Първоначално изпратено от skorpio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за започване на онлайн магазин
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение0.5% от общите ми продажби са от онлайн магазин. Тегаво си е в БГLast edited by chronos; 20.05.2015, 11:31.Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа
Коментар
-
Шанса ти за прилична печалба граничи с 0 !!!!!
Вярно е че пазара тепърва ще се развива,но и конкуренцията ще става все по-жестока,ще се бият цени и печалбата ще пада. Освен това какъв пазар сме ние бе ?
7 милиона барабар с циганите и пенсионерите.
Ами то има градове с повече жители от цяла България.
Обикновено интернет магазините са допълнение на реален бизнес ,като на маймуняка с 0,5% от общите продажбиНе спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
私は最高のトレーダーだ
Коментар
-
Мисля, че тепърва ще се развива онлайн бизнеса у нас. Има хляб в този тип пазаруване, защото хората стават все по-заети и живота все по-динамичен и понякога не остава време за пазаруване на стоки различни от храни и напитки. Моите наблюдения са, че младите хора между 20-35 пазаруват онлайн предимно от чуждестранни сайтове като e-bay, sportdirect и др. предимно дрехи, книги, техника, ваучери за масаж и спа процедури и т.н.
Коментар
-
Хубавото на тоя вид бизнес е, че не плащаш наем поне не и такъв като в хубава търговска улица или зона. Нямаш и някой бюрократични ограничения, както и отпадат някой свързани с кадрите, но пък се появяват други проблеми.
Реално обаче тоя бизнес е по-евтин за започване отколкото да наеме, обзаведеш и поддържаш хубав магазин. От това, че не плащаш и наем можеш и да подбиваш цените на тия в моловете и по скъпите търговски улици, със същите стоки но на по-ниски цени от тях.
Имаш обаче само определена група клиенти. Хубавото е обаче, че с годините тя ще се разширява, а няма да се свиваLast edited by Jay Gould; 11.05.2011, 18:51.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Аз като горд собственик на онлайн магазин, мога да кажа, че си е доста работа и добрата реклама и оптимизация на сайта са ключови (Не толкова красотата, му...)
Ето тук са най-важните неща, според мен: http://sobstvenbiznes.net/kakvo-trqb...goviq-a73.htmlМнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
аа
Първоначално изпратено от cbfinvent Разгледай мнениеЗдравейте,
какво мислите като цяло за пазаруването в интернет.
... Като цяло положително го мислим ...
искам и имам идея да отворя магазин за аксесоари (това е прекалено общо понятие, но не искам да конкретизирам)
имам идея да отворя такъв магазин в интернет, но преди това исках да проуча до колко хората са склонни да пазаруват такива нещо през интернет.
...Закъснял си доста, хората от години го правят това, а конкретно БГ резултатите са че у нас е ниско нивото на онлайн продажбите, и постоянно се вдига...
Търси вече направени проучвания, но за жалост няма много актуални. Единственото по сериозно такова е от Гемиус, но за жалост и те не отговарят на всички въпроси които ми трябват.
...Е аз ти казах, резултатите ги от тия проучвания са все едни и същи от 10 години - нагоре ...
какво мислите вие за онлайн пазаруването, има ли бъдеще вече в България?
Начините на плащане и доставка на стоките се подобриха значително и от тази гледна точка, не би трябвало да е много трудно...
Има бъдеще, много ясно, и то не от вчера. Единствения проблем едно време наистина бяха доставките - нямаше много куриери, и плащането - вече става и електронно. Преди 10-на години имах интернет магазин, от който успешно се отървах, естествено тогава още не важаха половината закони, както сега - авторски права, данъци, фирми...
Коментар
-
Мнения за започване на онлайн магазин
Здравейте,
какво мислите като цяло за пазаруването в интернет.
искам и имам идея да отворя магазин за аксесоари (това е прекалено общо понятие, но не искам да конкретизирам)
имам идея да отворя такъв магазин в интернет, но преди това исках да проуча до колко хората са склонни да пазаруват такива нещо през интернет. Търси вече направени проучвания, но за жалост няма много актуални. Единственото по сериозно такова е от Гемиус, но за жалост и те не отговарят на всички въпроси които ми трябват.
Нямам опит в тези неща и исках да питам тук за някакви мнения или препоръки.
това което сега съм планирал да направя е:
- проучване какъв е пазара за стоките които съм избрал и до колко хората са склонни да пазаруват през интернет такива неща.
- разработка на страницата, тази стъпка е почти отпаднала, понеже вече имам готово решение, малко комерсиално, но това може да се промени.
- регистрация на фирма - спрял съм се на ООД, тази точка също е почти отпаднала, като пристъпя към самата регистраця ще изникнат въпроси но за момента няма
та...
какво мислите вие за онлайн пазаруването, има ли бъдеще вече в България?
Начините на плащане и доставка на стоките се подобриха значително и от тази гледна точка, не би трябвало да е много трудно...
мерси за коментарите29Дрехи/Спортни стоки24.14%7Електроника/Техника/Телефони41.38%12Луксозни стоки (Парфюми/Слънчеви очила/Часовници)10.34%3Книги/Музика/Филми24.14%7The poll is expired.
Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар