IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Инвестор жалки сте.Триете мнения и си правите каквото искате.Ако не можем да пишем свободно казвайте.Знам че Слава Севрюкова е огромна заплаха за вас и за борсите и въобще за цялата тази простотия наложена от няколко държави.Дънов и той е заплаха.Затова когато тук стане дума за тях вие триете.Но те са над вас.И колкото повече хора си отворят очите толкова по малко шарани да ви слугуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
      Поздрави!

Приятелю, отговарям ти бързо и ще бягам... Тъй като ме цитираш, но по същество нищо от цитираното не коментираш, от твоето изказване (ако бях жена!), веднага щях да увисна на шията ти... Да де, ама жените не разсъждават (очевидно) според моите прогнози - затВа са ми отСяъде неразбираеми...

Костенурчо Грухчов вече съм си го баннал (лично) - и не представлява интерес за мен. Един (ЦЯЛ!!!) ден съм му отделил - това му е АБСОЛЮТНО ДОСТАТЪЧНО! (имам условие, когато влиза в темата - да се обръща към всички с "УВАЖАЕМИ ДАМИ И БАТКОВЦИ!", което - предай му, ако не влиза вече в темата - означава, че: той НЕ МОЖЕ и НЕ ЖЕЛАЕ да промени мнението си към ВАС, а АКО бях работодател (АКО!), в никакъв случай не бих разчитал на такива некоректни хора. (АКО)

Сега, приятелю, твоите вопли ми приличат на нещо от рода: "Дай да му помогнеШ!" Нали си даваш сметка, че хората се подбират по много впечатления, екипите (питай Космо ) - трудно се създават. Но има толкова много възможности, така че - (АКО) - едва ли! Пък и - едва ли (АКО) - бих заложил на човек, който не държи на думата си..., каква работа би ти вършил такъв? Можеш ли да разчиташ на него? Ти - да, но аз - решително - НЕ (АКО)...

Програмите, дето ги дъвчеш - щом имаш възможност - прилагай ги. Моето мнение, че дъртият (27 г.) Костенурчо - е продукт на преходния период (както всички нас), как смяташ, не е ли по-добре (АКО) - да усвоя средствата за МНОГО ПО-МЛАДИ специалисти - да си ги наблюдавам (и стимулирам) от студентската скамейка?

Толкова от мен, поздрави, приятелю - впечатленията са на ниво!
      Братле, карай си почивката и се радвай на любимите 'орица около теб!

Да беше казал сначале, че аз те дразня и да приключваме, а не да си "измиваш" ръцете с лапето?

Болднах ти т'ва долното, защото за десетина години съм изминал милиони километри, срещнал съм се с хиляди хора ( вече имам и проблем при подобни упражнения ) и "чалъма" при лийдършип-а и мениджмънт-а е, че се работи с такъв "материал", какъвто имаш - демек от теб си зависи те дали ще са неудачници или "отличници". Т.е. трябва от една страна да извлечеш максимума от силните страни, които има всеки, после да ги научиш да си прикриват слабите страни, които имат - защото такива кат' тИбя само дебнат да ги "наранят" или т.нар. демотивация. После, когато ги водиш трябва през цялото време да им запазиш и достойнството и да се забавлявате. На всичкото отгоре трябва да ги водиш и в правилната посока. Т'ва хич не е толкова лесно, колкото "специалисти" кат' тИбя си мислят, че става кат' прочетат 2-3 книжки и изгледат няколо филма за "надъхване".
      -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Та, аз наистина също приключих с теб, защото ми е писнало от "дървени" философи, които никога не са правили нещо, грам хабер си нямат за какво говорят, ама са "словоохотливи" иначе. И го написах съвсем ясно. Вече преразглеждам позицията си въобще за БГ-стан дали си струва аз да се боря за тъпата кауза, че отношенията между 'орица, компании и държава да се стремим да бъдат чисти!

