Първоначално изпратено от Moleks
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Имаме ли право на дом в тоя абсурд?!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеНе и с размерите на паркомясто .... Има си ЗУТ
Няма да продължаваме ... Аз не съм адвокат , ти не си строител ...
Точно по ЗУТ ще направим 1 нова регулация и ще остане 1 парченце със занижени параметри - е то просто не може да се използва за жилищно строителство, т.е. идеално за паркомястоLast edited by onakilev; 06.06.2010, 23:51.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеАко беше процел цялата тема, щеше да видиш, че са дадени линкове с мнения на адвокати . Разумни и законосъобразни мнения . В този дух.
Не давам съвети на никого. Но темата е полезна . Щото утре някой ще се залети да "купува" паркомясто.
Други закони може да не знам, ама ЗУТ го познавам доста добре.
За друго се чудя.
Гледах двете клипчета за предаването на господарите.
Собствениците са млади, нахъсани и с чувство за гражданско съзнание.Поне активните.Какво всъщност искат от обществото.Ясно се вижда че има транспортна схема и проблем няма.Неотчужденото място за разширение на булеварда се използва за временно паркиране.
Как ли ще се почустват, след като разберат, че със стотина лева са можели да получат писмена консултация от специалист по градоустройство, и да не изпитват това гадно чуство че са прецакани.
Коментар
-
Не и с размерите на паркомясто .... Има си ЗУТ
Няма да продължаваме ... Аз не съм адвокат , ти не си строител ...
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеП.С. Мога да ти продам и част от парцел, което с продажбата да стане нов такъв, ама да не продължаваме...
Коментар
-
Макар че си служи с метаправо, тук Стоилов е прав: Ако са две УПИ-та наистина , имате проблем с общината , не с инвеститора, но имате още по-големи основания в ЗС (е аз не знам какво искате да правите да си паркирате колите за постоянно или просто да стигате до входа, за да ги товарите -като гледам заглавието би било второто), но НАЙ-ЦЕННИЯ СЪВЕТ Е -НЕ ПЕСТЕТЕ ОТ АДВОКАТ! Просто си намерете добър! Случая е елементарен...Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Ако са две УПИ-та наистина , имате проблем с общината , не с инвеститора.
Най малкото "2" трябва да е "тупик" , т.е. отчуждена част от втория парцел.
Регулацията е незаконна. Кога е правена , уведомени ли са били съседите и т.н.
Може би ще успеете да осъдите общината. Общината трябва да ви осигури излаз на път за вашия парцел , ако не може да осигури лице.
Първоначално изпратено от lulutopia Разгледай мнениеИзползвам скицата на парцела, показана от адвоката на инвеститора в Господари на ефира.с жълто е оградено това, което според адвоката е парцела, принадлежащ на сградата. С бяло е показа прохода , който свърза предния и задния двор.със зелено е ограден другия парце, който се твърди, че е частна собственост на инвеститорите и двата парцела нямат нищо общо помежду си.със синичко е очертан булеварда
парцела със жълто няма лице към улица. за да се излезе на булеварда се минава през чуждата частна собственост.дори на тяхната скица надземните паркоместа са 40, а в действителност- 63, под тях са подземните паркоместа.Урегулираният поземлен имот, върху който е реализирано инвестиционното намерение, е с площ 6570 кв. м. Застроената площ на първия етаж е 2642 кв. м, в сутерена са застроени 4518 кв. м. Разгънатата застроена площ без подземното ниво възлиза на 23 891 кв. м. Сред постигнатите параметри са плътност на застрояване 40 процента и коефициент за интензивност 3.7.подземните паркоместа не знамколко са, понеже паркинга е заключен, надземните са 63 + 270 апартамента.малките червени линийки са бариериерите, а синята линия с цифра 4 е паркиран напреко голф на инвеститорския син, за да не се ползват няколко свободни до преди време паркоместа.
В действителност още някой неща могат да се видят,но на живо.
Мейси ,ако си от Пловдив,мога да те поканя да пием по едно кафе в"Южен полъх" и да ти покажем действителноста каква е при насLast edited by SStoilov; 06.06.2010, 23:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнениеИма и по абсурдни случай. Инвеститора продава блока, а земята запазва за себе си. Моментно недомислие. С намерение някога пак той да е строителя там. Минава време, и в един момент данъчните се сещат че той е собственик на земята, и съответно дължи данъци. Собствениците на апартаменти не искат и да чуят че трябва тепърва да откупуват ИЧ от земята под блока, че дори и да и плащат данъци. Минали са години от изповядването на сделката. И започва едно ходене по съдилища и по мъки ....Last edited by titanik; 06.06.2010, 23:39.
Коментар
-
Използвам скицата на парцела, показана от адвоката на инвеститора в Господари на ефира.с жълто е оградено това, което според адвоката е парцела, принадлежащ на сградата. С бяло е показа прохода , който свърза предния и задния двор.със зелено е ограден другия парце, който се твърди, че е частна собственост на инвеститорите и двата парцела нямат нищо общо помежду си.със синичко е очертан булеварда
парцела със жълто няма лице към улица. за да се излезе на булеварда се минава през чуждата частна собственост.дори на тяхната скица надземните паркоместа са 40, а в действителност- 63, под тях са подземните паркоместа.Урегулираният поземлен имот, върху който е реализирано инвестиционното намерение, е с площ 6570 кв. м. Застроената площ на първия етаж е 2642 кв. м, в сутерена са застроени 4518 кв. м. Разгънатата застроена площ без подземното ниво възлиза на 23 891 кв. м. Сред постигнатите параметри са плътност на застрояване 40 процента и коефициент за интензивност 3.7.подземните паркоместа не знамколко са, понеже паркинга е заключен, надземните са 63 + 270 апартамента.малките червени линийки са бариериерите, а синята линия с цифра 4 е паркиран напреко голф на инвеститорския син, за да не се ползват няколко свободни до преди време паркоместа.
В действителност още някой неща могат да се видят,но на живо.
Мейси ,ако си от Пловдив,мога да те поканя да пием по едно кафе в"Южен полъх" и да ти покажем действителноста каква е при нас
Коментар
-
Намесвам се само за да опитам да внеса малко яснота по казуса.
Комлекса не е от затворен тип.
УПИ-то е едно.
Инвеститорите не са никакви мутри,а две бивши комунистически номенклатури, гонещи 70-те...
Това последното, мисля че обеснява всичко...
Нищо лично против старите хора по света, но в тази държава след 60 години не трябва да се позволява на никой да прави бизнес, защото виждате какво се получава :-)
Коментар
-
Ако беше процел цялата тема, щеше да видиш, че са дадени линкове с мнения на адвокати . Разумни и законосъобразни мнения . В този дух.
Не давам съвети на никого. Но темата е полезна . Щото утре някой ще се залети да "купува" паркомясто.
Други закони може да не знам, ама ЗУТ го познавам доста добре.
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеМожеш - практиката го е наложила -законите са произлезли от добрите нарви и обичаите, т.е. - от практиката и практикат и до днес е източник на правото, така че не бъди сигурен какво ще отсъди съда...
В ЗУТ обаче горното не се урежда, ЗУТ не говори и за реални граници, и ЗС -тоже, там иде реч за вещи.
ЗСПЗЗ говори за реални граници...
Това, коет със сигурност не можеш е да пуснеш в ГУУГЪЛ една думичка и после да даваш правен съвет, пък и за това си има отделн форум...
Коментар
-
Можеш - практиката го е наложила -законите са произлезли от добрите нарви и обичаите, т.е. - от практиката и практикат и до днес е източник на правото, така че не бъди сигурен какво ще отсъди съда...
В ЗУТ обаче горното не се урежда, ЗУТ не говори и за реални граници, и ЗС -тоже, там иде реч за вещи.
ЗСПЗЗ говори за реални граници...
Това, което със сигурност не можеш е да пуснеш в ГУУГЪЛ една думичка и после да даваш правен съвет, пък и за това си има отделн форум...
П.С. Мога да ти продам и част от парцел, което с продажбата да стане нов такъв, ама да не продължаваме...Last edited by onakilev; 06.06.2010, 23:32.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Има и по абсурдни случай. Инвеститора продава блока, а земята запазва за себе си. Моментно недомислие. С намерение някога пак той да е строителя там. Минава време, и в един момент данъчните се сещат че той е собственик на земята, и съответно дължи данъци. Собствениците на апартаменти не искат и да чуят че трябва тепърва да откупуват ИЧ от земята под блока, че дори и да и плащат данъци. Минали са години от изповядването на сделката. И започва едно ходене по съдилища и по мъки ....http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Не можеш да ми продадеш в реални граници нищо по малко от цял парцел.
Ако искаш да ми продадеш част от парцел - само като ИЧ . ИЧ са неопределяеми.
Не можеш да си заплюваш - това е моята ИЧ и само аз ще паркирам тук.
А между дрогото аз ИЧ от парцела съм си купил с хапартамента
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеМислиш ли? Това за съда...
Кой закон е нарушен?Last edited by SStoilov; 06.06.2010, 23:26.
Коментар
-
имаме ли право на дом в този абсурд?
Първоначално изпратено от мейси Разгледай мнениеКак ви се струва тоя коментар?Излиза ,че нямат собственост като ид.ч от целият парцел който е 6570 кв.м.По НА имат ид.ч собственост за земята под блокаLast edited by titanik; 06.06.2010, 23:28.
Коментар
Коментар