IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за започване на онлайн магазин

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от skorpio Разгледай мнение

Голям си наивник.
    Моят магазин си върви доста успешно и не се оплаквам
    http://clubrai.com/
    мерси, но си падам по жени))

Коментар

• [QUOTE=НАИВHИК;1059091790]Не е. Ей тва ми е сайта:

Голям си наивник.
      Моят магазин си върви доста успешно и не се оплаквам
      Last edited by chronos; 20.05.2015, 11:30.
      Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
      私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        0.5% от общите ми продажби са от онлайн магазин. Тегаво си е в БГ
        Това ли ти е сайта
        Last edited by chronos; 20.05.2015, 11:31.
        Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Шанса ти за прилична печалба граничи с 0 !!!!!
          Вярно е че пазара тепърва ще се развива,но и конкуренцията ще става все по-жестока,ще се бият цени и печалбата ще пада. Освен това какъв пазар сме ние бе ?
          7 милиона барабар с циганите и пенсионерите.
          Ами то има градове с повече жители от цяла България.
          Обикновено интернет магазините са допълнение на реален бизнес ,като на маймуняка с 0,5% от общите продажби
          Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
          私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Мисля, че тепърва ще се развива онлайн бизнеса у нас. Има хляб в този тип пазаруване, защото хората стават все по-заети и живота все по-динамичен и понякога не остава време за пазаруване на стоки различни от храни и напитки. Моите наблюдения са, че младите хора между 20-35 пазаруват онлайн предимно от чуждестранни сайтове като e-bay, sportdirect и др. предимно дрехи, книги, техника, ваучери за масаж и спа процедури и т.н.

Коментар

• благодаря на всички отговорили.
              тези дни проучвам каква фирма и как да открия и малко по-малко напредвам пък ще видим

Коментар

• Хубавото на тоя вид бизнес е, че не плащаш наем поне не и такъв като в хубава търговска улица или зона. Нямаш и някой бюрократични ограничения, както и отпадат някой свързани с кадрите, но пък се появяват други проблеми.
                Реално обаче тоя бизнес е по-евтин за започване отколкото да наеме, обзаведеш и поддържаш хубав магазин. От това, че не плащаш и наем можеш и да подбиваш цените на тия в моловете и по скъпите търговски улици, със същите стоки но на по-ниски цени от тях.
                Имаш обаче само определена група клиенти. Хубавото е обаче, че с годините тя ще се разширява, а няма да се свива
                Last edited by Jay Gould; 11.05.2011, 18:51.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• 0.5% от общите ми продажби са от онлайн магазин. Тегаво си е в БГ

Коментар

• Аз като горд собственик на онлайн магазин, мога да кажа, че си е доста работа и добрата реклама и оптимизация на сайта са ключови (Не толкова красотата, му...)

Ето тук са най-важните неща, според мен: http://sobstvenbiznes.net/kakvo-trqb...goviq-a73.html
                    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• аа

Първоначално изпратено от cbfinvent Разгледай мнение
                      Здравейте,
                      какво мислите като цяло за пазаруването в интернет.

... Като цяло положително го мислим ...

искам и имам идея да отворя магазин за аксесоари (това е прекалено общо понятие, но не искам да конкретизирам)
                      имам идея да отворя такъв магазин в интернет, но преди това исках да проуча до колко хората са склонни да пазаруват такива нещо през интернет.

...Закъснял си доста, хората от години го правят това, а конкретно БГ резултатите са че у нас е ниско нивото на онлайн продажбите, и постоянно се вдига...

Търси вече направени проучвания, но за жалост няма много актуални. Единственото по сериозно такова е от Гемиус, но за жалост и те не отговарят на всички въпроси които ми трябват.

...Е аз ти казах, резултатите ги от тия проучвания са все едни и същи от 10 години - нагоре ...

какво мислите вие за онлайн пазаруването, има ли бъдеще вече в България?
                      Начините на плащане и доставка на стоките се подобриха значително и от тази гледна точка, не би трябвало да е много трудно...

Има бъдеще, много ясно, и то не от вчера. Единствения проблем едно време наистина бяха доставките - нямаше много куриери, и плащането - вече става и електронно. Преди 10-на години имах интернет магазин, от който успешно се отървах, естествено тогава още не важаха половината закони, както сега - авторски права, данъци, фирми...
                      нн

Коментар

• Според мен онлайн пазаруването ще се развива, но и конкуренцията е немалка.
                        Ако хванеш добра ниша, оптимизираш сайта, или плащаш за добре прицелена реклама би могъл да имаш успех.
                        Имай предвид, че понякога работата при онлайн магазин е повече, отколкото в "офлайн" такъв...

Коментар

• Мнения за започване на онлайн магазин

Здравейте,
                          какво мислите като цяло за пазаруването в интернет.
                          искам и имам идея да отворя магазин за аксесоари (това е прекалено общо понятие, но не искам да конкретизирам)
                          имам идея да отворя такъв магазин в интернет, но преди това исках да проуча до колко хората са склонни да пазаруват такива нещо през интернет. Търси вече направени проучвания, но за жалост няма много актуални. Единственото по сериозно такова е от Гемиус, но за жалост и те не отговарят на всички въпроси които ми трябват.
                          Нямам опит в тези неща и исках да питам тук за някакви мнения или препоръки.
                          това което сега съм планирал да направя е:
                          - проучване какъв е пазара за стоките които съм избрал и до колко хората са склонни да пазаруват през интернет такива неща.
                          - разработка на страницата, тази стъпка е почти отпаднала, понеже вече имам готово решение, малко комерсиално, но това може да се промени.
                          - регистрация на фирма - спрял съм се на ООД, тази точка също е почти отпаднала, като пристъпя към самата регистраця ще изникнат въпроси но за момента няма

та...
                          какво мислите вие за онлайн пазаруването, има ли бъдеще вече в България?
                          Начините на плащане и доставка на стоките се подобриха значително и от тази гледна точка, не би трябвало да е много трудно...

мерси за коментарите
                          29
                          Дрехи/Спортни стоки
                          24.14%
                          7
                          Електроника/Техника/Телефони
                          41.38%
                          12
                          Луксозни стоки (Парфюми/Слънчеви очила/Часовници)
                          10.34%
                          3
                          Книги/Музика/Филми
                          24.14%
                          7

The poll is expired.

Working...
                        X