И не се опитвай пак да си "измиеш" ръцете с Космо, щот' чиляка поне си личи, че е мидъл мениджмънт и го е правил и каза, че има проблем. Аз затова му помагам, щот' ще ме разбере за какво му шпрехам. Демек, управлявам в момента 4 чифрено число от човешки фактор, а догодина ще са 5 цифрено и им плащам изрядно и то в цял в свят. Та, кой беше ти да ми даваш акъл, па камо ли да си позволяваш да ми манипулираш постовете с думички като "вопли"? ( риторично )

Сорка, рядко си позволявам да съм "рязък", но моята толерантност също има предел!
      Last edited by marandi; 23.09.2011, 00:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        .....!
        Поздрави!

Приятелю, отговарям ти бързо и ще бягам... Тъй като ме цитираш, но по същество нищо от цитираното не коментираш, от твоето изказване (ако бях жена!), веднага щях да увисна на шията ти... Да де, ама жените не разсъждават (очевидно) според моите прогнози - затВа са ми отСяъде неразбираеми...

Костенурчо Грухчов вече съм си го баннал (лично) - и не представлява интерес за мен. Един (ЦЯЛ!!!) ден съм му отделил - това му е АБСОЛЮТНО ДОСТАТЪЧНО! (имам условие, когато влиза в темата - да се обръща към всички с "УВАЖАЕМИ ДАМИ И БАТКОВЦИ!", което - предай му, ако не влиза вече в темата - означава, че: той НЕ МОЖЕ и НЕ ЖЕЛАЕ да промени мнението си към ВАС, а АКО бях работодател (АКО!), в никакъв случай не бих разчитал на такива некоректни хора. (АКО)

Сега, приятелю, твоите вопли ми приличат на нещо от рода: "Дай да му помогнеШ!" Нали си даваш сметка, че хората се подбират по много впечатления, екипите (питай Космо ) - трудно се създават. Но има толкова много възможности, така че - (АКО) - едва ли! Пък и - едва ли (АКО) - бих заложил на човек, който не държи на думата си..., каква работа би ти вършил такъв? Можеш ли да разчиташ на него? Ти - да, но аз - решително - НЕ (АКО)...

Програмите, дето ги дъвчеш - щом имаш възможност - прилагай ги. Моето мнение, че дъртият (27 г.) Костенурчо - е продукт на преходния период (както всички нас), как смяташ, не е ли по-добре (АКО) - да усвоя средствата за МНОГО ПО-МЛАДИ специалисти - да си ги наблюдавам (и стимулирам) от студентската скамейка?

Толкова от мен, поздрави, приятелю - впечатленията са на ниво!
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

МарандиЧ, сигурен съм, че моите деца НЕ са лигльовци и мижитурки като тая, за която говорим.

И също съм сигурен, че в тоя форум има ЖЕНИ, които са способни да са до теб, за да ИЗВАЯТЕ точно този тип деца - НЕМИЖИТУРКИТЕ от типа "Прасчо Костенурков".

Друг е въпросът, че когато тия деца израснат, те потеглят по свой път, а ние - заблудените хора - си мислим, че трябва да са такива, каквито са били от първият час, в който са проплакали. Просто се влюбваш в това парче месо, правиш го човек (или мижитурка) и не отчиташ реалностите...

Не се е родил научен ли? Момчето??? А как се е научило, момченцето да злобее срщу хората в тоя форум??? Как бе, Марандич? По пътя на "самоподготовката".... Ееее, какво му пречи да пренасочи злобата в позитивна енергия, а? Нищо не му пречи!

На неговите години аз вече планирах третото си дете, а той още се "обучава като подрастващ" (нЪл тЪй ми пишеш в отвореното си писмо).. Е, кВо - да му направим тогава и децата, а - Щот тряА да го обучим, ли??? Да бе, МарандиЧ, вярвам ти, че никой не се е родил научен - ми дай да му помогнем поне тук - реално - качеството на нацията наистина ще бъде на ниво, нали това искаше и ти?
          Пич,

сорка за "късните" отговори, ама голямо фучене с метлата пак падна и така.

Ся аз не казвам, че не си ПРАВ, също не казвам дали нямаш ПРАВО да му го кажеш по този начин от гледна точка твоята позиция.

