IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
    Недей така, въпреки че всичко което описваш е така. Трябва да имаме самочувствие за да сме добре, а това не се създава с нихилизъм.

Аз лично съм на мнение че политиците са с нива под по-голяма част от редовите избиратели, предвид статута им на управляващи, но такава е играта.
    +1
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
      Сега се върнах от гласуване. Мале какъв застарял, прост, грозен, болен и нехигеничен народ сме... Това население няма начин да не изчезне.. И това е май престижният квартал в София, а си представям какво е в Крумовград или Харманли например. И господ да дойде на власт няма да се оправим. И определено като гледах тия неориентирани и бутащи се едни в други овце, ме споходи една много страшна мисъл - българският народ не е подготвен да гласува.. Няма достатъчната квалификация да си избира управляващите и май, май демокрацията не е за него.
      Недей така, въпреки че всичко което описваш е така. Трябва да имаме самочувствие за да сме добре, а това не се създава с нихилизъм.

Аз лично съм на мнение че политиците са с нива под по-голяма част от редовите избиратели, предвид статута им на управляващи, но такава е играта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Maни тея престижи.Да знаеш че е от лошия въздух в столицата.Хората в провинцията ядат чиста храна и дишат чист въздух та мое да не са толко увредени.За другото си абсолютно прав.

Дано си прав. Защото бате Пешо идея нямаш - едно училище пълно с хора, но от тях съвсем минимален процент биха могли да работят какъвто и да труд.. Едни немощни старци, едни уморени, гледащи злобно, със пърхутливи и спластени коси чичовци и лели, миришещи на спържа (традиционно ядене от вътрешностите на прасето в шопския край) и чесън, дето не могат да прочетат в коя секция са.. Едни младежи дето половината мязат на наркомани, другата половина на мамини деца... Няма ги тия хора които биха могли да са двигател на обществото и да поведат промяната...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
          Сега се върнах от гласуване. Мале какъв застарял, прост, грозен, болен и нехигеничен народ сме... Това население няма начин да не изчезне.. И това е май престижният квартал в София, а си представям какво е в Крумовград или Харманли например. И господ да дойде на власт няма да се оправим. И определено като гледах тия неориентирани и бутащи се едни в други овце, ме споходи една много страшна мисъл - българският народ не е подготвен да гласува.. Няма достатъчната квалификация да си избира управляващите и май, май демокрацията не е за него.
          Maни тея престижи.Да знаеш че е от лошия въздух в столицата.Хората в провинцията ядат чиста храна и дишат чист въздух та мое да не са толко увредени.За другото си абсолютно прав.

Коментар

• Сега се върнах от гласуване. Мале какъв застарял, прост, грозен, болен и нехигеничен народ сме... Това население няма начин да не изчезне.. И това е май престижният квартал в София, а си представям какво е в Крумовград или Харманли например. И господ да дойде на власт няма да се оправим. И определено като гледах тия неориентирани и бутащи се едни в други овце, ме споходи една много страшна мисъл - българският народ не е подготвен да гласува.. Няма достатъчната квалификация да си избира управляващите и май, май демокрацията не е за него.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
              Проблемът е, че Скорпионите живеят в съвсем различна реалност. Нали знаеш - те нямат чувства, а само желания Чувствата се имитират лесно, обаче желанията се изпълняват трудно С една дума, малко хора им се вързват на акъла.
              Ей, не дърпай лъва за опашката, кВо каТ съм скорпион?...

Аман от вас - мислещите по шаблон... Това, че ТИ не се "вързваш" на акъла на скорпионите - не означава, че това е правило. Пък и веднага мога да ти кажа другата ИСТИНА, която не веднъж ВСИЧКИ сме изпитвали в живота си: "За всеки влак си има пътници!"..., така че - ти си карай по зодиите, мен те не ме вълнуват , при положение, че усетя различно мислене и отношение... (какво са това "зодии"?..., всички ли, които са родени в един интервал от годината, би трябвало да означава, че имат еднакви черти и качества?..., нима ти - съвършената - не мислиш, че има и други съвършени в съседни зодии?...) ... ама си и ти "една зодия" - ако вярваш в това...

Както и да е, чао за сега и приятен ден!
              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Не знам кой им пише излианията на кандидатите, но аз бих цитирал само това стихотворение с кратък послеслов ..."Ще работя за тази България".....

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                  Здрастиииии, опитвам да разгадая намека, но нещо не мога "да вдяна"...

Все пак тук сме виртуалници - някакви, а всеки се опитва да се покаже като най-голям бабаит, или - което там му харесва...

Ако това ти е думата, веднъж вече сгафих, т.е. - попаднах във водовъртежа на "приключенията", като опитах да превърна виртуалното в реално, но се уверих, че това е невъзможно.

Има и друга гледна точка - че това е възможно. (докога - не е ясно)

И така - понаписвам тук по нещо...., поздрави!
                  Проблемът е, че Скорпионите живеят в съвсем различна реалност. Нали знаеш - те нямат чувства, а само желания Чувствата се имитират лесно, обаче желанията се изпълняват трудно С една дума, малко хора им се вързват на акъла.
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Здрасти,
                    Намекнах, че са станали малко еротични писанията ти....
                    С тези Еманоели, да не стигнеш да описваш "боричканията" по ХХЛ след 2ч.....
                    (тава имах предвид с "Том и Джери за възрастни").....

Но сега е изборен ден и на всички ни готвят едни подобни "преживявания"...

Дамм, не че с нещо могат да ни изненадат, но това си е думата...

Без да агитирам, но, когато прочетох едно послание преди месец, същото ми се видя много адекватно... Ако си представим ситуацията в тая страна..., над 20 години разсипия..., държавата - къде пък е тя..., има ли я изобщо, ако оставим съществуването на някакви институции, което по закон е обосновано..., та - откъде тая апатия и неяснота по живуркането на болшинството от хората.... и се сещам за онзи поет, когото гальовно наричат Дядо Вазов - също описал нещата за времето си.... , и веднага се налага заключението "Нищо ново под слънцето..."..., добре де, ама как ХОРАТА могат да живеят повече от година БЕЗ ПРАВИТЕЛСТВО?

Могат! Защото са хора!

Апропо - Дядо Вазов: "Де е България?"

Питат ли ме де зората
                    ме й огряла първи път,
                    питат ли ме де й земята,
                    що най-любя на светът.

Тамо, аз щь отговоря,
                    де се белий Дунав лей,
                    де от изток Черно море
                    се бунтува и светлей;

тамо, де се възвишава
                    горда Стара планина,
                    де Марица тихо шава
                    из тракийска равнина,

там, де Вардар през полята
                    мътен лей се и шуми,
                    де на Рила грей главата
                    и при Охридски вълни.

Там, де днес е зла неволя,
                    де народа й мъченик,
                    дето плачат и се молят
                    се на същият язик.

Там роден съм! Там деди ми
                    днес почиват под земля,
                    там гърмяло тяхно име
                    в мир и в бранните поля.

До чукарите Карпатски
                    е стигнала тяхна власт
                    и стените Цариградски
                    треперали са тогаз.

Вижте Търново, Преслава-
                    тие жални съсипни:
                    на преминалата слава
                    паметници са они!

Българио, драга, мила,
                    земля пълна с добрини,
                    земля, що си ме кърмила,
                    моят поклон приемни!

Любя твоите балкани,
                    твойте реки и гори,
                    твойте весели поляни,
                    де бог всичко наспори;

твойте мъки и страданья,
                    твойта славна старина,
                    твойте възпоминанья,
                    твойта светла бъднина.

Дето ази и да трая -
                    за теб мисля и горя,
                    в теб родих се и желая
                    в теб свободен да умра.

На фона на това изплува едно изречение... Президент търси България... Това е някаква романтика, преплетена с мечти... Все пак, който и да бъде избран за президент, администрацията остава... Остава и въпросът, кога това, тук ще стане нормална страна? След 20, 30.. години, т.е. - когато можем да откараме поне 6 месеца без правителство..., т.е. - никога...

А може ли изобщо някой (пък бил той и кандидат за президент) да открие тая страна?
                    Last edited by zarco; 23.10.2011, 14:45.
                    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• тук, май, всички сте планинари )
                      в деня за избори да не забравяме българската природа)
                      Поздрави
                      http://www.youtube.com/watch?v=Wf6cLx_MlzY
                      http://www.youtube.com/watch?v=WMvnW...eature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                        Здрасти,
                        Намекнах, че са станали малко еротични писанията ти....
                        С тези Емануели, да не стигнеш да описваш "боричканията" по ХХЛ след 2ч.....
                        (тава имах предвид с "Том и Джери за възрастни").....

Но сега е изборен ден и на всички ни готвят едни подобни "преживявания"...
                        Last edited by 4i40; 23.10.2011, 14:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                          Zarko, както си почнал, да не стигнеш до "приключенията" на "Том и Джери за възрастни".....

Все пак тук сме виртуалници - някакви, а всеки се опитва да се покаже като най-голям бабаит, или - което там му харесва...

Ако това ти е думата, веднъж вече сгафих, т.е. - попаднах във водовъртежа на "приключенията", като опитах да превърна виртуалното в реално, но се уверих, че това е невъзможно.

Има и друга гледна точка - че това е възможно. (докога - не е ясно)

И така - понаписвам тук по нещо...., поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                            Добър ден, Мечо!
                            Добър ден и на всички, които пишат във форума!
                            След вчерашния ден за размисъл, днес се събудих с леко главоболие. Явно много съм размишлявала.

П.П. Мечо, поздрав на морето от планината. И аз съм като теб обичам когато времето е лошо да съм навън. Само че в планината
                            http://www.youtube.com/watch?v=NBbqj...eature=related
                            Благодаря.
                            Красива е планината. Балканджиите сте хубави хора. Особено балканджийките .
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Добро утро
                              http://youtu.be/cUrMDDffJwQ
                              Добър ден, Мечо!
                              Добър ден и на всички, които пишат във форума!
                              След вчерашния ден за размисъл, днес се събудих с леко главоболие. Явно много съм размишлявала.

П.П. Мечо, поздрав на морето от планината. И аз съм като теб обичам когато времето е лошо да съм навън. Само че в планината
                              http://www.youtube.com/watch?v=NBbqj...eature=related
                              Last edited by tnm; 23.10.2011, 11:53.
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

• Добро утро
                                http://youtu.be/cUrMDDffJwQ
                                tnm

Коментар

Working...
                                X