IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика- архив до 01.09.2011

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    Браво Бойко , задминахме америшите,!!Интересно ми е само ,дали неговите глупости достигат до техните уши??

    Стигат, стигат. Чичо Сам има най-големите уши на света. Казват се Агенция за национална сигурност. Може сега да четат това, което пишеш.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнение

      Държави като САЩ, Италия и Испания трябва да се поучат от нашия финансов модел. Това посъветва в понеделник вечерта във Варна премиерът Бойко Борисов в свой коментар за срива на световните борси.
      Само 26% българи го разбират и му се кланят , а тъпите американци и европейци още не разбраха как да си вържат бюджета. Режеш 80% от наука, образование, социални, пенсии, заплати, здравни и изобщо от всичко и хоп, бюджета ти вързан. Ако не стигне, планираш да построиш 3 отсечки по 30 км до края на мандата а отчиташ, че си построил 3 магистрали от край до край. И ако още не им е ясно на американците има спасителен вариант: Викат на помощ пожарникаря ни и неговия счетоводител Монката и им оправят бюджетите за три дни. Браво Бойко , задминахме америшите,!!Интересно ми е само ,дали неговите глупости достигат до техните уши??
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Държави като САЩ, Италия и Испания трябва да се поучат от нашия финансов модел. Това посъветва в понеделник вечерта във Варна премиерът Бойко Борисов в свой коментар за срива на световните борси.

        Коментар


        • Ето защо казвам, че управлението на ГЕРБ е вредно за България!

          Първоначално изпратено от Сега
          Министри прокараха скандални правила за управлението на държавни фирми
          Премиерът Борисов обеща спешно да отмени корекциите, които позволяват едни и същи хора да ръководят неограничен брой компании

          Дребните поправки в управлението на държавните фирми, които трябваше да позволят на чиновниците да участват в бордовете на повече от 1 дружество, без да получават заплата, се оказаха далеч по-скандални. Наред с чиновниците кабинетът е отменил ограниченията и за всички останали членове на бордовете, които получават възнаграждения. Това става ясно от новия правилник за упражняване на правата на държавата в държавните дружества, публикуван в информационната система на кабинета.

          От новите правила излиза, че директор на държавна фирма ще може да управлява неограничен брой други държавни дружества и да се подписва под голяма заплата без никаква гаранция, че е достатъчно компетентен в съответната област. Няма гаранция и срещу злоупотреби при оглавяване на свързани предприятия от едни и същи хора.

          На въпрос на "Сега" какво оправдава тази промяна, премиерът Бойко Борисов направи проверка и заяви, че текстовете ще бъдат отменени. "Ще отменим тези поправки. Не е редно един човек да отговаря за управлението на много фирми, и то без да засягаме темата за заплатите. Решението може да бъде взето още тази седмица на подпис", заяви пред "Сега" той.
          Не искам да бъда управляван от премиер. който не знае какво се приема на заседание на Министерския съвет. Който дори не е прочел документа, който подписва.
          Не искам да ме управлява министерски съвет, който преди седмица на заседание приема важни правила, а след седмица "на подпис" ги премахва.
          Това показва колко голям е хаосът, който цари в гробарското управление.

          И как премиерът ще знае какво се приема, като той не чете документи. А не чете, защото за него е приоритет да "рита мачле", да играе тенис на вързано, да реже лентички на нещо построено от други, да прави "първи копки".
          Работата на премиера не е да реже лентичката на ремонта на лявото платно на булевард "Брюксел" или първата част от ремонта на "Ломско шосе". Работата на премиера е да чете документи, проекти за постановления, правилници, стратегии за развитие на някакъв сектор.
          Работата на премиера не е да прави първи копки на 8 км участък от автомагистрала, а да проучи докладите, които е поръчал да изготвят независими експерти относно проектите за постановления, правилници, стратегии и т.н.

          И това тъпият пожарникар никога няма да го разбере. Той няма и намерение да го разбира. Когато го питаха защо не е присъствал на дебатите по вота на недоверие (предишния) мутрата-премиер отговори, че не му се занимава с глупости. Буквално каза: Аз имам да започвам, да откривам...

          Докато закрие държавата...
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"
            09.08.2011 07:19


            1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев и другия шофьор, които с колите си пометоха двама пешеходци, разказват запознати с разследването пред „24 часа”.
            С над 150 км/ч ауди и БМВ блъснаха и убиха на място мъж и жана, които чакаха на спирка на градския транспорт на бул. "България" в края на миналата седмица.
            Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение
              Меглена Кунева = Мултигруп!

              Дарина Павлова финансира тайно Кунева? коментари/32

              Слави Трифонов уреждал дискретна вечеря между двете дами
              Дарина Павлова планира вечеря с Меглена Кунева, мъжа й Андрей Пръмов и шоумена Слави Трифонов, която вероятно ще се състои в дискретен ресторант, затворен за външни посетители, пише в. "Всеки ден".

              Кунева, както и мъжът й бяха близки с Илия Павлов, макар днес кандидат-президентката да твърди, че нямала нищо общо с "мултак номер едно".

              Инициативата за срещата между Дарина Павлова и Меглена Кунева е на Слави Трифонов, който е близък приятел и с двеме дами. Дарина щяла да се опита да предложи финансова помощ на Мега, както я наричат близките й приятели кандидат-президентката. Така Дарина смятала да си осигури стабилни позиции в бизнеса.

              На последната предизборна кампания на президента Клинтън Павлова беше дала своята лепта от хиляда долара в полза на кандидата на демократите. Щабът на Клинтън обаче върна парите на вдовицата, защото имали неясен произход.
              http://www.blitz.bg/news/article/115221
              Това ГОРЕ е неподписан материал в жълт сайт. Тоест поредното изсиране срещу една достойна жена. Български еврокомисар, обявена за "Еврокомисар на годината".

              А това ДОЛУ е информация изтекла от секретните грами на американското посолство в София и подписано от посланик Байърли. А действията на американското правителство срещу Уикилийкс и Джулиан Асандж ясно показват, че публикациите в Уикилийкс са истински.

              Wikileaks: Бойко Борисов - мащабна контрабанда на амфетамини и зависимост от Лукойл

              "Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа" - това е заключението на дипломатически доклад посветен на Бойко Борисов, изпратен от посланик Байърли на 9 май 2006 г. [06SOFIA647] [Превод на български] Докладът е със степен на конфиденциалност СЕКРЕТНО//НЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ. Над тази степен са само грамите ТОП СЕКРЕТНО, с които Wikileaks не разполага.

              Причините за класифицирането са с код 1.5 (b,d), което означава, че в доклада са използвани конфиденциални източници.

              Грамата има и друга особеност. Тя е една от малкото в масива от 978 доклада от София, прегледани и одобрени едновременно от политическия съветник, военния съветник и съветника по сигурността на американското посолство, както и от посланик Байърли. Всички тези атрибути я превръщат в неоспорим и фундаментален документ, който разкрива образа на българския премиер в очите на водещата държава в света.

              "Мръсотията"

              Така е озаглавил Байърли раздела, резюмиращ криминалното минало на Бойко Борисов. По една случайност параграфът носи и "щастливия" номер 13, а в скобите след него е нивото на класификация, което никак не е случайно и отговаря на най-високото ниво на секретност за грамата SECRET//NOFORN:

              "13. (S/NF) Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още „Пашата")."
              Разбира се всеки има правото да вярва на едното или на другото. Или на нищо...
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • холдинг

                Че те са май в един холдинг.И Софиянския преди е бил Горнооряховски,май?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение
                  Меглена Кунева = Мултигруп!

                  ....
                  Въпросът е само - коя е по-мафиотската структура

                  Бойко Борисов = ИПОН + СИК

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                    Значи сме 2 шаврантии , щото и аз от Агент Виктор насам не само не гласувам ,но съм убедил и всичките си фенове да не го правят , а отделно те от своя страна са убедили незнайно колко хора ...и току-виж сме се събрали шаврантии колкото една София , което на официалния брой гъзоподаватели ( пардон - гласоподаватели ) мисля че не е за пренебрегване , като съотношение ....

                    До агент Виктор формално гласувах с няколко бюлетини в един плик ...

                    Редките проблясъци в историята на БГ, са тогава когато партиите са забранени

                    Ситуацията в момента е катастрофа и налага прилагането на същите мерки комбинирани със суспендиране на договора ни с ЕС(с неговите заробващи клаузи за десетилетия напред,"извоювани" благодарение на Щилянова Кунева -Пръмова ..сори Гигов ) ,но това няма кой знае с какво да помогне, а само ще забави за кратко отдавна предизвестения национален крах
                    Различията в мненията са полезни за демократичния процес. В който аз се опитвам да вярвам. Просто защото не знам нищо по-добро. Клише е вярно, ама ...
                    Не мисля че ЕС е нещо съвършено. Или прекалено многото му регулации. Всяка регулация означава бюрокрация, значи раздут бюджет и т.н. Ама каква е алтернативата?
                    Еднолично управление на ББ? Като сега. Е, почти.
                    Не казвам, че ГЕРБ няма да направят нещо добро. И при Хитлер има направени много добри неща (напр. аутобани) и при Сталин (индустриализацията, верно-с военни цели).
                    Моята теория е че политическата система в България постепенно (и вероятно не толкова бързо, колкото ми се иска) щеше да се нормализира под натиска на ЕС. Както видя Румен Петков подаде оставка за едно нищо. Да! За нищо! Братя Галеви не бяха нито осъдени, те дори не бяха подведени под отговорност. Срещу тях нямаше обвинение. Но въпреки това Румен Петков се оттегли. А скандалът с Цветанов, и за неправомерните му доходи, и за нарушенията на закона за СРС-нищо. Няма оставка, няма и намек за извинение поне към лекарите.
                    За това смятам, че моралът на БСП е несравнимо по-висок от морала на ченгеджийската партия ГЕРБ.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Меглена Кунева = Мултигруп!

                      Дарина Павлова финансира тайно Кунева? коментари/32

                      Слави Трифонов уреждал дискретна вечеря между двете дами
                      Дарина Павлова планира вечеря с Меглена Кунева, мъжа й Андрей Пръмов и шоумена Слави Трифонов, която вероятно ще се състои в дискретен ресторант, затворен за външни посетители, пише в. "Всеки ден".

                      Кунева, както и мъжът й бяха близки с Илия Павлов, макар днес кандидат-президентката да твърди, че нямала нищо общо с "мултак номер едно".

                      Инициативата за срещата между Дарина Павлова и Меглена Кунева е на Слави Трифонов, който е близък приятел и с двеме дами. Дарина щяла да се опита да предложи финансова помощ на Мега, както я наричат близките й приятели кандидат-президентката. Така Дарина смятала да си осигури стабилни позиции в бизнеса.

                      На последната предизборна кампания на президента Клинтън Павлова беше дала своята лепта от хиляда долара в полза на кандидата на демократите. Щабът на Клинтън обаче върна парите на вдовицата, защото имали неясен произход.
                      http://www.blitz.bg/news/article/115221

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                        ... оная шаврантия коки ( мейси ) , която "гордо" заявява ,че НЯМА да гласува.......
                        Значи сме 2 шаврантии , щото и аз от Агент Виктор насам не само не гласувам ,но съм убедил и всичките си фенове да не го правят , а отделно те от своя страна са убедили незнайно колко хора ...и току-виж сме се събрали шаврантии колкото една София , което на официалния брой гъзоподаватели ( пардон - гласоподаватели ) мисля че не е за пренебрегване , като съотношение ....

                        До агент Виктор формално гласувах с няколко бюлетини в един плик ...

                        Редките проблясъци в историята на БГ, са тогава когато партиите са забранени

                        Ситуацията в момента е катастрофа и налага прилагането на същите мерки комбинирани със суспендиране на договора ни с ЕС(с неговите заробващи клаузи за десетилетия напред,"извоювани" благодарение на Щилянова Кунева -Пръмова ..сори Гигов ) ,но това няма кой знае с какво да помогне, а само ще забави за кратко отдавна предизвестения национален крах
                        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                        Коментар


                        • Повече от 3 месеца след трагедията в Симеоновград все още няма повдигнато обвинение за причиняването на жестоката катастрофа, отнела живота на шестима младежи. В нощта срещу Великден те бяха пометени на тротоара от пиян шофьор. http://www.dnes.bg/video/2011/08/08/...vinoven.125914
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Хайде сега обяснете с думи прости, на нас, на обикновените хора, защо след като Бойко и министрите му всеки божи ден режат лентички (на нещо започнато от предните) и правят първи копки всеки ден на нещо (което ще се дострои от следващите) ЗАЩО има спад в инфрастуктурното строителство?
                            Квалификациите на политици и писането с големи букви не те правят по-убедителен.
                            Ето как би изглеждало от моя страна:
                            СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ
                            ДЯДО СИМО ИМОТНИЯ СЕЧАЩ ГОРИ
                            ДОГАН БАРБЕКЮТО ФИЛОСОФСКИ (ЦАНКОВ) КАМЪК

                            Но това е несериозно. Затова ето и отговора на Плевнелиев:

                            Плевнелиев: Обещах три магистрали, а вече работим по шест
                            http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...he_rabotim_po/

                            Започва ремонтът на пътя Окоп - Елхово - ГКПП Лесово - 04 авг

                            Росен Плевнелиев пуска строежа на магистрала "Тракия" в YouTube - 02 авг

                            Плевнелиев: Магистралите няма да поскъпнат заради спирането на "Лукойл" - 01 авг

                            Италианска компания с опит в Африка ще строи Оризово - Димитровград на "Марица" (обновена в 16.10 часа) - 25 мар
                            "Обещах строителство на три магистрали, а сега работим по шест", заяви министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев по време на първата копка на участъка от Оризово до Димитровград на магистрала "Марица", предаде БТА.

                            В момента се строят отсечки по магистралите "Тракия" (София - Бургас) и "Хемус" (София - Варна), а миналата седмица беше поставено началото и на "Марица" (Пловдив - ГКПП Капитан Андреево). Работи се и по изграждането на околовръстното шосе на София, което е с магистрални габарити.

                            През август ще започне строителството на пътя Кърджали - Подкова, през септември - на западната дъга на околовръстния път на София и на магистрала "Струма" от Долна Диканя до Дупница, каза министър Плевнелиев.

                            Първата копка на участъка от Оризово до Димитровград на магистрала "Марица" направи днес премиерът Бойко Борисов край Чирпан. Трасето е дълго 31.4 км, а срокът за изграждането му е 25 месеца. Изпълнител на обекта е италианската фирма "Кооператива Муратория Чементисти – Чи Ем Чи Ди, Равена", която спечели търга с цена от 133 млн. лв. Строителният надзор ще се извършва от обединение "Т7/СИНК", Пловдив. По трасето от Оризово до Димитровград се предвижда да бъдат изградени четири паркинга, десет пътни надлеза, три подлеза и четири моста. Ще бъдат построени и пет селскостопански подлеза за обслужване на "черни" пътища.

                            Другият участък от магистралата между Димитровград и Харманли се изпълнява от сдружението "Марица хайлей" - между "Пътностроителна техника", в която акции има Васил Божков, и австрийската "Порр техновал". Те спечелиха търга за 34 км участък с цена от малко над 122 млн. лв.

                            Финансирането на строителството на магистрала "Марица" е от оперативна програма "Транспорт", като 80% от средствата идват от Кохезионния фонд. Тъй като все още магистралата не е одобрена от Брюксел, първоначално строителството й ще се финансира със средства от държавния бюджет.

                            Министърът на регионалното развитие обеща всеки месец проверки на строителите.

                            Коментар


                            • кво толкова има да се обяснява, много е просто, политиката на всеки БГ политик, който дойде е да си измива ръцете с предишния и да си прехвърлят топката, всеки се бие в гърдите кво е направил и плюе предишния, че нищо не е направил... ей затва сме на туй дередже ... Видяхме кво направи Костов, Царя, Станишев, ББ, и така докато свят светува ... и ние се лашкаме като рака, правим малка стъпка напред и две назад и затва сме най-бедната държава в ЕС

                              Коментар


                              • Хайде сега обяснете с думи прости, на нас, на обикновените хора, защо след като Бойко и министрите му всеки божи ден режат лентички (на нещо започнато от предните) и правят първи копки всеки ден на нещо (което ще се дострои от следващите) ЗАЩО има спад в инфрастуктурното строителство?
                                Първоначално изпратено от Медиапул
                                Първите копки не спряха спада в инфраструктурното строителство

                                За седми пореден месец Националната статистика отчете двуцифрен спад на инфраструктурното строителство на годишна база въпреки първите копки на пътища, магистрали и пречиствателни станции. При промишленото производство е отчетен минимален спад през юни спрямо май, докато на годишна база е регистриран ръст от 2.2%

                                Спадът в строителството забавя темп

                                Негативната тенденция на намаляване на строителната продукция започнала през декември продължава, но положителното е, че темпът намалява. Това показват предварителните данни на НСИ. За юни понижението е 0.5% спрямо май е 2.6% на годишна база.

                                Спадът в строителството през юни 2011 г. се дължи предимно от отрицателния темп при инженерното (инфраструктурното) строителство, където намалението е 21.5% спрямо същия месец на 2010 г. Най-голямо е било понижението през април - 28.7% на годишна база. За сравнение през миналата година е отбелязан ръст спрямо 2009 г.

                                При строителството на жилища, офиси и молове няма изменение през юни спрямо май 2011 г., докато на годишна база намалението е с 4.4%. Данните показват, че при сградното строителство най-вероятно вече се достига дъното.

                                Ръст в производството на лекарства и цигари

                                Производството на лекарства и цигари продължава да расте, докато добивът на въглища, ток и газ намалява. Общо през юни промишленото производство е паднало с 1.5% спрямо май 2011 г., но на годишна база е отчетен ръст от 2.2%, показват данните на НСИ.

                                Най-голям ръст през юни спрямо май е отчетен при производството на дървен материал и изделия, но без мебели (12.6%), както и на лекарства (7.5%) и тютюн (7.4%). За година производството на хапчета е нараснало (17.2%), а на тютюн (5%). Най-голям ръст на годишна база е отчетено при производството на комютърна и комуникационна техника (32%).

                                На месечна база намалява производството в добивната промишленост (14.2%), както и на ток, топлоенергия и газ (3.1%). В преработващата промишленост по-значителен спад през юни спрямо май се наблюдава при производството на химични продукти (9.9%) и на основни метали (8%).

                                Моето лично обяснение е:

                                Пожарникарят и придворните му само надуват вувузелите. И ни проглушават ушите за да не чуем простата истина:
                                Управляват ни най-обикновени кресливи некадърници. Ченгета и измамници като сикаджията, имотния Цвъки, Фидоската и Мозъка.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X