Първоначално изпратено от prodigal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеСега се върнах от гласуване. Мале какъв застарял, прост, грозен, болен и нехигеничен народ сме... Това население няма начин да не изчезне.. И това е май престижният квартал в София, а си представям какво е в Крумовград или Харманли например. И господ да дойде на власт няма да се оправим. И определено като гледах тия неориентирани и бутащи се едни в други овце, ме споходи една много страшна мисъл - българският народ не е подготвен да гласува.. Няма достатъчната квалификация да си избира управляващите и май, май демокрацията не е за него.
Аз лично съм на мнение че политиците са с нива под по-голяма част от редовите избиратели, предвид статута им на управляващи, но такава е играта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеMaни тея престижи.Да знаеш че е от лошия въздух в столицата.Хората в провинцията ядат чиста храна и дишат чист въздух та мое да не са толко увредени.За другото си абсолютно прав.
Дано си прав. Защото бате Пешо идея нямаш - едно училище пълно с хора, но от тях съвсем минимален процент биха могли да работят какъвто и да труд.. Едни немощни старци, едни уморени, гледащи злобно, със пърхутливи и спластени коси чичовци и лели, миришещи на спържа (традиционно ядене от вътрешностите на прасето в шопския край) и чесън, дето не могат да прочетат в коя секция са.. Едни младежи дето половината мязат на наркомани, другата половина на мамини деца... Няма ги тия хора които биха могли да са двигател на обществото и да поведат промяната...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеСега се върнах от гласуване. Мале какъв застарял, прост, грозен, болен и нехигеничен народ сме... Това население няма начин да не изчезне.. И това е май престижният квартал в София, а си представям какво е в Крумовград или Харманли например. И господ да дойде на власт няма да се оправим. И определено като гледах тия неориентирани и бутащи се едни в други овце, ме споходи една много страшна мисъл - българският народ не е подготвен да гласува.. Няма достатъчната квалификация да си избира управляващите и май, май демокрацията не е за него.
Коментар
-
Сега се върнах от гласуване. Мале какъв застарял, прост, грозен, болен и нехигеничен народ сме... Това население няма начин да не изчезне.. И това е май престижният квартал в София, а си представям какво е в Крумовград или Харманли например. И господ да дойде на власт няма да се оправим. И определено като гледах тия неориентирани и бутащи се едни в други овце, ме споходи една много страшна мисъл - българският народ не е подготвен да гласува.. Няма достатъчната квалификация да си избира управляващите и май, май демокрацията не е за него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеПроблемът е, че Скорпионите живеят в съвсем различна реалност. Нали знаеш - те нямат чувства, а само желанияЧувствата се имитират лесно, обаче желанията се изпълняват трудно
С една дума, малко хора им се вързват на акъла
.
...
Аман от вас - мислещите по шаблон...Това, че ТИ не се "вързваш" на акъла на скорпионите - не означава, че това е правило. Пък и веднага мога да ти кажа другата ИСТИНА, която не веднъж ВСИЧКИ сме изпитвали в живота си: "За всеки влак си има пътници!"..., така че - ти си карай по зодиите, мен те не ме вълнуват , при положение, че усетя различно мислене и отношение... (какво са това "зодии"?..., всички ли, които са родени в един интервал от годината, би трябвало да означава, че имат еднакви черти и качества?..., нима ти - съвършената - не мислиш, че има и други съвършени в съседни зодии?...)
... ама си и ти "една зодия" - ако вярваш в това...
Както и да е, чао за сега и приятен ден!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеЗдрастиииии, опитвам да разгадая намека, но нещо не мога "да вдяна"...
Все пак тук сме виртуалници - някакви, а всеки се опитва да се покаже като най-голям бабаит, или - което там му харесва...
Ако това ти е думата, веднъж вече сгафих, т.е. - попаднах във водовъртежа на "приключенията", като опитах да превърна виртуалното в реално, но се уверих, че това е невъзможно.
Има и друга гледна точка - че това е възможно. (докога - не е ясно)
И така - понаписвам тук по нещо...., поздрави!Чувствата се имитират лесно, обаче желанията се изпълняват трудно
С една дума, малко хора им се вързват на акъла
.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеЗдрасти,
Намекнах, че са станали малко еротични писанията ти....
С тези Еманоели, да не стигнеш да описваш "боричканията" по ХХЛ след 2ч.....
(тава имах предвид с "Том и Джери за възрастни").....
Но сега е изборен ден и на всички ни готвят едни подобни "преживявания"...
Дамм, не че с нещо могат да ни изненадат, но това си е думата...
