If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
Коки, щом си любителка на Крис Норман, ето ти едно клипче от концерта му в НДК - в началото на декември, миналата година: http://imageshack.us/clip/my-videos/3/42qg.mp4/ ... (качеството не е супер - все пак любител съм си в много области, затВа пък - страстен, дори пристрастяващ се..., ако има такава думичка в нашият език)...
Крис - в Smokie - бяха първата ми "западна" банда, на които си купих (цветна!) снимка за цели (!!!) 0,20 лв... Аре, веееее - какво е една баничка с боза днес? Не съм бил закусил? Да, ама - кой (?) - Крис Норман - Ше си го гледам, де`Т се казва цял живот...
Преди да се изнижат годинките - гаджетата гонеха мечтите свои от сънищата... ... (не ми се лепяха - предпочитаха да се... разочароват от други момчета)... И - ето го Крис в София..., след толкова години! Почти не беше променен: на клипчето се вижда..., е годините на артистите някак по-не мърдат... Те са млади с всяко ново поколение, в което имат фенове, а ония, от тяхната младост - не могат да се изгубят...
И - отново опашките за билети (достатъчно рано) пред касите на НДК..., ами защо пък да не проверЯ отново И дали работи (вече!) нещо от чара ни пред гаджетата, които в миналото не са ни обръщали внимание? .., т.е. - билети за двама и покана...
Ееее, не ни работи чара (разочарованието не е така голямо - някак сме "свикнали" ВЕЧЕ на безкрайните "игри" и хитро премрежени ресници...) - и толкова: щом ти отказват да присъстват на концерт с теб - дами от почти твоето поколение... Та, въпросът ми е: Коки, като представителка на нежния пол, какво търсехте в ония години от мъжете? Помени ли се онова, което търсихте? А какво търсите сега? Такива въпросЧЕТА....
Риторично въпросЧЕ..- и не се сърдя, ако не намеря отговорА... И се извинявам, ако засегна някоЯ ... (май в това МИ е проблемАТА - в извиненията... ) Майтап да става, де!
Приятен ден на всички!
zarco; ето ти http://www.youtube.com/watch?v=M1tDa...eature=related
от концерта на Крис Норман в НДК с по -добри качество .А тук http://www.youtube.com/watch?v=IDw65...eature=related е песента която ти бях поснала изпълнена в дуо ,само че сега е соло в НДК -то.Относно въпросът ти, какво сме търсили оно време ,търсили сме това което и вие .И сега ?Има един лаф ,че не може цял живот боб да се яде.Изводите си ги извади сам.
Питаш ме ,що женки на моите години не искали да ходят на концерт на Крис Норман?Моята гледна точка е ,че на същите не са им известни такива музиканти,по простата причина ,че оно време не са изживели младежките си години във веселие В смисъл не са посещавали много дискотеки и бар вариетета,които макар и малко ,все пак ги имаше.Спомням си как не пускаха в тях лица под 18год и добре ,че на баща ми братовчед бе барман ,та покрай него ходихме.Та такива ми ти работи.
Бау .. тука станало "Среща на пенсионера " ..... така ли и аз ще изветрея като стана по дърт от сега ....Бау
Йоска като не ти харесва виртуалното клубче ,, пенисонеритите на инвестор.бг'' ,не влизай А дали сме изветрели или не ,не се е намерил човекът който ще ни дава оценка какви сме .
................................................
Поздрав за всички от ,,клуба на пенсионерите на инвестор бг ''.Песените са много зареждащи и няма да съжалявате ако ги чуете!! http://www.youtube.com/watch?v=gOfOt76D3MM http://www.youtube.com/watch?v=f6KPGdbOfXg
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Мдаа. Ами Винету...Единият беше с Йойко Митъич а другият с един френски актьор... А после като пуснаха Емануела ... Имахе едно Кино срещу Халите.. Що срам сме драли докато влезнем... Ама имаше и много кина.. Знаете ли читалище Светлина в Стрелбище? И там даваха кино.. Па и книги си взимахме.. СЕга кой знае какво е.. Май само някакви играят хоро...
