IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Georgi-коки, компитата навлязоха масово в бита по едно и също време и в Европа, и в Америка, и при нас. Но съм забелязал че има един период на първоначално нонстоп игра , пренасищане, и накрая влизане в едно нормално темпо 1-2 часа максимум на ден. Особено сега, децата ми са студенти, е търсенето на някоя тема, или материал, съхраняването на някой ценни за тях данни, без комп е невъзможно. Да изтеглиш и архивираш някаква информация, това е нещо което по наше време не можех и да си го представя! На нас по-старите ни е по-интересно. Имаме повече свободно време. щерката ходи на народни танци, и програмата и е натоварена. Освен това ходят на турнета извън България, и е много интересно да прати 4-500 снимки или клипове от някъде. Страхотно нещо и нета. Синовете играят футбол. Там също има емоции. И най-смахнатото е че ходят да тренират вечер след 22 часа. Щото охраната ги пуска безплатно на новите площадки за футбол. Та не всичко е само интернет. Другите изкушения са по-опасни.
    Georgi напълно съм съгласна ,че компитата са си удобство,но същите трябва да се ползува с мярка.Нали го виждам моя синковец 18 годишен ,а и приятелчетата му какви консуматори растът .Като цяло, децата ни водят изключително застоял живот Контактите им и приятелствата не се осъществяват на улицата ,било като по -малки по време на играта, било на тая възраст, а в нета - skype, facebook..Относно спортът и на него много бързо се наситихме.Като по- малък ходеше да тренира баскет,но след две години се насити.Нали сега сме ,,големи'' манията ни е да ходим на фитнес за оформяне физически .Нямам нищо напротив ,тъй като не пречи на ученето му.Казваш другите изкушения са по опасни.Така си е . .Бедна ти е фантазията каква голяма час от учениците пушат някакви ,,саски'' . И хич не се притесняват в междучасията да излизат навън и да си подръпват от тях..Синът ми да чукна на дърво ,поне към тоя момен не пуши .Като ходеше на даскало и след него като се върне ,ежедневно ми разправяше , кой от техният клас как се е напушил и се е държал неадекватно в час.И най -интересното ,че в тяхното уж елитно училище ,никой не взема мярка за да се предотврати това разпространене на трева във вид на цигари.А то от това се тръгва към по- лошите изкушения.
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      Преди 89 година ги нямаше компитата и технологиите които сега масово ни заобикалят А това е най-важната промяна от всичко. Това създаде съвсем друг модел на поведение. Интернетът например е едно великолепно място, където можеш да си с всеки по целия свят, това отваря огромни възможности, отваря неподозирани сили. Но би трябвало да се прави с мярка, но не би.Децата сами по себе си не са по-зле от децата преди 25 години. Но заобикалщият свят ги промени. Променя ги светът на възрастните. Те копират от възрастните, но като всяко копие, не е същото като оригинала, а е изкривена пошла версия. По мое време започна да се усеща как поколението бърза да пораства. Но това бе само някакви наченки проявяващи се при отделни индивиди, а не както е в момента да обхване по-голямата част. И преди 25 години имаше момичета, които правят секс от малки, и преди 25 години имаше момчета, които се наливат като за световно почти всяка вечер. Но те бяха малцинство . През тези години везната се обърна. Сега ако си девствен/а си мухльо/а и не струваш. Нещо немислимо само допреди някакви си 35 години, когато моралът е бил консервативен и строг за нашите представи, но е бил полезен. Защото съществува разлика между свобода и слободия - разлика, която днешната младеж не прави. По наше време ние бягахме от сутрин до късна вечер навън. Някой, който през цялото си време е живял в града може ли да си представи какво означава да си навън по цял ден, ама целия, и да го прекараш в игри. Игри НАВЪН. Децата днес не са по-тъпи от децата преди. Проблемът е, че в страната ни от доста години се работи за забравяне на общочовешките ценности, в името на печалбата.