IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
    Ако си турчин и си свестен и пазиш мястото където живееш проблем ли е?И ако го обичаш дори повече от българите какъв проблем е ?Гостите могат и да са по-добри от домакинити т.е нас-нали не мислиш ,че по презумпция щом си българин и живееш в България си свестен .БОКЛУКА няма цвят и гражданство.
    Пак пропускаш най-важното: тук е България, а не, например, Турция.
    Тази земя е населена (забележи, че даже не е завоювана) от нашите предци преди много векове. През това време те са проливали многократно кръв за нея, защитавайки я. През това време постоянно са лели пот, обработвайки и облагородявайки я.
    Създавали са и са създали държава - българска.
    Създали са общество, навици, култура, правила - български.
    Създаден е велик език - български.
    Оставяли са всичкото това на своите наследници българи, в радостта, че са успели и с надеждата, че ще продължим развитието на българското..

Небългаринът, колкото и да е добър, не е добре дошъл, ако иска да развали българското, да вземе земята ни. Това правят в момента "българските" турци.
    Не е добре дошъл също ако безчинства, краде, убива. Това правят в момента "българските" цигани.
    Не е добре дошъл също ако вземе да вдига много шум, да ми се меша в моите български работи и да ми навира в носа неговите небългарски правила.

Небългаринът е гостенин на българите в българските земи.
    Пред фактите и боговете мълчат.
    Свободен във виелицата.
    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Аз живея в такъв регион ,пълен с турци и те не ми пречат/може би вече съм свикнала,преди ми беше проблем/
      Многократно, обаче, съм чувал свидетелства, напълно противоположни на твоите твърдения.
      Свободен във виелицата.

Коментар

Аз живея в такъв регион ,пълен с турци и те не ми пречат/може би вече съм свикнала,преди ми беше проблем/

"Преспанските камбани" (или друг том от поредицата) дето детето се вкопчило в майка си, ревяло и не я пускало да отиде в турската махала на гости на няква видна кадъна да си клюкарстват, и и се наложило да го заведе за да види, че не апат и да не се страхува.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

На чек контрола в Истамбул на летището, щот' излизахме да пафкаме цигари и после пак тряя минем през скенерите и на единия колега му пищи скенера и аз му буча "Ко стана, бре?" и лапето със скенера от охраната докато ни чуе и вика: "А, българи ли се сте, аз съм от Шумен", Та, обяснихме му, че сме тръгнали на семинар и няма да "взривяваме аеропорт-а, щот' тоя скенер 2 пъти го "върна" и не разбрахме защо - хихи
          Ами тези скенери нали засичат желязото. А той,младо момче,сигурно е имал железен х.й.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            По принцип си прав.

Учебниците по история са идиотски. Дори да оставим великите българии, пак са идиотски. Постави елементарни въпроси като:

След като Иван Асен е втори, кой тогава е първи
            или
            Какво означава Източна Румелия

Гаранция, че от отговорите, които ще получиш ще ти се повръща
            "Учебниците" по история ги пише кой може да си го позволи в момента, демек "великите" педалски сили. То затова и на Балканите във всички държави учат "различна" история, според коя държава как я кефи да си "самонадъхва" електората.

Аз затова направих забележка на Слънчева да не става промит мозък кат' чете Гугъл или гледа БТВ-тУ, щот' им плащат да се пише и говори точно т'ва и демек да не става шматка кат' мИня

П.П. Ако погледнеш румънски учебник, там ще те "уверят", че Асеневци и Втора Българска Империя са мамалиги през 11хх година ( паметта ми вече не е толкова добра - сорка ), но не обясняват защо само допреди 160 години официалния език на мамалигите е бил българския? Мистерии яки, налЕ?

Та, всеки вече се прай на къв си иска, номера ко може да открадне и от другия, а нашите тъпаци дремят ... и излиза Божо Мазния 100 кила по БНТ ( памет българска ) и вика: "Ние в академичните среди ноу добре си знаем кое как е." Ем, 'убау що тогава всички учебници по история са "различни" на Балканите кат' го знайте?!

И що в чичо Гугъл на всеки език "различно" пише за едно и също нещо? ( риторично )
            Last edited by marandi; 25.09.2011, 10:38.

Коментар

Ся в БГ-стан на кой как му изнася да се прави кат' етнос е друга тема. Мо'е се правиш и на Дарт Вейдър или принцеса Лея вече

Но пак няма проблем, само да вметна малко хумор в казармата понеже висях при офицерите, а те раздават отпуските и мангалите кат' дойдат християнски празници кат' Великден и давайте отпуска, кат' дойде Рамазан, давайте отпуска, само че следваше "У лЕво". Демек за 1 година хем християни, хем мюсулмани "ставаха". Ноу "интересно"

Та, ко ти пука кой на къв се прайка в БГ-стан? Аз ти казвам на место в Турция нема проблеми и даже мноу ме харесваха местните

На чек контрола в Истамбул на летището, щот' излизахме да пафкаме цигари и после пак тряя минем през скенерите и на единия колега му пищи скенера и аз му буча "Ко стана, бре?" и лапето със скенера от охраната докато ни чуе и вика: "А, българи ли се сте, аз съм от Шумен", Та, обяснихме му, че сме тръгнали на семинар и няма да "взривяваме аеропорт-а, щот' тоя скенер 2 пъти го "върна" и не разбрахме защо - хихи
              Last edited by marandi; 25.09.2011, 10:17.

Коментар

По принцип "на гости" са ни всички, от Китай до Франкска империя, през Мала Азия, затова и "откриват" копия на Мадарския конник в Афганистан да кажем.

Проблема е, че т.нар. "велики" сили вместо да дойдат и да ни целунат ръка и да ни питат как го правите, те постоянно "преправят" историята, че е по-лесно и ни занимават с техните проблеми. Затова и в Русия всякакви археологически разкопки се водят "секретни" само и само да не лъсне, че са българи. УСА па са държавица на къщи, които има в БГ-стан - действащи, да не почвам за църкви или надписи на Мадарския конник в скалите.

Простотията на наш'те е било късното налагане на писмеността кат' кирилица и затова ония мангали по Гръцко се праскат на Елас, дет' нямат нищо общо вече, демек преправят История още оттогава, та до наши дни. И ся кат' ги "разконспирираха" к'во? Ние ли да им плащаме бакиите.

Но БГ-станските политици са мухльовци, нямат смелост и да излязат и да кажат на т.нар. "велики" сили да си водят записки от нас, щот' в Европа всички са ни на гости, както казва Ф.Митеран - президент на Франция преди време.

А, т'ва какво значи, че "наш'те" кифли са си купени кат' курви дали от Запад или Изток, на кой му пука, все са си курви.

Както и да е, темата е дълга .... но като цяло БГ-стан е направила около 13 проекта на държавност по доста земи и затова все още има българско самосъзнание къде ли не. Кофти е, че колкото по-древна е една нация, толкова повече и пада чувството за самосъхранение, демек толерантни сме към новите "играчки" кат' англо-саксонския модел ся.

Поздрави!
                По принцип си прав.

Учебниците по история са идиотски. Дори да оставим великите българии, пак са идиотски. Постави елементарни въпроси като:

След като Иван Асен е втори, кой тогава е първи
                или
                Какво означава Източна Румелия

Гаранция, че от отговорите, които ще получиш ще ти се повръща
                tnm

Коментар

Рина,

ти комплексарка ли си нещо на тема Турция? Щот' аз кат' съм ходил там никви проблеми, ония ми се радваха и си лафехме на Комшо

Коментар

Ако си турчин и си свестен и пазиш мястото където живееш проблем ли е?И ако го обичаш дори повече от българите какъв проблем е ?Гостите могат и да са по-добри от домакинити т.е нас-нали не мислиш ,че по презумпция щом си българин и живееш в България си свестен .БОКЛУКА няма цвят и гражданство.
                    Рина,

