значи искаш да кажеш зарко, с извъртяния си по килифаревски пост, че е много гот да се кефиш на човешкото нещастие.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеА аз съжалих, че погледнах темата...
Скапа ми се настроението
И това на фона на коментари за децата ни и възпитание...морал
пфу
"Какъв велик артист умира!"..., повтарял Нерон, минути, преди да си пререже гърлото...
Моралът при възрастните е една ПРЕКАЛЕНО ОТНОСИТЕЛНА категория! Това, което според теб е морално, според мен - МОЖЕ И ДА НЕ Е МОРАЛНО и обратно, Съни.
Какво е едно настроение (което ти се е скапало)? Ще го оправи мъжът до теб (което вярвам вече се е случило), ще го оправят твоите деца, които не се съмнявам - имат твоя морал, ще го оправят твоите роднини, колеги, приятели и познати...
Радвам се, че приемаш всичко, КОЕТО СЕ ГОВОРИ тук като чиста монета..., не е добре това, че не виждаш иронията, закачката към ПРИЯТЕЛИТЕ ТУК... Вероятно ти също имаш приятелИ, а смея да вярвам, че те са достатъчно на брой... Т.е. - не би трябвало да те изумяват приятелските подмятания на никого тук.
Ти си отдавна тук, но не помня да си заклеймила с днешното си "ПФУ" някоя откровена псувня (например)...
Ето това означава, че всеки има "свой" морал. СВОЙ! ТолкоЗ!
Напоследък нещо не ми се вързват различни твърдения с МОЯТА ИСТИНА...
Децата ни... Дали пък ти самата ги познаваш? Но не е редно да поставяме всички деца под общият знаменател "ДЕЦАТА НИ"... Дори и ти си нечие дете. Как мислиш, ДАЛИ СИ БИЛА ДОСТАТЪЧНО МОРАЛНА от позициите на дъщеря (вероятно си дама, нали)? А - като ученичка, студентка и т.н. - дали си била достатъчно морална към гаджета, любим(И), съпру(ЗИ) ...
Добре е, че имаш съзнанието за това, че ти, самата - си една морална личност... Но не може в живота ти някой (ВИНАГИ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН/ЕДНА) да не те е преценил като неморална...
Аз не мисля, че мога да се наредя между моралНИТЕ (в смисъла, за който говориш). Това обаче не ми пречи да имам други качества, на които разчитат някои хора около мен. Фактът, че намираме разбиране от хората около нас, определено ни крепи на тоя свят. И това е ОСОБЕНО НАЛОЖИТЕЛНО, когато някой предубеден казва "ПФУ"...
(но това е едно друго "ПФУ", а не използваното от теб)
Поздрави!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеТова не звучи като искрено съчувствие, вярвай ми!
Не познавам загиналите и се радвам че не познавам родителите им.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
По надолу видях мнения, които дори и на оптимист като мен, могат да хвърлят сянка на съмнение за човешкото в човека
Скапа ми се настроението
И това на фона на коментари за децата ни и възпитание...морал
пфу
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЗатова и народът ни е разбрал, че колкото ида си ербап, ако не си подмолен, задкулисен, шибаняк и т.н., няма как да успееш, щото шаваш ли много и главата ти хвърчи и го е пресъздал отлично в най-добре характеризиращата народа ни поговорка:
Напред не избързвай, назад не изоставай, по средата калабалък не прави
Това е голата истина....
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеБългарина се е превърнал в мънкало отдавна, уж мъжко момче не плаче, а действа, но свикнал съм, наше си е.
Обаче, ако губи човешкото в себе си, то не е нация, а сган обречена на мизерия. В това отношение да си водим записки от византийците, е неловко, но бих препоръчал!