Пиер Брис
Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Нямам много спомени от това време, но за долари и марки не помня нашите да са носели, в Корекома се пазаруваше за левове и някакви бележки се даваха освен левовете. Като малък си спомням че нашите редовно си пазаруваха там, аз бях още малък, не съм обръщал чак такова внимание. Хит бяха шоколадовите яйца от Корекома, децата от квартала се скъсваха да събират станиолчетата. Имаше някакви дъвки, също хит, но най-престижни бяха играчките на батерии и с дистанционно управление. Мислех си че Корекома е обикновен магазин, просто така се казва веригата, като останалите вериги НарМаг, и др. Едва по-късно разбрах че не бил обикновен магазин
Имаше след 85та год. политика, да се дават някакви точки при производството на износни стоки, към заплатата. Те даваха право с левове по тогавашния курс да пазаруваш от кореком. Или да си купиш кола Рено. Значи вземаш 2 дка земя от РПКто с договор. Гледаш корнишони. РПКто ти ги изкупува на место от градината. Първо качество(до 3 см.) бе 95 стотинки. От двата дка изкарваш 14-16 тона. Или около 10К пв. По тогавашния курс 0.97 ст. за долар кажи го 10К долара. И от март, до края на септември ти се ебава майката. Но си изкарал повече, отколкото някой дето е бил в Либия или Сирия на работа. Реното бе някъде около 6К долара чистак ново. По някой села така преживяваха. Октомври следваше винцето, ракииката, прасето за коледа, малко почивка и март месец пак с мотиката. Тогава и за първи път пуснаха малките мотокултиваторчета. Двуколесните. Можеше и ремарке да закачиш на него. Много народ слезе от магарешките каруци и забръмча с новата техника. Отишъл съм в Царево(тогава Мичурин) на почивка, е то не можиш след обяд да легнеш да си починеш. Постоянно бръмчаха напред-назад по улиците. Вдигам скандал на един приятел. "Ами знаеш ли че аз съм отишъл сутринта в 4 и половина по изгрев на градината. В 10 вече е напекло и аз трябва да се прибера, ще му ударя една ракиика, ще преспя до 16.00 и отивам пак на градината до тъмно!"
Ние като деца ходехме в Кореком-а на Калоян само да гледаме с замечтани очи и да усетим мириса на "готино". Или да си набележим нещо, като метална количка или Лего и да врънкаме за него цяла година на родителите си за новогодишен подарък, макар че най често получавахме някое и друго шоколадово яйце, но и това си беше супер подарък. Аз веднъж намазах и средно голямо Лего и бях най-щастливото дете на света.
Но май наистина си миришеше на марково и готино в Корекома, може би защото имаше качествени парфюми и лакомства, или е било илюзия?
Просто тогава янмаше от тоя тип магазини. Спомни си кварталните супери и бакалии. В момента всеки един магазин Бонжур (например) е два пъти по зареден от тогавашните Корекоми.. Но вярно е че си пазехме и станиолите от шоколадовите яйца и от едни бонбони/малки шоколадчета с мечета - мориц - междъ два листа на една тетрадка. А спомнете си за тези малките елктронни игри. Имаше чак и руски с един вълк от Ну пагади дето събира яйца.. Сега като се поставя на родителите ми - Как са ми обяснявали, защото аз дете, естествено няма как да разбера, защо не мога да имам нещата от корекома, защо нашите не изкарват от ти пари а някакви други, защо на еди кой си баща му е тираджия и има електронна игра, ама аз въпреки това трябва да уча за да успея в живота??????????? Парадокс.
Така беше, но това го разбрах чак накрая, все пак по това време бях още хлапе от детската градина. А аз още като малко хлапе все се чудех защо хората им правеше толкова впечатление този пуст Кореком, после разбрах че не било обикновен магазин
Ние като деца ходехме в Кореком-а на Калоян само да гледаме с замечтани очи и да усетим мириса на "готино". Или да си набележим нещо, като метална количка или Лего и да врънкаме за него цяла година на родителите си за новогодишен подарък, макар че най често получавахме някое и друго шоколадово яйце, но и това си беше супер подарък. Аз веднъж намазах и средно голямо Лего и бях най-щастливото дете на света.
Но май наистина си миришеше на марково и готино в Корекома, може би защото имаше качествени парфюми и лакомства, или е било илюзия?
корекомите, цените бяха в долари и един път в месеца даваха кръстосани курсове на другите валути, спрямо долара
на черно - края на 70год, 3лв за долар, по-късно към средата на 80год вече 4лв
Така беше, но това го разбрах чак накрая, все пак по това време бях още хлапе от детската градина. А аз още като малко хлапе все се чудех защо хората им правеше толкова впечатление този пуст Кореком, после разбрах че не било обикновен магазин
Нямам много спомени от това време, но за долари и марки не помня нашите да са носели, в Корекома се пазаруваше за левове и някакви бележки се даваха освен левовете. Като малък си спомням че нашите редовно си пазаруваха там, аз бях още малък, не съм обръщал чак такова внимание. Хит бяха шоколадовите яйца от Корекома, децата от квартала се скъсваха да събират станиолчетата. Имаше някакви дъвки, също хит, но най-престижни бяха играчките на батерии и с дистанционно управление. Мислех си че Корекома е обикновен магазин, просто така се казва веригата, като останалите вериги НарМаг, и др. Едва по-късно разбрах че не бил обикновен магазин
корекомите, цените бяха в долари и един път в месеца даваха кръстосани курсове на другите валути, спрямо долара
на черно - края на 70год, 3лв за долар, по-късно към средата на 80год вече 4лв
Който искаше, намираше начин да си купи и долари, и всякакви стоки от корекомите. У нас всички сервизи сме ги купували от там. Отделно дънки, якета, касетофони. Само че веднъж попаднах на акция. Милицията блокира корекома, и ба си шоуто. Всеки вади и пуска тихомълком на пода каква валута има. И гледаш по пода осеяно с всевъзможни банкноти. Доларите преобладаваха все пак. А хората си се разхождат разсеяно върху тях. "Ами аз съм тук само от любопитство." се чуваше постоянно на въпросите на милиционерите.
Коментар