IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Изглежда ножът е опрял до кокала!?
    Космонавт, понякога когато на карта е заложено бъдещето ти е необходимо да направиш някои компромиси. Променяш уж малки нещица в себе си, в поведението си, а от там и в мирогледа си. В това няма нищо лошо. Стига след време като се погледнеш, да не прецениш, че си направил твърде голям компромис. Защото, за какво ти е другите да те харесват, ако самият ти не можеш да се понасяш!?
    А при общуването с хората, най-важно е да се научиш да владееш емоциите си. Почети малко източна философия - там нещата са описани добре.

П.П. Разкажи как премина сблъсъка между новия ти, природосъобразен начин на живот и взривната смес от бира, пастърма и мазен чипс?
    Е това е проблема.. Усещам че си ритам трудовата книжка, а не мога да разбера къде е проблема.. Честно казано не разбирам какво точно в държанието ми плаши хората, дразни шефовете ми и създава впечатлението че съм вечно мрънкащ простак и агресивен побойник... За качествата които аз притежавам хората са станали национални герои (Че Гевара, Васил Левски итн) а аз търпя негативи... Може би не живея в правилното време?

ПС. Културно - Пих 5 бири (с колата бях та да си нямам проблем с властите) и от мезетата по малко. Там един донесе 50 кебапчета и няколко порции картофи (собственик е на кръчмата до сервиза и сме приятели още от спортните години).. Та хапнах 5-6 кебапчета и две три порции картофки с кетчуп и това беше...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
      Абе банда.... Поради проблемите (служебните с комуникацията със подчинени и мколеги) които имам в последните дни имам един въпрос - Може ли да ми дадете линк (или заглавие) към четиво на тема Мениджмънт или отношения между хора в колектив (корпоративна култура), че явно ще трябва да променя и нещо в себе си колкото и да не ми е комфортно...
      Изглежда ножът е опрял до кокала!?
      Космонавт, понякога когато на карта е заложено бъдещето ти е необходимо да направиш някои компромиси. Променяш уж малки нещица в себе си, в поведението си, а от там и в мирогледа си. В това няма нищо лошо. Стига след време като се погледнеш, да не прецениш, че си направил твърде голям компромис. Защото, за какво ти е другите да те харесват, ако самият ти не можеш да се понасяш!?
      А при общуването с хората, най-важно е да се научиш да владееш емоциите си. Почети малко източна философия - там нещата са описани добре.

П.П. Разкажи как премина сблъсъка между новия ти, природосъобразен начин на живот и взривната смес от бира, пастърма и мазен чипс?
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
        Космо като ти чета постовете стигнах до изводът ,че и ти си като мен. Не оставяш магарето си в калта и не търпиш кретените около теб.Та си задавам въпрсът за чий х.. ,ще падаш на тяхното ниво и ще търсиш да четеш някакви четива за отношения между интилигенция и овци за да станеш като тях ?Аз ако бях на теб, щях отдавна да си бия камшика и да ги оставя в кочината им в която им харесва да си кричат.Нима това не е по силите ти ?
        Абе Коки ти най добре ме разбираш - Значи при един и същи човек отиваме аз и някой друг на моето служебно ниво и му казваме едно и също нещо - Примерно: Не съм доволен от работата ти - И когато мколегат го кажае обекта си взима бележка почва да се старае.. Когато аз го кажа почва да реве, да се тръшка, да се беси, напуска... Нещо в тона ми ли, в поведението ли, наистина не знам.. По някакъв неразбираем начин плаша хората. Явно оставам много погрешно впечатление за себе си... и ми трябва някакви практически съвети как да се рабирам с колеги (подчинени и началници), защото ми писна.. Ония ден една щяла да умре в офиса и като дошла бърза помощ, и казала че е от жегата и я питали, защо не си пуска климатика, тя казала: Защото Гошо не ми дава... Предствяш ли си.. Случая беше преди някоко месеца, в началото на лятото, я помолих веднъж да спре климатика, защото бях в тяхната стая (дори не сме в една стя) че ми духаше точно в главата..... И колкото и странно да звучи, хората наистина не ме разбират... Е ония ден един нов служител ми вика - Искам да поговоря с Вас - Викам му влез момче... И той с треперещ глас ме пита: Защо не ме харесвате и да си пуска ли молбата за напускане.. Птосто онемях - Това е такова умно мопмче и аз толкова съм доволен от него... Говорихме повече от час.... Друг случай - в офиса имам една пушачка (аз откак не пуша не търпя някой да ми дими) и един ден и казвам - Притеснява ме че често излизаш да пушиш, не си ефективна ще ти отрежа обедната почивка... След няма и минута като излезе от стаята, дясната ми ръка (едно мое момиче дето работи с мен от 15 години) ми вика - Извинявай, ама голяма простотия каза шефе, как може така да излагаш моммичето пред колегите.. Подивях - Какво толкова съм казал? Аз ли съм луд или е съвсем нормално да се направи забележка на някой дето през половин час го няма за по 15 минути и това нарушава ритъма на работа в компанията...

