IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • бай Промо

    Въглеродния диоксид и от горните слоеве на атмосферата се разпада с времето на въглерод и кислород. Количеството което е емитирано вече при напълно преустановяване на излъчване на ново ще се разпадне само за 6 месеца, естественно въглерода който ще се сипе също е канцерогенен.Последно казват че диоксида не се натрупва и си се разпада, но количеството е повишен защо се емитира - излъчва много.Между другото е започнало да пада, жълтите маймуни намалили консумираната енергия и горяли по малко въглища.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      В печките на дървата е нашето спасение - така стоят нещата - там е толината! Всичко друго е измислено на хартия,която пак е от дърво
      Колкото повече дървета - толкова по-добре, както казахме - там е спасението
      Международната агенция за изследване на рака и Световната здравна огранизация класифицират грубите микрочастици PM10 като канцероген от 1-ва група. Група 1: Агентът (веществото) е канцерогенно за човека. Случаите на излагане причиняват експозиции, които са канцерогенни за човека.
      Тази категория се ползва за случаите, когато има достатъчно доказателства за канцерогенност при човека. Групата включва също и случаите, когато има достатъчно доказателства за канцерогенност при експериментални животни и убедителни доказателства при експонирани лица, че агентът (веществото) действа чрез практически изпълним механизъм на канцерогенност.
      Грубите микрочастици са най-безпощадната форма на замърсяване на въздуха поради тяхната способност да проникват нефилтрирани дълбоко в белите дробове и оттам в кръвта, което причинява дълготрайни и необратими ДНК мутации, инфаркт на миокарда и преждевременна смърт.
      Единственото нещо, което е може би още е по-голяма антропогенетика от PM10 са PM2.5 и PM.1 (UFPs). И трите са иманентна характеристика на горенето на дърва ... и на емисиите от дизел от ДВГ.
      Last edited by бай Промо; 23.01.2016, 06:05.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от trader1 Разгледай мнение
        ,абе те и дизеллите на VW (и други) бяха "чисти" , ама ....
        А още по чист е новият форд от изложението - 600 к.с. Пет такива форда правят един дизелов локомотив. Какво толкова ще извозват двама души с 600 к.с.
        Най-голямата новина, която видях днес по телевизията беше на лица от Перник, които масово заявяваха, че няма да си променят начина на живот дори да спечелят джакпота от тотото от 4 млн. Ужас. Това означава, че тези хора няма да си променят мисленето, навиците и отношението си към света и към нещата дори да знаят, че с това си поведение може да причинят тотален срив на биосферата. Лоши новини за климатичните промени и за живота ни такъв, какъвто го познаваме и сме свикнали да го имаме ... независимо, че непрекъснато се оплакваме.
        Според мен най-голямата еко-разруха след рязането на дървета е традицията на претопляне на стари манджи със съмнителна хранителна стойност. Освен разхищението на енергия за безсмислени дейности, консумацията на лоши мазнини от претоплени стари 100-годишни манджи е най-големият бич за черния дроб и най-големият генератор на наднормено тегло ... може би от порядъка на живака и арсена от 'чистите въглища'.
        Last edited by бай Промо; 17.01.2016, 08:35.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
          ... теориите на БАН за ''чистите въглища' - всъщност може да ги слушаш, но не си длъжен да им вярваш...
          ,

          абе те и дизеллите на VW (и други) бяха "чисти" , ама ....

          истината е че живеем в един басейн, в който повечето от плуващите пикаят, някои направо си серат, а другите, в другия край, си мислят че те самите като пикаят по-малко - нещата ще се оправят...
          life is simple and clear when you make the right choices

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Какво си се хванал за тези въглища, всички въглеводороди като се изгорят се отделя въглероден диоксид.
            Така е, само че някои произвеждат повече, а други по-малко, някои имат 30%, други 50% а трети (водно емулсионни горива) 70% по-малко. И след като нямаш ни най-бегла и елементарна представа какво ще правиш с този СО2 за в бъдеще, който се акумулира в атмосферата и няма какво да го покрие, най-добрата стратегия в момента е да не се произвежда толкова много СО2 ... както и да не слушаш теориите на БАН за ''чистите въглища' - всъщност може да ги слушаш, но не си длъжен да им вярваш. Тези хора не знаят нищо и не разбират нищо, обаче това не им пречи да упражняват алчност и арогантност без граници - все пак трошат парите на данъкоплатците, не своите. Интересно дали биха трошили точно така своите собствени пари - за стоки със съмнителна потребителна стойност - съмнявам се.
            Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            И не е вярно че мръсния въздух ще го дишат само бедните, ще го дишат и най..най богатите неизбежно.
            Ами не съм много убеден. Нали знаеш къде живее шеф-дьо-груп на Фейсбук - в собствено имение на кристално чист остров в Тихия океан. Нали знаеш къде ходят на море апологетите на чистите въглища - не ходят на почивка в Перник и в Кремиковци, а на Канарските острови - значи не са чак толкова зле с аритметиката на 'чистите въглища', колкото се опитват да ни правят на идеоти с лекциите си по телевизията.
            Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Проблема с въглеродния диоксид не е самия въглероден диоксид, а климатичните промени до които той ще доведе.
            Първо няма 'да доведе', а 'вече доведе' ... и 'ще доведе и по-нататък'. Второ точно СО2 е проблемът - ако се намери начин да се свали обратно до 250 ppm всички знаят как изглеждаше планетата и сезоните през 70-те, обаче ако докараме 600 ppm никой няма никаква представа какво точно може да стане. Това, че апологетите на чистите въглища ти говорят, че всичко било точно и под контрол - лъжат. Най-напред не ти казват, че за да складират в подземните хранилища 10 000 гигатона СО2 вкл. и емисиите от обработката ще трябват фактически да произведат 17 000 гигатона. Няма никаква логика ако не можеш да се справиш с нещо, да направиш нещата още по-зле и да искаш повече от същото, и да го укриваш ... освен ако не си абсолютно безскрупулен или малоумен. Или си наясно какво правиш и не ти пука, защото си мислиш, че си безсмъртен, или не знаеш дори на коя планета се намираш, обаче това не ти пречи да раздаваш акъл на населението.
            Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Освен това климата се променя инерционно, т.е. неговата промяна в момента драстично се различава и не е реципрочна на количествата въглероден диоксид които вече са в атмосферата и дори да бъдат намалени климата ще продължи да се променя.
            Ами не е чак толкова инерционно, след като от индустриалната революция насам са изчезнали 2000 биологични вида - само бозайници - за които нямаш ни най-бегла и елементарна представа как може да възстановиш някой от тези изчезнали видове ... ако случайно ти потрябва за нещо за в бъдеще.
            Вярно е, че не е реципрочна - трябваше да сме много по-зле ако се съди по антропогенните зулуми в атмосферата, океаните и биосферата - планетата се справя по-добре (не че сме го предвидили) от очакваното - което не може да бъде никакво успокоение. Нещата може би са по-добре от очакваното въпреки твоите прогнози, което означава, че утре изведнъж може да станат и много по-зле от очакваното ... въпреки прогнозите на 'чистите въглища' ... най-малкото защото смятат да произведат 7 000 гигатона в/у 10 000 гигатона повече въглеродни емисии, отколкото ни съобщават. А ако действително не са ги сметнали - още по-зле. Някакви хора, които не знаят нито какво правят, нито защо, се опитват да ни решават съдбата.
            Last edited by бай Промо; 16.01.2016, 20:44.

            Коментар


            • бай Промо

              Какво си се хванал за тези въглища, всички въглеводороди като се изгорят се отделя въглероден диоксид. И не е вярно че мръсния въздух ще го дишат само бедните, ще го дишат и най..най богатите неизбежно. Проблема с въглеродния диоксид не е самия въглероден диоксид, а климатичните промени до които той ще доведе. Освен това климата се променя инерционно, т.е. неговата промяна в момента драстично се различава и не е реципрочна на количествата въглероден диоксид които вече са в атмосферата и дори да бъдат намалени климата ще продължи да се променя. И няма да засегне богатите ? Това ще убие и богатите и бедните, то е съвършенното оръжие за унищожение на всички паразити. Демографския срив при някой нации - северни се дължи на инстинктивното чувство на индивидите за това което предстои.Тази катастрофа не може да се избегне, защото тя вече се е случила. Така че да си горят гуми, въглища, дърва които и без това в един момент ще изторят и слънцето ще запали - 30 години има.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                След 2 месеца темата с печките няма да бъде актуална! Ти ще се хванеш ли на бас, че проблем на шопите няма да изчезне и през лятото или ще се правиш още на "умник"?
                Ще бъде проблем, и още как защото бабата-отличничка от Смолян по телевизията ни раздаде акъл, че ако някой иска да има 30 куб. хубави дърва за следващата зима, ще трябва да започне да бастисва живи дървета от гората още от началото на пролетта ... за да можели да изсъхнат и да горели добре през зимата.
                И между другото изсичането на горите не е проблем на шопите, а е проблем на всички.
                Сега Бил Гейтс е направил в Карбън енджиниирънг една геоинженерна машина за очистване на въздуха от въглеродни емисии, което означава, че тези които след време успеят да си купят лиценз за ползване на машината може и да имат някакъв качествен въздух - другите ще дишат сажди и канцерогени от горене в съседство на мокри дървета и автомобилни гуми ... и каквото намерят за добре.
                Съсипването на екологията по принцип ще засегне най-бедните и най-малоумните лица - и точно те би трябвало да са най-притеснени от безразборното изсичане на гори и дървета ... и това няма нищо със София и софийско.
                Всеки жител на Гълъбово, Перник, Смолян и Банско има изконното право да диша сажди, сярна киселина и да пие вода с природен и не чак толкова природен арсен ... и живак, както и киселинния дъжд да му бастиса дърветата и реколтата.
                И това ще е само началото.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                  Каква е тая аритметика на дърво, каква е тая царска резачка, кава е тая мярка ppm за въглероден диоксид, на какви семинари ходиш бай Промо?
                  Аритметиката на дървата е оценка и анализ на изгарянето на дърва - както преки въглеродни емисии, косвени емисии от непреработка за в бъдеще и като икономическа безмислица на цялото това малоумно 'енергийно' занимание.
                  Царската резачка не ме питай, че ми е любима тема. За повече подробности може да разгледаш.безразборното изсичане на горите в Рила и Пирин по времето на първото управление на Царя. Хората на Царя ходеха с голямата дърворезачка, и всички селяни от Пирот до Капитан Андреево се равняваха по резачката на царя. Българинът никога преди това не е бил такъв нихилист към горското стопанство.
                  Отн.: ppm - това е части на милион, грубо казано 10exp-6. Така напр. 402 ppm е 0.402 % (под един процент) от земната атмосфера, което в кг по система Si върху земната атмосфера прави 207 030 гигатона въглероден двуокис ... за които никой няма никаква представа какво ще се правят.
                  За тези които се чудят, въглеродният двуокис е 'край на залаганията' и 'край на играта' във всички точки на Вселената - потенциална енергийна яма, откъдето няма излизане ... освен ако не се намери някаква друга енергия, която да не генерира нов въглероден двуокис, и която да успее да ни измъкне от потенциалната енергийна яма.
                  'Чистите въглища' точно затова са схема за измама, защото непрекъснато генерират все нови и нови въглеродни емисии, за да складират по пещерите под земята старите емисии. Дори не рециклират въглеродния двуокис в нещо полезно.
                  Хората, които ни проповядват теорията за чистите въглища, искат да се представят пред обществото за канонизирани светци и еколози от седма звездна величина, а всъщност са конвенционални разсипчии, които горят безконтролно и безотговорно въглищни наклепи и генерират въглищни сажди, канцерогенни частици и въглеродни емисии, някои от които дори не знаят каквво правят, а други си мислят, че са безсмъртни и че ракът, диабетът, множествената склероза и псориазисът и интоксикацията с живак, която блокира системата за очистване на организма от тежки метали се случва само на другите, но не и на тях.

                  Коментар


                  • В печките на дървата е нашето спасение - така стоят нещата - там е толината! Всичко друго е измислено на хартия,която пак е от дърво
                    Колкото повече дървета - толкова по-добре, както казахме - там е спасението
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Хората се оплакват че точно печките ги тровят и им омирисват сега през зимата въздуха и те така сигурно я усещат ситуацията, но ти им обясни хубаво как печките са най малкия им проблем пък те може да ти повярват на теб а не на собственото си обоняние и на собствените си бели дробове.
                      Ами, нали знам какво беше Търново предните 2 години, когато беше бушонирано от ремонти. Не може да се диша през целия летен сезон, който е нормален за ремонтни дейности. Азиатските туристи вървяха с маски на лицата - виждал съм ги лично.