ти комплексарка ли си нещо на тема Турция? Щот' аз кат' съм ходил там никви проблеми, ония ми се радваха и си лафехме на Комшо, но ме питаха какъв съм щот' си шпрехахме на инглиш

П.П. Може да погледнеш и как е на турски "О, боже" и да не ти замяза на "О, Тангра" само - демек ние сме си от един корен, но с просто различни религии вече.
                    Last edited by marandi; 25.09.2011, 09:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                      Не съм показал омраза в моя пост.

Констатирах факта, че тези, които не са българи, са гости на нашата земя. За да не си гост, трябва естествено да си българин.
                      Пред фактите и ботовете мълчат.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение

Констатирах факта, че тези, които не са българи, са гости на нашата земя. За да не си гост, трябва естествено да си българин.
                        По принцип "на гости" са ни всички, от Китай до Франкска империя, през Мала Азия, затова и "откриват" копия на Мадарския конник в Афганистан да кажем.

Проблема е, че т.нар. "велики" сили вместо да дойдат и да ни целунат ръка и да ни питат как го правите, те постоянно "преправят" историята, че е по-лесно и ни занимават с техните проблеми. Затова и в Русия всякакви археологически разкопки се водят "секретни" само и само да не лъсне, че са българи. УСА па са държавица на къщи, които има в БГ-стан - действащи, да не почвам за църкви или надписи на Мадарския конник в скалите.

Простотията на наш'те е било късното налагане на писмеността кат' кирилица и затова ония мангали по Гръцко се праскат на Елас, дет' нямат нищо общо вече, демек преправят История още оттогава, та до наши дни. И ся кат' ги "разконспирираха" к'во? Ние ли да им плащаме бакиите.

Но БГ-станските политици са мухльовци, нямат смелост и да излязат и да кажат на т.нар. "велики" сили да си водят записки от нас, щот' в Европа всички са ни на гости, както казва Ф.Митеран - президент на Франция преди време.

А, т'ва какво значи, че "наш'те" кифли са си купени кат' курви дали от Запад или Изток, на кой му пука, все са си курви.

Както и да е, темата е дълга .... но като цяло БГ-стан е направила около 13 проекта на държавност по доста земи и затова все още има българско самосъзнание къде ли не. Кофти е, че колкото по-древна е една нация, толкова повече и пада чувството за самосъхранение, демек толерантни сме към новите "играчки" кат' англо-саксонския модел ся.

Поздрави!
                        Last edited by marandi; 25.09.2011, 09:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Аз пък не ги мразя. И те като нас са сякви. Има и мизантропи като тебе, и человеколюбци като мене, и красавици като Съни и tnm (е почти де)

Last edited by vmаnkov; 25.09.2011, 08:38.
                          Свободен във виелицата.

Коментар

• "Я некой ден, че изокам "
                            Чудомир

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              така е, имаме различни "интонации" на "Добър ден"
                              твоята е:

И от мен, хубав ден!
                              Хихи,

ти почна кат' малките деца да се цупиш, а ти е ранко още, предполагам не си напраскала 60+ все още.

Единствено ти казах, че да влизаш в тая плоскост за вина, кафета ( турско/гръцко и т.н. ), боза и прочие неподготвена, а просто така "за спорта" не ми се чете. Затова и има "битка" в момента кой коя търговска марка да си присвои, та наш'те пукали ( политици ) досега успяха едва един горнооряховски суджук да се сборят за него и ти ги казвам тия неща, защото познавам и хората, които го прайкат, т.е. бяха ми клиенти. Арабският свят ни тачи щот' т'ва дет' го ядат кат' основно ястие му викат - булгур, затова и тук атентати няма да има, щот' знаят кои сме. Япония и прочие древни нации тоже ни тачат и ни се възхищават. В Италия има марката Булгари ( като марка за ЕЛИТ ) и т.н. и т.н. мога да ти мятам примери до вдругиден.

