IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика- архив до 01.09.2011

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Я да видим след отпуската какво става с рейтингите?

    О?! ГЕРБ расте, доверието в кабинета също...

    Но какво става? Скролвам да прегледам 20-30 поста и какво да видя - гаргите продължават да грачат и грозно, и зловещо срещу първия български демократичен кабинет, свършил някаква полезна работа.

    Гаргите грачат и по други форуми, а и в другите медии - печат, радио, телевии. Но пък на хората им просветва Просветва им, че когато най-общо казано някой се противопоставя на доброто, то тогава той е лошото. Добро - Лошо: това ще бъде битката на всички избори оттук нататък.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Жалко!
      Значи над 50% от българите не могат да проумеят какъв цирк им спретна правителството и особено финансовият му министър.

      И заключението на проучването само потвърждава горната неспособност
      Съни(тО), я вземи да ни обясниш какъв е цирка....
      Ти способно ли си?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
        типично по български , винаги търсим под вола теле
        и почти никой не мисли , че точно така е трябвало , защото е правилно
        няма как да е типично, ако другата половина е на обратното мнение

        А конкретно за тази си проява, финансовият министър, заслужава не адмирации, а сериозно разследване за безотговорност към националните интереси и хронична несериозност на действията и приказките си!

        И съм категорично на това мнение, въпреки че, предполагам, знаеш отношението ми към "ЛукОйл" и наглите му прояви на монополист
        ( виж темата против монополизма и корупцията)

        Коментар


        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Жалко!
          Значи над 50% от българите не могат да проумеят какъв цирк им спретна правителството и особено финансовият му министър.

          И заключението на проучването само потвърждава горната неспособност
          типично по български , винаги търсим под вола теле
          и почти никой не мисли , че точно така е трябвало , защото е правилно
          Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
            "Алфа рисърч": Повече от половината българи одобряват отнемането на лиценза на "Лукойл"
            http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...ri_odobriavat/

            ..........

            И в средата на лятото икономиката и доходите продължават да бъдат сред най-силните страхове на българите, но като все по-важен фактор за оценката на управлението и на възможните алтернативи, започва да се очертава финансовата стабилност на страната, показва още експресното проучване.
            Жалко!
            Значи над 50% от българите не могат да проумеят какъв цирк им спретна правителството и особено финансовият му министър.

            И заключението на проучването само потвърждава горната неспособност

            Коментар


            • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение

              Относно моите червени съдии многократно съм ти казвала и пак повтарям,че те съдят на база ЗАКОНИ които твойте хора ги коват.И понеже си споменал за докладът от Брюкслел що така ти убегна ,че там пишеше ,че трябва да се промени НПК и ПК . Критикуваше се и МВР за борбата с организиряната престъпност и корупцията заради приемането на дарения и забележи Брюксел критикува също слабостите в събирането на доказателства, защитата на свидетелите, както и в следствените стратегии, изчерпателните финансови разследвания и блокирането на активите.Не подминаха и приятелката на Цецо .И като завършек в доклада се казва , че очакват резултати от съдебната реформа на ГЕРБ .И на тоя етап де са ви реформите ,че не разбрах??? [img]

              Не знам как ми четеш от линка при условие че в моите линкове на "Фокус" просто няма коментари....


              Твоите червени съдии са главната мишена в доклада на ЕК, колкото и ти да го четеш като дявола евангилието. Ето кратко припомняне на това което съм постнал преди:

              Твоите любими съдии са най-виновни за корупцията и организираната престъпност

              Ръководството на съдебната власт на прицел в доклада на Брюксел
              http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...cel_v_doklada/

              Лични критики към председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев и главния прокурор Борис Велчев за липса на ангажимент за задълбочени реформи отправя за първи докладът на Европейската комисия.

              В приетия днес документ за оценката на Брюксел за съдебната реформа и борбата с организираната престъпност и корупцията се посочва, че "като цяло пасивното отношение на ръководството на съдебната власт, Висшия съдебен съвет (ВСС), главния прокурор и председателя на ВКС към сериозните недостатъци в съдебната практика буди сериозно безпокойство".

              "Предстои ръководството на съдебната власт да покаже, че действително поема ангажимент за извършването на задълбочени съдебни реформи, тъй като бавният напредък не се дължи само на недостатъци в съдебната практика и Наказателния кодекс", е оценката на ЕК. А след това се отправят конкретни критики, че "недостатъците в съдебната практика не се анализират редовно и не се отстраняват, нито започват всеобхватни програми за обучение и схеми за наставничество".



              И още една печална новина:

              Лазар Груев обсъдил съдебната реформа с Путин
              20 Юли 2011
              http://www.mediapool.bg/show/?storyid=182288

              Според ЕК правителството си е свършило работата и очевидно проблема е в съдебната система:

              Реформа на съдебната власт

              С внесените през декември изменения в Закона за съдебната власт България създаде правното основание за извършването на важни структурни промени в съдебната система. Чрез измененията се подобряват процедурите за назначения, обучение и оценяване и се укрепва почтеността на съдебната система. Тези подобрения трябва да бъдат смятани за важна крачка към постигането на две от дългосрочните цели на стратегията за съдебни реформи в България: подобряването на отчетността и повишаването на професионализма на работещите в съдебната власт. През следващия период ще е необходимо да бъдат положени значителни усилия за прилагането на новите правни разпоредби. Нужно е да се въведе по-специализирано обучение, което да бъде съсредоточено по-конкретно върху повишаване на капацитета за разследване, необходим за воденето на ефективна борба с корупцията и организираната престъпност, по-специално когато става въпрос за сложни икономически и финансови разследвания. Като цяло, Висшият съдебен съвет трябва да демонстрира твърд ангажимент за извършването на реформи, като превърне новото законодателство в практика с цел ефективното укрепване на управлението на съдебните органи, по-конкретно при разпределението на работното натоварване, в тясно сътрудничество с Министерството на правосъдието, професионалната асоциация и гражданското общество.


              Не ГЕРБ а Европейската Комисия осъжда безсрамното оправдаване на корумпирания министър Николай Цонев от защитаващия корупцията псевдосъд:

              "От миналото лято досега бяха произнесени две условни присъди по дела за измами и корупция по високите етажи. Две дела срещу бивши министри приключиха с оправдателни присъди. При две други дела, свързани с бивш министър и високопоставен публичен служител, имаше затруднения и закъснения в съда3. Обжалванията по две дела за измами със средства от ЕС и изпиране на пари, за които бе докладвано миналата година, все още са в съда и почти няма развитие по тях. Прокуратурата прекрати редица дела, свързани със средства от ЕС, въпреки предоставените от OLAF и съдебните органи на друга държава-членка данни за измами. След последния годишен доклад на Комисията в България бяха издадени оправдателни присъди по редица важни дела за измами и корупция. Член на парламента (Доган - бележка Стамболов) бе оправдан по обвинения в конфликт на интереси, а бивш директор на разплащателна агенция, работеща със средства от ЕС, бе оправдан по обвинения в злоупотреба със служебно положение и сключване на неизгодни договори в три отделни случая. Главният прокурор следва внимателно да анализира мотивите за издаването на тези оправдателни присъди и да бъдат предприети корективни мерки, когато това е целесъобразно. Това следва да включва препоръки за разглеждането на делата в бъдеще, когато са били установени недостатъци в процедурата, или внасянето на обжалване, когато се окаже, че съдът не е направил подходяща оценка на представените от прокуратурата доказателства."

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                Ако за теб твоите червени съдии са авторитети и защитата на доказани наркотрафиканти е оправдана, то аз съм на друго мнение. Твоите червени съдии са защитници на организираната престъпност и основната им дейност е да опрвдават беззаконието. Затова те са заклеймени едновременно от Европа и Европейската Комисия ясно ни го казва в докладите си и едновременно от българския народ - неслучайно във всички изследвания съдът има най-нисък рейтинг.
                За разлика от високия рейтинг на полицията и лично на Цветанов:

                Четирима са задържани за стрелбата по великотърновския бизнесмен Атанас Атанасов (ОБЗОР)
                10 август 2011 | 14:16 | Агенция "Фокус"
                http://www.focus-news.net/?id=n1554635
                Чета това от линка ти Стамбо
                Днес бе намерено и оръжието на престъплението. При процесуално-следствените действия е намерена чанта, изхвърлена от групата на влизане в Габрово, преди Околовръстния път. В чантата са намерени един автомат „Калашников” с пълнител и 30 патрона, с муфа за заглушител, един брой пистолет, неустановена марка, с пълнител с 15 патрона и също с муфа за заглушител, два броя тротилови шашки по 200 грама, два броя тротилови пресовки по 200 грама, два броя електродетонатори, два броя радиостанции, два броя заглушаващи устройства, едно сканиращо устройство, една черна маска с прорези за очите и устата.
                „Самото оръжие на извършване на престъплението и целият богат арсенал, означават, че тази група е била добре подготвена, за да извършва подобни грабежи на територията на страната”, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
                Аха почесваха си ония работи седем дена и днес имаме нов сценарии.И как разбраха след като днес е намерено това оръжие в някаква чанта ,че точно с него е стреляно,при положение ,че същото няма как толкова бързо да е изследвано???Да не би вътре в чантата да е имало нотариално заверена декларация от тримата задържани,плюс бележка-касова,за покупките на оръжие,и личните карти на извършителите???Да не излезе след време ,че са поредите набедени лица от Цецо без годни доказателства.Или са поредните кошаревски свидетели по сценарий предизборно на ГЕРБ.


                Относно моите червени съдии многократно съм ти казвала и пак повтарям,че те съдят на база ЗАКОНИ които твойте хора ги коват.И понеже си споменал за докладът от Брюкслел що така ти убегна ,че там пишеше ,че трябва да се промени НПК и ПК . Критикуваше се и МВР за борбата с организиряната престъпност и корупцията заради приемането на дарения и забележи Брюксел критикува също слабостите в събирането на доказателства, защитата на свидетелите, както и в следствените стратегии, изчерпателните финансови разследвания и блокирането на активите.Не подминаха и приятелката на Цецо .И като завършек в доклада се казва , че очакват резултати от съдебната реформа на ГЕРБ .И на тоя етап де са ви реформите ,че не разбрах???
                Last edited by коки; 10.08.2011, 15:28.
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                Коментар


                • "Алфа рисърч": Повече от половината българи одобряват отнемането на лиценза на "Лукойл"
                  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...ri_odobriavat/

                  Всеки втори пълнолетен българин одобрява решението на агенция "Митници" за отнемане лиценза на складовете за гориво на "Лукойл" заради немонтирани измервателни уреди.

                  Това показва експесно национално-представително проучване на социологическа агенция "Алфа Рисърч", проведено между 1 и 7 август сред 1060 пълнолетни граждани чрез пряко стандартизирано интервю.

                  Резултатите показват, че 53 процента от анкетираните определят решението като правилно, тъй като "всички трябва да са равни пред закона". Други 21 процента оценяват негативно взетото решение, заради опасността от поскъпването на горивата, а 26 процента виждат в него предизборен ход, без реално значение за "Лукойл".

                  Отнемането на лиценза се отразява позитивно и на рейтинга на министър-председателя Бойко Борисов и на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков. Борисов бележи ръст от 4 процента и така отново положителните оценки за дейността му вземат превес на над негативните, рейтингът на Дянков се покачва с 8 на сто.

                  Най-много привърженици на хода на агенция "Митници" има сред работещите, частните собственици, младите и средни възрастови групи от големите областни градове и София. 34 процента от симпатизантите на БСП и 33 процента от тези на "Синята коалиция" също са "за" подобна стъпка от страна на правителството. Мнението, че този акт е предизборен ход без особени последици, е най-силно разпространено сред симпатизантите на РЗС (54 процента) и БСП (43 процента).

                  Медийният отзвук и дискусиите около това решение не водят до промяна в общото отношение към правителството, което се запазва на нивата от месец юни, казват още от социологическата агенция.

                  И в средата на лятото икономиката и доходите продължават да бъдат сред най-силните страхове на българите, но като все по-важен фактор за оценката на управлението и на възможните алтернативи, започва да се очертава финансовата стабилност на страната, показва още експресното проучване.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                    Ха ха не разбирали нищо казваш Стамбо а???Сори пич ,но въпросните лица за сметка на Цецо ,са по компетентни от същият .Да те светна коментарите са на съдии.
                    Ако за теб твоите червени съдии са авторитети и защитата на доказани наркотрафиканти е оправдана, то аз съм на друго мнение. Твоите червени съдии са защитници на организираната престъпност и основната им дейност е да опрвдават беззаконието. Затова те са заклеймени едновременно от Европа и Европейската Комисия ясно ни го казва в докладите си и едновременно от българския народ - неслучайно във всички изследвания съдът има най-нисък рейтинг.
                    За разлика от високия рейтинг на полицията и лично на Цветанов:

                    Четирима са задържани за стрелбата по великотърновския бизнесмен Атанас Атанасов (ОБЗОР)
                    10 август 2011 | 14:16 | Агенция "Фокус"
                    http://www.focus-news.net/?id=n1554635

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                      Въпросните коментари очевидно са на адвокати и други подобни лица, които не са разбрали нещо много съществено, а именно:

                      Няма никакви извинения и смекчаващи вината обстоятелства за пускането от съда на доказан наркотрафикант със 17 килограма хероин. Никакви. И докато такива действия бъдат факт, ще има доклад на Европейската Комисия и тя ще продължава да критикува Лазар Груев за защита на организираната престъпност. И дори Путин няма да може да го защити.
                      Ха ха не разбирали нищо казваш Стамбо а???Сори пич ,но въпросните лица за сметка на Цецо ,са по компетентни от същият .Да те светна коментарите са на съдии.

                      Министър Цветан Цветанов: Групата, задържана за стрелбата в Хаинбоаз, е била добре подготвена за извършване на подобни престъпления
                      10 август 2011 | 12:44 | Агенция "Фокус"
                      http://www.focus-news.net/?id=f18406
                      Не съм чела новината в линка ,тъй като предполагам какво може да е казал Цецо,но ще им видим дали пред съдът ще им издържат ,,веществените доказателства''
                      Last edited by коки; 10.08.2011, 13:35.
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • коки
                        Оня ден Бойко прогнозира, че финансовите сътресения по света няма да засегнат България http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...utreseniia_po/
                        Вчера Дянков създава спец щаб за проследяване на кризата
                        http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/08...oito_da_sledi/....
                        Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                        Глупости - кви щабове , кви наблюдения ...Тия тотално са слънчасали и изкукали ....

                        Лозето иска мотика - не ще молитва , са казали старите хора :

                        http://www.ria.ru/economy/20110809/414161220.html
                        Спасителят на Еврозоната и USA или Второто пришествие.

                        колажът е взет от тук http://lado.blog.bg/politika/2011/08...hestvie.798584

                        Как ще се отрази на България връщане на световната криза? http://www.dnes.bg/business/2011/08/...a-kriza.126021
                        Last edited by коки; 10.08.2011, 13:42.
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Абе Стамбо, стига си му отговарял изобщо на този позитански ник бе, само му вдигаш акциите и му плащаш косвено заплатата на форумен палячо.
                          Виж само кой за него е "велик руски държавник". То и Сталин и Иван Грозни и Хитлер за него са същите великани. Еби го в гъза и тотал игнор му е майката.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Явно не е бил съвсем доказан.

                            Пак извърташ и лъжеш.
                            Не става въпрос за смекчаващи вината обстоятелства, а тежки процесуални нарушения. 100% направени от некадърните полицаи и дознатели, завършили ВИФ. И това е така защото у нас полицията е политизиран орган. И изпълнява политически поръчки. За справка оня началник на РДВР който ходи да затваря магазина, защото мъжът на собственичката нещо се сдърпал с политически приятел на началника.

                            И какво общо има тука Путин? Владимир Путин е велик руски държавник. Той успя да спре разпада на Русия и я води към ново величие. Вече като демократична държава. И само платени от американците кресльовци плюят срещу него. Както и тези, на които счупи крадливите ръчички.
                            Учудвам се, че дори не разбираш за какво става въпрос.

                            Вината на Стоян Кравата е 100% доказана - бил е заловен със 19 кг хероин. Така нареченият съд го е пуснал само заради т.н. процесуални нарушения - били сменени съдебните заседатели и т.н. Естествено наркотрафиканта е продължил престъпната си дейност. Ето доказателства:

                            МВР пипна "хероинов" бос на Балканите

                            http://news.ibox.bg/news/id_212243492

                            Четирима души - Стоян Гецев - Кравата, перничанинът Николай Пресолски Л. И.- Ломския и македонецът Митко Йорданов, са задържани при спецакция „Наглецът", за която съобщихме вчера.

                            Четиримата са арестувани по време на сделка с три килограма хероин и 48 000 евро. Македонецът е бил с фалшива българска лична карта.