Рушат се моралните и материалните основи, а не се провят нови.Което води до принизяване на човечността.Резултатите се виждат.За днешната младеж мерилото е силиконовите певици от тв Планета, футболистите, педалите и другата измет, която се шири по телевизията. Те виждат че да си тъп и нагъл е по-полезно от това да си интелигентен. Че можеш да успееш и без да се напъваш.Вината е изцяло у нас възрастните. Децата няма сами да си го измислят. Някой трябва да им го покаже, и не само да им го покаже, но и да ги остави без надзор. Родителите по някаква непонятна все още за мен причина се задоволяват с някаква минимална информация. Не се стараяем да вникнем в света на децата ни, да разберат какво ги вълнува, какво ги притеснява. Защо тогава когато питат детето "Какво има?" и то им отговори "Нищо." - ние вдигаме ръце.?В живота на един тийнейджър НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО "НИЩО". Винаги има нещо, което ги тормози. Винаги. Защо болшинството от родителите не се интресуват тогава? Защо? Аз поне нямам отговор на този въпрос. Яд ме хваща като гледам повечето родители, яд ме хваща когато идват в училище и почнат да държат сметка на учителите за държанието на детето им, когато те самите не виждат какво лайно са отгледали.Вината не е у децата, а у нас възрастните. Кога ще се усетим? Кога ще разберем че този свят, който изграждаме е вреден за децата ни? Кога ще излезем от порочния кръг? За съжаление твърде късно.От нас идва агресията в децата. Ако научим децата си на възпитание, че няма нищо лошо в това другарчетото да не иска да пие до припадък всяка вечер, а вместо това да си учи прилежно уроците, ще бъде нещо съвсем друго.Трудно ще дойде промяна. Трябва да се случи най-лошото за да се усетят какво става. За съжаление човечеството така и никога не се оттучи от този си навик - че промяната идва, когато положението е станало нетърпимо, а не преди това. Промяната няма да дойде от децата. Тя би дошла от родителите, но в момент, когато ще е станало непоправимото.
      коки, компитата навлязоха масово в бита по едно и също време и в Европа, и в Америка, и при нас. Но съм забелязал че има един период на първоначално нонстоп игра , пренасищане, и накрая влизане в едно нормално темпо 1-2 часа максимум на ден. Особено сега, децата ми са студенти, е търсенето на някоя тема, или материал, съхраняването на някой ценни за тях данни, без комп е невъзможно. Да изтеглиш и архивираш някаква информация, това е нещо което по наше време не можех и да си го представя! На нас по-старите ни е по-интересно. Имаме повече свободно време. щерката ходи на народни танци, и програмата и е натоварена. Освен това ходят на турнета извън България, и е много интересно да прати 4-500 снимки или клипове от някъде. Страхотно нещо и нета. Синовете играят футбол. Там също има емоции. И най-смахнатото е че ходят да тренират вечер след 22 часа. Щото охраната ги пуска безплатно на новите площадки за футбол. Та не всичко е само интернет. Другите изкушения са по-опасни.
      Колчо Слепеца, към този списък в края на поста ти могат да се добавят още поне 100 точки. Например когато си купих първата кола, излизам, паля и спирам на 300 м. за да си купя цигари и си връщам обратно в къщи.
      zarco, нуди плажовете си съществаха през цялото соц. време. Когато бяха забранени във Франция и останалия "свободен" свят, в БГ си ги имаше. И подобни сцени съм виждал и някога. И между баща и дъщеря също.
      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• от малки си знаем работата

