IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Добро утро
    http://youtu.be/bshMhIm5yrI
    Добро утро, Мечо!
    Добро утро и на останалата част от пишещите във форума!

Стуууууд! ГолЕм! За половин час ми замръзнаха всички части!
    Last edited by tnm; 17.11.2011, 06:55.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Добро утро
      http://youtu.be/bshMhIm5yrI
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Блях, 'ноу сте скучни тунайт нещо ...

Ето една песньовка за Доби-ту, дет' сака да е сама. Едно поздравче с текст за усамотение - хихи

http://www.youtube.com/watch?v=J2gq_osegrg

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          П.П. Бате Пешо, ако не се бъркам единствената мъжка носия, при която има и бАтуши е на кукерландците /ямболии/. При северняшките носии бАтушите място нямат
          Ама може да се бъркам!? Онуй, Русото водно конче ги разбира нещата. Дано пикира и ни светне крушките!
          Хихи,

не знам, бря. Мисля, че точно само в Ямболско денсят па батуши. Т'ва ми е по некви спомени от ансамбъл Българе, дет' съм ги гледал 3-4 пъти и завършваха с тракийска сцена на финала, демек Ямбол.

Но па, кат' съм шпрехал с местни девойки от ансамблите, ония яко ги оплюха, че не спазвали традициите на регионите, които май били 7 вида танци и народни носии за цяла БГ ( по памет ). Сякаш помня и нещо от типа, че танца при нестинарството не се денсел с бебе ( както а-л Българе ), а с икона на Богородица.

Тоже помня, че добруджанските танци се играят ниско приведени заради близостта на 'орицата към земята, македонските се денсят на 1 крак предимно и са статични, щот' са планински район там и нема място, а северняшкия край ( където попада сладкото Русо е най-обширния район и затова хората се играят без ограничение в терена - пример Дунавско хоро ).

П.П. Т'ва ми е по спомени отдавна, водени в късни часове и Русото е добър слушател винаги, ама кат' ме перне алкохола и си мислех за съвсем други неща тогава, докато слушах девойките колко много са подковани по фолклорна история на БГ-то.

Ма, мога фрасна 1 телл. и шъ ти кажа за ботушите, макар че 99% съм сигурен, че си права, щот' и моите спомени са такива

П.П.П. Ся не мога да се сетя какво беше характерно за шоплука при танца, ама ... ЕГН-то да го таковам - хихи

Чиърс на бебетата!
          Last edited by marandi; 16.11.2011, 22:55.

Коментар

Хареса ми последния коментар към клипа.
            Гърците казвали, че Елено моме е тяхно хоро и на гръцки означава майка Елада. Турците и те казват, че е тяхно само че си му викат Елено моме. Да не продължавам за македонците. Общо взето римляните имаме еднакъв вкус
            tnm

Коментар

http://youtu.be/G1UMpOb-nKA

БРЕ БРЕ БРЕ БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ПА ПА ПА
              Хареса ми последния коментар към клипа.
              Мечо

Коментар

• http://youtu.be/G1UMpOb-nKA

БРЕ БРЕ БРЕ БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ПА ПА ПА
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
                  Бил съм в Япония през 90-те,майтап няма вечер след 8-9ч .Можеш да видиш много костюмари пияни по улиците.
                  И аз съм ходил няколко пъти. Най много съм стоял в Йокохама. Местните казваха, че Йокохамското колело е най голямото в света.
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнение
                    Украинската "Золотоя водка" е много добра. Немировка, Кремлевка ( Кремльовка) да не ги изброявам
                    Уффф, че коректно обясняваМЕ... Да не би някой да сгреши и прочете "е - двумя точками" - като "е", а не като "ьо"... Ееее, ама и ние познаваме някои буквички от Руската азбука, де - не ни подценявай чак толкова...

... що се отнася за изброяването - все пак трябва да посочваш и с кого си пиеш питиетата, защото всяка водка върви и с мъж с определен характер..., какво правят те, след питиетата: обличат те, като се грижат (по тоя прозаичен начин) да не изстинеш, или избират други методи, за да те стоплят, помагат ти в банята (изтриват ти гръбчето) и т.н. - е това е за мен интересното...
                    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

....
                      П.П. Бате Пешо, ако не се бъркам единствената мъжка носия, при която има и бАтуши е на кукерландците /ямболии/. При северняшките носии бАтушите място нямат
                      Ама може да се бъркам!? Онуй, Русото водно конче ги разбира нещата. Дано пикира и ни светне крушките!

П.П. Объркала съм се, явно още ми се спи. Послеписът не е до Бате Пешо
                      ТаА пък - върви и спи... , кВот сънувАла (още неотворила очи!) - тУЙ й е и В устата...

По БаТ ПешУ - май днес цял ден са се точили нечии лигиЧКИ..., охаааа - да й падне (тоя БаТ ПешУ) - Ше МУ стопи лагерЧЕТАТА...
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Бил съм в Япония през 90-те,майтап няма вечер след 8-9ч .Можеш да видиш много костюмари пияни по улиците.
                        Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Let it be

http://youtu.be/n7Z2OE1Een0
                          tnm

Коментар

• Да има стотици марки- пил съм и добри френски марки основани от руски емигранти. Преди години бях попаднал на класация за наи употребявани марки в света- беше 1.Смирнофф 2. Сталичная 3.Финландия 4. АБСОЛУТ 5.СОБИЕСКИ- Това са класическите водки познати в цял свят. Има разбира се и много бутикови и снобски питиета. Тук е място да си спомня и каква Виетнамска водка имаше при комунизма- Лоа Моа се казваше- отврат беше. Но беше страшно евтина. Пак тогава имаше и монголска правена по руска рецепта- много порилична и на добра цена

Коментар

• Водка, та водка. Добре! Още повече, че темата на докторската дисертацията на един от най-уважаваните от мен химици е била "За съединяването на спирта с водата" /Мендеелев/ Много богоугодна и човеколюбива дисертация, явно!
                              Моите колеги пият Grey Goose. Мисля, че е френска.

Дайте някакъв линк за кафе, че тръшнах Интернета да издирвам едно кафе - пресовано, на дози! На пакетчето пишеше нещо от сорта "Atelier del caffe terroir ".
                              Last edited by tnm; 17.11.2011, 06:58.
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнение
                                Украинската "Золотоя водка" е много добра. Немировка, Кремлевка ( Кремльовка) да не ги изброявам
                                След една Немировка за малко щяха да ме приберат да "мирувам"
                                И това ще мине ...

Коментар

Working...
                                X