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
          Пише се "хуй".
          Нали разбра ,че иде реч за х....Така ,че не виждам защо ми правиш забележка как се пишело.

vmаnkov=йосиф
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

...задавам въпрсът за чий х.. ,...
            Пише се "хуй".
            Свободен във виелицата.
            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Абе банда.... Поради проблемите (служебните с комуникацията със подчинени и мколеги) които имам в последните дни имам един въпрос - Може ли да ми дадете линк (или заглавие) към четиво на тема Мениджмънт или отношения между хора в колектив (корпоративна култура), че явно ще трябва да променя и нещо в себе си колкото и да не ми е комфортно...
              Де не бързай, де!
              Не се прави на миличък пред себе си, щот нема нужда.
              Кой ти е казал, че ти не си прав?

От друга страна, съмнявам се от книга, писана от някой си, да вземеш и да се научиш.
              Първо, тая книга е написана за продажба, а не за обучение; второ, може ли мнението на едного да важи за целия свят с всичките му ситуации?

Е, в края на краищата, имаме кака коки, която е много добра в интернет търсенето и даже сигурно си има щаб за това. Може пък да ти помогне.
              Last edited by vmаnkov; 18.09.2011, 20:53.
              Свободен във виелицата.

Коментар

Космо като ти чета постовете стигнах до изводът ,че и ти си като мен. Не оставяш магарето си в калта и не търпиш кретените около теб.Та си задавам въпрсът за чий х.. ,ще падаш на тяхното ниво и ще търсиш да четеш някакви четива за отношения между интилигенция и овци за да станеш като тях ?Аз ако бях на теб, щях отдавна да си бия камшика и да ги оставя в кочината им в която им харесва да си кричат.Нима това не е по силите ти ?Само не ми се оправдавай сега ,че видите ли си работил дълги години там и еди кво си ,щото това за мен не е мотив.

Коментар

Май намекваш нещо за моята сексуална ориентация?

Шъ тъ съдя през Комисията по дискриминация!

То така и така председателят й е турчин - хем шъ си направя кефа отгоре.
                  Няма такова нещо .Объркал си се .Тук в тая тема не мое да се говори за секуални ориентации .

Коментар

• Абе банда.... Поради проблемите (служебните с комуникацията със подчинени и мколеги) които имам в последните дни имам един въпрос - Може ли да ми дадете линк (или заглавие) към четиво на тема Мениджмънт или отношения между хора в колектив (корпоративна култура), че явно ще трябва да променя и нещо в себе си колкото и да не ми е комфортно...

Коментар

vmаnkov така ми се стори. За стоенето зад кабината и кефенето ти ....,да не би ватмана да е бил паркетният лъв???? just kidding
                      Май намекваш нещо за моята сексуална ориентация?