                            Стоян Кравата е бил задържан на паркинга на магазин „Метро" в Благоевград с 48 000 евро.

                            „Стоян, известен с прякор Кравата, се смята за ръководител и лидер на международна престъпна група, която се занимава с трафик и разпространение на наркотици на територията на България, Македония, Турция, Гърция и Западна Европа. Операцията е наречена „Наглецът", благодарение на „богатото" криминално минало на задържания", заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от Фокус.

                            През 2005 г. Стоян Кравата е бил задържан на граничен пункт „Кулата" с кола с гръцка регистрация с 19 кг хероин, за което е осъден ефективно на 17 години затвор на две съдебни инстанции, но обжалва на трета инстанция и присъдата му е върната за преразглеждане.

                            По данни на полицията, през 2007 г., докато тече преразглеждането на присъдата му, в Испания са задържани двама българи с хероин, за които има данни, че са ръководени от Стоян Кравата. През 2009 г. 14 кг хероин са били задържани в Швейцария, а през 2010 г. е било предотвратено разпространението на 5 кг хероин от Турция, както и на 2 тона спирт - трафик от Македония за град Кюстендил.

                            Работата по случая продължава.

                            „Надявам се, че Върховният касационен съд ще направи преглед на всичко, свързано със съдебното минало на Стоян - Кравата, допълни той и подчерта, че Стоян Кравата е изключително обигран, много добре подготвен и много добре може да се измъква от всяка една ситуация.

                            Надявам се, че ВКС ще направи точно тази прозрачност в дейността си и да видим дали г-н Лазар Груев ще пусне имената на лицата, които са върнали това дело на първа инстанция", коментира Цветан Цветанов.

                            Четиримата са задържани за 24 часа.
                            Самият факт че ти гигов защитаваш доказан международен наркотрафикант е изключително позорен.Именно заради такива случаи Европейската Комисия критикува така наречения съд и България е призната за страната с най-корумпираната съдебна система в ЕС. Така наречения съд защитава организирата престъпност чрез формални процеси и формализирани процесуални нарушения и по този начин държи България на мястото което е - най-бедната и най-корумпирана страна в ЕС....

                            Но докато твоите червени съдии защитават престъпниците, Цветанов продължава да работи успешно:

                            Министър Цветан Цветанов: Групата, задържана за стрелбата в Хаинбоаз, е била добре подготвена за извършване на подобни престъпления
                            10 август 2011 | 12:44 | Агенция "Фокус"
                            http://www.focus-news.net/?id=f18406

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                              Въпросните коментари очевидно са на адвокати и други подобни лица, които не са разбрали нещо много съществено, а именно:

                              Няма никакви извинения и смекчаващи вината обстоятелства за пускането от съда на доказан наркотрафикант със 17 килограма хероин. Никакви. И докато такива действия бъдат факт, ще има доклад на Европейската Комисия и тя ще продължава да критикува Лазар Груев за защита на организираната престъпност. И дори Путин няма да може да го защити.
                              Явно не е бил съвсем доказан.

                              Пак извърташ и лъжеш.
                              Не става въпрос за смекчаващи вината обстоятелства, а тежки процесуални нарушения. 100% направени от некадърните полицаи и дознатели, завършили ВИФ. И това е така защото у нас полицията е политизиран орган. И изпълнява политически поръчки. За справка оня началник на РДВР който ходи да затваря магазина, защото мъжът на собственичката нещо се сдърпал с политически приятел на началника.

                              И какво общо има тука Путин? Владимир Путин е велик руски държавник. Той успя да спре разпада на Русия и я води към ново величие. Вече като демократична държава. И само платени от американците кресльовци плюят срещу него. Както и тези, на които счупи крадливите ръчички.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Интересно как никой не го е защитил Цецко в коментарите си под тая новина.цитирам >>>
                                Въпросните коментари очевидно са на адвокати и други подобни лица, които не са разбрали нещо много съществено, а именно:

                                Няма никакви извинения и смекчаващи вината обстоятелства за пускането от съда на доказан наркотрафикант със 17 килограма хероин. Никакви. И докато такива действия бъдат факт, ще има доклад на Европейската Комисия и тя ще продължава да критикува Лазар Груев за защита на организираната престъпност. И дори Путин няма да може да го защити.

                                Коментар

                                Working...
                                X