В цяла Албърта няма платен паркинг. Нищо не си обиколил и кола да се паркира на улица е забранено - паркира се само на паркинг или в гараж и сграда без паркинг не може да има, събарят ги.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеhemilio - на запад ги има и двата варианта, има платено паркиране само че и с автомати за таксиване на час..това е в циганията. Но има държави в което всички паркинги са абсолютно безплатно, задължават строителите да строят огромни паркинги и там навсякъде ходиш с кола и паркираш без проблем, на всичко отгоре и тоалетни има задължително навсякъде и са чисти и безплатни. Там няма да видиш пияни англичани да уринират по улиците, а точно при последните е много развито платеното паркиране. Ние си решаваме към кои да бъдем и много жалко че си мислиш така - че с платено паркиране са оправят нещата, защото така се забатачват още повече.
Нито в Ню Йорк,нито в Лос Анджелис,Нито в Сан Франциско(даже 35$ на час-най скъпия паркинг който съм плащал-Сан Франциско.)Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеhemilio - на запад ги има и двата варианта, има платено паркиране само че и с автомати за таксиване на час..това е в циганията. Но има държави в което всички паркинги са абсолютно безплатно, задължават строителите да строят огромни паркинги и там навсякъде ходиш с кола и паркираш без проблем, на всичко отгоре и тоалетни има задължително навсякъде и са чисти и безплатни. Там няма да видиш пияни англичани да уринират по улиците, а точно при последните е много развито платеното паркиране. Ние си решаваме към кои да бъдем и много жалко че си мислиш така - че с платено паркиране са оправят нещата, защото така се забатачват още повече.Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
Коментар
-
hemilio - на запад ги има и двата варианта, има платено паркиране само че и с автомати за таксиване на час..това е в циганията. Но има държави в което всички паркинги са абсолютно безплатно, задължават строителите да строят огромни паркинги и там навсякъде ходиш с кола и паркираш без проблем, на всичко отгоре и тоалетни има задължително навсякъде и са чисти и безплатни. Там няма да видиш пияни англичани да уринират по улиците, а точно при последните е много развито платеното паркиране. Ние си решаваме към кои да бъдем и много жалко че си мислиш така - че с платено паркиране са оправят нещата, защото така се забатачват още повече.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Няма да ме бият, щото няма да ме видят - комините им са точно на нивото на моя апартамент - аз съм на 4-ти етаж. Зорът е само дали ще уцеля комина, но все някак ще стане, та поне близкостоящите да не ме кадят. Един такъв с таралясник сигурно още помня една лютеница върху капака на трошляка си - криво, ама после никой не паркираше вече там.
Сега имам 2-ма цървули, дето не си плащат таксата в блока - спирам им асансьора (с чип е) и после сами ще дойдат да платят, даже с усмивка
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Груйчи бе немой с лошо.Ще те натупат някъде.Не ми се вярва да можеш да ступаш някой дРъвар.По яки са и ше те бият лошо.Ама тукиа у форумо наужким може.А тия дето си описал живеят със самочувствието че са над другите и се смятат за елит
Сега имам 2-ма цървули, дето не си плащат таксата в блока - спирам им асансьора (с чип е) и после сами ще дойдат да платят, даже с усмивкаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеЗначи имайте предвид и нещо друго - ако се вярва на астрономите, слънцето навлиза в обичайния си 11-годишен минимум. Т.е. зимите, които следват, ще бъдат по-студени от тази (и летата по-хладни), особено зимите на 2019-20 и 2020-21 г. Това е само след две-три години Представете си какво ще бъде тогава в София и България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМда, права си, но няма келепииииир. То един елементарен проблем с кучетата не можем да решим, ти искаш с печките да стане - няма как. Трябва да си го признаем - България е джунгла и не е бананова република само по една причина - няма банани (макар че едни мои братовчеди в Санданско гледат и се получават нелоши ). Та затова и действаш само със законите на джунглата и толкова. Иначе не става - за зла круша, зъл прът е казал народът ни и е бил прав.
Ще ти дам отвлечен пример - нашият парк е безумно кучкарски, а в същото време е може би най-пълният с малки деца на квадаратен метър в София. Вървят 2 госпожи на средна възраст и си говорят, като и двете са си пуснали помиярите да се разхождат някъде пред тях на 50 метра и току изреват - Рекси, не го хапи/лай бе, лошо куче, ще те бия, хихи(всяко куче без каишка извън попределените за това градинки в помияр) и една казва (реална случка, бях зад тях):
- Ами сигурно не се кефят много родителите, като моето куче им скача по децата, ама аз какво да направя.
А другата отгворя:
- Е, те (родителите) трябва да са наясно, че паркът е кучешка зона - и си го вярваше дълбоко в себе си жената, убедена беше, че е права.
Такава майна и теглих, че тя ме изгледа суепр учудено как може да съм такъв простак, като тя нищо нередно не е направила - ми куче, ще си тича и ще хапе децата, то си играе реално, а пък родителите да се оправят, паркът е за кучета, все пак!?!?!?!
Та с дрЪварите е същото - ако не пребиеш 2-3, нищо не се случва, те са убедени, че са абсолютно прави, защото са "бедни". С което по нищо не се различават от тъмнозелените си събратя. Манталитет. Тук оправия няма - единствено много бой и глоби могат да оправят нещата, ама новите Ботев, Левски, Стамболов, че даже и Ляпчев-"кръволока" ги няма на хоризонта, там се усмихва само един персонаж -вечният Бай Ганьо - Булгаааааар, Булгаааар, убряяяяяя...
