If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
Цитат:
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
Много сложни въпроси, на които трудно отговарям...
Представих си, че златната рибка ме попита...
Вече й отговорих: "Изчезни зад хоризонта, Златна рибке с твоите вятърничави и съвсем произволни предложения, защото нямаш понятие какво може да получи един мъж от една жена: един мъж може да получи от една жена най-доброто, само ако САМ прецени нейните усещания и САМ се увери в нейните качества..."
В тоА смисъл - никой не би могъл да мисли вместо теб и да определи - кое е най-доброто за теб!
Но пък - всеки взема сам решенията си, аджеба - на коя точно Златна рибка да се довери...
Приятелю, не мога да не ти благодаря за смислените и пълни със съдържание "отговори" в нашият ... монолог...
Не мисля, че ще разбереш моята теза с това, че показваш някакви клипове, които нямат общо със същността на темата, която сам си отворил... Схващаш ли, че една жена не е само визия, нито, че ще скочиш в леглото с нея само за една вечер? Но, ако все пак това търсиш, благодаря - има доста неща да учиш за живота, така че - не си позволявай да бягаш от час: ония неща (които САМ трябва да усетиш - не по нечии препоръки), и - които би получил, няма да станат само за 1-2 часа като подаяние от златната рибка... Е, ако извадиш някой лев от джоба си - можеш да чуеш онова СУПЕР СТРАСТНО пъшкане и въздишки, още когато проникваш някъде..., но това няма нищо общо с истината...
Ако искаш повярвай на това... (и задължително не забравяй да ми отговориш с поредното клипче...)
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Вече й отговорих: "Изчезни зад хоризонта, Златна рибке с твоите вятърничави и съвсем произволни предложения, защото нямаш понятие какво може да получи един мъж от една жена: един мъж може да получи от една жена най-доброто, само ако САМ прецени нейните усещания и САМ се увери в нейните качества..."
В тоА смисъл - никой не би могъл да мисли вместо теб и да определи - кое е най-доброто за теб!
Но пък - всеки взема сам решенията си, аджеба - на коя точно Златна рибка да се довери...
Представи си, че златната рибка те попита "Наталия Орейро или Берен Саат", какво ще отговориш
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Ти точно от часовете по литература ли си бягал за да играеш мач бре. Кръчмата и лигавенето с аперитива не символизират алкохолизъм, а безделие (обратното на заетост, бизнес и т.н.). Аз ако знаех, че ти ще тълкуваш както винаги превратно щях да използвам кафене и кафе, ама пък знам ли тогава какво щеше да ти измисли главата. За да не те шокирам няма да казвам, че приказката е унисекс и героите съвсем спокойно могат да бъдат героини без от това да пострада смисъла.
Ся ще се опитам да ти помогна (както Йосарян на Клевинджър ).
1. Последното ти твърдение няма общо с приказката, по горе съм обяснил защо.
2. То (ако заменим пияници с безделници) освен това е и абсолютно невярно (обратното на вярно). Ако някоя дама ми изръси подобна "мъдрост" следва ШУТ, да лети 20 до 30 метра от "ударната вълна" и да се изльоска по стълбите и да се търкаля надолу докато се натроши тотално.
3. Ако златната рибка предложи на някоя жена "какво искаш безделник или милионер" отговора 99% ще е "и двамата" или ако е моногамна "хем безделник, хем милионер". Не казвам 100% за да не обобщавам тотално, ама си го мисля
А, да не забравя. Последната покана също е символ. Следва да се тълкува като вопъл "ех приятелю стари, какви бяхме, а какво направи с нас живота"
Радва ме това, че ти не си бягал от часовете по литература, а аз смених 5-6 даскали (нещо не се задържаха при нас..., не сме им били "удобни" в моята чисто мъжка паралелка... )..., та си бягахме от час - като "две и две - пет..." (кВо се оказва - и от часовете по математикаТА съм бягал... ), но си имахме жаргон за тая наша занимавка и изобщо не сме използвали определението: "бягам от час"... но - все пак на един урок със сигурност съм присъствал - на тоя за използнането на иронията и сарказма при диалозите между хората... Именно, където се оказва, че ти си отсъствал - болничък си бил, ако не си "бягал"...
Вярно/невярно - нали знаеш, че са философски категории, които са прекалено относителни, за да твърдиш тук така че - изобщо не бъди сигурен, че като ми кажеш "това е вярно" - аз веднага безпрекословно ще се съглася с теб... Това можеш да очакваш само от хората, на които "раздаваш шутове и други подобни..."
Превратно/НЕпревратно тълкуване - и тук нямаш основания за роптаене - следвал съм хода на разговора, а не само твоята "покана-символ-вопъл": "ех приятелю стари, какви бяхме, а какво направи с нас живота"...
И - като теб - да не забравя (вероятно ОТЛИЧНО познаваш женИТЕ...), щом толкова уверено твърдиш какъв точно ще е отговорът ИМ... Добре е мъжът да подхожда като психолог, но дори и най-големите спецове в тая област - уважавам, именно защото признават, когато имат определени съмнения, а още повече, когато са реалисти и признават, че и те са като всички нас - хора С НЕДОСТАТЪЦИ..., което определено НЕ Е ВАЛИДНО за хора, които не са бягали от час...
Ще ми бъде много любопитно, ако ти някога проявиш малко самокритичност... По ЛИПСАТА на това ценено от мен качество надминаваш много от дамите тук... ..., а шутовете ти към дамите приемам като похватът на различни автори, дефиниран като "художествена измислица", защото ти не си такъв човек...
.................................................. ................ " - Има ли от какво да се страхувам? .....
- Не и човек като тебе, Бил ! .........."
.................................................. ................
Вярно, че е просташко. Можеше да я употребя с лют червен пипер и хем нямаше да се натровя хем нямаше да тормозя никого с неприятна миризма. Господ ме наказа.
Радвай се, че от теб не е останало само шепа пепел. Другото са бели кахъри
Коментар