IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    220 лв си е нормално скъпо за отопление с ток..
    Аз, с двустранна изолация, плащам по 30-40 лв за парно и топла вода....м януари
    Знаех си, че живееш в некой килер.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
      Перките са от фибро-стъкло.
      .. има достатъчно жица и метал наоколо.
      Last edited by Jay Gould; 08.01.2011, 23:53.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Все още циганите на са надушили колко метал има във вятърните перки. При това много-много слабо охраняем и далеч от населени места и полиция
        Перките са от фибро-стъкло.
        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

        Коментар


        • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
          Дреме ми на черупката за климатичните изменения . ..
          Все още циганите на са надушили колко метал има във вятърните перки. При това много-много слабо охраняем и далеч от населени места и полиция
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

          Коментар


          • Първоначално изпратено от USBPerorr Разгледай мнение
            При изгарянето на дървени пелети не се стига до повишаване на въглеродния диокисд (СО2), който създават глобални климатични изменения и този процес от гледна точка на (СО2) е неутрален.

            А да четеме малко
            Хехе!
            При изгаряне на въглеродни съединения (каквото без съмнение са дървата от пелетите) се получава въглероден диоксид СО2(основно) и въглероден оксид.
            Прочел съм го още като малък... Не е зле и ти да прочетеш учебника по химия!

            А относно това, че въглеродният диоксид създава гобални климатични изменения, то въпросът е най-меко казано спорен. Да не кажа, че такива твърдения са чиста лъжа...
            Която за сега ми изнася...
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от USBPerorr Разгледай мнение
              ..повишаване на въглеродния диокисд (СО2), който създават глобални климатични изменения ..
              Дреме ми на черупката за климатичните изменения . Най -добре си горят старите ж.п. траверси --малко подсмърдяват , но пък сгъват кюнците от жега

              Караш си със соц .дограмите и малкото пепеляк го меткаш през балкона -- чиста работа

              П>С : Докато Билдербергите постоянно променят предизвикателствата , аз ше карам по старому
              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

              Коментар


              • У човекът и най-вече в българския хуманоид има заложено генетично самоунищожение.
                Половината от вас биха оставили бабата на съседа да пукне от студ, другата половина ще остави бабата на първия да умре от глад, така взаимно ще се елиминирате. Сития на гладния не вярва, както и обратното, но тук в България това стига до абсурдни размери. Няма тема в България, касаеща някакво общо злодеяние над дадена група граждани, да не извика огромна злорада радост, че някой ще страда. Българинът не е щастлив ако край него има усмихнати хора. Кефи се само ако някой страда около него.
                После нещата се променят и група едно се кефи на нещастието на група 2 и така докато глупаците се самоизтребят едни други.

                Например настоящия проблем би имал много лесно решение, но не. Вие не искате решение на проблема, а забрана! Това, че тя ще докара до тотална мизерия която в един миг ще повлече и вас (100 % такива като мен най-вероятно няма, но такива като вас да) в калта и при останалите дори не ви идва на ум.
                Решение има, но вие искате не такова. Не искате и да сте истински богати. Вие дори да сте богати няма да сте щастливи ако край вас са също богати хора. Не. Вие искате да имате някой лев, но останалите да са толкова бедни, че да ви завиждат за това. Само че на първия ъгъл ще ви праснат по главата и ще ви вземат и него. Както впрочем са ви вземали.
                Четейки мненията ви, първото което ви идва на ум е забрана. Защо забрана? Ами не ви идва на ум за друго решение.
                По същата причина след като паднаха приходите от цигарите, ще се качат тези на алкохола и понеже аз пия рядко и по малко то не ми пука. Понеже и там ще спадне потреблението, ще се сложи данък върху захарта и изделията съдържащи захар. Компании като Монсанто и други правещи подсладители ще подкрепят кампанията (вече има страна в Европа с данък за сладкото), а медиите ще раздухат "колко е полезно това". След захарта ще дойде и ред на мазнините. Макисимум до 10 години ще има данък и върху тях. Вече се правят опити за прокарване на закони по света в тази област, ще ги има и тук ,а вие пак ще се кефите, без да сте чели биохимия дори от любопитство.
                Разбира се, тук моментално ще се разделите на вегетарианци и останали, ще сложат данъка, а после ще се измисли друга забрана. Само, че да взема да ви питам. Ако все пак няма глобално затопляне, а имаме глобално захлажадне (Я в кои друго години за седмици летищата са затваряни преди Коледа заради сняг?) с какво ще се топлите като няма и ядрени централи?
                И да ви питам (лично аз се топля с климатик, поне за сега, но ми е интересно) ако не дай боже се получи нещо като 1997 ма, зима е, то днешните компании за продажба на ток, газ и топло, като частни такива ще надуят цената съобразно инфлацията. Да не мислите, че ще плащате като тогава сметки за ток от порядъка на 2-5 долара?! Ха Така ще имате едни хубави сметки по 200 - 300 евро което поне държавните служители между вас ще изкара пак да скачат като кенгура по площадите и да крякат лозунги които са им начукали в черепната кутия И то вярно, една голяма част от населението е пилешки глави, чиито девиз е "Не аз да съм добре, а Вуте да е зле", но поне си напънете малкия мозък ако нямате голям. Със забрани никога нищо полезно не е постигано, освен че си постилате сами пътя към кланицата и на вас и на вашите деца. Но не. Едва ли ще ви уврат чак до там мозъчните клетки. Тук например не се поставя въпроса - Как да стоплим тези които не могат да си позволят лукса (щото то си е лукс) да се топлят на ток или парно. Не. Тук поставяте въпроса да им забраните да се топлят или да изберат да ядат или да им е топло. Тоест от кое да умрат първо. От преохлаждане като онази баба която умря преди няколко дни, или от недояждане като онази която умря миналата седмица. Не.. не си мислете, че ви упреквам. Не съм по-добър от вас, но си мисля, че съдбата се върти, ако утре ви блъсне кола и ви отрежат двата крака или ви махнат част от мозъка моментално изпадате в същото положение. Е, разликата е че може би аз съм гледам умрели хора, хора които са губили всичко, а вие не. Емпатията не е по принцип развито чувство, но ми е много интересна липсата на всякакво усещане за самосъхранение. Ако например, не се грижите един за друг как ще оцелете? Както и да е.. Някой път наистина си мисля, не е ли много голямо населението на земята и не е ли нужен наистина естествен подбор? За България наистина като, че ли повече от 2.5 милиона са прекалено много население. Ако останалите се самоунищожат, може пък наистина да се оправи тази държава.

