IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика- архив до 01.09.2011

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
    Спарт,разпада е от друго естество...ето предположения.
    Причина не, спомагащ фактор - да. Магнитните полета влияят много силно на живите организми и на нервната система при човека. Особено в диапазона 6-8hz каквато по ирония е резонансната честота и на Кухината на Шуман - огромният кондензатор, който се образува между йоносферата(+) и земната повърхност (-).
    Custodite sortem vestram

    Коментар


    • Спарт,разпада е от друго естество...ето предположения.


      "Слънчеви изригвания причинили бурите на борсите и бунтовете във Великобритания"

      "Виновниците за въртележките на финансовите пазари и бунтове във Великобритания може да се окажат едни и същи - силни слънчеви изригвания, написа днес агенция "Ройтерс". От 5 август насам има три големи изригвания, които предизвикаха най-сериозните магнитни бури от години, казват от НАСА.

      "Магнитното поле на Земята все още усеща ефекта от изригвания на 5 август", посочва сайтът SpaceWeather. Не липсват и учени, които твърдят, че магнитните бури могат да повлияят на хората, като променят настроенията и поведение им.

      Съществуват и изследвания, според които броят на постъпилите в болница, с диагноза депресия, е много по-голям в такива дни, отколкото в обикновени. При магнитни бури се отчита и ръст на самоубийствата.

      Изследване от 2003 г. на федералната банка на Атланта сочи, че това природно явление може да се отрази и на фондовите пазар, тъй като търговците са по-склонни да правят песимистичния избор, който дърпа пазарите надолу.

      "Необичайно високи нива на геомагнитна дейност се отразяват отрицателно, като имат статистически и икономически значим ефект. Обикновено в седмиците след като отшумят изригванията, борсовите индекси на американския пазар се връщат на предишните си нива", посочват авторите на доклада.

      В края на материала на "Ройтерс" се отбелязва, че ако вината е на слънчевите изригвания, борсовите играчи и властите във Великобритания могат да си отдъхнат, тъй като от днес нататък не се очакват нови магнитни бури. Посочва се обаче, че през следващите месеци отново има вероятност за слънчеви изригвания, като пикът им ще е през 2013 година."

      http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2..._na_borsite_i/

      Коментар


      • На умния човек, не му трябват "велики" мислители при анализа на най-просто - маймунската политика!
        Виж ако говорим за метафизика нещата са по-забавни и интересни. В политиката всичко е 3 думи - пари, власт, е*ане. Това е.
        Custodite sortem vestram

        Коментар


        • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
          ...

          Хънтингтън и ко са в основата на съвременния разпад и именно тяхната "теория"( осъвременен вариант на теорията за "Перманентната революция") в комбинация с други фактори доведоха до сегашния колапс в предверието на Тоталния Крах...
          .....
          Или не си чел "Сблъсъкът...", или желанието ти да се заяждаш е по-голямо от това за диалог.
          Не става ясно за чий разпад говориш ... или пък - разпад на какво?
          Така, че не разбирам, Хънтингтън основател на какво разпадащо се явява

          Очертавайки няколко, според него, цивилизации, обединени от своето историческо минало, култура, традиции и религия - западна, източно-православна, ислямска, конфуцианска(китайска), латиноамериканска, африканска, хиндуистка и японска, той ги разглежда като отношения между отделни лагери с различни култури, които с модернизацията, вместо да се върви към мултикултуризъм, всъщност се засилват , някъде и възраждат религиозните особености и традиции вътре в тях.
          Например, възможността днес в Китай свободно да се проповядва и будизма, и исляма или след падането на комунизма засилване на усещането за православна принадлежност. Ако щеш и станалите почти модерни църковни бракове...

          За Хънтингтън, западната цивилизация е изградена от културите на католицизма и протестантството и трябва да се запази в тези си граници, ако иска да се съхрани като цивилизация...и предпази от разпадане.
          Не вярва в идеята за прокарване на западен модел в другите цивилизации и дори смята, че няма никакъв шанс за налагане на западнизация по останалия свят.
          Намира го за еднакво вредно и за двете страни.
          (По отношение на действията на САЩ в Ирак, се противопоставя категорично. А в интервюта по повод борбата с тероризма след 11.09 призовава да се внимава да не се приеме всичко това като борба срещу исляма)

          Затова е и против разширяването на ЕС и допълването му с православни страни(компромиса с Гърция, донякъде е и заради античната й цивилизация, дала основа на римската и съответно днешната западна).
          Мнението му е, че либералния демократизъм на евроатлантическите страни е трудно приложим при културните различия на православните.
          Налагането на политиките и програмите на запада са трудно съвместими с колективния дух на православието(срещу индивидуализма на западняка) и небалансираната разделеност на властите и отговорностите.
          Тук, може и да си потърсим оправдание даже, защо не ни се получава с покриването на изискванията на ЕС и прилагането на нормите й.
          И не е ли видимо - пътувайки на запад до Белград, всичко изглежда много свойско и типично и за нас, а след това препускайки между селцата трудно можеш да се ориентираш точно в коя страна си...

          Естествено, има и много противници на идеите му.
          Например, че всичко това може да доведе до капсулиране, развиване на ксенофобия, нацизъм и други крайности...
          Но днешните проблеми на запад с малцинствата, невъзможността им да се интегрират, като че ли защитават правотата му срещу мултикултуризма.

          Прав или не, Хънтингтън е много интересен автор и познаването на идеите му само може да обогати разбирането на някои процеси.

          Между другото, посочих и Фукуяма, като друг много добър мислител, който по-скоро оспорва идеите на Хънтингтън.


          А с това, което си ми постнал, честно не разбирам какво искаш да кажеш.Намек за някаква конспиративна теория ли е?(не отворих линка, реших да обърна внимание на това, което ти си извлякъл от източника)
          Не знам, Хънтингтън да е имал политическа власт да налага доктрини.
          И конкретно пасажа, на който искаш да се обърне внимание:
          ...От друга страна, по-високият етап на развитие се характеризира с различен избор: разширяване на политическото участие или икономическия растеж (съответно и два модела на развитие: популистки и технократски).
          Популисткият модел подчертава увеличаване на възможностите за участие в политическия живот, което е придружено от мерки за осигуряване на икономическо равенство (чрез преразпределение), която може да доведе до влошаване на параметрите на икономическия растеж. В популистки модел на развитие, в резултат на рязкото покачване на участие може да доведе до всички видове граждански сблъсъци. ......"
          С кое не си съгласен?

          Коментар


          • Само политика му е майката.... бой до дупка!
            Custodite sortem vestram

            Коментар


            • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              Това е книга, която всеки, който се интересува от хипотези и посоки за развитие на днешния свят трябва да прочете......

              Дали е прав, историята ще покаже, но процесите в бивша Югославия, отделянето на Хърватска и Словения и опитите им да се дистанцират от балканизацията, автономията на Косово...засега потвърждават вижданията му........

              А в тази тематика - бъдещето групиране/разделяне на света си заслужава да се прочетат и концепциите на Алвин Тофлър и Фукуяма.
              За пореден път се убеждавам ,че или си пишеш ей така , наизуст , или толкова разбираш !

              Хънтингтън и ко са в основата на съвременния разпад и именно тяхната "теория"( осъвременен вариант на теорията за "Перманентната революция") в комбинация с други фактори доведоха до сегашния колапс в предверието на Тоталния Крах ....Като представител на Демократическата партия доктрината му беше изведена във външната политика на Мадлин Олбрайт . И именно затова досега "познава" относно разпада на бивша Югославия и автономията на Косово !

              И понеже ме мързи да превеждам ето част от Хънтингтън -замисъла , който по същество копира юдейските заговори насочени към страх.анархия, "нов ред"....

              "....Для демонстрации соотношения политической модернизации и развития, а также их зависимости от социально-экономических процессов Хантингтон выстраивает следующую схему :

              1) увеличение социальной мобилизации по сравнению с экономическим развитием ведет к ситуации разочарования вследствие завышенных социальных ожиданий (фрустрации);
              2) возрастание социальной фрустрации по сравнению с реальными возможностями мобильности ведут к политизации граждан и, в результате, к росту политического участия ;
              3) запаздывание политической институционализации, ее несоответствие уровню политического участия ведут к политической нестабильности. Таким образом, если темпы социальной мобилизации и расширения политического участия высоки (результат политической модернизации), а темпы политической организации и институционализации (показатели политического развития) низки, то результатом станут всеобщее насилие и нестабильность. Отсюда вывод о том, что сознательное или спонтанное увеличение участия необходимо ограничивать различными средствами и/или канализировать его в партийное русло. Наоборот, более высокая стадия развития характеризуется другим выбором: расширение политического участия или экономический рост (соответственно и две модели развития: популистская и технократическая). Популистская модель акцентирует увеличение возможностей политического участия, которое сопровождается мероприятиями по обеспечению экономического равенства (путем перераспределения), что может вызвать ухудшение параметров экономического роста. Популистская модель развития в результате резкого роста участия может привести к разного рода гражданским столкновениям. ......"


              Целият текст - тук : http://www.i-u.ru/biblio/content.asp...&wordid=193471

              ПС: Особено внимание заслужава т.3 ....
              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Има една много интересна книга
                „Сблъсъкът на цивилизациите и преобразуване на световния ред" от Самюъл Хънтингтън. В нея авторът преди много години описва как всяка една съвременна цивилизация си има държава-ядро. При Западната цивилизация това е САЩ, при Източноправославната това е Русия и т.н. Но Ислямската цивилизация няма такава държава ядро. И той смята, че именно Турция ще заеме това място. Ето няколко цитата от книгата
                .............
                Това е книга, която всеки, който се интересува от хипотези и посоки за развитие на днешния свят трябва да прочете. Не съм я търсила в нета, но нищо чудно да я има, не е нова, чела съм я преди поне 6-7 години

                Залагайки на културно-религиозния признак за обединение, според автора, и ЕС се състои от католическата стара Европа и православна периферия, в лицето на Гърция, която е приета с идеята за буфер между ислямската цивилизация.
                За България и Румъния, намира приемането в НАТО от геополитически интереси за по-вероятно, отколкото в ЕС. Като България, конкретно, нарича отделна особена страна, която трябва да се определи цивилизационно.Предвид голямото руско влияние и наличието на многовековно ислямско население тук(книгата е написана преди започване на преговорите ни за членство)
                Евентуално, би служила като външен филтър на съюза, нещо като задния двор.

                А за Турция, твърди, че въпреки огромните опити и напредък в модернизацията, тя си остава една ориенталска и ислямска страна, която ЕС никога не би приел, а лицемерниченето по този въпрос от страна на съюза налива излишно масло в някои антиевропейски настроения в Турция.

                Дали е прав, историята ще покаже, но процесите в бивша Югославия, отделянето на Хърватска и Словения и опитите им да се дистанцират от балканизацията, автономията на Косово...засега потвърждават вижданията му.

                Друг много сериозен поглед на Хънтингтън е "Кои сме ние", особено, в контекста на днешното развитие на американците.

                А в тази тематика - бъдещето групиране/разделяне на света си заслужава да се прочетат и концепциите на Алвин Тофлър и Фукуяма.
                Last edited by съни(тя); 13.08.2011, 21:59.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
                  ПроРуските възгледи на момчето така са го промили,че чак в кампанията на Путин ще иска да влезе за без пари от тука.Ужас......
                  СоКоЛоВ, от несвързаните ти мисли се разбира само думата Путин.

                  Та да ти кажа,че на път за бараката си на моренцето минах през "Берьозката" в мола и си взех водка "Путинка". Както и няколко руски рибни менца. Да знаеш разбират им руснаците на рибните мезета.
                  И докато се плациках във вълшебната морска вода, "Путинката" направо измръзнала във фризера.
                  Та искам да ти кажа "наздраве" за другаря Путин! Да е жив и здрав да изведе руската империя до нови висоти. И ако имаме малко акъл и ние да се сдружим с нея.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                    Соколче пиле шарено ,заключенията на SPART са на база на истинската историята ,но уви твоите мозъчни гънки не могат да разберат за какво иде реч в написаното от него.

                    Дейстията на тия братя Йорданови е отлично замислена провокация, целяща да втвърди българския електорат за изборите и да нанасе удар срещу Доган. Повече от ясно е, че ако спецслужбите нямаха интерес от същите , досега да са ги освиткали. ,,Браво'' на мозъка, измислил поредната провокация !Но дали ще има ефект ??Малко ме съмнява.
                    Каква истинска история,бре Коке,толкова лека жена ли си,че чак и Спарт бил се базирал на истинската история.хяхяхяхяхя
                    Ей промито женско мозъче.Кога в историята Калоян е бил шизофреник.
                    И от кога сме станали територия за сепаратизъм,ако въобще знае какво значи това.

                    "Изобщо, ние тука освен че сме разграден двор на мутри и леки типове , станахме и опитно поле за сепаратизъм"

                    И за леките типове,като вас и за мутрите и за сепаратистите за които говорите има едно нещо СЪДА.

                    Кроки,защо не питаш къде е СЪДА в такива случай,а питаш къде било правителството....ами много тъпо .....пак.
                    ПроРуските възгледи на момчето така са го промили,че чак в кампанията на Путин ще иска да влезе за без пари от тука.Ужас......
                    Въобще не ми говори,че такива болни зомбита продукт на Русия в България и техните агенти дезинформатори и провокатори от тоталитаризма са закърмили такива възгледи и то не само в него.А иначе къде са фактите,няма голямо значени.

                    А бе много сте повърхностни в разбиранията за история и то Българска.
                    Ама то няма как толкова са ви дезинформирали,книгите които сте чели.Може ли.
                    Оня ден говореше срещу световно известни български поети.
                    А бе точно продължавайте така,не знайте фактите и си мислете,че ставате въобще за нещо и има нещо стойностно в вас.Едва ли.
                    Иначе изкривеното ти национално самочуствие е просто уникално изкривено.Както и това на Спарт,само че при него то е леко Руско.ЯХХЯХЯ
                    Че то такива като вас,какво сте тръгнали да пишете и говорите.По добре се скрийте.
                    Елементарни сте.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Коки, извини ме, но не разбирам как точно бездействието на управляващите към подобни мероприятия...ще втвърди(мобилизира) българския електорат?
                      По-скоро би помогнал на партийки с някакви крайни националистически призиви(щото, според мен, те нямат идеи) да бъдат забелязани. Т.е. би увеличил евентуално техните гласоподаватели.
                      Освен, ако идеята ти не е, че Борисов иска да спаси Атака и да я запази като коалиционен партньор...
                      А за Доган, той си има един твърд електорат и начини за манипулации чрез социални дейности, така че няма достатъчно време да се краде от неговия лагер, поне за тези избори. Доган сам си е враг, другото е само постановка
                      съни(тя)мога да ти отговоря на постът ти,но не искам да навлизам в подробности.
                      Замисли се ако някой нямаше полза от тях ,дали тия двамата които имат непристойно поведение ,грубо нарушение на общ.ред http://novinar.bg/data/2011-08-09/20...08_330X260.jpg и изразяват с поведението си явно неуважение към обществото, нямаше да бъдат подведени под отговорност, точно за изброеното по член от НК??
                      Last edited by коки; 13.08.2011, 16:38.
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                        ....
                        Дейстията на тия братя Йорданови е отлично замислена провокация, целяща да втвърди българския електорат за изборите и да нанасе удар срещу Доган. Повече от ясно е, че ако спецслужбите нямаха интерес от същите , досега да са ги освиткали. ,,Браво'' на мозъка, измислил поредната провокация !Но дали ще има ефект ??Малко ме съмнява.
                        Коки, извини ме, но не разбирам как точно бездействието на управляващите към подобни мероприятия...ще втвърди(мобилизира) българския електорат?
                        По-скоро би помогнал на партийки с някакви крайни националистически призиви(щото, според мен, те нямат идеи) да бъдат забелязани. Т.е. би увеличил евентуално техните гласоподаватели.
                        Освен, ако идеята ти не е, че Борисов иска да спаси Атака и да я запази като коалиционен партньор...
                        А за Доган, той си има един твърд електорат и начини за манипулации чрез социални дейности, така че няма достатъчно време да се краде от неговия лагер, поне за тези избори. Доган сам си е враг, другото е само постановка

