Първоначално изпратено от Kosmonavta
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Last edited by rinaa; 02.11.2011, 14:31.
-
Ей,снощи пих водка "Зельоная марка"-не я бях пробвал досега,ми тя направо има лечебна сила,-лекува остри респираторни възпаления на горните дихателни пътища.Една хрема дето ме мъчеше от десетина дни ,направо я помете.На всичкото отгоре сутринта "дава криле"
.Ей с"я разбирам защо руснаците са спечелили Втората световна!
Коментар
-
Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнениеУ нас е масово явление колектива да е обвързан с междуличностни отношения ,които в повечето случаи пречат на работата и ако се държи човек просто колегиално ,то той е обречен да е встрани от групата , в която се фамилиарничи ,ласкае ,клюкари един за друг ,но по-малко се работи ефективно.Трябва човек да стане като тях ,защото иначе ще бъде като Космонавта изолиран малко или много и ще чува за себе си това онова .Особено ако има един интригант ,който периодично да забърква кашата от интриги ,работата не отива на добре.Казвам го от личен опит.
Ете за това приказвам. Не че са ми неприятни колегите, но аз си имам достатъчно приятели в личния живот. Мрая да клюкаря, не обичм този тп хора - знаете ги едни хвърчащи и подтичващи из офиса "тийм тайп оф пърсъни" дето по 6 месеца организират къде ще се напием за коледа и нищо друго не работят, но шефовете ги боготворят и ти въпреки че си им шеф, на практика заповеди не им слагаш, щото до минуиот се отменят от "щуката" и си е майката... А след работно врреме хич не ми се излиза с олигофрените дето едвам ги изтърпявам 8 часа по цял ден и да им слушам глупостите дето по цял ден от 5 години си ги говорят едни и същи работи.... И да се показват кой най добре ще подсуши с език хемороидите на началниците (за тях дума нема - една луда стара мома и един чужденец дето е дошъл в БГ щото в централата е бил местният идиот и понеже е някъв връзкар са го пратили в БГ за да им се махне от глвата)
Коментар
-
Аз пък снощи се прибрах кат парцал,толкова зле се чувствах.Взех един горещ душ, две чаши вино и след тях един тайлол хот и хоризонтално.От там нататък нямам спомен. Тая сутрин си погледнах телефоните - на единия 36 пропуснати повиквания. Звънели са на пожар, и въпреки че телефоните стоят до мен, изобщо не съм ги чула.
Е, така сме ние лелките на възраст, или болни,или уморени
Коментар
-
Ихаа ... да ви се намрънкам и аз малко
Легнах към 5ч да хъркам, и кат' ме зачесаха от 9ч да ми дрънчат през половин час и добре, че на едния телл има бутон диез. Хакваш го и спира да се чува, па оня да отсреща да се чуди ко ста'а.
И надигнах се преди час, крив съм отвсякъде, не мога да уцеля вратите, в огледалото се търся де съм и след една слонска доза кафе взех ся да проглеждам.
Върнах машинално 3-4 от обажданията, охаках 3-4 текущи мейл-а и се чудя днес дали ще ми остане време да стигна до фризьора да се подкастря малко, че стъпалата на косата ми се позамазаха вече.
След половин час вече ще съм маскиран като "слънцето", което всички познават и газ с метлата пак - хихи
П.П. Праснах и 2 чаши бира, че кат' съм недоспал и ме зацепва киферицата да се таковам
Коментар
-
У нас е масово явление колектива да е обвързан с междуличностни отношения ,които в повечето случаи пречат на работата и ако се държи човек просто колегиално ,то той е обречен да е встрани от групата , в която се фамилиарничи ,ласкае ,клюкари един за друг ,но по-малко се работи ефективно.Трябва човек да стане като тях ,защото иначе ще бъде като Космонавта изолиран малко или много и ще чува за себе си това онова .Особено ако има един интригант ,който периодично да забърква кашата от интриги ,работата не отива на добре.Казвам го от личен опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеToва перфектно обяснява защо доходите ни са десет пъти по малки от европейските.Това е манталитет.Най доброто управление за него е Османската империя.Никой не ще да работи вечер скита по купони и се напива.А после ау ама защо ми се случва това защо болниците са такива защо заплатата ми е такава.Ау ма тези гадни политици нищо не правят.Ау колко съм нещастен.Много пъти обяснявах че света се управлява от закони а не от това какво му се харесва на еди кой си и какво казал Бойко или баба му.Още по лошото е че тези закони изобщо не се трогват какво си мисли поредната трътка и от какво е нещастна.Те няма да се променят.Или трътката ще се промени или така ще и мине живота.