                Отишъл Св.Петър на инспекция в ада.
                Гледа насякъде край казаните дяволите се бъхтат с грешниците и ги топят с вилите обратно във врящата смола.
                Само край един казан нямало дяволи. Св.Петър се зачудил защо е така - огън гори, кански викове, изпити от болка лица. Главният дявол му казал:
                - Тука не ни е необходим персонал!
                Това е казанът на българите. Всеки, който се опита да излезе от казана, другите го връщат обратно. Така си спестяваме от персонала, а при другите казани е различно, там всеки помага на другия да излезе от него.
                Last edited by Jay Gould; 09.01.2011, 00:07.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                Коментар


                • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Прав си на 90%. Все не се наканих да сменя дограмата. А отдолу и отляво не живее никой. Пък отгоре дали отопляват е без значение. Топлото отива нагоре, а не надолу.
                  Само че кварталът ми е друг...
                  Сега му е времето...Цената на ПВЦ е паднала до 100лв на м2...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    А СО2? Май не си подписал Протокола от Киото?
                    А аз го спазвам... Да е жив и здрав!
                    При изгарянето на дървени пелети не се стига до повишаване на въглеродния диокисд (СО2), който създават глобални климатични изменения и този процес от гледна точка на (СО2) е неутрален.

                    А да четеме малко

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      ако си с несанирани стени, стара дограма и комшиите не се топлят - може или пък ако държиш температура от 27-8 градуса или не си с инверторни климатици. Аз съм с инвертори, външна и вътрешна изолация,нова дограма и плащам толкова.
                      П.С. Вярно, че в Шумен е по-студено от София, особено по баира около Пети полк или Боян Българанов
                      Прав си на 90%. Все не се наканих да сменя дограмата. А отдолу и отляво не живее никой. Пък отгоре дали отопляват е без значение. Топлото отива нагоре, а не надолу.
                      Само че кварталът ми е друг...
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от USBPerorr Разгледай мнение
                        ...количество пепел, което представлява много качествена тор със съдържание на фосфор и калий.
                        Купувам я ....
                        Доматите много я харесват....Или да правим бартер - кило пепел за две кила домати....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          ...където очкавам около 150 кинта за климатиците и 60-70 кинта други токове

                          220 лв си е нормално скъпо за отопление с ток..
                          Аз, с двустранна изолация, плащам по 30-40 лв за парно и топла вода....м януари

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от USBPerorr Разгледай мнение
                            От комина ми нищо не излиза, защото изгарянето е близо до 100%.
                            За рзлика от съседо
                            А СО2? Май не си подписал Протокола от Киото?
                            А аз го спазвам... Да е жив и здрав!
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • ха

                              При отопление с дървени пелети се стига до използването на възобновими и екологични източници на енергия, което е една от целите на ЕС в сферата на енергеттиката.

                              При изгарянето на дървени пелети не се стига до повишаване на въглеродния диокисд (СО2), който създават глобални климатични изменения и този процес от гледна точка на (СО2) е неутрален. При изгарянето на дървените пелети за разлика от твърдото гориво се получава само минимално количество пепел, което представлява много качествена тор със съдържание на фосфор и калий.

                              Чрез използването на дървени пелети се стига до енергийно използване на напълно възобновими енергийни източници. Емисиите на СО2, които възникват при изгарянето се поглъщат при фотосинтезата и чрез използването на пепелта като тор почвата възстановява своето равновесие.

                              Така че ориентирайте се главочи
                              Комино си не давам

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Туй през месец май ли е? Щото през януари минавам 300.
                                ако си с несанирани стени, стара дограма и комшиите не се топлят - може или пък ако държиш температура от 27-8 градуса или не си с инверторни климатици. Аз съм с инвертори, външна и вътрешна изолация,нова дограма и плащам толкова.
                                П.С. Вярно, че в Шумен е по-студено от София, особено по баира около Пети полк или Боян Българанов
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X