IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    val/she би ли ни споделила на нас неуките ,нещичко за японската философия на гейшата.

Докато в цивилизованите страни възрастните им родители или роднини постъпват или в домове или близките им наемат хора за гледане по простата причина ,че не искат да са в тежест на децата си , в България е точно обратното . Повечето казват че сме били длъжни да ги гледаме и въобще не се съобразяват ,че времето ни което трябва да отделим е ценно за нас .И ако решим да ги дадем в дом ,според тях ние сме ги били захвърлели.И винаги съм се чудела що за мислене е това?Аз на нашите съм им казала ,че няма да ги гледам, а ще им наема жена за това.Що се касае кога трябва да се настанят в дом ,интересува ме, а те дали желаят?Ако са съгласни и след като са стигнали до положение ,че трябва да има 24 часово обгрижване и ти не искаш да си роб и ако имаш манги, решението е хосписа.Имай в предвид ,че никак не е евтинко .На човек е хилядарка.Отделно ти купуваш консумативи

Е коки много се радвам че ме рабираш... Защото това наистина е проблем. Е аз имам още живи роднини (баби разни и техни братя и сестри които за по над 90 години, доста починаха вече)... Моите родители вече и те се нуждаят от помощ (финансова най вече)... Един куп роднини имам, дето когато стане въпрос никога нямат пари (щото много добре знам какви са цените в хосписи и болници, защото за две години ми починаха двама старци с тежки диагнози), ама са и много болни та не могат да сменят пампреси и да мият лайна и урина или да вдигат 80 килограмов старец...Обаче като стане въпрос да взимат наследство и кучето в двора не може да ги изгони... Та това си става сериозен проблем за хора като мен и теб, защото сме прекалено човечни и добри и на практика даваме от нашата енбегрия на всички хора около нас и си вредим на самите себе си.... Щото едно пиогребение си стана 2 бона, без да купуваш парцел. щото в согфийските един парцел е колкото една гарсониера в Люлин. Е днеска една баба на 92 години ме калесва от сутринта да и пратя шофьор да я закара да гласува, съжалих я и звъннах на едно от моите лъвчета утре да иде да я вземе... 10 минути след това ми звъни сестрата дето я гледа (те са две сестри на по 12 часа и им давам по 500 лева на месец, та общо 1 000) и ми казва че тя била почти неподвижна и трябвало да я носят по стълбите, ама и не виждала, та гледала с някава лупа, ама и не можело да влизат с нея в урните.. Веднага звъннах и казах че бабата няма да гласува.. От там ми звъни някаква чинка и ми вика как съм можел аз да забранявам на бабата и тя биила човек.. И от там подивях и и казах че от другия месец почвам да и пращам сметките на бабата (щото тази и племенница, а на мен тази баба ми е някаква далечна роднина) и уволнявам сина и дето е при мен още в понеделник.. До две минутии звъннха мъжжа и и сина и да ми се извиняват... И гледай аз какъв ден карам - вместо да си почивам, за да съм във форма, за да мога да изкарвам пари и да ги издържам тях и един милион цигани и два милиона пенсионери и 100 полицая и военни, аз се занимавам със куп идиоти и честно да ти кажа вече ми идва в повече и ще взема да въведа ред в родата и гравитиращите окло тях снахи, зетове, гаджета, незаконни деца итн.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Клипът със сигурност е от филма. Но песента не е. Чуй това! Мисля, че песента е същата.
      http://www.youtube.com/watch?v=R7HFM...eature=related

Аз още от снощи съм изпаднала в един такъв дълбок размисъл, който извършвам, седейки на маса. Защото, нали знаеш - гладен човек лошо гледа, лошо мисли
      Вярно, че само клипа.

За размислите е верно, че сития човек е добронамерен човек, ОБАЧЕ и сит да съм пак ми се струва, че нямаме избор
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        От къщата на летящите кинжали е.

Като ги гледам всички са известни. До един са големи МАСКАРИ. Подиграват се с нас.
        В цяла България все можеше да намерят поне един свестен човек.
        Клипът със сигурност е от филма. Но песента не е. Чуй това! Мисля, че песента е същата.
        http://www.youtube.com/watch?v=R7HFM...eature=related

Аз още от снощи съм изпаднала в един такъв дълбок размисъл, който извършвам, седейки на маса. Защото, нали знаеш - гладен човек лошо гледа, лошо мисли
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

Може и да бъркам, но песента е от филма "Мемоарите на една гейша". Там главната роля се изпълнява от същата актриса - Джан Дзъи. Иначе си прав - не е гейша, но е ГОТИНА.

П.П. Успя ли да размислиш в днешния ден за размисъл?
          От къщата на летящите кинжали е.