                        Коментар


                        • соколов-Спарту,какви са тия заключения все едно,че ти си писал историята.
                          Соколче пиле шарено ,заключенията на SPART са на база на истинската историята ,но уви твоите мозъчни гънки не могат да разберат за какво иде реч в написаното от него.

                          Дейстията на тия братя Йорданови е отлично замислена провокация, целяща да втвърди българския електорат за изборите и да нанасе удар срещу Доган. Повече от ясно е, че ако спецслужбите нямаха интерес от същите , досега да са ги освиткали. ,,Браво'' на мозъка, измислил поредната провокация !Но дали ще има ефект ??Малко ме съмнява.
                          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                          Коментар


                          • Спарт,какви са тия заключения все едно,че ти си писал историята.
                            Ккакви сепаратисти,какви фундаменталисти,а бе пак ултра глупости на килограм.
                            Какво да кажем за Калоян,мнението ти е просто супер промито и от кого,можеш ли да кажеш,щото си личи.
                            Ето виж какви линкове има само и тогава ела пак да си прокарваш антиБългарските възгледи.А бе май наистина си пълен глупак.Просто ме дразни невежият ти проРуски възглед,и за това ти говоря така.Просто е обидно да слушам или чета такива като теб в форум на Българи и то инвеститори.Надявам си разбрал колко струваш ти и възгледите ти за нас Българите и че ще спреш да ни занимаваш с него.
                            Ето на прочети:
                            http://www.google.bg/search?sourceid...%BD+1205%D0%B3


                            Нещо друго,анти българско и то говорене от политически трупове,апокалиптични прогнози и празни приказки.Може ли???????


                            "Костов с мрачни прогнози за кризата у нас"
                            http://dnesplus.bg/News.aspx?n=539286




                            Модераторите като триете линкове от други сайтове,поне споделете с нас кои сайтове можем и кои не можем да публикуваме тук.
                            Иначе пак си ползвайте триенето,но ни покажете кои са сайтовете които са ви конкуренти и ви било казано да ги триете от постовете.Бъде поне малко прозрачни.
                            Има ли разлика дали са ви конкуренти или просто не признавате конкуренти по вашето пространство.Това пак говори за вас.
                            Къде може да се разбере какво можем да постваме и какво не и какви линкове и какво не,не знаем кои са ви конкуренция по подразбиране,тъй като не сме ваши служители...
                            Last edited by SoKoLoV; 13.08.2011, 14:22.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                              ...В тая държава няма ли кой да ги сложи тия двамата братя на мястото им??Каква е тая наглост от тяхна страна???
                              За съжаление братята са прави за себе си и пак за съжаление , аз не виждам никаква наглост . Двамата експлоатират дивергенцията ( разминаването) между Конституцията ( която казва ,че БГ е едно-национална държава ) и съществуването на етническа партия , чието съществуване не е в разрез с Върховния Закон ....според Конституциония съд .

                              Освен това те говорят и доста мъгляво и разтегливо ( може и да е умишленно ,а пък може и толкова да им е акъла ) за да сме категорични в мнението си за тях .Защото:

                              1) Ходят с фесове - да,но фесът е османски атрибут и след 1923 г. не е официален такъв в Турция и дори е забранен със закон .