Без да агитирам, но, когато прочетох едно послание преди месец, същото ми се видя много адекватно... Ако си представим ситуацията в тая страна..., над 20 години разсипия..., държавата - къде пък е тя..., има ли я изобщо, ако оставим съществуването на някакви институции, което по закон е обосновано..., та - откъде тая апатия и неяснота по живуркането на болшинството от хората.... и се сещам за онзи поет, когото гальовно наричат Дядо Вазов - също описал нещата за времето си.... , и веднага се налага заключението "Нищо ново под слънцето..."..., добре де, ама как ХОРАТА могат да живеят повече от година БЕЗ ПРАВИТЕЛСТВО?
Могат! Защото са хора!
Апропо - Дядо Вазов: "Де е България?"
Питат ли ме де зората
ме й огряла първи път,
питат ли ме де й земята,
що най-любя на светът.
Тамо, аз щь отговоря,
де се белий Дунав лей,
де от изток Черно море
се бунтува и светлей;
тамо, де се възвишава
горда Стара планина,
де Марица тихо шава
из тракийска равнина,
там, де Вардар през полята
мътен лей се и шуми,
де на Рила грей главата
и при Охридски вълни.
Там, де днес е зла неволя,
де народа й мъченик,
дето плачат и се молят
се на същият язик.
Там роден съм! Там деди ми
днес почиват под земля,
там гърмяло тяхно име
в мир и в бранните поля.
До чукарите Карпатски
е стигнала тяхна власт
и стените Цариградски
треперали са тогаз.
Вижте Търново, Преслава-
тие жални съсипни:
на преминалата слава
паметници са они!
Българио, драга, мила,
земля пълна с добрини,
земля, що си ме кърмила,
моят поклон приемни!
Любя твоите балкани,
твойте реки и гори,
твойте весели поляни,
де бог всичко наспори;
твойте мъки и страданья,
твойта славна старина,
твойте възпоминанья,
твойта светла бъднина.
Дето ази и да трая -
за теб мисля и горя,
в теб родих се и желая
в теб свободен да умра.
На фона на това изплува едно изречение... Президент търси България... Това е някаква романтика, преплетена с мечти... Все пак, който и да бъде избран за президент, администрацията остава... Остава и въпросът, кога това, тук ще стане нормална страна? След 20, 30.. години, т.е. - когато можем да откараме поне 6 месеца без правителство..., т.е. - никога...
А може ли изобщо някой (пък бил той и кандидат за президент) да открие тая страна?Last edited by zarco; 23.10.2011, 14:45."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
тук, май, всички сте планинари)
в деня за избори да не забравяме българската природа)
Поздрави
http://www.youtube.com/watch?v=Wf6cLx_MlzY
http://www.youtube.com/watch?v=WMvnW...eature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеЗдрастиииии, опитвам да разгадая намека, но нещо не мога "да вдяна"...
Намекнах, че са станали малко еротични писанията ти....
С тези Емануели, да не стигнеш да описваш "боричканията" по ХХЛ след 2ч.....
(тава имах предвид с "Том и Джери за възрастни").....
Но сега е изборен ден и на всички ни готвят едни подобни "преживявания"...Last edited by 4i40; 23.10.2011, 14:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеZarko, както си почнал, да не стигнеш до "приключенията" на "Том и Джери за възрастни".....
Все пак тук сме виртуалници - някакви, а всеки се опитва да се покаже като най-голям бабаит, или - което там му харесва...
Ако това ти е думата, веднъж вече сгафих, т.е. - попаднах във водовъртежа на "приключенията", като опитах да превърна виртуалното в реално, но се уверих, че това е невъзможно.
Има и друга гледна точка - че това е възможно. (докога - не е ясно)
И така - понаписвам тук по нещо...., поздрави!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобър ден, Мечо!
Добър ден и на всички, които пишат във форума!
След вчерашния ден за размисъл, днес се събудих с леко главоболие. Явно много съм размишлявала
.
П.П. Мечо, поздрав на морето от планината. И аз съм като теб обичам когато времето е лошо да съм навън. Само че в планината
http://www.youtube.com/watch?v=NBbqj...eature=related
Красива е планината. Балканджиите сте хубави хора. Особено балканджийките.
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеДобро утро
http://youtu.be/cUrMDDffJwQ!
Добър ден и на всички, които пишат във форума!
След вчерашния ден за размисъл, днес се събудих с леко главоболие. Явно много съм размишлявала
.
П.П. Мечо, поздрав на морето от планината. И аз съм като теб обичам когато времето е лошо да съм навън. Само че в планината
http://www.youtube.com/watch?v=NBbqj...eature=relatedLast edited by tnm; 23.10.2011, 11:53.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар