Според мен големите вериги са пътници. Все повече хора търсят гарантирано качество без химия. В моя квартал всякакви млекарници, месарници и плодове са в разцвет. В големите магазини се ходи все по-рядко.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Усещате ли идващия глобален крах ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеКогато се замисляш за цитираните 50 хил. не забравяш ли правата и ползите на онези млн. потребители, които плащат 20-30% по-малко в големите хипермакети сравнено с кварталните магазинчета ?
Не, че пазарувам много в квартала , но когато се наложи да отида за хляб или мляко не мога да не отбележа, че за един и същ продукт искат повече стотинки ... Отделно, че при ниския оборот който правят залежават стоките ... които не са чорапи и маратонки ...
Винаги съм се чудел как се оправят хората в малките населени места, където няма хипермакети – хем са прецакани с ниски доходи , висока безработица, битова престъпност, липса на медицински услуги и какво ли не още …Last edited by Hermes73; 24.01.2017, 14:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Интересни въпроси.Ще дам моята гледна точка по тях.Краха ще започне от Европа.Европа от края на 80-те няма нищо общо с Европа 2017 година.Промяната е от лошо към по-лошо.Една разнородна група от икономики беше събрана на куб и резултата е катастрофален.От ЕС печелят Германия,транснационалните компании и бюрократите от Брюксел които са повече от бълхите в група кучета.Ще дам пример свързан с България.Ако приемем че магазините Лидъл и Кауфланд са представители на транснационалната групировка на семейство Шварц за 10 години 50 Кауфланда и 100 Лидала сасипаха над 10 000 малки магазинчета,обслужвани от поне 5000 души по зареждане и безброй малки районни производители на хранителни стоки от всякакво естество.По мое скромно мнение минимум 50 000 човека останаха без работа заради 150 магазина.Сметнете пропуснатите ползи от осигуровки,данъци и заплати които тези хора щяха да вкарат в икономиката за 10 години.Аналогични процеси на отваряне на пазарите съсипаха икономиките на по-бедния и слаб ЮГ на Европа от силно индустриализирания север.Общия европейски пазар беше и е до като го има манна небесна за германската икономика.Кайзер Вилхем и Адолф Хитлер могат спокойно да почиват в гробовете си.Фрау Меркел с дипломация постигна това за което те се бореха в две воини.Прекалената лакомия на германците обаче съсипа Южна Европа и там текът процеси които неминуемо ще доведът да разпад на ЕС в този му вариант.Икономичиските последствия от това ще са непедвидими .По другите въпроси ще пиша отвечер че ме чака работа.
Не, че пазарувам много в квартала , но когато се наложи да отида за хляб или мляко не мога да не отбележа, че за един и същ продукт искат повече стотинки ... Отделно, че при ниския оборот който правят залежават стоките ... които не са чорапи и маратонки ...
Винаги съм се чудел как се оправят хората в малките населени места, където няма хипермакети – хем са прецакани с ниски доходи , висока безработица, битова престъпност, липса на медицински услуги и какво ли не още …
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Que Pasa Разгледай мнениеЕволюция в социално-икономическата организация на обществото е аксиома. А златния век на средната класа, като фундаментален стълб на обществото, приключи с падането на берлинската стена. Разбира се средната класа никога няма да изчезне и опитите за капсулиране на можещите наравно с останалите са безнадеждни. За мен е факт, че голяма част от обитателите на средната класа, не попадат в групата на можещите. Но да оставим това настрана и да погледнем влиятелните. Ясно е, че всеки дърпа чергата към своите си седалищни части. Важните въпроси (разбира се, за тях няма еднозначен, а още по-малко сигурен отговор и може би това ги прави важни):
-От къде ще започне доминантната промяна? От Китай, от САЩ или пък от друго място?(това ще ни даде насока, за отговор на следващия въпрос)
-Как ще изглежда обществото (в социално-икономически аспект) след промяната?
-Кога (времеви интервал) ще започне този процес? (а дали не е започнал вече?)
-При какви обстоятелства може да приемем, че е завършил?
-Предполагаемата роля на Европа, като културно-исторически резерват, (или пък нещо друго) плюсове, минуси и цена. (под цена разбирам bellum, exodus и друго)
-И накрая, но не на последно място, къде продават учебници по история издание 2117 г. (две хиляди сто и седемнадесета година) майтап бе, уилиLast edited by Hermes73; 24.01.2017, 14:18.
Коментар
-
Еволюция в социално-икономическата организация на обществото е аксиома. А златния век на средната класа, като фундаментален стълб на обществото, приключи с падането на берлинската стена. Разбира се средната класа никога няма да изчезне и опитите за капсулиране на можещите наравно с останалите са безнадеждни. За мен е факт, че голяма част от обитателите на средната класа, не попадат в групата на можещите. Но да оставим това настрана и да погледнем влиятелните. Ясно е, че всеки дърпа чергата към своите си седалищни части. Важните въпроси (разбира се, за тях няма еднозначен, а още по-малко сигурен отговор и може би това ги прави важни):
-От къде ще започне доминантната промяна? От Китай, от САЩ или пък от друго място?(това ще ни даде насока, за отговор на следващия въпрос)
-Как ще изглежда обществото (в социално-икономически аспект) след промяната?
-Кога (времеви интервал) ще започне този процес? (а дали не е започнал вече?)
-При какви обстоятелства може да приемем, че е завършил?
-Предполагаемата роля на Европа, като културно-исторически резерват, (или пък нещо друго) плюсове, минуси и цена. (под цена разбирам bellum, exodus и друго)
-И накрая, но не на последно място, къде продават учебници по история издание 2117 г. (две хиляди сто и седемнадесета година) майтап бе, уили
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеХаха. Я гледайте каква тема изрових от небитието! Бях забравил за нея тотално, а сега като я прегледах...... бе аз бая хубави и верни неща съм написал тука още преди 5-6г.. Някой вече са се сбъднали, други сега започват да се сбъдват а на трети им предстои тепърва..... Е както обикновено, доооста съм подранил със тайминга като цяло но това е нормално като се има предвид за какви глобални процеси става въпрос.
От тука нататък всички мнения и дискусии на тема "конспирация" и "нов световен ред" които се изписаха в другата ми тема за Балона в ДАУ( и пазарите в САЩ като цяло) продължават в тази тема.
В темата "DOW 20K+ Навлизаме в опасна територия!" ще се пишат само мнения свързани директно с пазарите. Останалото ТУК. Че иначе става голяма каша....Last edited by Наивник; 22.01.2017, 12:01.
Коментар
-
Хаха. Я гледайте каква тема изрових от небитието! Бях забравил за нея тотално, а сега като я прегледах...... бе аз бая хубави и верни неща съм написал тука още преди 5-6г.. Някой вече са се сбъднали, други сега започват да се сбъдват а на трети им предстои тепърва..... Е както обикновено, доооста съм подранил със тайминга като цяло но това е нормално като се има предвид за какви глобални процеси става въпрос.
От тука нататък всички мнения и дискусии на тема "конспирация" и "нов световен ред" които се изписаха в другата ми тема за Балона в ДАУ( и пазарите в САЩ като цяло) продължават в тази тема.
В темата "DOW 20K+ Навлизаме в опасна територия!" ще се пишат само мнения свързани директно с пазарите. Останалото ТУК. Че иначе става голяма каша....
Коментар
-
Shemata
На БФБ и трябва една нова компания и ще я раздвижи яко ENERDGYUP или компания за нарастваща енергия. Ще купуваме акции от нея и ще печелим , пък нека да не последва икономически подем.Виж вече всички им се струва , че са се качили в асансЬор със скъсани въжета. И какво толкова може да стане - хора които имат неработещи пари ще ги загубят , държат ги по банките които ги дават в заем на правителства и те им ги харчат за пенсии и заплати , ще им ги връщат та чак и лихва ще им дават. Разбира се че те като си загубят праите , ще има икономически подем..D.Y.F-091066
Коментар
-
Специално за тези които не вярват че предстои глобален крах, моля гледайте
това http://www.youtube.com/watch?v=VOMWzjrRiBg
и това http://www.youtube.com/watch?v=mOwZwkhFemQ
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеНа кое килото,бе джанъм?!На златото ли?!Недей така,ще докараш някой инфаркт на Мастъра!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеАз вчера видях по 26$ килото... дори не бяха хубави
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеПрав си, ама шест лева кило череши... Много бе!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЧе то тука по нашенско пак има череши край пътя. Ама едно време черешите бяха по сладки
Няма да забравя, как един образ отсече череша в квартала, уникална беше, понеже не можа да се оправи с хлапетата наоколо да не я берат, после бързо умря, разбира се, а черешата даже не беше негова преди реституция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеПрав си, ама шест лева кило череши... Много бе!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар