IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика- архив до 01.09.2011

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Гледайте ги какво правят тук нашите, вместо да оправят важните магистрали по основните коридори, започват ремонти по някакви световно неизвестни и забутани пътища по които ние никога няма да минем.
    Май пак пари ще се усвояват. Време е да се оправят важните пътища у нас, като магистрала струма например, а не някакви забутани пътища в дълбоката провинция.

    Премиерът и министър Плевнелиев дадоха старт на ремонта по пътя Силистра - Шумен
    25 август 2011 17:06




    Първа копка на ЛОТ 5 Път І-7 Силистра - Шумен бе направена днес край с. Венец. Стартът на строително-ремонтните работи даде премиерът на страната Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, областният управител Димитър Александров, градоначалникът на Шумен Красимир Костов и кмета на с. Венец Нехрибан Ахмедова. На церемонията присъстваха още депутати, представители на Агенция "Пътна инфраструктура" и на фирма „Пътинженерингстрой-Т" ЕАД, която е изпълнител на строителните дейности.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Та и за пистата за F1 важи същото. Ще строим, ама Бърни Екълстоун още не знае.

      Всъщност това с пистата беше изцепка на Румен Петков. Пък Бойко му се върза на акъла.
      Всъщност далече преди това имаше идея за писта на Ф1 в България. Става въпрос за 1982 г. в околностите на Сливен. Пистата дори е построена отчасти, но идва демокрацията и всичко е забатачено. Така че бай Тошо пак е един гърди напред в строителството на разни неща

      Ето линкове:

      http://wikimapia.org/7866521/bg/%D0%...%D0%BB%D0%B0-1
      http://www.lfsbg.biz/t3699-topic
      http://www.segabg.com/online/new/art...91700040001201

      Между другото идеята не е хич лоша и ББ да вземе да я довърши!

      P.S. Горното споменаване на бай Тошо и демокрацията по никакъв начин не означава, че искам да се върнем в соца.
      Last edited by netware5; 26.08.2011, 10:20.
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

      Коментар


      • Добър ден на всички....Поздравявам ви с това ''парче'' http://www.youtube.com/watch?v=3BQx9...layer_embedded Добре че съм живяла и в комунистическата диктатура и имам имунитет към изродщини, иначе нямаше да мога да го преживея. Както се казва-всяко НОВО, добре забравено СТАРО...и да го пуснете на откриването на новия паметник на Тодор Живков в Правец!!!
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от atb Разгледай мнение
          Абе да ви питам, нещо провокиран от асфалтирането на слънчогледовите ниви, ВОЖДА ще прави ли писта за формула 1 във Враждебна, или отново беше сеир за народа?!?!? не че имаме нужда, ама доста от първоначалните сеири, като дойде на власт вече нищо не се чува за тях, ами само магистрали....
          Сетих се за един виц.
          Пътува Арнолд Шварценегер в препълнен автобус. Пътникът зад него го пита:
          -Извинете, ще слизате ли на следващата спирка?
          -Да. Отговаря Арни.
          -А тези преди Вас дали ще слизат? Пита отново пътникът.
          -Ще слизат. Ама още не знаят. Отговаря Арни


          Та и за пистата за F1 важи същото. Ще строим, ама Бърни Екълстоун още не знае.

          Всъщност това с пистата беше изцепка на Румен Петков. Пък Бойко му се върза на акъла.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Абе да ви питам, нещо провокиран от асфалтирането на слънчогледовите ниви, ВОЖДА ще прави ли писта за формула 1 във Враждебна, или отново беше сеир за народа?!?!? не че имаме нужда, ама доста от първоначалните сеири, като дойде на власт вече нищо не се чува за тях, ами само магистрали....

            Коментар


            • Добрутру на всички!

              Да почнем с една добра новина за управляващите. Щото несправедливо ме обвиняват че не съм обичал бат Бойко.

              Агенцията по приватизация и следпроватизационен контрол за полугодието е събрала 160000 пъти повече пари от първото полугодие на миналата година.

              Впечатляващ ръст, нали. Браво на ГЕРБ!
              Миналата година по-това време АПСПК беше събрала 14,23 лева (четиринайсет лева и 23 стотинки). Пък тази година са събрали 2.29 милиона лева.

              Верно че това е само 0,5% от планираните за годината, ама това не е важно. Важен е ръстът и политическата воля. Другото ще дойде само като построим магистралите.
              И асфалтираме "лунната пътека"
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Българската организирана престъпност

                Пълен текст на грамата 05SOFIA1207 от Wikileaks първоначално публикувана в редактирана версия на сайта на Гардиън

                http://http://lubamanolova.info/comp...na-prestapnost
                MaShell

                Коментар


                • http://www.thedailyshow.com/full-epi...michael-steele

                  Коментар


                  • Канят Бойко Борисов да открива бюст на Тато

                    25 Август 16:57
                    Нов бюст паметник на Тодор Живков и изложба за дейността му “Тодор Живков и светът - отминало настояще”, ще бъдат открити в родния му Правец на 7 септември - деня, в който се навършват 100 години от рождението на първия държавен и партиен ръководител на социалистическа България. Честването се организира от инициативен комитет, който е поканил и премиера Бойко Борисов.

                    Тържествата ще започнат в 10 ч в къщата-музей на Живков. В изложбата ще бъдат показани фотоси от срещите му с държавни лидери от целия свят и подаръци, които е получавал като председател на Държавния съвет и генерален секретар на ЦК на БКП. В инициативния комитет има представители на БСП като ръководителя на секретариата на Изпълнителното бюро Евгений Узунов и секретаря Антон Кутев. В него влизат още историчката Искра Баева, шефът на “Лукойл” - България Валентин Златев и баща му Васил, областният управител на София-област Красимир Живков (бивш кмет на Правец), министърът на културата от времето на Живков Георги Йорданов. В 16,30 ч следобед при паметника на Живков, който бе открит преди десет години, ще има и концерт с участието на представителния ансамбъл на Българската армия. Военният министър Аньо Ангелов вече дал разрешение. През ноември пък в София ще има кръгла маса за Живков. Най-вероятно тогава ще се организира и голям концерт.
                    http://www.novini.bg/news/17778-%D0%...%BE%D0%B2.html
                    http://www.radio999bg.com/?id=3150
                    При положение ,че Бойко се е вдъхновявал от тато,мачкал му е ушите и е присъства на откриването и на предният му паметник ,публичното оповестяване на въпродната покана е почти сигурното,че тя ще бъде приета....с благодарност от същият

                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                    Коментар



                    • колажи Ладо

                      Една хапка и всичките ви мечти ще се сбъднат .

                      Last edited by коки; 25.08.2011, 22:03.
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                        Аз не смятам че Дянков е лъжец, я погледни какво става в щатите: нестабилност, криза, постоянно печатат пари за да пълнят дупки, това добре ли е?
                        А тук при нас засега всичко е спокойно благодарение на балансираната и разумна бюджетна политика, да не се харчи излишно и да се събират колкото се може повече средства в бюджета. Лошото е че народа е неблагодарен и не оценява това което има.

                        Коментар


                        • Гарантирано от Герб!!!!Фондация "14 януари":
                          Кабинетът "Борисов" досега е изпълнил едва 10% от обещанията сиПовечето ведомства категорично отказват информация за изпълнението на поетите ангажименти

                          Правителството начело с премиера Бойко Борисов е направило около 400 публични обещания за различни проекти и реформи, от които са изпълнили едва около 10%. Това обявиха в четвъртък Асен Генов и Константин Павлов от фондация "14 януари", които преди година разработиха сайта http://www.politikat.net,http://poli...B0%D0%BB%D0%BE в който всеки има възможност да записва всекидневните обещания, давани от управляващите, както и тяхното развитие след това.

                          Според двамата до момента 60 на 100 от поетите от кабинета ангажименти не са изпълнени, а останалата част са или в процес на изпълнение или са блокирани, заради промените в състава на правителството. От "14 януари" направили опит да проверят актуалното състояние на различните ведомствени планове като изпратили над 40 въпроса до девет министерства. Едва четири от тях отговорили. Едно от тях е МВР, което отказало да отговори по същество, тъй като въпросите не можели да се квалифицират като искане за достъп до обществена информация.

                          По думите на Генов отговорът, който бил изпратен от името на вътрешния министър Цветан Цветанов, "сигурно е много добро упражнение по риторика за участие в предизборно студио", но не отговаря на задължението на силовото ведомство да защитава интересите на гражданите.

                          В писмото до МВР са включени общо 4 въпроса по повод обещания на Борисов, като например - всички участници в СРС скандала "Тановгейт" да бъдат обект на вътрешни проверки, аналитичното звено за борба с корупцията БОРКОР да проверява всеки сигнал, контрабандата на петрол да бъде прекратена, както и за ангажимента, поет пак от премиера, елитните самбисти по-лесно да получават лиценз за охранители.

                          "Въпреки че въпросите са ясно формулирани, в тях не се съдържа искане за предоставяне на обществена информация, създадена, събирана и обработвана в МВР. Търси се предоставяне на становища, мнения и съображения, които да бъдат изготвени вследствие на отправеното от Вас искане. Нещо повече, иска се предоставяне на оценка, становище, мнение или съображение, свързано с дейността на държавни органи извън МВР", е посочено в отговора, подписан от началника на кабинета на Цветанов – Бойко Славчев.

                          Подобно на силовото ведомство и от регионалното министерство (МРРБ) са отказали да отговорят конкретно на въпрос какво се случва с проекта за строеж на скоростен четирилентов път Варна - Шабла - Констанца, анонсиран от Борисов през юни. По думите на Асен Генов от МРРБ благоволили единствено да му обяснят устно, че тези обещания нямали задължителен характер, защото изобщо не е било взимано подобно решение от МС и по никакъв начин не засягат ведомството.

                          "Различните министерства реагираха по различен начин на въпросите. Явно всичко зависи от конкретния човек, който се занимава с обработването на писмото, а не от институционалната култура или личността на отделните министри", коментира и Павлов.

                          Той даде за пример финансовото и земеделското министерство, които подробно и бързо отговорили на запитванията, при това писмено. За разлика от тях колегите им от икономическото, културното, екологичното, външното и транспортното ведомство изобщо не реагирали на въпросите.

                          Борисов – абсолютен шампион по обещания

                          От "14 януари" допълниха, че според информацията, публикувана в техния сайт, абсолютен шампион по брой обещания очаквано е премиерът Бойко Борисов. Откакто партията му ГЕРБ спечели изборите през юли 2009 г. той публично е поел над 180 ангажимента, от които били изпълнени около 25%.

                          Сред тях от организацията посочиха отпускането на 2.5 милиона лева за строеж на нов стадион в Пловдив, запазването на размера на здравните осигуровки, премахването на делегираните бюджети на болниците и тримесечният мораториум над проекта за АЕЦ "Белене". Въпреки това над 70 на 100 от обещанията на Борисов оставали без никакво движение.

                          Като любопитна тенденция в медийното поведение на премиера Асен Генов посочи непрекъснато променящите се планове на Борисов за размера на усвоените евросредства към края на мандата му. Той припомни, че веднага след изборите през 2009 г. Борисов обявил, че кабинетът му ще усвои към 2013 г. почти 100% от европейските фондове, но през декември 2010 г. плановете му се снижили до 40%.

                          От "14 януари" добавиха, че през януари т. г. Борисов отново завишил прогнозите си на 75%, като през август достигнали до познатите 95%. Според Генов тези резки промени около избори очевидно се дължат на нуждата от по-активна подкрепа за ГЕРБ, която през останалото време не е толкова остра и тогава премиерът се придържа към далеч по-реални стойности на евентуалната усвояемост.

                          Заради тази тенденция от организацията шеговито предложиха въвеждането на нов индекс, подобно на борсовия SOFIX, който обаче да се казва ЩУББ. Абривиетурата идвала от изречението "ще усвоим" в комбинация с инициалите на министър-председателя.
                          http://www.mediapool.bg/show/?storyid=183672&srcpos=1
                          Толкова,много изпълнени обещания????????????????Едно от тях е изпълнено 100%, а именно настаняване на ясла на всички членове и активисти на ГЕРБ.
                          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            в черната дупка.
                            кога падна в черната дупка ...още е обяд , а ти се търкаляш по дупки ли ма коки...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              В началото на месеца обещах до изборите да се старая да не обиждам участниците от форума, но също обещах на политиците да не им цепя басма. И си изпълнявам обещанието.
                              Така че когато лъжецът Дянков нагло ЛЪЖЕ че България е по-добре от САЩ аз ще си го наричам ЛЪЖЕЦ.

                              Но не само Дянков е лъжец. Най-големият лъжец е празноглавия самохвалко, който успя да излъже един милион и шестстотин хиляди българи да гласуват за мутро-милиционерската му партия.
                              Аз не смятам че Дянков е лъжец, я погледни какво става в щатите: нестабилност, криза, постоянно печатат пари за да пълнят дупки, това добре ли е?
                              А тук при нас засега всичко е спокойно благодарение на балансираната и разумна бюджетна политика, да не се харчи излишно и да се събират колкото се може повече средства в бюджета. Лошото е че народа е неблагодарен и не оценява това което има.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                                И когато се тупаш в гърдите ,че ти никога не обиждаш и си възмутен защо други го правят за тебе ...просто си прочети този пост...
                                В началото на месеца обещах до изборите да се старая да не обиждам участниците от форума, но също обещах на политиците да не им цепя басма. И си изпълнявам обещанието.
                                Така че когато лъжецът Дянков нагло ЛЪЖЕ че България е по-добре от САЩ аз ще си го наричам ЛЪЖЕЦ.

                                Но не само Дянков е лъжец. Най-големият лъжец е празноглавия самохвалко, който успя да излъже един милион и шестстотин хиляди българи да гласуват за мутро-милиционерската му партия.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X