Аз пък се чудя, вибратор ли да си купя или невибратор
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за започване на онлайн магазин
Collapse
X
-
В голяма степен си прав, но има 20% за които сме на противно мнение(удебеленото). Но да не изпадам във формализъм
Първоначално изпратено от shipito Разгледай мнениеНе е такъв проблем. Може да използваш групажи до Европа, а дистрибуцията може да я правиш през компании които складират стоката и после ти им казваш към кого да я пратят. По-известно като dropshipigng.
Също така, affiliate е доста благодарен метод за продажби с добро съотношение риск/приходи. А ако си достатъчно добър в социалните мрежи и таргетираш добре, може да достигнеш доход колкото със собствен магазин. Пак говорим за чуждите пазари обаче.
Амазон има между 4% за САЩ и 5% за Европа приход от комисионна. Ако правиш 10 000 оборот месечно ти е един добър приход.
В общи линии в България, има хиляди сиви и полу-сиви фирми които продават онлайн, от там маржовете са изпилени до минимум, а пък пазара не е кой знае колко голям. По тази причина, освен ако не си голям, които може да инвестира 100-200 хиляди за да поддържа бизнеса жив и да налага бранд в продължение на 3-4 години, май няма причини да хвърляш усилия.
Виж за услугите е друго нещо. Самият факт, че Grabo.bg са направили 6 милиона оборот з 9те месеца на годината говори, че ако продаваш услуги има хляб, но пък трябва да си първи в нишата, а то не останаха много
Коментар
-
Опааааааа.... неподготвен..... абе питай бе човек, знаеш с какво се занимавам., Питай и ще ти кажа
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеПроблем е неколкократно по-високия разход за доставка от БГ към Европа, отколкото от Европа към БГ
Коментар
-
Няма страшно
Не е такъв проблем. Може да използваш групажи до Европа, а дистрибуцията може да я правиш през компании които складират стоката и после ти им казваш към кого да я пратят. По-известно като dropshipigng.
Също така, affiliate е доста благодарен метод за продажби с добро съотношение риск/приходи. А ако си достатъчно добър в социалните мрежи и таргетираш добре, може да достигнеш доход колкото със собствен магазин. Пак говорим за чуждите пазари обаче.
Амазон има между 4% за САЩ и 5% за Европа приход от комисионна. Ако правиш 10 000 оборот месечно ти е един добър приход.
В общи линии в България, има хиляди сиви и полу-сиви фирми които продават онлайн, от там маржовете са изпилени до минимум, а пък пазара не е кой знае колко голям. По тази причина, освен ако не си голям, които може да инвестира 100-200 хиляди за да поддържа бизнеса жив и да налага бранд в продължение на 3-4 години, май няма причини да хвърляш усилия.
Виж за услугите е друго нещо. Самият факт, че Grabo.bg са направили 6 милиона оборот з 9те месеца на годината говори, че ако продаваш услуги има хляб, но пък трябва да си първи в нишата, а то не останаха много
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеПроблем е неколкократно по-високия разход за доставка от БГ към Европа, отколкото от Европа към БГhttp://shipito.bg - вашият реален пощенски адрес в САЩ!
Пазарувай и получавай в България!
Коментар
-
Първоначално изпратено от shipito Разгледай мнениеПо добре играй за чуждия пазар, там и малък дял да захапеш продажбите ще ти генерират по-добър доход от колкото с 20% дял в България. Изобщо, разработката в България стана като за чужд пазар а приходите като за български.
Коментар
-
Бегай бегай
Да се занимаваш за българския онлайн пазар ситуацията е "Бегай Бегай"
На първо място, конкуренцията играе в сивия сектор - ако искаш да си с конкурентни цени и ти трябва да си в него. Това съответно си носи негативите, особено ако поръчваш стоката от чужбина.
Второ, заради обемите на чуждите магазини, пазаруването от там излиза много по-евтино. Лично аз съм в този бизнес но и на двете места конкурентите ни бият като не плащат нито данъци нито осигуровки, а ние сме изцяло на светло.
Трето - Какво ще кажеш за второто
В онлайн търговията има голямо бъдеще, все пак магазини като Калдата, след 4тата година са успели да излязат на нула, продавайки аксесоари
По добре играй за чуждия пазар, там и малък дял да захапеш продажбите ще ти генерират по-добър доход от колкото с 20% дял в България. Изобщо, разработката в България стана като за чужд пазар а приходите като за български.Last edited by chronos; 20.05.2015, 11:29.http://shipito.bg - вашият реален пощенски адрес в САЩ!
Пазарувай и получавай в България!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеКакъв точно линк искаш? За кое и/или какво ?
Коментар
-
Какъв точно линк искаш? За кое и/или какво ?
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЕ, нищо няма????
Дай линк ако трябва на лс, може да го изтрият тука като реклама.
П.С,
А това що го има в моя отговор, а в твоя пост го няма? Лапнито.бг?
Коментар
-
Ей това на пръв поглед ми стана интересно, ама като се зачетох какви капани има...мале, мале.
Аз за 2000 евро all inclusive за двама големи и две деца вземам за 2 седмици със Queen Mary като самолетите са включени в цената от/до София/Варна.
Така че за тези 369 лв да забравят, пък и кораба от снимката надали е той.[/QUOTE]
Абе, мане тези куруйзи са си голямо дръвце по принцип. Трябва да се избират има на последък free style. Щот иначе трябва да се ходи с 10 ката костуми. А това много не ми е по вкуса и марко ми миришат кракатаLast edited by chronos; 20.05.2015, 11:30.
Коментар
-
Ей това на пръв поглед ми стана интересно, ама като се зачетох какви капани има...мале, мале.
Аз за 2000 евро all inclusive за двама големи и две деца вземам за 2 седмици със Queen Mary като самолетите са включени в цената от/до София/Варна.
Така че за тези 369 лв да забравят, пък и кораба от снимката надали е той.Last edited by chronos; 20.05.2015, 11:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеlapni.bg
Дай линк ако трябва на лс, може да го изтрият тука като реклама.
П.С,
А това що го има в моя отговор, а в твоя пост го няма? Лапнито.бг?
Коментар
-
lapni.bg
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеДай някой линк, може и на лс/ама линк, не дискусия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеНа мен пък 100% от продажбите са ми през on line магазин и изобщо не се оплаквам
Да не говорим за какви % надценка става въпрос
Коментар
Коментар