IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
    В интерес на истината най-много се кефехме на тези от целофан,ама и той беше кът и ги пазехме за специални случаи
    Имам много свеж спомен как нарязах един чертеж на баща ми /той беше строителен техник/ направен върху хартия паус, за да си направим "супер" фунийки. Мисля, че ми спряха джобните за месец
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
      ........
      Билета за кино беше по 25 ст., ако не се лъжа, с левче в джоба можеше да обикаляме кината и сладкарниците около тях по цял ден. Като излязоха първите два филма от "Star Wars" нямаше човек, който да ги е гледал по-малко от 15-20 пъти всеки...
      Малко уточнение за цените в киносалоните - ориентировъчно бяха такива: на първите 3 реда - по 0,20 лв. (можеше да ти се счупи вратлето 2 часа да гледаш екрана нагоре...), следваха 5-6 реда - по 0,25 лв., а на последните редове в киносалона билетите струваха по 0,30 лв. На балкона - 0,35 лв, а ако киното имаше и ложи - там обикновените деца - като нас - просто нямаше как да се вредят...

Пълни киносалони, особено за "забрнените" филми, за които имаше здрава цедка на входа, ако случайно си ангажирал по-голям от теб да ти купи билет....
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
        От мен нещо от оно вррме http://vbox7.com/play:dbfeeb32

Коки, щом си любителка на Крис Норман, ето ти едно клипче от концерта му в НДК - в началото на декември, миналата година: http://imageshack.us/clip/my-videos/3/42qg.mp4/ ... (качеството не е супер - все пак любител съм си в много области, затВа пък - страстен, дори пристрастяващ се..., ако има такава думичка в нашият език)...

Крис - в Smokie - бяха първата ми "западна" банда, на които си купих (цветна!) снимка за цели (!!!) 0,20 лв... Аре, веееее - какво е една баничка с боза днес? Не съм бил закусил? Да, ама - кой (?) - Крис Норман - Ше си го гледам, де`Т се казва цял живот...

Преди да се изнижат годинките - гаджетата гонеха мечтите свои от сънищата... ... (не ми се лепяха - предпочитаха да се... разочароват от други момчета)... И - ето го Крис в София..., след толкова години! Почти не беше променен: на клипчето се вижда..., е годините на артистите някак по-не мърдат... Те са млади с всяко ново поколение, в което имат фенове, а ония, от тяхната младост - не могат да се изгубят...

И - отново опашките за билети (достатъчно рано) пред касите на НДК..., ами защо пък да не проверЯ отново И дали работи (вече!) нещо от чара ни пред гаджетата, които в миналото не са ни обръщали внимание? .., т.е. - билети за двама и покана...

Ееее, не ни работи чара (разочарованието не е така голямо - някак сме "свикнали" ВЕЧЕ на безкрайните "игри" и хитро премрежени ресници...) - и толкова: щом ти отказват да присъстват на концерт с теб - дами от почти твоето поколение... Та, въпросът ми е: Коки, като представителка на нежния пол, какво търсехте в ония години от мъжете? Помени ли се онова, което търсихте? А какво търсите сега? Такива въпросЧЕТА....

Риторично въпросЧЕ..- и не се сърдя, ако не намеря отговорА... И се извинявам, ако засегна някоЯ ... (май в това МИ е проблемАТА - в извиненията... ) Майтап да става, де!

Приятен ден на всички!
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Брей, 2 лева....богаташи...
          За един ден - 20 стинки - осморка и боза от 8!!!
          И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
            Па 2 лв ми бяха седмичните пари, дето нашите ми даваха - по 40 ст на ден, което бяха точно два сандвича с кашкавал на лафката на училището.. Помните ли лафките - имаше едни кексчета... Не съм ги виждал от години.
            Ние до даскалото имахме хлебарница,дето освен хляб правеха и банички,кифли,понички.... Винаги бяха топли и така хубаво ухаеха Аз яко нагъвах понички...май бяха по 13 ст......ммммммммммммм,дояде ми се
            Last edited by onufri; 30.08.2011, 09:59.
            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

какво говориш,бе,човек - 2 кинта си бяха цифра пара!
              Па 2 лв ми бяха седмичните пари, дето нашите ми даваха - по 40 ст на ден, което бяха точно два сандвича с кашкавал на лафката на училището.. Помните ли лафките - имаше едни кексчета... Не съм ги виждал от години.

Коментар

• И всяка събота и неделя ходехме в читалището, защото даваха детски филмчета (приказки) за без пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
                  По едно време пуснаха някакви препечатки на Пифовете с дебели корици, май че ги печатаха у нас, но картинките бяха пак на френски ...