Демек, всеки на Балканите краде История от другите кат' разпрани ( гърците са най-шлайфани за т'ва, а па дали са въобще и Гърци ...- друга тема? ), а нашите си бъркат по дупките и се чудят какво става и поради некадърност се прайкат на "толерантни". Вече ни опънаха какво ли не, щот' не можем и една ракия да регистрираме, киселото мляко ни пернаха и в тоя ред, както са тръгнали, няма се учудя, ако чета в чичо Гугъл, че шопска салата и кебапчета и те са на някой хърватин ( примерно ) или прочие, а па нашите да блеят, че по-лесно. В Турция съм сигурен, че не знаеш на кое се вика: "Ръкъ" ( демек ракия ) - т'ва е дет' гърците му викат Узо, а то няма нищо общо с нашата ракия, но името вече е "взето". Сърбите и те се намесиха за ракойката, ама си имат плескавица и сръбска скара, ако си ходила и там на кое какво се вика

Т.е. т'ва са брендове и има авторски права, но наш'те кифли ( администрацията ) са малко прости и не могат нищо да свършат. Демек, мога ти навляза и в детайли по вина, кафета и прочие, ама къв' се смисъла, че не мога да се сетя?! Ти утре пак ще бълваш по 200 глупости в минута на база чичо Гугъл или ко' си чула по БТВ-тУ ( амо, това са искали да "чуеш" ), а това е уморително ти казах за някой кат' мИня да чете глупости. ( Не казвам, че аз не правя глупости, напротив правил съм стотици хиляди може би погрешни решения, но па кат' се усетя винаги се извинявам и благодаря на този, който ме коригира ). Демек, то е ясно, че ме чакат още много глупости, ама ко' ся ...? Млад съм още - простено ми е
                              ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ся да ти се оплача и аз, свиркат ми щурчетата под джама, от детската градина, която ми е на 20 м. всяка сутрин дочувам в просъницата си детски смях, щот' изкарват 150 лапета да поиграят. и тая моя идилия скоро ще свърши сякаш и ми е малко тъжно.

Та, се сетих за тая песньовка, която е с отвратително качество и не я слушай на макс, ама па нЕма ходя ся и на тия дет' печелят от вбокс/ю туб и прочие да им разправям как да го прайкат поносимо не е моя работа, щот' "революцията" при звука приключи. Та, ето я:

http://vbox7.com/play:36a96d7e

Дано ти хареса, но е носталгична, както и на мен ся кат' ще се сменяват сезоните. Но може и пак да ми се нацупиш и да ми дириш кусури
                              ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
                              Затова ти направих и забележка, че цял Свят ни нарича Балкани за полуострова и да се сетиш "Защо?", ако имаш желание разбира се
                              Last edited by marandi; 25.09.2011, 07:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                                Проблемът с безродствениците е, че могат да бъдат направени всякакви особено при липса на какъвта и да е било вътрешен стабилитет. Не са автономни личности и лесно се поддават на манипулиране от хора, които имат едно "отделение" в повече от тях.
                                Kato detsa igraehme poniakoga na opalchentsite na shipka. Turtsite otbraniavaha edna mogila, a nie ponezhe biahme poveche gi atakuvahme ot niskoto. Tselehme se s kamani. Kolko sme si pukali glavite. Posle kato ni mineshe loshotiiata hodehme zaedno do sladkarnitsata da se cherpim. Na treti mart sled filma beshe zadalzhitelno. Sega edna chast ot tiah mozhe da se imat za balgari, a drugi za turtsi. Men tova ne me interesuva. Te sa mi boini drugari (fraternizatsia). Imahme edin laf v mahalata - Ne pozvoliavame na sulio i pulio ot Misuri da ni kazva kak da zhiveem v shtata tanganaika.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X