делят внимание, вещи, дори собственото си време. Липсва им и чувството да се състезават и сравняват с околните, което често съпътства всички братя и сестри. Много единствени деца си признават, че се чувстват самотни и им липсва чувството да имат свое братче или сестриче.Но уви има доста причини за да сме с едно дете.Но това явление не е само в България .Наскоро излезе за Германия, ей тая статийка http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14847182,00.html
Kosmonavta-Животното човек е създадено да се размножава между 14 и 25 годишна възраст.
Kosmonavta тук не съм съгласна.Лично аз си мисля,че жената трябва да ражда след 27 години.
Аз имам едно голямо предимство. Моите деца са 4!!!! И се вижда как има отговорност помежду им. Помагат си взаимно, няма егоизъм, но има конкуренция. Кой ще се представи по-добре в учението. Сега и на-малкия е студент, а най-големия завърши магистратура и работи. Те на мен правят забележки, вместо обратното.
Ти си щастлив човек.... Успехи ти пожелавам. Аз останах с едно детенце, макар че още не е късно, ама май си е и късно.... Бяха тежки времна. Първото се роди рано (студентски брак)... Години след това опитвахме за второ две три години но явно природата си знае работата, а и когато секса е неотложен ангажимент, заради който се връщаш от Варна например не става (и в прекия и в преносен смисъл)... Животното човек е създадено да се размножава между 14 и 25 годишна възраст.. После вече е въпрос на късмет, здраве и модерна медицина.....
Georgi напълно съм съгласна ,че компитата са си удобство,но същите трябва да се ползува с мярка.Нали го виждам моя синковец 18 годишен ,а и приятелчетата му какви консуматори растът .Като цяло, децата ни водят изключително застоял живот Контактите им и приятелствата не се осъществяват на улицата ,било като по -малки по време на играта, било на тая възраст, а в нета - skype, facebook..Относно спортът и на него много бързо се наситихме.Като по- малък ходеше да тренира баскет,но след две години се насити.Нали сега сме ,,големи'' манията ни е да ходим на фитнес за оформяне физически .Нямам нищо напротив ,тъй като не пречи на ученето му.Казваш другите изкушения са по опасни.Така си е . .Бедна ти е фантазията каква голяма час от учениците пушат някакви ,,саски'' . И хич не се притесняват в междучасията да излизат навън и да си подръпват от тях..Синът ми да чукна на дърво ,поне към тоя момен не пуши .Като ходеше на даскало и след него като се върне ,ежедневно ми разправяше , кой от техният клас как се е напушил и се е държал неадекватно в час.И най -интересното ,че в тяхното уж елитно училище ,никой не взема мярка за да се предотврати това разпространене на трева във вид на цигари.А то от това се тръгва към по- лошите изкушения.
А това с тревата е уникално - толков години отключва вратата към дрогата на милиони хора и дори в нкои държави е легална...... Ебати.... Чртох че дори я ползвали д аправят лекарства. Следете си децата, защото окото на родителя не е обективно и накрая се окзва че целият квартал знаел нещо което дест пъти са ти се кл;ели че не вярно........ И много измет се навъди и децата им вървят по пътя на родителите а в ранна възраст тези са актуални и като нищо едно добро дете може да си провали живота заради някоя пръдла която прави секс на 12 или някой дрисльо който пие водка пак на толкова....
Коментар