Е те това е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеЕй банда съвсем полудявам... Дразнят ме всички хора около мен... Е сега едни овце си говорят около мен пеят, хилят се - Веднага ги изгоних от офиса... Сутринта една бременна колежка дето си прави сметка 9 месеца да е болнични и да не мога дори да взема човек на нейно място през това време, два часа не ми оставя експертките на мира - 3D, 4D.. не знам си какаео, накарах им се ина тях чче тия разговори се водят след работа... Или хората са идиоти или аз съм нещо сбъркан... Една колежка роди от някакъв женен милионер, дето за да не каже на жена му и купи жилище кола и и дава по 3 000 лв на месец издръжка, и и плаща домашна прислужничка... И ония ден ги слушам две патки : Ауу колко и е тежко на горката. Това да си сама майка в София (тая е някаква бесна селянка от ямболските села).. Ауу милата... Друга една дето е най мързеливото същество на света я уволниха ония ден и ги слушам клегите - Ма тя беше такова слънчице, ма толкова мила.... Това беше едно малоумно животно дето за кафе да го пратиш се връща с два чая и те студени и то след два часа и после 40 минути ти обяснява защо се е случило и как в цяла София кафе никъде не продават.... И почвам да полудявам - само аз ли разбирам нещата? Има ли нещо сбъркано в мен? Психиатъра ми вика - Мисли позитивно.. Ами аз не мисля че съм негативен - просто не мога по цял ден да се държа като олигофрен и да се мазня на шефове или да обяснявам на разни тлъсти лели как са отслабнали толкова много или да ходя да питам шефовете дали да ида до кенефа, за да се чувстват велики.... НИто пък имам желание да съм в "семейни" отношения с всичките си колеги... Просто искам да работиме и да поддържаме едни делови и колегиални отношения... А имам едно протеже дето ми донася клакво се говори за мен в дружеството - определно съм център на негативните клюки и влизам в топ 3 на най мразените мениджъри... А исея нямате (няма и как да Ви обедя) колко мислещ, можещ, иновативен, широко скроен и интелигентен човек съм... Ама явно народа ни етакъв и няма правилна преценка за нещата....
Коментар
-
Ей банда съвсем полудявам... Дразнят ме всички хора около мен... Е сега едни овце си говорят около мен пеят, хилят се - Веднага ги изгоних от офиса... Сутринта една бременна колежка дето си прави сметка 9 месеца да е болнични и да не мога дори да взема човек на нейно място през това време, два часа не ми оставя експертките на мира - 3D, 4D.. не знам си какаео, накарах им се ина тях чче тия разговори се водят след работа... Или хората са идиоти или аз съм нещо сбъркан... Една колежка роди от някакъв женен милионер, дето за да не каже на жена му и купи жилище кола и и дава по 3 000 лв на месец издръжка, и и плаща домашна прислужничка... И ония ден ги слушам две патки : Ауу колко и е тежко на горката. Това да си сама майка в София (тая е някаква бесна селянка от ямболските села).. Ауу милата... Друга една дето е най мързеливото същество на света я уволниха ония ден и ги слушам клегите - Ма тя беше такова слънчице, ма толкова мила.... Това беше едно малоумно животно дето за кафе да го пратиш се връща с два чая и те студени и то след два часа и после 40 минути ти обяснява защо се е случило и как в цяла София кафе никъде не продават.... И почвам да полудявам - само аз ли разбирам нещата? Има ли нещо сбъркано в мен? Психиатъра ми вика - Мисли позитивно.. Ами аз не мисля че съм негативен - просто не мога по цял ден да се държа като олигофрен и да се мазня на шефове или да обяснявам на разни тлъсти лели как са отслабнали толкова много или да ходя да питам шефовете дали да ида до кенефа, за да се чувстват велики.... НИто пък имам желание да съм в "семейни" отношения с всичките си колеги... Просто искам да работиме и да поддържаме едни делови и колегиални отношения... А имам едно протеже дето ми донася клакво се говори за мен в дружеството - определно съм център на негативните клюки и влизам в топ 3 на най мразените мениджъри... А исея нямате (няма и как да Ви обедя) колко мислещ, можещ, иновативен, широко скроен и интелигентен човек съм... Ама явно народа ни етакъв и няма правилна преценка за нещата....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеПС. Много си прав за Карловската луканка от Разград например... Така убиваме траддиционните продукти в опит да се яхне някоя популярна марка.
т'фа ми е идеята, че уникалните им вкусови качества на тия продукти ( филе, бут, луканка, суджук ) се получават от определен матри'ял, при утвърдена с времето технология, при определен въздух като химичен процес и то ... САМО в еди-кой си регион на страната.
Една от малкото марки, които наш'те успяха да патентоват ( в ЕС, а мисля, че нямат и 10 броя ), е Горнооряховският суджук.
Не ми се говори за производителите тук как фалирваха кат' кифли и колко 'орица литнаха на пътя, че някои от тях ми бяха клиенти
П.П. Имам още 2-3 часа работа и фуча с метлата още. Затова влизам само за малко в сайтЯ, че ако се "заиграя" и отиде ..... - хихи
Чиърс! ( ама и вискито не върви, хем го меся с бира и дотук съм на 70 г. и май няма и литър бира ). Баф ма'а дан' съм болен, че не ми върви глътката нЯщУ?