Като ги гледам всички са известни. До един са големи МАСКАРИ. Подиграват се с нас.
          В цяла България все можеше да намерят поне един свестен човек.
          tnm

Коментар

• Kokи, какво точно искате да Ви "просветля" Вас "неуките" по въпроса за гейшите и доколко имат връзка, чисто професионално с тукашните жрици на любовта?
            Из японско може да са приемали като "прилична" кариера за жена попрището на гейша, щото другата алтернатива е била чистенето на риба на някой миризлив пазар. (Говорим за "по-нисши" слоеве от обществото) Обаче из нашенско никоя майка не би се похвалила, че щерка й работи като шантонерка.
            Ако НЕ са продавали секс, а само поезия, арт, красота, защо са ги забранили след ВСВ?
            Във всяка страна си имат аналог-кючекчийки, танцьорки в "Мулен Руж" и т.н., но признавам!! японците успяха да създадат мит около техните "платени жени".

Целта за която са били обучени гейшите е била измъкаване на П А Р И от мъже с власт. С кое точно не сте съгласна?

п.п.Този ви аватар е стилен, женствен. Предишният, въпреки добрите пропорции на модела създаваше противоречиви асоциации с това клечене.

Коментар

Така е излови ме
              Обаче от друга страна погледнато
              Не е гейша, ама е ГОТИНА и песента е ГОТИНА и клипа е ВЪРХЪТ
              Може и да бъркам, но песента е от филма "Мемоарите на една гейша". Там главната роля се изпълнява от същата актриса - Джан Дзъи. Иначе си прав - не е гейша, но е ГОТИНА.

П.П. Успя ли да размислиш в днешния ден за размисъл?
              Мечо

Коментар

Хммм!
                Това не е гейша, а мин дзи от променливия и непостоянен свят на цветята и върбите /с една дума Китай, а не Япония/. Този вид компаньонки, както и чаената церемония водят своето начало от Китай.
                Така е излови ме
                Обаче от друга страна погледнато
                Не е гейша, ама е ГОТИНА и песента е ГОТИНА и клипа е ВЪРХЪТ
                tnm

Коментар

Хммм!
                  Това не е гейша, а мин дзи от променливия и непостоянен свят на цветята и върбите /с една дума Китай, а не Япония/. Този вид компаньонки, както и чаената церемония водят своето начало от Китай.
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                    ....
                    Приятна вечер на всички!
                    Zarko, както си почнал, да не стигнеш до "приключенията" на "Том и Джери за възрастни".....

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      Стил..женственост,,
                      Ами няколко милиметра помада и оризова пудра в порцеланов цвят не кореспондират с представата ми за женственост, красота, ...
                      Налъмите предпоставящи ситната походка не са ми елегантни.
                      Всичко това приемам като екзотика и културна особеност. Намерили са хората начин да презентират тази професия без да събуждат у околните негативни реакции. Това е ОК, но целта си е същата като у дома- едни пари, власт и т.н. да преминат от едни ръце в други. А пък ако някой иска да се чувства самурай само заради това, че е ПЛАТИЛ за гейша, ОК.
                      Ама и ти си (ми) една претенциозна.... КВо не му харесваш на жълтият цвят? Я си намери една гейша - вероятно няма и да разбереш, че има жълто по нея - лъщи от бяло, като варосана с баданарката на майстор-бояджия... Ноооого пластове ще трябва да отнемеш с шпаклата, за да стигнеш до жълтото, което толкова много привлича и създава тази ИЗТОЧНА ПРЕДСТАВА за сексуалност...

Помня един многосериен филм - "Емануела", в който именно това показаха, но все пак накрая останах с впечатление, че не й хареса толкова секса с гейшите, колкото с ония окаяни мъже по кварталите и в джонките, дето й повдигаха роклята, а тя (май) ги изтърпяваше..., а може да й е харесвал сексът със случайни мъже, привлечени от нейната достъпност... Трудно ми е да разбирам мотивите и желанията на всяка жена, а Емануела вероятно не е типична представителка на женското съсловие...

И, разбира се - още повече грешиМ, щом смятаМЕ, че налъмите не очертават елегантното женско краче... Бе, кой мА сбра с вас - никакво усещане за сексапил нямате...

Ама пък за тоя, дет щял да се почувства самурай, след контактите с гейшата - то си има желязна логика и в това: да я остърже първо от пудрата, после тя да го "омае" със своята уникална хубост, а накрая той да си направи Цезаровото сечение, т.е. - разрязването на корема, деТ самураите му викали "сепуку", па и "харакири"...

Ей на - деЙ щастието да се почувстваш самурай - в най-крайната фаза от допира с гейшата... (Така ще забравиш окончателно и за "обаянието" на гейшите, Велики самураЮ... ..., последното е обръщение към търсачите на силни усещания: ако не това, може пък нещо друго да хване човек, знае ли...)

Приятна вечер на всички!
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        Стил..женственост,,
                        Ами няколко милиметра помада и оризова пудра в порцеланов цвят не кореспондират с представата ми за женственост, красота, ...
                        Всичко това приемам като екзотика и културна особеност. Намерили са хората начин да презентират тази професия без да събуждат у околните негативни реакции. Това е ОК, но целта си е същата като у дома- едни пари, власт и т.н. да преминат от едни ръце в други. А пък ако някой иска да се чувства самурай само заради това, че е ПЛАТИЛ за гейша, ОК.
                        val/she би ли ни споделила на нас неуките ,нещичко за японската философия на гейшата.