съветската гимназистка -краварката Анка , герой на социалистическия труд, носител на Сталинска стахановска премия.
        .................................................. ....................
        По мотиви на народната приказка

Живели едно време една жена и един мъж. Имало ги е едно време, има ги и днес. Те си имали само една дъщеря и тя била толкова глезена, че нищо не й се отказвало.
        - Ало, мамо, купи ми нов лак. Този не подхожда на блузката ми.
        - Ало, тате, донеси ми пица за обяд. Вкъщи няма нищо за ядене.
        Връщали се майката и бащата изморени от работа вкъщи и угаждали всичко на своята щерка, която по цял ден гледала ТВ Планета, чатела по скайпа с приятелки и разни младежи, чоплела семки, като си правела фунийки от страниците на учебниците и посещавала редовно всички кафенета в квартала.
        - Ето, чедо, хапни си! - казвал бащата, капнал след напрегнатия работен ден (работел като експерт във външно министерство, където към момента имало криза в отношенията между България, Русия и Украйна, поради спряно газоподаване) – Поръчах я от любимата ти пицария! Как си отслабнала!
        - Виж, дъще, купих ти два лака от каталога на Орифлейм. Мисля, че този ще ти подхожда – любещо показвала майката на своята щерка.

Така минавали дните. Родителите задоволявали всички капризи на дъщеря си. Но дошло време тя да се омъжи. Не щеш ли един от скайп познатите на момичето харесал ъпгрейднатия й профил и колекцията й от снимки в Gepime.com и се влюбил безпаметно в скараната с всякакви физически усилия вкъщи красавица.
        След поредица срещи на кафенце, водене по пицарии, сауни, СПА процедури и дузина дискотеки глезената мома склонила да се омъжи за момъка, но само ако поиска ръката й официално от родителите й и ги заведе на вечеря в скъпия ресторант на десетия етаж на НДК.

Момъкът казал на родителите:
        - Добър вечер! Харесал съм вашето момиче и искам да се оженя за него. Ще ми разрешите ли?
        - Добре си намислил, синко, но нашето момиче е много галено. Свикнало е да му се изпълняват всички прищевки. Ето вчера поиска най-новия модел на Nokia с 3G – връзка и с 8 гигабайта вградена памет и аз й го купих – отвърнал бащата.
        - Дъщеря ми е много нежна и не е научена да върши домакинска работа – добавила любезно майката, вгледана в портфейла на бъдещия зет и радвайки се, че дъщеря й си е избрала заможен младеж.
        - Това не е пречка. Работя в Обединена българска банка и няма да я карам нищо да работи.
        - Щом е така, Бог да ви благослови! – радостно въздъхнал таткото и поискал сметката от сервитьорката.
        Завел момъкът булката в своя апартамент – ново строителство в най-баровския квартал на града. Цяла вечер зяпали различни програми на плазмата. Никой не приготвил нещо за ядене.

Легнали си гладни. На сутринта момъкът тръгнал да върви на работа:
        - Слушай, телефонче, да не стоиш цял ден пред телевизора, а да вземеш да сготвиш и да почистиш къщата!
        Девойката се събудила почти към обяд. Протегнала се, огледала се в огледалния таван, надзърнала във фризера – няма нищо за ядене.
        - Ей, телефон, чу ли какво ти поръча мъжът ми! Захващай се за работа!
        Но телефонът си стоял безучастен на масата.
        - Кое ли копче да натисна, че да ме разбере? Я да пробвам със “*88”. Оттам се разнесъл говорът на оператор от М-Tel:
        - Вие се свързахте с центъра за обслужване на клиенти. For English press оne. За да се свържете с наш сътрудник, натиснете 9…” Натиснало момичето 9 и оттам се разнесла музика от Вивалди… Глезената дъщеря чакала, чакала и яростно захвърлила „глупавата” Nokia на дивана в хола.

Вечерта момъкът се прибрал и казал:
        - Добър вечер. Да знаеш колко съм гладен! Днес толкова касови ордери попълних… Какво сготви телефонът?
        - Нищо! Колко пъти му казвах, но той не помръдва.
        - Така ли? Ще го науча аз него! – Момъкът хвърлил телефона на пода и той се строшил.
        - Ах! Сега как ще се обаждам на мама?
        - Утре ще ти купя нов. Не се тревожи!

Но на другия ден мъжът наистина купил на момичето новия модел на Sony Ericsson с много повече екстри от предишния. Когато тръгвал на работа, отново поръчал:
        - Ей, телефонче, ако и ти не сготвиш и не почистиш, лошо ти се пише!
        Станала пак девойката към обяд. Протегнала се.
        - Хайде, телефонче, започвай да готвиш. Мъжът ми ще се върне и ще те изхвърли. А колко си хубаво! С тоя 4-инчов дисплей… Жал ми е за тебе.
        Но телефонът не помръдвал. Няколко пъти девойката му повторила заръката, но той не чувал. Накрая взела, че се разшетала.
        Вечерта мъжът се върнал и още от вратата се провикнал:
        - Е, телефонче, сготви ли, че умирам от глад?
        - Цял ден му повтарям, но то не иска и да чуе. Звънях пак на „*88”, на „1111”, на „112” – нищо! Затова взех, че ти изпържих яйца.
        - Браво, телефон! Ти си по-умен от предишния!
        - Хм! Телефон, телефон… Ама ако не бях аз…

........................
        Поздравче http://www.youtube.com/watch?v=z9srX...&feature=share за всички пишещи в тая тема

Коментар

• Тва "матрялче" лично съм го поствал поне два пъти ...
          ама си е бъш на место ... Мисла ..

Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!

С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!

Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка – и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!

Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?

Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите?

Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:

1. По погрешка въвеждаме системната си парола на микровълновата печка.
          2. Имаме списък от 15 номера да се свържем със семейството си, което се състои от 3 човека.
          3. Пращаме e-mail на колегата, който седи в съседната стая.
          4. Губим контакт с приятелите си, които нямат електронна поща.
          5. След края на работния ден се връщаме в къщи и отговаряме по телефона така, сякаш още сме на работа.
          7. Изпадаме в паника, ако излезем от къщи без мобилен телефон и се връщаме да го вземем.
          8. Щом се събудим сутрин, първата ни работа е да влезем в интернет, още дори преди да си изпием кафето.
          9. Сега накланяш глава, за да се усмихнеш.
          10. Четеш този текст, съгласен си с него и се усмихваш.
          11. Още по-лошо – вече си намислил на кого ще го изпратиш.
          12. Прекалено си увлечен, за да забележиш, че в този списък няма номер 6.
          13. Трябва ти само секунда за да пробягаш с поглед текста и да се убедиш, че номер 6 наистина няма.
          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Като сме почнали да се хвалим , като бях на 22 години
            Attached Files
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
              И какво му е модерното на съвременния свят? С какво е по-различен от времето, когато вместо газеник, в стаята на селянина е светнала електрическа крушка? Засвирило радио, заработил телевизор. Вместо впряга с воловете, надошли трактори и комбайни. Като сме се накичили като коледни елхи с GSMи и лаптопи, станахме ли по-добри? Е, сега си имаме проституция, наркомани, педофили, гейове, политици дето ни лъжат под път и над път. Все модерни неща дето ги бяхме забравили. По телевизията гледаш за поредната медицинска "грешка" в някоя болница, и някой си отишъл. Чудо голямо. И защо слагаш граница 30+?? Може би старите все още имат спомени и изпитват носталгия. Ами да. Една карта за почивка на морето струваше 15 лв. За 15 дни! С включени спане, закуска, обяд и вечеря. Вярно че и заплатите бяха по 150 лв. За една жигула се чакаше по 15 години. Ама нова!
              Но си обичахме Юрая Хиип, Ролинг Стоаус, Слейд, Пинк Флойд, Биитълс и още дузина банди. Правехме се на хипита. Сега е модерно да се правят на мутри! Времена!
              Преди 89 година ги нямаше компитата и технологиите които сега масово ни заобикалят А това е най-важната промяна от всичко. Това създаде съвсем друг модел на поведение. Интернетът например е едно великолепно място, където можеш да си с всеки по целия свят, това отваря огромни възможности, отваря неподозирани сили. Но би трябвало да се прави с мярка, но не би.Децата сами по себе си не са по-зле от децата преди 25 години. Но заобикалщият свят ги промени. Променя ги светът на възрастните. Те копират от възрастните, но като всяко копие, не е същото като оригинала, а е изкривена пошла версия. По мое време започна да се усеща как поколението бърза да пораства. Но това бе само някакви наченки проявяващи се при отделни индивиди, а не както е в момента да обхване по-голямата част. И преди 25 години имаше момичета, които правят секс от малки, и преди 25 години имаше момчета, които се наливат като за световно почти всяка вечер. Но те бяха малцинство . През тези години везната се обърна. Сега ако си девствен/а си мухльо/а и не струваш. Нещо немислимо само допреди някакви си 35 години, когато моралът е бил консервативен и строг за нашите представи, но е бил полезен. Защото съществува разлика между свобода и слободия - разлика, която днешната младеж не прави. По наше време ние бягахме от сутрин до късна вечер навън. Някой, който през цялото си време е живял в града може ли да си представи какво означава да си навън по цял ден, ама целия, и да го прекараш в игри. Игри НАВЪН. Децата днес не са по-тъпи от децата преди. Проблемът е, че в страната ни от доста години се работи за забравяне на общочовешките ценности, в името на печалбата.Рушат се моралните и материалните основи, а не се провят нови.Което води до принизяване на човечността.Резултатите се виждат.За днешната младеж мерилото е силиконовите певици от тв Планета, футболистите, педалите и другата измет, която се шири по телевизията. Те виждат че да си тъп и нагъл е по-полезно от това да си интелигентен. Че можеш да успееш и без да се напъваш.Вината е изцяло у нас възрастните. Децата няма сами да си го измислят. Някой трябва да им го покаже, и не само да им го покаже, но и да ги остави без надзор. Родителите по някаква непонятна все още за мен причина се задоволяват с някаква минимална информация. Не се стараяем да вникнем в света на децата ни, да разберат какво ги вълнува, какво ги притеснява. Защо тогава когато питат детето "Какво има?" и то им отговори "Нищо." - ние вдигаме ръце.?В живота на един тийнейджър НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО "НИЩО". Винаги има нещо, което ги тормози. Винаги. Защо болшинството от родителите не се интресуват тогава? Защо? Аз поне нямам отговор на този въпрос. Яд ме хваща като гледам повечето родители, яд ме хваща когато идват в училище и почнат да държат сметка на учителите за държанието на детето им, когато те самите не виждат какво лайно са отгледали.Вината не е у децата, а у нас възрастните. Кога ще се усетим? Кога ще разберем че този свят, който изграждаме е вреден за децата ни? Кога ще излезем от порочния кръг? За съжаление твърде късно.От нас идва агресията в децата. Ако научим децата си на възпитание, че няма нищо лошо в това другарчетото да не иска да пие до припадък всяка вечер, а вместо това да си учи прилежно уроците, ще бъде нещо съвсем друго.Трудно ще дойде промяна. Трябва да се случи най-лошото за да се усетят какво става. За съжаление човечеството така и никога не се оттучи от този си навик - че промяната идва, когато положението е станало нетърпимо, а не преди това. Промяната няма да дойде от децата. Тя би дошла от родителите, но в момент, когато ще е станало непоправимото.