Шъ тъ съдя през Комисията по дискриминация!

То така и така председателят й е турчин - хем шъ си направя кефа отгоре.
                      Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        Хммм, и в "твоя" ритъм има доста дум-дум Интересно звучене, хареса ми.
                        Чуй това /дано не сме досадили на тайфата с музикалните си предпочитания:
                        http://www.youtube.com/watch?v=0aFKgi5D6eU
                        Аа, марковият ритъм на Сантана

Още:
                        http://www.youtube.com/watch?v=SiGSsP60BLA
                        Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                          ................

Струва ми се, че по-скоро съдебните процедури подлежат "на контрол" (нерегламентиран, предвид особената пристрастеност на някои служители към паричните знаци...)...

Като отчетем всички други възможни методи на контрол и теглим чертата - трябва да млъкнем и да не казваме дума тук, а всеки решава това за себе си...

Бъдете здрави! Същото пожелавам и на душещите "хрътки" наоколо: без тях животът ни би бил скучен и монотонен...
                          Зарчи,

виж аз разбирам, че един от механизмите да се пълни бюджетЯ е "уж" неработещата съдебна система.

В моя случай примерно, мацката която беше съдийка и ме закла на първа инстанция, с нея сме танцували блусове и сме въртяли дупарките по дискотеки стотици пъти в едно по-други времена.

Моята адвокатка ( беше зодия козирог - демек Коки-то ми напомня много за нея ), а тя имаше страхотен баланс по делата кога да е чисто "технически" - кога да малко по-емоционално и т.н. усети веднага, че нещо има и ми предложи да направя отвод на съдията.

Аз не го направих, защото щях да обидя мацката по този начин ( но може би и аз сбърках - след време различно се "виждат" нещата ). Демек тогава си мислех, все едно да й кажа на девойката, че е некадърна и няма качества да се справи с моя казус. После коментара от адвокатката беше, че за първи път вижда този съдия да е писала 16 страници съдебно решение и то ... простотии, за да ме отсвири. Вика ми: "Май те харесва.Ти човек да беше убил по-малко пише в решенията си."

Та, разбирам, че има наем на съдебни зали, хонорари, в по-горни инстанции таксите стават по-високи и т.н. ... та, измислили са го от Фиск-а. Демек, хамериканския модел, който е прост и се върже, нека се съди за каквото му дойде на акъл и идеята е 1 пиклив лист хартия, който струва по-малко от 1 стотинка, да го продадем кат' "услуга" за луди кинти, с маскировката за "чест и достойнство".

Та, чат-пат понякога стоплям и аз някои неща, нищо че съм Рус, но накрая като праснем чертата всички загубихме, на мен ми замина времето и нервите, съдийката вече не ме поздравява, защото са й нацепили отрицателен атестат по моето дело и демек "спрях" й кариерата да отиде в Окръжен съд поне за 1 година, щот' и те са на точкова система. Лъжесвидетели-те и те се шашкат после и сега ме гледат кат' посрани и ми се мазнят, но това не са истински отношения и т.н.

А, хората са най-важни поне според мИня!

Поздрави!

П.П. Гледам Ман-чо и Челсито и може би съм малко разсеян в правописа, съжалявам за което
                          Last edited by marandi; 18.09.2011, 20:09.

Коментар

Ни съм са засегнал, кака.
                            Откъде пък го извади това?

We're just talking.
                            vmаnkov така ми се стори. За стоенето зад кабината и кефенето ти ....,да не би ватмана да е бил паркетният лъв???? just kidding

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                              КокиТУ, под НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ, най-малко визирам Закона за устройство на територията, НИТО дори и регистрацията в данъчните ни сараи...