Това, което казвам, че тоя проблем с момчето не се случва само при него, не се случва и само в тази държава Отвори си евростат и виж какво пише за безработицата в интервала до 29 години. Казах, че мога и да го обясня защо всичко се случва и точно така, т.е. навързано логически 1-во т'ва, после т'ва и т.н. през годините. Демек от глобалното към частния случай е по-добър вариант за анализи, а не от частен случай да плющим "обощения". Само това ми е забележката

Тук идваме до твоята теза, ама за какво да го правя кат' никой не иска да ме слуша, т.е. за да той научи нещо първо трябва да има желание, налЕ? После няма гаранция и дали ще е успешен с това, което е научил.

Ся да ти кажа и за твоята "камбанария" - проблемът с бейби бумърите ( който пак не е само местен ) вече има маркетингови планови ориентирани изцяло към него. Т..е. кат' почнем от здравеопазване и стигнем до проекти по проектна дъска, за която аз говоря. И там се въртят луди пари, дали ще е през Фиск-а, дали ще е с лични средства и т.н. Демек, вече са ни "наиграли", па ние още не го знаем

Та, изследвал съм десетки хиляди маркетингови планове, както частни, така и фискални ( не само в БГ-стан ), вече ги "пръскам" на съставни части за няколко минути само докат' ги видя. Винаги проблема е в системата на заплащането от една страна, защото няма идеалната система ( аз тоже я търся от чисто любопитство, зна'ш, че съм мноу любопитен и в баланса администрация/мрежа по всеки проект. И после самите хора, които влизат в даден маркетингов план от самовлюбие и простотия го "замърсяват". Накрая се стига до най-лошото - рухва всичко, а в "началото" уж всичко е било измеслено в името и за нуждите на 'орицата.

Още нямам решение как се излиза от тая "спирала", колкото и да съм обучен и подкован и самоподготвен. Но не искам да се правя на Господ и да съдя, когото и да е било за неговите решения, затова и казвам, че изглеждам поне 10 години "по-млад", демек "агнешко", както му викат жените. Тия неща са процес и начин на мислене и явно правят впечатление, но 'орицата искат да дойдат при мИня и аз за 5 мин. да им "ремонтирам" 20 години препускане в грешна посока с магическата пръчка, декек те са се "самоубивали" сами. Трудно е, особено кат' влезе и съмнението и почнат простотиите: "Ама, ти сигурен ли си?" Ама, верно ли така ще стане?" - демек оправданията за ЛУЗЪРИ и затова съм много уморен, демек ми писна и на мИня. НалЕ знаеш клишето, че БаМкери-те са лошите, ама Застрахователите са най-лошите - хихи

Та, вече въобще не искам да се занимавам с човешки фактор, когато е свързан с бизнес. Правя реорганизация и ще ми трябва близо година, защото кат' си поел ангажименти, ще си ги спазваш и така ...."

Темата е ноу "дълга"

Политиците и корпорациите също се "светнаха", че сякаш има "системна" грешка вече и въртят на високи обороти и те. Аз, па съм от тия дет' плющят на "отсрел" по "стадата", поели към хамериканската мИчтЪ? БГ-стан има много качества, но са ни слаби "продавачите" за съжаление.

Чиърс, пак съм на вчерашната ракойка - мехлем!
          Last edited by marandi; 22.09.2011, 22:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            Йохан Волфганг фон Гьоте:
            Mit Wasser gemischte trinke ich den Wein
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение

Не го хокай бря. Малкото ПРАСЕ е от отбора на ДОБРОТО. Като порастне ще го назначим на мястото на голямото ПРАСЕ, което подло ни изостави и ся дращи в ОНЯ форум.
              Да порасне, да порасне, колко да порасне
              Тя КОЛЕДАТА ей гЪ де е
              --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
              http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                Бат Маранди, не знам дали оценяваш колко голем човек си всъщност.... Широко скроен, с невероятно чувство за хумор и изключителна обща култура. Може да се каже че ти си вече изградена личност... Желанието ти да даваш на хората и обществото са достойни за възхищение...Респект.... Нещо не срещнах навити да пътуваме до Несебър тази сутрин... Как станат приятелите ще ги пробвам и тях... На народа му се ходи в Гърция... ДСразнел ги Несебър че било скъпотия, мутри и простотия... А моят приятел (на времто беше шеф на клон в банката в която работех и като почна строителният бум се прибра за да прави пари) бил досадник и пияница, дето само парадирал с пари и с 20 годишната силиконка дето разхождал, нямало какво да си говоря... Как аз си говоря със всички хора, а жените все не могат е някаква мистерия... Та най вероятно Солун или Халкидики ме зоват.... Е сега ми е пратил мейл един авер от Кюстендил да сме ходели до крива паланка на някакво кръчме с униукалана скара.. Това по ме блазни.
                А, бе прави са - пак пиша набързо, че фуча с метлата, "мерките" на Фиск-а с тия празници, щот' сме се набутали с хотели и то не бяха заменки не беше чудо, ся юркат 'орицата от типа: "Сещайте се да 'одите нейда и да харчита, а т'ва е ДДС, акциз за горива/цигарки и т.н.

Та, досадна история, ама в момента цел Свет къпи на пълни обороти и на мен ми "прегрява" жицата.

Демек, прави са твоите 'орица, че е скъпо и продукта, който предлагат не струва толкоз и това дразни. Тук вече е баланса, твоят приятел ли е по-важен и свободата ти да решаваш или съотношението цена/качество, което да получиш в точка Х.

Голяма дилема, братле ... кат' го прочетеш оня дивак Кови, метни само обратно инфо, дали ти е харесал или не, че те мисля ся и тебе.

П.П. Хубави празници от мИня, за Света не са празници, ама както и да е

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                  Малко ПРАСЕ чадо,
                  така като гледам си
                  спечелил ТОПКА с ЛАСТИК

Не го хокай бря. Малкото ПРАСЕ е от отбора на ДОБРОТО. Като порастне ще го назначим на мястото на голямото ПРАСЕ, което подло ни изостави и ся дращи в ОНЯ форум.
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• Малко ПРАСЕ чадо,
                    така като гледам си
                    спечелил ТОПКА с ЛАСТИК

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                      Гледам вчера една нещо и си вързала пинчера за съседната ограда. Пинчерът се скъсваше от джавкане по едни едри котараци, които се мотаеха наоколо. Те два пъти колкото него, ама онова се беше озъбило, като че ще ги яде всичките наведнъж. Най-смешното беше, че минаваха на една педя от муцунката му и даже не го поглеждаха. Даже и ушите си не мръдваха в негова чест.

Тая сцена странно ми напомни на това, което четох тук вчера. Само дето тук "котараците" май са по-вежливи, та са обърнали някакво добронамерено внимание на форумния пинчер.

Та толкова по въпроса за джавкането или "явкането" /въпрос на транскрипция/

Поздрави на всички в тая много готина тема!
                      По-принцип бях решил другите освен да Zarco ви игнорирам, но понеже той се покри ще ти отговоря. А и ти си ми стар познайник от темата за имотите, така че има какво да ти кажа.

Иначе интересен анализ.
                      ОК Аз съм пинчера.
                      Zarco и наборите му са котараците.
                      За теб остава да си " възрастна дама си рови из чантата" , а чантата да е форумът.

Само едно нещо си пропуснал "без да искаш".
                      Ще ти разкажа развръзката на случката.
                      Пинчерът успя да накара котаракът да се предаде без дори да трябва да го побеждава реално. Някакси джавкането е довело до резултат.

Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                      Ето на, такъв те искам! Признах го: ще падна! Ще се видим само, за да го документираме!