                              2) Правят (уж) паметник на незнайния османски войн ( нашите медии често не правят разлика между "османски" и "турски" , а двете понятия са взаимно-изключващи се въпреки че и досега заобикалящата ни среда масово използва словосъчетанието -"османски турци" ,което за сравнение прилича на това - "съветски руснаци" или "британски англичани") . Тоя паметник също предлага най-различни тълкувания , но надали двамата братя знаят към какво точно се стремят ....

                              3)Това дето се водят за поборници на турската демокрация също е смешно ...Интересно ми е дали знаят как се санкционират подобни османски идеи , в съвременна Турция .Но май са наясно щом не си позволяват да си развяват байряците оттатък Босфора ....

                              Изобщо, ние тука освен че сме разграден двор на мутри и леки типове , станахме и опитно поле за сепаратизъм на всякакви световно неизвестни откачалки . Не бих се изненадал и ако някой западен перко ,се появи и се представи за N-ти наследник на император Балдуин . Като нищо ще ни осъди за геноцид над латините , ще има реституционии претенции за търновските камънаци както и финансови неустойки за претърпени морални и материални вреди за времето от шизофреника Калоян(1205 г. ), чак до наши дни ......

                              ПС: Юзеирови са по-близо до ислямския фундаментализъм , отколкото до защитаване на конкретни малцинственни права .Но аз доколкото разбрах единият е търсен за пране на пари , а това е много далеч от истинския проблем и означава ,че стремежите му ще останат несанкционирани и дори поощрени - защото сега към идеите и ще се прибави и образа на мъченика И тогава ситуацията придобива още по-сериозни очертания
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                Турция се развива много добре и знае как да си отстоява националните интереси - няма МВФ, няма НАТО, ако на нея не й отърва. Няма проблеми с кого търгува, стига това да й помага да гради своите си стратегии за влияние и независимост.
                                Ето ти пример за нация
                                Ако има продажни същества, които се турчеят и са склонни да прокарват нейни интереси на българска територии няма как да не се подкрепят от нея.

                                Примерът ти с конфедерация Швейцария е неуместен, дори само заради общо католическата им принадлежност.

                                И пак за Турция - сега нямам идея какво става там и как би се отразило в бъдеще, опитите за неутрализиране на самостоятелността на турската армия.
                                Светската държава на Ататюрк дали ще се запази?
                                Има една много интересна книга
                                „Сблъсъкът на цивилизациите и преобразуване на световния ред" от Самюъл Хънтингтън. В нея авторът преди много години описва как всяка една съвременна цивилизация си има държава-ядро. При Западната цивилизация това е САЩ, при Източноправославната това е Русия и т.н. Но Ислямската цивилизация няма такава държава ядро. И той смята, че именно Турция ще заеме това място. Ето няколко цитата от книгата

                                ".....Турция притежава историческите предпоставки, населението, средното икономическо равнище, националната сплотеност и военните традиции и компетентност, за да стане държава-ядро на исляма.
                                ..Какво би станало, ако Турция се преопредели? На даден етап тя може да се окаже готова да отхвърли унизителната и разочароваща роля на просяк, молещ за членство в западния свят, и да се върне към своята далеч по-внушителна и възвишена историческа роля на главен говорител на исляма и противник на Запада.
                                ...Страната направи изключително големи усилия да се идентифицира с арабския свят; тя заложи много на етническите и лингвистичните връзки, за да може да играе съвсем скромна роля в Централна Азия; тя осигурява морална и материална подкрепа на босненските мюсюлмани. Сред мюсюлманските държави Турция има уникална позиция поради силните си исторически връзки с мюсюлманите в балканските страни, Близкия изток, Северна Африка и Централна Азия
                                .......Преживяла и доброто, и лошото на Запада под формата на секуларизма и на демокрацията, Турция в не по-малка степен отговаря на условията да се превърне в лидер на исляма......."

                                „Сблъсъкът на цивилизациите и преобразуване на световния ред" Самюъл Хънтингтън
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

                                Коментар

                                Working...
                                X