IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнение
    Постим,да . Тати ми метна половин прасе в багажника - трябвало да го изям до края на ноември.Защото в началото на декември му се искало да заколи още едно. Отделно ми напълниха другия фризер с пилета , гледани само месец и половина,после минати на диета с царевица за изчистване на организма от токсини. Та не спирам да постя Аноне
    ТЕЗ ПИЛЕНЦА ГИ ЗНАМ
    Растът много бърже и стават огромни.
    Не е проблем да достигнат и ТРИ кила
    От таквоз пиленце пада бая голяма пилешка пържолка
    --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
    http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Тази тема е станала историко-богословска.
      Няма една псувня за "Бог да прости".

Щом ще сме така, да ви питам - почнахте ли постите и дали споделяте идеята за постенето?
      Постим,да . Тати ми метна половин прасе в багажника - трябвало да го изям до края на ноември.Защото в началото на декември му се искало да заколи още едно. Отделно ми напълниха другия фризер с пилета , гледани само месец и половина,после минати на диета с царевица за изчистване на организма от токсини. Та не спирам да постя Аноне

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
        Няма да коментираме в подробности, я... Нещата не е добре да бъдат изнасяни прекалено много на показ, пък и никого не съм карал да ме чака: доказвай се пред момите и влизай в орбитата им на спътник..., колкото повече (спътници), толкова по-големи възможности (ама за кого - питанка)...

Сватовници не търся, а скоро бях написал, че всеки преценява САМ действията си: до къде и колко, без да е задължително да се отчита някъде, пък било то и в многоуважаваният от мен форум...

Приятен ден, здраве и щастие - и един (малко груб) съвет към дамите: тая сутрин е голям студ, обувайте дебелите гащи, за да не замръзнат хубавите неща, с които природата ви е дарила!
        Зарко, като гледам ранния час на този ти пост, започвам да се чудя дали не съвпада със сутрешната ти ерекция?

Как така ще ставаш орбитален спътник на жена?! Врътваш един път и бегаш. Никакви стабилни орбити, защото в края на краищата ще те засмучат и ще се разбиеш на повърхността им..... осеяна с кратери.

Коментар

• Тази тема е станала историко-богословска.
          Няма една псувня за "Бог да прости".

Щом ще сме така, да ви питам - почнахте ли постите и дали споделяте идеята за постенето?

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Махам " гръцката" и си остава Вселенска. Прав си, карам го по навик!
            Амм, на какъв език е било богослужението в тази Вселенска патриаршия!?

П.П Можеш ли да боравиш с арабската азбука? Турският го знаеш, разбрах Оплетох се като "пиле в кълчища" в архива. Не стига, че документите са на турски, ами са написани с арабската азбука. Пък при нея, ако една муха се е изплюла - върви, че разбери какво е написано в документа
            Богослужението е било на гръцки език.

Не зная арабската азбука, но колко му е да се научат буквите. По лошото е, че не знам турски. Разбирам някои думи и като говорят бавно мога да схвана нещо. Абсурд да чета стари документи.

До девети век в Римската империя е съществувала триезичната догма, според която официални езици в империята са три. Гръцки, латински и еврейски.
            След сериозна научна подготовка, подкрепена с рушвети и извиване на ръце, на вселенския събор в Рим, императорът на Източната Империя успява да наложи отменянето на догмата и признаването на българския език като равноправен с горните три. Мотиви - преобладаващата част от народонаселението на империята са българи
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Не си права. Това гръцка дето си го сложила пред Вселенска патриаршия по добре го махни щото е безсмислено. То верно, че гърците се имат за вся и все ама не се оставяй толкова лесно да те убедят.

Ся за полуостровите

Балкан - Балкански полуостров
              Апенини - Апенински полуостров
              Пиренеи - Пиренейски полуостров
              Булгардаг - Български полуостров
              Махам " гръцката" и си остава Вселенска. Прав си, карам го по навик!
              Амм, на какъв език е било богослужението в тази Вселенска патриаршия!?