Коментар
-
Мда, права си, но няма келепииииир. То един елементарен проблем с кучетата не можем да решим, ти искаш с печките да стане - няма как. Трябва да си го признаем - България е джунгла и не е бананова република само по една причина - няма банани (макар че едни мои братовчеди в Санданско гледат и се получават нелоши ). Та затова и действаш само със законите на джунглата и толкова. Иначе не става - за зла круша, зъл прът е казал народът ни и е бил прав.
Ще ти дам отвлечен пример - нашият парк е безумно кучкарски, а в същото време е може би най-пълният с малки деца на квадаратен метър в София. Вървят 2 госпожи на средна възраст и си говорят, като и двете са си пуснали помиярите да се разхождат някъде пред тях на 50 метра и току изреват - Рекси, не го хапи/лай бе, лошо куче, ще те бия, хихи(всяко куче без каишка извън попределените за това градинки в помияр) и една казва (реална случка, бях зад тях):
- Ами сигурно не се кефят много родителите, като моето куче им скача по децата, ама аз какво да направя.
А другата отгворя:
- Е, те (родителите) трябва да са наясно, че паркът е кучешка зона - и си го вярваше дълбоко в себе си жената, убедена беше, че е права.
Такава майна и теглих, че тя ме изгледа суепр учудено как може да съм такъв простак, като тя нищо нередно не е направила - ми куче, ще си тича и ще хапе децата, то си играе реално, а пък родителите да се оправят, паркът е за кучета, все пак!?!?!?!
Та с дрЪварите е същото - ако не пребиеш 2-3, нищо не се случва, те са убедени, че са абсолютно прави, защото са "бедни". С което по нищо не се различават от тъмнозелените си събратя. Манталитет. Тук оправия няма - единствено много бой и глоби могат да оправят нещата, ама новите Ботев, Левски, Стамболов, че даже и Ляпчев-"кръволока" ги няма на хоризонта, там се усмихва само един персонаж -вечният Бай Ганьо - Булгаааааар, Булгаааар, убряяяяяя...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Значи имайте предвид и нещо друго - ако се вярва на астрономите, слънцето навлиза в обичайния си 11-годишен минимум. Т.е. зимите, които следват, ще бъдат по-студени от тази (и летата по-хладни), особено зимите на 2019-20 и 2020-21 г. Това е само след две-три години Представете си какво ще бъде тогава в София и България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
за съжаление, прекалено много си прав/а
А основният проблем, за 1000-ен път се повтарям, е в манталитета - всеки гледа в чуждото канче и чака нещо някой друг да направи, пък тогава и той евентуално щял да си развали рахата. София става все по-голям тумор и клоака ваи причината е в самите нас - Импето е обяснил част от нещата - всеки уж мрънка, а после гласува под строй за единний и светлий Тиквун, но да не политизирам, макар че темата е точно политическа.
Явно пак ще трябва да вземем нещата в свои ръце - като се напълнят 20-3 комина с монтажна пяна и може и да се случат нещата. Лошото е, че хем това не е начинът, хем не е толкова лесно, като да напълниш ауспуха на някой самозабравил се пушляк, паркирал на деЦка площадка или пешеходна пътека... Бахти, зорлем се връщаме в Средновековието и закона око за око, зъб за зъб!
Проблемът със замърсеният въздух битува години наред в София. Сменят се правителства, кметове, общински съветници ... и нищо не се променя.
Аз, като специалист работил с няколко европейски програми, се чудя защо от ОП Околна среда се пръскат пари са абсолютни глупости - няколко десетки милиона, за да се преместят няколко лешояда, да се изброят лалугерите, рибите, дивите патици и прочие - а не се дадат пари на хора с необходимото образование и квалификация, които да направят едно наблюдение и да си кажат как да бъде решена таз задача.
Знаещите и можещите ще отчетат релефа и разположението на града, ниското ниво на ветрове в София /столицата е една от най-безветрените зони у България/, безразборното застрояване, с което се затварят и с малкото ветрови коридори, показателите на температурната инверсия през зимата и ще ги съобразят с броя на колите, вида на най-често използваното гориво за отопление и броя измивания на тротоарите и улиците през годината. Все ще се намери някаква зависимост и от там нататък ще се предприемат съответните мерки.
Но ... колегите еколози това не ги интересува, пари от това не се усвояват и затова тънат в мълчание.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеАко искаха да направят нещо, от софийската община щяха да направят поне филтрите за комини задължителни.
Обаче не - обясянват как твърдото гориво не било кой знае какъв проблем. Не искат проблеми.
А основният проблем, за 1000-ен път се повтарям, е в манталитета - всеки гледа в чуждото канче и чака нещо някой друг да направи, пък тогава и той евентуално щял да си развали рахата. София става все по-голям тумор и клоака и причината е в самите нас - Импето е обяснил част от нещата - всеки уж мрънка, а после гласува под строй за единний и светлий Тиквун, но да не политизирам, макар че темата е точно политическа.
Явно пак ще трябва да вземем нещата в свои ръце - като се напълнят 20-3 комина с монтажна пяна и може и да се случат нещата. Лошото е, че хем това не е начинът, хем не е толкова лесно, като да напълниш ауспуха на някой самозабравил се пушляк, паркирал на деЦка площадка или пешеходна пътека... Бахти, зорлем се връщаме в Средновековието и закона око за око, зъб за зъб!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеако разчистят циганските гета, дето горят найлон, пластмаса, гуми и дори гипсокартони, лично ще си зазидам Камината на дърва!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеако разчистят циганските гета, дето горят найлон, пластмаса, гуми и дори гипсокартони, лично ще си зазидам Камината на дърва!
Коментар
Коментар