космо -Аз пък да не се хваля но имам записано участие с японка. Бях на един семинар в САЩ и много се харесахме с едно девойче дето промотираше някакви зърнени закуски в един огромен магазин... Ама днес ич не ми е еротично. Вкарал съм се в един казус дето всеки човек (или почти всеки) минава през него и никога не си подготвен - казуса се казва много възрастни роднини (85+), коиот вече не могат или трудно се обслужват... И никога не можеш да уцелиш тънката линия между да се грижиш за тях, да не им станеш роб и да си съсипеш живота, в кой точно момент трябва да ги прехвърлиш в специализирано заведение било то хоспис или дом за възрастни хора и да почеш да даваш по едни 1000 - 1 500 лв. на месец.... Щото идва момент в който се изисква специализирана помощ и 24 часов надзор. До колко трябва да се връзваш на роднините дето гледат от километри , но не участват в процеса на финансиране или гледане на възрастните хора, но за сметка на това са първи в клюки и интриги и упреци.... Знаете класика за българи - "бедни", "болни" и недооценени всезнайковци, дето си мислят че света им е длъжен да ги издържа докато пъшкат пред телевизора по цял ден и дават акъл на треньора на националния отбор по футбол.... Много проблемна ситуация.
                        Докато в цивилизованите страни възрастните им родители или роднини постъпват или в домове или близките им наемат хора за гледане по простата причина ,че не искат да са в тежест на децата си , в България е точно обратното . Повечето казват че сме били длъжни да ги гледаме и въобще не се съобразяват ,че времето ни което трябва да отделим е ценно за нас .И ако решим да ги дадем в дом ,според тях ние сме ги били захвърлели.И винаги съм се чудела що за мислене е това?Аз на нашите съм им казала ,че няма да ги гледам, а ще им наема жена за това.Що се касае кога трябва да се настанят в дом ,интересува ме, а те дали желаят?Ако са съгласни и след като са стигнали до положение ,че трябва да има 24 часово обгрижване и ти не искаш да си роб и ако имаш манги, решението е хосписа.Имай в предвид ,че никак не е евтинко .На човек е хилядарка.Отделно ти купуваш консумативи
                        Last edited by коки; 22.10.2011, 19:15.
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                          Аз пък да не се хваля но имам записано участие с японка. Бях на един семинар в САЩ и много се харесахме с едно девойче дето промотираше някакви зърнени закуски в един огромен магазин... Ама днес ич не ми е еротично. Вкарал съм се в един казус дето всеки човек (или почти всеки) минава през него и никога не си подготвен - казуса се казва много възрастни роднини (85+), коиот вече не могат или трудно се обслужват... И никога не можеш да уцелиш тънката линия между да се грижиш за тях, да не им станеш роб и да си съсипеш живота, в кой точно момент трябва да ги прехвърлиш в специализирано заведение било то хоспис или дом за възрастни хора и да почеш да даваш по едни 1000 - 1 500 лв. на месец.... Щото идва момент в който се изисква специализирана помощ и 24 часов надзор. До колко трябва да се връзваш на роднините дето гледат от километри , но не участват в процеса на финансиране или гледане на възрастните хора, но за сметка на това са първи в клюки и интриги и упреци.... Знаете класика за българи - "бедни", "болни" и недооценени всезнайковци, дето си мислят че света им е длъжен да ги издържа докато пъшкат пред телевизора по цял ден и дават акъл на треньора на националния отбор по футбол.... Много проблемна ситуация.
                          Сега си в положението на силния.
                          Прави каквото ти е на сърце или каквото мислиш ти за необходимо.
                          На хората устата не можеш да запушиш.

След време когато си в положението на слабия, каквото решат други за тебе това ще бъде.

Едното е независимо от другото.
                          tnm

Коментар

• Аз пък да не се хваля но имам записано участие с японка. Бях на един семинар в САЩ и много се харесахме с едно девойче дето промотираше някакви зърнени закуски в един огромен магазин... Ама днес ич не ми е еротично. Вкарал съм се в един казус дето всеки човек (или почти всеки) минава през него и никога не си подготвен - казуса се казва много възрастни роднини (85+), коиот вече не могат или трудно се обслужват... И никога не можеш да уцелиш тънката линия между да се грижиш за тях, да не им станеш роб и да си съсипеш живота, в кой точно момент трябва да ги прехвърлиш в специализирано заведение било то хоспис или дом за възрастни хора и да почеш да даваш по едни 1000 - 1 500 лв. на месец.... Щото идва момент в който се изисква специализирана помощ и 24 часов надзор. До колко трябва да се връзваш на роднините дето гледат от километри , но не участват в процеса на финансиране или гледане на възрастните хора, но за сметка на това са първи в клюки и интриги и упреци.... Знаете класика за българи - "бедни", "болни" и недооценени всезнайковци, дето си мислят че света им е длъжен да ги издържа докато пъшкат пред телевизора по цял ден и дават акъл на треньора на националния отбор по футбол.... Много проблемна ситуация.

Коментар

• http://youtu.be/4T8c1eCGkQM
                              tnm

Коментар

• Стил..женственост,,

Коментар

Working...
                                X