Българинът не е мрънкало, той просто оцелява. Няма да правя преглед на цялата ни история - реално единственият случай, в който сме били истински велики е периода преди християнизацията, която преебава всичко диво в българина и го прикрепва към една "миролюбива" религия, но да не отплесвам в тази тема, че е дълга. Ще погледна само последните 130 години - годините на Третото Бълграско Царство, комунизма и т.нар. демокрация. Та всеки път, когато бългхарина се е надигал, силните на деня са го връщали с много шамари на земята:
1. Така става през 1885 - смазваме шумадийските свинари, но австро-унгария ни спира
2. Балканските войни - мачкаме всички като лъв, но в един момент се съборат хиените малякия, шумадия и мамалигария и като добавим към тях и манафия, разгромът на лъва, който би се справил с всяка хиена поотделно без проблем е предначертан
3. Първа световна - същото - мачкаме, мажеме и накрая пак гъзът, който ебът е нашия
4. Втора световна - хем даваме 33 000 жертви в последната фаза, хем не сме сред победителите, а сме сред победените
5. Комунизма - хем уж народът беше щастлив, ма мечтаеше за Запада, апък Партията-майка му внушаваше, че ако Големият брат пръде, ние трябва да се насерем и всичко, което имаме го дължим на тях
6. "Демокрацията" - ще се въздържа от коментар, че ще ме нарочите за комуне
Затова и народът ни е разбрал, че колкото ида си ербап, ако не си подмолен, задкулисен, шибаняк и т.н., няма как да успееш, щото шаваш ли много и главата ти хвърчи и го е пресъздал отлично в най-добре характеризиращата народа ни поговорка:
Напред не избързвай, назад не изоставай, по средата калабалък не прави
Това е голата истина....Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЖалко наистина. Такива са защото смятат, че след като за тях не важат юридическите закони, би трябвало да не важат и законите за динамиката.
Искрено съчувствие родителите им. Няма нищо по-трагично от това да погребеш децата си.
Не познавам загиналите и се радвам че не познавам родителите им.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
Лошо, че повечкото комунистически синчета са такива, и никой не е занесъл кинтите и колите на онзи свят.
Лошо и за бащата и майката, отгледали деца и загубили ги овреме
Искрено съчувствие родителите им. Няма нищо по-трагично от това да погребеш децата си.Last edited by tnm; 16.08.2011, 21:34.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеами проди, ти си непоправим оптимист, не чак толкова като този дето минал през гробияата и си казал - глей колко много плюсове, пък хората реват, но си близо, а аз съм непоправим реалист и за съжаление отлично познавам родния манталитет. Именно благодарение на този манталитет, българина е много лесно манипулируем и винаги търси месията, като само мантрите са различни. Сегашната е: Ако ме няма Мен, живи ще изгинете и ще сте зле като в Гърция, страните от Еврозоната и САЩ и народът, понеже е много тъп - да, народът ни е много тъп или по-точно прогресивно затъпя до поинт ъф ноу ртърн през последните 20 години (поколението 30+ не прави изключения, даже е едно от най-оскотялите). Ех, защо ли не сме "зле" като Гърция поне, че за "зле-то" на сащ дори не ми се и мечтае.
Сори за офф-а и оспамването на темата
Обаче, ако губи човешкото в себе си, то не е нация, а сган обречена на мизерия. В това отношение да си водим записки от византийците, е неловко, но бих препоръчал!
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеНе си прав, има впечатляващо подобрение! Това е много важен въпрос, да се отнасяме сериозно към него и да искаме повече усилия, като признаваме постигнатото.
По надолу видях мнения, които дори и на оптимист като мен, могат да хвърлят сянка на съмнение за човешкото в човека
Сори за офф-а и оспамването на тематаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениенищо не се е пооправило - просто цените на бензина се вдигнаха, фирмите намалиха работата си и съответно бройката на коли по пътищата намаля, а това съответно води до по-малко жертви по пътищата като цяло. И това се доказва от статистиката - единствено по магистралите са се увеличили броя убити миналата година, в сравнение с 2009, а като цяло броят на убитите е с 100-на човека по-малко. Или с други думи казано - селяците понамаляха, ама гъзарите пак си убиват, че даже се и увеличават
Коментар
Коментар