И не си мисли, че е далече времето, когато и те ще си в положение на малцинство по една друга тема. Помниш ли, че си обещал обръщане на тренда в София до края на 2011, а като гледам вчарашните и днешните световни събития прогнозата ти вече има минимален шанс да се сбъдне. Така, че имай едно наум, че бъдещето ти може да изпълнено подигравки.

http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059084339
                      Last edited by javcho; 22.09.2011, 16:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от jess Разгледай мнение
                        Брей, човече, сопри се малко! Влизаш в тема, чиято идея е обмяна на житейски опит (кой както го разбира) и обясняваш на хора, които са на Черни връх колко е чист въздухът в Драгалевци и Бояна. И ми се хвалиш с това, че през лето 2011-то си ударил 27 лазарника? Браво, пич, и аз ядох сладолед веднъж. Другата година, да си жив и здрав, като чукнеш 28 пак се поФали.
                        Животът, драги, е разбираем само ретроспективно (Достоевски). Run Forest, ruuuuun!
                        Гледам вчера една възрастна дама си рови из чантата нещо и си вързала пинчера за съседната ограда. Пинчерът се скъсваше от джавкане по едни едри котараци, които се мотаеха наоколо. Те два пъти колкото него, ама онова се беше озъбило, като че ще ги яде всичките наведнъж. Най-смешното беше, че минаваха на една педя от муцунката му и даже не го поглеждаха. Даже и ушите си не мръдваха в негова чест.

Тая сцена странно ми напомни на това, което четох тук вчера. Само дето тук "котараците" май са по-вежливи, та са обърнали някакво добронамерено внимание на форумния пинчер.

Та толкова по въпроса за джавкането или "явкането" /въпрос на транскрипция/

Поздрави на всички в тая много готина тема!

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                          Е много ясно.
                          И се връщаш неделя след 10,00 нали.
                          Пази Боже,,,,,,,,,,,,,
                          Другия ПРАСЧО поне беше интеледентен

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                            Както винаги си прав бате Пешо.. За съжаление философският подход към живота не решава дребните битови проблеми... Няма как да изчакаш пияницата, дето ти пие от чашата и ти яде мезето, сговнява ти вечерта, да стане на хумус.... В повечето случаи няма и смислъл да го убедиш че не е прав.. И за това обществото е създало силовите структури - полиция, армия. Прав си че саморазправата не е решение. Иначе в дългосрочен план всички сме мъртви.. И аз си го повтарям понякога когато видя някоя унукална житейска несправедливост, породена от конкретен човек...

Ще погледна материла който си ми препоръчал, веднага след книгата на Стивън Кови.. Благодаря ти. Какво ще правиш през празниците?
                            Не аз съм прав аз само казвам че Природата е права.Който живее в хармония с нейните закони е щастлив човек.Не може свят само от умни само от учени и само от възпитани.Ако няма глупави няма да има и умни.Всеки сам избира съобразно морала умствения багаж и волята какъв да бъде.Пияниците не ги чакам да станат на хумус защото не мога да го дочакам.Като умре един пиянец на негово място идва друг.Аз просто не сядам на една маса с такива.Случва се понякога когато те поканят на някое място да дойдат и такива.Но като вземат да се напиват аз си тръгвам и следващия път когато този човек ме покани получава деликатен отказ.С пияници наркомани крадци и разбойници не дружа и нямам работа.С кметове президенти депутати съветници и началници нямам работа.С такива които са номер едно и всичко могат също.Здравей на улицата и толкова.Полицията и армията също не са решение.Колко войни досега са водели хората и нещо да е решено??Да не би правосъдието да е поправило някой и той да се е покаял???!!!Да си чул някой в затвора да е виновен??Всички са там по грешка и несправедливо.Да не би лекарите да са излекували някого??Това са големи заблуди и илюзии.В дългосрочен план не сме мъртви.Просто сме на друго място и в друга форма а може би пак на Земята но в друго тяло и с друга съдба за да научим поредния урок.През празниците ще слугувам на един майстор.Ще ходя за каквото ми нареди по магазини и ще му правя кафе.И ебати майстора не пие ни бира ни ракия и много малко яде.

Коментар

• Даммм, един за Созопол, друг за Халкидикиту..... А аз след малко пращам жената в Италско и ще се чудя какво да правя. Да взема да почвам и аз да кандардисвам синковеца за на някъде. Ама той вече май не ме ще много

Коментар

Заминавам за Созопол, чаУ!
                                Е много ясно.
                                И се връщаш неделя след 10,00 нали.
                                Last edited by javcho; 22.09.2011, 12:13.

Коментар

X