П.П.П. За Еленско мо'а само по тел. да проуча нещата, но не знам дали тоя дивак там е прайкал повече за комършъл или само за лична употреба?
Те там са бая изглезени, щот' си варят ракойка, прайкат си винце, прайкат си месото ( щот' всеки втори е авджия и все ще целне нещо ), ходят за гъби, ходят за риба на Йовковци и ги боли фара. Само хляб и ток плащат. Водата им е на каптаж - демек фрии и така ....
Та зат'ва Русото дума, че една работа кат' не може да се свърши по телефон ..... да ти таковам и "работата" язе - хихи
Чезвам да фуча с метлата пак ....Last edited by marandi; 02.11.2011, 03:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБаФ мама,
досега фучах с метлата и се прибирам. Минах през 1 магазин да си купя кафе и бира и гледам Бяло конче виски ..... Ехее, т'ва къде ме върна в спомените не е истина. Забърсах 1 литър и от него, ама съм прегладнял кат' дзвер да се таковам, не че не си сипах вече - хихи
За Еленски балкан ще питаш Русото, джинса е оттам
Тряя питам 1 юнак дет' ги прайка тия неща кат' филе Елена и Еленски бут домашно дали има запаси и да ти кажа к'ви кинти ще им иска. Домашно приготвени са и е нещо уникално наистина.
Селото е на 7 км от Елена, но не знам колко гусета е гътнал тая година, че не съм ходил от 1 година там и аз ( засрамен ).
Ако, те интересува, мога да проуча точно с 2 телл. разговора и ще ти кажа.
П.П. Тайната на тия продукти е въздуха в Елена и хим. реакции, които прайка с месото. По същия начин са Горнооряховски суджук, Карловска луканка и прочие.
"Днешните" месопроизводители кат' видя филе Елена от Силистра или Карловска луканка от Разград да кажем и ми се драйфа. Още по-кофти е в т.нар. "реномирани" ресторанти кат' ми тръснат нещо подобно. Винаги връщам поръчката, а аз никога не се заяждам по принцип. Т.е. мога да го платя и черпя персонала, хем съм питал преди това кой е производителя на т'ва дет' ще го поръчам примерно.
Както и да е .... оплеснах се
Чиърс на бебетата сладки!
Мерси Бат Маранди. Мисля че е време да идеш... С най голямо удоволствие бих си взел от този еленски деликатес, ама ще стане много сложна организация и само ше ти създам дискомфорт, защото аз хич не съм в кондиция в момента.. Аз ще се оправя сам.. Но още веднъж благодаря за съдействието...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеЗнам го тоя магазин на центъра в една жълта сграда, точно до една градинка, леко скрит... Ама там се продават вакумирани меса и кашкавал на местните месокомбинат и мандра... Водиха ме там и добре си напазарувах, но същите артикули ги има и в София, та няма смисъл да бия път чак до Елена. Аз искам произведено от "дедо Пешо" дето сам си е гледал прасето и знае рецептата от 5 поколения. Е като колегата дето споменава за дядо си от някакво село до Елена.
досега фучах с метлата и се прибирам. Минах през 1 магазин да си купя кафе и бира и гледам Бяло конче виски ..... Ехее, т'ва къде ме върна в спомените не е истина. Забърсах 1 литър и от него, ама съм прегладнял кат' дзвер да се таковам, не че не си сипах вече - хихи
За Еленски балкан ще питаш Русото, джинса е оттам
Тряя питам 1 юнак дет' ги прайка тия неща кат' филе Елена и Еленски бут домашно дали има запаси и да ти кажа к'ви кинти ще им иска. Домашно приготвени са и е нещо уникално наистина.
Селото е на 7 км от Елена, но не знам колко гусета е гътнал тая година, че не съм ходил от 1 година там и аз ( засрамен ).
Ако, те интересува, мога да проуча точно с 2 телл. разговора и ще ти кажа.
П.П. Тайната на тия продукти е въздуха в Елена и хим. реакции, които прайка с месото. По същия начин са Горнооряховски суджук, Карловска луканка и прочие.
"Днешните" месопроизводители кат' видя филе Елена от Силистра или Карловска луканка от Разград да кажем и ми се драйфа. Още по-кофти е в т.нар. "реномирани" ресторанти кат' ми тръснат нещо подобно. Винаги връщам поръчката, а аз никога не се заяждам по принцип. Т.е. мога да го платя и черпя персонала, хем съм питал преди това кой е производителя на т'ва дет' ще го поръчам примерно.
Както и да е .... оплеснах се
Чиърс на бебетата сладки!Last edited by marandi; 01.11.2011, 23:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеВ гр. Елена, в самия център на главната улица има един фирмен магазин на месопреработвател, където продават еленски деликатеси от прасетаТърси и ще намериш.
Коментар
Коментар