                      В същото време живея отвъд баира на 6 км от Царевец и се радвам на сосен въздух, тишина и спокойствие.

                      П.П. След 2 месеца темата с печките няма да бъде актуална! Ти ще се хванеш ли на бас, че проблем на шопите няма да изчезне и през лятото или ще се правиш още на "умник"?

                      Коментар


                      • marandi

                        Хората се оплакват че точно печките ги тровят и им омирисват сега през зимата въздуха и те така сигурно я усещат ситуацията, но ти им обясни хубаво как печките са най малкия им проблем пък те може да ти повярват на теб а не на собственото си обоняние и на собствените си бели дробове.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Пише си го в линк-а ти:

                          Цитат:

                          Хилядите автомобили и задръстванията, битовото отопление, гъстите мъгли и ремонтните дейности тровят здравето ни. Обновяване на транспорта и по-често почистване на града са основни мерки, които трябва да се предприемат.

                          „Основният ни приоритет е обновяването на градския транспорт в столицата. Само за пример мога да дам, че от допълнителните метровлакове, дефакто ние спестяваме около 2,7 тона вредни емисии всяка година”, обяснява Мария Бояджийска, зам.-кмет на СО.

                          Според екоекспертите обаче, България е на челна позиция в Европа по процентите на въглероден оксид и серен диоксид, изхвърляни от индустрията и автомобилния трафик.
                          -------------------------------------------------------------------

                          П.П. Печките са само част от картинката и то незначителна. В пъти по-голям проблем е наглото крадене на данъчни приходи, където се залагат "миене" на улици и пътни знаци, което никой не го е виждал да се случи, но иди виж на хартия как изглеждат нещата? Ще ти се завие свят, че през 10 дни само ти не си видял измитите улици в градовете

                          Я, накарай някое Софе да върви 20 мин. пеш или да се качи на велосипед? Ще те помислят за луд, па в същото време не млъкват тук да се правят на "загрижени"

                          П.П.П. Знаете ли, че АПИ ( агенция пътна инфараструктура ) годишно 4 пъти мие всеки един пътен знак в цяла БГ? Някой виждал ли го е това?
                          Last edited by marandi; 15.01.2016, 17:11.

                          Коментар


                          • По белия свят централното парно си пречиства пушеците до колкото е възможно, и е решение. Тука - статията много добре казва какво е положението, затова хората ги избягват. Затова сме принудени да палим печки и да сме най-замърсената столица, и на трето място ли беше от градовете в Европа.

                            Столицата ни е сред градовете с най-замърсен въздух
                            http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0...2017_at.1.html
                            Last edited by IvanTerziev; 15.01.2016, 16:54.
                            Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                              http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...smanyt-209521/
                              Как няма да палят печки!
                              На Топлофикация, само името е останало, което няма нищо общо с дейността на дружеството. Основните им приходи са от рекетиране на потребителите им, през схемите с ЧСИ-та, логично те не предоставят никаква топлинна услуга.

                              Затова излишния капацитет се преработва в ел.енергия и се продава на НЕК. От години се говори за натрупани огромни загуби ( млн. ), а в същото време дружеството не фалира, като завлича и доставчите си. Напротив, то къпи на доста сосна печалба през събирачите на дългове и пренасочване на основната си услуга към НЕК.

                              В същото време пържи и Булгаргаз като го влачи със сметки за милки, което после се калкулира в най-скъпия газ, който се предлага на бизнес и население в цяла Европа и оттам икономиката ни губи конкурентно-способоност още на старта.

                              Накратко най-губещите фирми получават най-високите възнаграждения, което е някакъв абсурд. За фалит не са ли чували?
                              Last edited by marandi; 15.01.2016, 15:52.

                              Коментар


                              • http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...smanyt-209521/
                                Как няма да палят печки!
                                Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                                Коментар

                                Working...
                                X