Коментар

То нали знаеш ,че за нея работа годините не важат .Така ,че споко, няма сблъсък на поколения.

Я виж какво поколени растеТози палавник още от малък знае къде и какво да търси..... Сигурно прилича на баща си...
                На един нуди-плаж ми привлече вниманието част от сексуалното възпитание на една майка (млада като теб, Коки). Нищо смущаващо: просто детенцето й - момченце - 4-5 клас - й помагаше, като сваляше прилежно кожичките от изгорелите й бедра... Толкова усърдно си вършеше работата, че мина на вътрешната страна на разтворените й краЧЕТА, разбира се - на нудистки плаж - като на нудистки - бански липсват, а това продължаваше за радост и на околните (...мъже)...

Похвално е усърдието НИ - да възпитаме знаещи и можещи деца от невръстната им възраст, но понякога не знем, къде точно трябва да поставим... (как се казваше)... акцента, та - в случая - вероятно и бащата, като малък - не е бил предупреждаван, че играта с режещи предмети е опасна..., а сега момченцето, което вероятно не подозира причината за съществуването си, но повтаря същите грешки, опъвайки прашките (на каката) и предизвиквайки вид неудобство при врязването им (виж снимката)...

Извод: всяко поколение повтаря "грешките" на предците си в нови условия...
                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Я стига сте се размеквали
                  http://www.youtube.com/watch?v=fsDpznl8eIs
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
                    Айде и от мен един последен поздрав за лека нощ!

http://www.youtube.com/watch?v=Y1uKMNvIYJE
                    Преди да му излезе името Васко Кеца му викахме Въсю Синевата тука Той с тази песен стана известен май.

Ето ви малко по-неизвестни от Диана Експрес, световно ниво за времето си:
                    http://www.youtube.com/watch?v=IzxiPLHY7Zg
                    http://www.youtube.com/watch?v=ZhstIgxjo3A
                    Last edited by vmankov; 16.08.2011, 12:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                      Космо, унгарската естрада се появи по-късно !