По-скоро говоря за хилядите операции и операцийки, които се вършат при една такава дейност (примерно - за смяна на съединител) и повечето от тях са СЪПЪТСТВАЩИ: регулировк, техническо обслужване..., като в някои от случаите последните струват и по-скъпо, а ако се пропуснат - задължително след седмица ще си отново в сервиза (ако по някакъв начин не си пожелал да се ангажираш с допълнителни средства, въпреки нечии препоръки... ). Разбира се, нашият приятел Космо (да ме извини, че говоря зад гърба му, но не казвам лоши неща, де ) - вероятно няма да прави (най-общо) само съединител, защото винаги има нещо за дооправяне: чукнато, драснато и т.н...(хиляди неволи), а той - като всеки практичен човек - ще направи всичко "наведнъж", преди големият запой с аверчетата...

Еее, а кажи, КокиТУ, дали всички допълнителни операциЙКИ не струват пари? Нещо повече: точно по регламент - и те струват доста: изправяне, китоване, бояджийски услуги, дори тонирането на боята - комплект..., така че - ето това в тия НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ сервизчета е на ДОСТЪПНИ за нашият джоб цени и достатъчно качествено - разбира се...

Та, кажи ни - кой шеф-сервизЧЕ би калкулирал всичко това в цената на услугата (съгласно, примерно Наредба 24 ), а после ще декларира всичко пред данъчните??? Ами - нали от раз ще си изгуби клиента, а борбата и на тоА пазар е безмилостно - жестока... И защо да пълни съдраният бюджет, дето ще гърми скоро? Последното разбира се е казано на майтап и аз заклеймявам както всички нас недъзите в обществото, но преходът едва сега започва, а краят му се губи след 2-3 покоения, ако изобщо има такъв...

Лично и неангажиращо мнение, разбира се - политицие едва ли биха го споделили... Хайде, чао - до след няколко часа!

А старият Гагагрин (аз) дори се кефи като го споменавате.... Та за тоя сервиз - Преди години имаше клюки че ще разширяват Самоковско шосе и ми изпадан много изгодно една ливада (ПИ без право на сзастрояване, отдолу минават накакви колекттори) и от другата страна на Самоковско една стара къщика. Идеята беше държавата да ни отчужди и да избием едни 1000% печалба за няколко години. Естествено ако разчиташ на българската държава е по добре да се обесиш за члена си от моста на влюбените. Така и нищо се не случи... После един приятел я хареса много (тогава пазара се премести в Горубляне) и на партия (аз имах 50%) направи автокъща и автосервиз и работи повече от 10 години и то много добре... После се разболя човека, и дадохме обекта под наем и същевременно го ипотекирах по един кредит. После прецених че цената му е по-малка от кредита и на практика го оставих на Банката (това миналата година) и продадох оборудването, но делата още не са приключили и аз все още е така некой приятел, като има нужда му отворя и ползваме канала и един подемник (не можахме да го дементираме, а и е много стар).. Имам и едни пласмасови столове и маси там (преди имаше кафе към сервиза) та си седнам и си поркламе.. Пари не взимам от тази работа.. То аз и само акъл давам, че ме боли нещо кръста а да свалиш скорострна кутия не е шега работа (беше се преебал и притискателният диск, та си отворихме двойна работа днес)... Иначе добре пийнахме и хапнахме... Към нас се присъединиха разни местни автоджамбази и те помогнаха.. Абе готин купон стана... Не се напих много, че бях с колата, а нещо са озверели катаджийте и не ми се вкарва във разни филми...

Коментар

Не, тя е по препъната.
                                Но нема значение от стила, важното как се пресътворява музиката в танц.

Ъ, смес от капоейра и дум-дум. Гола вода

Са... ет ти един ритъм:
                                http://www.youtube.com/watch?v=LXsgf2WdgU8
                                Хммм, и в "твоя" ритъм има доста дум-дум Интересно звучене, хареса ми.
                                Чуй това /дано не сме досадили на тайфата с музикалните си предпочитания:
                                http://www.youtube.com/watch?v=0aFKgi5D6eU
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X