If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
В сами я град имало някакви частни месопроизводители (незнам до колко са официално регистрирани), които все още го правели...
В гр. Елена, в самия център на главната улица има един фирмен магазин на месопреработвател, където продават еленски деликатеси от прасета Търси и ще намериш.
Миломе,недей така
Сипах си една чаша дом.вино с аромат на липа ( трета е,признавам си) и мисля да лягам да спя. Не стига че тъкмо ми махнаха гипса и пак ударих същия крак, ами сега и някакъв грип ме е подгонил. То на един човек като не му върви в живота
По скоро едно зло никога не идва само... И макар че всички проблеми си имат своето лочично и/или научно обяснение, понякога е наистина учудващо как може толкова проблеми да се ступат на куп и то винаги на свестните хора... Парадокс.
Миломе,недей така
Сипах си една чаша дом.вино с аромат на липа ( трета е,признавам си) и мисля да лягам да спя. Не стига че тъкмо ми махнаха гипса и пак ударих същия крак, ами сега и някакъв грип ме е подгонил. То на един човек като не му върви в живота
Три стадия на възрастта:
На 20:
- Цяла нощ пил и скитал, на сутринта изглежда все едно цяла нощ е спал.
На 40:
- Цяла нощ пил и скитал, на сутринта изглежда все едно цяла нощ е пил и скитал.
На 50:
- Цяла нощ спал, на сутринта изглежда все едно цяла нощ е пил и скитал.
Даааам, обяснявам аз на хората че от София до Варна има по-малко път отколкото от Варна до София, ама не ми вярват))) И аз съм по-тежък с пътуването от морето към София
Яхнията беше хубава, ама яхния.Един вид кюфтета по чирпански,ама метнати в пещ.Добре,че не бяха сложили сушени сливи или дюли.Иначе всичко друго си беше ок,даже пилето на пещ беше много вкусно,с една препечена кожичка
Днес съм на диета. До довечера, даже и не знам къде ще спя, какво ще ям...Какво ли ще ми сготвят
Ами то след такова ядене храната се мели поне 24 часа....
Яхнията беше хубава, ама яхния.Един вид кюфтета по чирпански,ама метнати в пещ.Добре,че не бяха сложили сушени сливи или дюли.Иначе всичко друго си беше ок,даже пилето на пещ беше много вкусно,с една препечена кожичка
Днес съм на диета. До довечера, даже и не знам къде ще спя, какво ще ям...Какво ли ще ми сготвят
Аз спирам, само ако предния ден съм се надрал на магаре и ми е лошо ...
Инак, София-морето не спирам...
На изхода на столицата, резервоарот до горе, една батилка минерална вода, диска на Рамщайн (кат наближа морския бряг - задължително Ъпсурт...) и газ ...
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Гадничко, и на мен вече ми тежи София-Варна-София. Хем колите стават все по-добри... На времето редовно си ходех уикендите без най-малка умора. Сега особено когато се прибирам спирам през час да почивам. Старост нерадост
Аз по два пъти спирам... И не карам вече двете посоки за един ден. Преди години на връщане задремах на магистралата точно преди София, беше една зима, аз сам в колата, парното дъни, една романтична музика, аз не бях спал добре предната нощ и само късмета ме спаси...
Е за това говорим... В сами я град имало някакви частни месопроизводители (незнам до колко са официално регистрирани), които все още го правели... Аз тия дни имам ходене до Варна та може да се отбия, ама много съм почнал да се измарям и гледам да не си удължавам пътя и времето за движение...
Гадничко, и на мен вече ми тежи София-Варна-София. Хем колите стават все по-добри... На времето редовно си ходех уикендите без най-малка умора. Сега особено когато се прибирам спирам през час да почивам. Старост нерадост
Тва баба го правеше в една каца. Селото ми беше на 20 км от Елена. Някъде февруари ни го пращаше във Варна. Убаво нещо беше
Е за това говорим... В сами я град имало някакви частни месопроизводители (незнам до колко са официално регистрирани), които все още го правели... Аз тия дни имам ходене до Варна та може да се отбия, ама много съм почнал да се измарям и гледам да не си удължавам пътя и времето за движение...
Знаете ли каво ми се дояло. Имаше на времето едно много интересно мезе - Бут по еленски... Като филе Елена, ама по различно... Сега един колега ми вика че го имало само в гр. Елена, разни местни майстори го правели... Аз съм бил в Елена преди има 10 години да гледаме един стар панелен блок в края на града дали ще падне, ама нямам спомен много....
Още го правят този прочут еленски бут. Много вино изпива, много Миналата година цената му беше между 25 - 30 лв/кг. Нещо такова ми се върти в главицата като ценоразпис.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Апа как обичам руска салата. Не е истина. И ще Ви отворя на един пиниз - към класическата рецепта се добавя и малко горчица... Става уникално.
В дълбините на 20 век тате купуваше от магазина готова - може да не е била с най-добри продукти, но така се нахвърлях, че майка като я прехвърляше от хартията (тогава нямаше разни кутийки и пластм торбички) в друг съд, отивах и преди да хвърли хартията я обирах допълнително с нож....
За еленския бут е ясно, но по онова време имаше и кайзер - много скъпо беше - 3.20 ли, 3.40, ама вкус.....
Коментар