Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеВъпрос за Бат Пешо - Тва с пружината е супер...Само се чудя - ако е трифазен, трите фази на трите ъгъла и нулата на четвъртия ли са го включвали... или трите фази в ъглите а нулата по средата ...???
Сега ще си кажа мнението за забраната за горене на дърва ....
Никога няма да стане ( промених си мнението и виждането по въпроса) и казвам защо ...
Бях на вилата и по нощите карат дърва на съседа....Питам го легално ли е...?
Легално е, става със записване в горското и плащаш там ( без документ )
Какво ми направи впечатление при едно ходене през седмицата - в началото една джипка на горското , по пътя полицейска кола ( там такова животно не се вижда ..), циганите режат по цял ден в планината и товарят на камион....Не видях маркери или печати....
Изводът е очеваден - цялото държавно войнство пази секачите !!!
Затова забрана няма да има !
пп Толкова е просто - хванат ли държавен служитет - полицай, горски, кметски наместник да участва в схема - уволнение и губи годините за пенсия ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеВъпрос за Бат Пешо - Тва с пружината е супер...Само се чудя - ако е трифазен, трите фази на трите ъгъла и нулата на четвъртия ли са го включвали... или трите фази в ъглите а нулата по средата ...???
Никога няма да стане ( промених си мнението и виждането по въпроса) и казвам защо ...
Какво ми направи впечатление при едно ходене през седмицата - в началото една джипка на горското , по пътя полицейска кола ( там такова животно не се вижда ..), циганите режат по цял ден в планината и товарят на камион....Не видях маркери или печати....
пп Толкова е просто - хванат ли държавен служитет - полицай, горски, кметски наместник да участва в схема - уволнение и губи годините за пенсия ..
Коментар
-
Въпрос за Бат Пешо - Тва с пружината е супер...Само се чудя - ако е трифазен, трите фази на трите ъгъла и нулата на четвъртия ли са го включвали... или трите фази в ъглите а нулата по средата ...???
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
И то ти е било много за тия пари ...сега имаш "демократичен и политически правилен" ток .
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Моята пелетна камина тежи около 300 кг
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеА, форлойферът на Апокалипсиса беше токовия режим 2 часа има - 2 часа нема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеАха,гадно...2 ст. дневна, 1ст. нощна енергия за квтч. И 18 лв. за тон брикети.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеНа тавана имам няколко различни обикновени печки за дърва и въглища. Ако дойде Апокалипсиса, да не студувам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Бате Пешо, понеже знам, че най-разбираш от енергетика в инвестира, как ще коментираш или прецениш разликата м/у тези мънички симпатични чугуни и старата печка, която тежи 100кг., не преувеличавам и има плоча и фурна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениев Щатите и западна европа е най-изгодно да се топлиш на газ!
в България не е никак удачно (беше в началото докато събираха абонати)
Преценете сами каква държава имаме!!!
Коментар
-
Един рекламен текст. Пише "превръща до 90 % от газовете и твърдите частици в дима в топлина" , което може би повишава КПД-то, а не че КПД е 90%. - леко заиграване. Пиролизна ли е, що ли? И дървата трябва да са съхнали поне две години - това го пише в инструкциите на обикновените камини за дърва. Място си трябва за това и пари отнапред за три сезона. Като я гледам колко е голяма тази печка, не виждам къде са разположили топлообменниците, за да постигнат великите резултати. Ама всичко е възможно, де. Германците през ВСВ са носели със себе си портативни печки с подобрен горивен процес. Аз не бих си купил такова нещо. Карам комбинирано с климатици и пелети - кое когато ми е кеф, зависи от времето. На тавана имам няколко различни обикновени печки за дърва и въглища. Ако дойде Апокалипсиса, да не студувам.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
Коментар