Преди нея беше сръбското .Култови хитове( с рок-елементи ) ,които вероятно са малко познати и до днес са :

http://www.youtube.com/watch?v=sdp9w...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=EQZSN...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ywlvL...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fDghJ...eature=related

и аз си падах по сръбско навремето,любими са ми
                      http://www.youtube.com/watch?v=LBsAR...eature=related
                      http://www.youtube.com/watch?v=PJ9MJ...eature=related
                      и
                      http://www.youtube.com/watch?v=-daz4VN14dk
                      http://www.youtube.com/watch?v=P2dwv...eature=related
                      http://www.youtube.com/watch?v=yIbB6...eature=related
                      поздрави на компанията,която се е заформила в тази тема
                      http://milom.blog.bg/

Коментар

• И какво му е модерното на съвременния свят? С какво е по-различен от времето, когато вместо газеник, в стаята на селянина е светнала електрическа крушка? Засвирило радио, заработил телевизор. Вместо впряга с воловете, надошли трактори и комбайни. Като сме се накичили като коледни елхи с GSMи и лаптопи, станахме ли по-добри? Е, сега си имаме проституция, наркомани, педофили, гейове, политици дето ни лъжат под път и над път. Все модерни неща дето ги бяхме забравили. По телевизията гледаш за поредната медицинска "грешка" в някоя болница, и някой си отишъл. Чудо голямо. И защо слагаш граница 30+?? Може би старите все още имат спомени и изпитват носталгия. Ами да. Една карта за почивка на морето струваше 15 лв. За 15 дни! С включени спане, закуска, обяд и вечеря. Вярно че и заплатите бяха по 150 лв. За една жигула се чакаше по 15 години. Ама нова!
                        Но си обичахме Юрая Хиип, Ролинг Стоаус, Слейд, Пинк Флойд, Биитълс и още дузина банди. Правехме се на хипита. Сега е модерно да се правят на мутри! Времена!
                        http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Остаряхме полека , неусетно почти......преди няколко дни чукнах 38 години.
                          Изкарвам многократно повече от преди 15 години, ходя на фитнес,спортувам но въпреки всичко има някакъв данък обществено мнение които плащам и не мога да направя простотиите от двайсетте ми години.

Като бяхме млади къмпинги, палатки , нуди плажове......сега не мога да накарам жената да идем на къмпинг за нищо на света.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

То нали знаеш ,че за нея работа годините не важат .Така ,че споко, няма сблъсък на поколения.

Я виж какво поколени растеТози палавник още от малък знае къде и какво да търси..... Сигурно прилича на баща си...
                            на майка си прилича !
                            Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                              Коки.......много друбо бе.......и на мен ми се бара такова дупе бе
                              Абе забелязвате лим как с годините почваме да плющим все по "яки булки".. Да има дупе, цица, да е поне 175 см. висока.. На времето гледахме малки дупета, малка талия а сега и в публичен дом си избирам все надарени моми....... Ей остаряхме си мама му стара... И лошото е че и на дух остаряхме.. Кога сега ще станеш сутринта и ще идеш да пиеш кафе във Варна и там ще решиш че ще останеш още една седмица... Сега се замислям - Как сме карали с едни дрехи цяла седмица... Да Ви кажа че сме се прали, ще излъжа... Абе кой знае как сме си смърдели, ама млади хора - не бехме толкова претенциозни. А и хигиената беше друга.. Помня как ходехме на Баня веднъж в седмицата, до баба ми (тя беше в блок с ТЕЦ и парно) щото малки деца зимата в къщата щяхме да настинем....

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Ooooo, пенсионерското клубче Как е хавата Бах мааа му. И казармата сте споменали гледам. Нищо не сте казали за полякините В съседния апартамент се вихри луд купон. Не мога ги разбера поляци ли са чехи ли. Излязох да си изпия едно виски на теферич. Поканиха ме и аз отказах Кво да прая като синковецът цъка до мен на масата на другия лаптоп, а жената спи в другата стая
                                Абе все пак си е душевна чекия че още ни се ловят гаджетата без да им плащаме... А що унгарки и чехкинчета са му минали на бате Гошо през леглото (бил съм две години спасител на Кранево и на Созопол като студент)......

Коментар

Working...
                                X