А помните ли че по кината филмите ги деляха на забранени до 12 г и до 14 г., и на такива от соц. и кап. страни.
                  Сещам се, че за да вляза да гледам "Ад под небето" с Пол Нюман и Стив Маккуин
                  трябваше да правя мили очички на лелките, които продават билети и на тези дето ги късаха на входа на салона. Имаше и някви карти за кино по линия на "Знаме на мира" с прекрепени десетина билета годишно и ако искаш да влезеш да гледаш филм от "капиталистическа" страна ти късаха вместо един по два или три билета.
                  Билета за кино беше по 25 ст., ако не се лъжа, с левче в джоба можеше да обикаляме кината и сладкарниците около тях по цял ден. Като излязоха първите два филма от "Star Wars" нямаше човек, който да ги е гледал по-малко от 15-20 пъти всеки...
                  Мдаа. Ами Винету...Единият беше с Йойко Митъич а другият с един френски актьор... А после като пуснаха Емануела ... Имахе едно Кино срещу Халите.. Що срам сме драли докато влезнем... Ама имаше и много кина.. Знаете ли читалище Светлина в Стрелбище? И там даваха кино.. Па и книги си взимахме.. СЕга кой знае какво е.. Май само някакви играят хоро...

Коментар

• Аз пък си спомням как вадехме корковите тапи от билките от вино, и миех бутилките от олио за да ги върнем и изкараме някой лев.

Коментар

В Красно село плащахме един билет и един влиза и отваря (като почне филма) задният вход (от към пазара) и нахълтвахме всички.......... И ние крадяхме от вторични суровини бутилки и ги връшщахме в други вторични суровини - какво мъкнене беше за по 2 лв... Ама 80 ст пакет Хасково(марка цигари дето се появи за малко и иозчезна)....
                      какво говориш,бе,човек - 2 кинта си бяха цифра пара!

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
                        ми тва е , шопите бяхте привилегировани с тоя пиф. само в софия се продаваше
                        По едно време пуснаха някакви препечатки на Пифовете с дебели корици, май че ги печатаха у нас, но картинките бяха пак на френски ...

А помните ли че по кината филмите ги деляха на забранени до 12 г и до 14 г., и на такива от соц. и кап. страни.
                        Сещам се, че за да вляза да гледам "Ад под небето" с Пол Нюман и Стив Маккуин
                        трябваше да правя мили очички на лелките, които продават билети и на тези дето ги късаха на входа на салона. Имаше и някви карти за кино по линия на "Знаме на мира" с прекрепени десетина билета годишно и ако искаш да влезеш да гледаш филм от "капиталистическа" страна ти късаха вместо един по два или три билета.
                        |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                        |___________||__|___|)
                        (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
                          светотатство фунийки от пиф
                          ти у ред ли си бре онуфри , как от пиф
                          най-яките фунийки ставаха от Огонек , че хартията беше по-плътна
                          В интерес на истината най-много се кефехме на тези от целофан,ама и той беше кът и ги пазехме за специални случаи

Коментар

Ние на кино Сердика му бяхме хванали една цака да се промушваме през изхода и понякога гледахме филми без пари...понякога ни и хващаха ,де А от Плод и зеленчука свивахме от пластмасовите щайги и след това ги връшахме,щото бяха доста стинки
                            В Красно село плащахме един билет и един влиза и отваря (като почне филма) задният вход (от към пазара) и нахълтвахме всички.......... И ние крадяхме от вторични суровини бутилки и ги връшщахме в други вторични суровини - какво мъкнене беше за по 2 лв... Ама 80 ст пакет Хасково(марка цигари дето се появи за малко и иозчезна)....

Коментар

Ееееее,Дъгата си беше супер!Ама Пифа ставаше за фунийки...и на мама Жената днес

Еййй Дъга. Колко съм го мъкнал баща ми по кварталните РЕПове дорде намерим, имах ги всички броеве. Чоко и Боко - много им се кефих. Между пругото този Румен Петков (май така беше) дето е рисувал Чоко и Боко в Дъга сега е създателят и аниматорът на популярното в САщ (и по света) анимационно филмче Джони Браво....

Коментар

Скъп беше ротманса... Ама дето викаш 20ст. - бяха ни по евтини заниманията - играехм футбол, играехме фунийки, още куп игри итн.. Сега децат ходят в Арена или по МОЛовете дето един билет е на 10 лв + екстрите, едно влизане се връзва 25 лв на човек... Че билета за кино беше 30 ст. за деца в кино Красно село (сега е някакъв гаден магазин за дрехи)
                                Ние на кино Сердика му бяхме хванали една цака да се промушваме през изхода и понякога гледахме филми без пари...понякога ни и хващаха ,де А от Плод и зеленчука свивахме от пластмасовите щайги и след това ги връшахме,щото бяха доста стинки

Коментар

Working...
                                X