П.П Можеш ли да боравиш с арабската азбука? Турският го знаеш, разбрах Оплетох се като "пиле в кълчища" в архива. Не стига, че документите са на турски, ами са написани с арабската азбука. Пък при нея, ако една муха се е изплюла - върви, че разбери какво е написано в документа
              Last edited by tnm; 15.11.2011, 16:11.
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

Ако е така както ти твърдиш, Българската патриаршия щеше да има ръководна, а не подчинена роля спрямо гръцката Вселенска патриаршия. Едва със султански ферман / Ираде / от 28 февруари 1870 г. добиваме някаква автономия.
                И преди да ми кажеш, че това е заблуда от страна на историците, бих искала да вметна, че имам доста добре запазена родова памет
                Не си права. Това гръцка дето си го сложила пред Вселенска патриаршия по добре го махни щото е безсмислено. То верно, че гърците се имат за вся и все ама не се оставяй толкова лесно да те убедят.

Ся за полуостровите

Балкан - Балкански полуостров
                Апенини - Апенински полуостров
                Пиренеи - Пиренейски полуостров
                Булгардаг - Български полуостров
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Ако трябва да измислим ново име на анадолския полуостров на същия принцип на който са измислени имената на всички големи европейски полуострови - би следвало да се казва Български полуостров. Т. е. през османско време българин е било обобщаващо понятие и е било невъзможно да се използва за разделяне на един народ от друг. Самата власт е следяла никои да не се пишат по българи от другите.
                  Ако е така както ти твърдиш, Българската патриаршия щеше да има ръководна, а не подчинена роля спрямо гръцката Вселенска патриаршия. Едва със султански ферман / Ираде / от 28 февруари 1870 г. добиваме някаква автономия.
                  И преди да ми кажеш, че това е заблуда от страна на историците, бих искала да вметна, че имам доста добре запазена родова памет
                  Мечо

Коментар

• Ако трябва да измислим ново име на анадолския полуостров на същия принцип на който са измислени имената на всички големи европейски полуострови - би следвало да се казва Български полуостров. Т. е. през османско време българин е било обобщаващо понятие и е било невъзможно да се използва за разделяне на един народ от друг. Самата власт е следяла никои да не се пишат по българи от другите.
                    tnm

Коментар

МолА, молА. Не сме чак толкова далеч от истината!
                      http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...D1%81%D1%82%29
                      Информацията, която е в линка е до голяма степен вярна, но има неточности

1. Държава Византия не е съществувала. Това е име измислено от нашите пишман историци, които се чудят сега как да излязат от положение. Правилно е Рим, Римска Империя, както са се наричали самите те или най много източна Римска Империя (за да се отличава от западната)
                      2. Османците освен провинцията са наричали с това име и Римската Империя и Римляните.
                      3.В Името Източна Румелия наложено на Берлинския конгрес, източна не означава, че има западна такава, а е сложено за пояснение тъй като дипломатите много добре знаят, че Румелия означава Римска Империя, а източната Римска Империя всъщност е била съставена основно от българи. (Значението е автономия на източните римляни в смисъл, че са българи а не италианци)
                      4.Източната Римска империя е наложила през девети век Българския език като основен Европейски език.
                      Last edited by mechobikov; 15.11.2011, 12:45.
                      tnm

Коментар

• Реде, чадо ...И други неща бях написал , но модератора ги изтри веднага ...Както и да е - прави сте всички , аз съм в грешка .

ПС: Последните 2 дена бая дращих тука и е време да отскоча до белите мечки ...Хем да ме напият , хем да ме утешат
                        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• SPART чадо,
                          ЖИУОТНОТО-УРОД просто не
                          беше прав смятайки, че джабарско
                          е някаква си Западна Румелия
                          --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                          http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                            Прочетете в бг-уйкипедията какво е Румелия - много точно и ясно е написано
                            МолА, молА. Не сме чак толкова далеч от истината!
                            http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...D1%81%D1%82%29
                            Мечо

Коментар

• Прочетете в бг-уйкипедията какво е Румелия - много точно и ясно е написано
                              Last edited by mibova; 15.11.2011, 12:00.
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Наричали са Румелия само онази част, която влиза в тяхната територия. А всички християни са наричали "румели милет" тоест ромейски народ.
                                Анадъммо?
                                Анадък. Права си. Обаче така са наричали и Римската Империя самата тя.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X