IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имаме ли право на дом в тоя абсурд?!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Тази строителна фирма е от онези дето са голяма работа и строят кооперациите на конвейрен принцип. Бях ти обяснявал как с парите на тези които в момента купуват от тях строят жилищата на предишните си клиенти..пирамидка. Е сега нямат пари защото не им се купува следваща кооперация и търсят вече пролуки да изнудят тези за пари и да им продават неща които не се продават - паркоместа.Това означава че силно ще се съпротивляват и ще изнудват.В играта на тяхна страна са всички корумпирани от тях служители поначало защото тези имат пищов за тях.
    Е това, че схемата кредит на инвеститора да строи и после кредит на купувача да купува построеното с кредит е пирамида отдавна съм ти го казал и това е дискутирано в другата тема където си говорим за това. Също съм ти казал, че тази схема ако изчезне имотите ще паднат 4-ворно. Те вече са надолу наполовина, така, че прогнозата ми е наполовина изпълнена. Оше и ластичния ефект...
    ама аи стига да не досаждаме на хората тула, има си тема за това.

Иначе в конкретния казус те поддържам, не може един измекяр да прави кооп с общината и да дои обикновените хора.

Коментар

• luboil

Тази строителна фирма е от онези дето са голяма работа и строят кооперациите на конвейрен принцип. Бях ти обяснявал как с парите на тези които в момента купуват от тях строят жилищата на предишните си клиенти..пирамидка. Е сега нямат пари защото не им се купува следваща кооперация и търсят вече пролуки да изнудят тези за пари и да им продават неща които не се продават - паркоместа.Това означава че силно ще се съпротивляват и ще изнудват.В играта на тяхна страна са всички корумпирани от тях служители поначало защото тези имат пищов за тях.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
        Значи , от обща култура ....

Длъжностно лице не може да съдиш пряко , съдиш общината за вредите.

С длъжностното лице се занимава прокуратурата , ако намери основание.

Това според мен е основата за огромното безхаберие на администрацията.

Длъжностните лица в болшинството случаи са безнаказани , а обезщетенията за незаконните им действия плащаме всички ние ..

Е , държавата има право на регрес , ама аз не съм чул досега .....
        Е тогава как тази от нап-цилицтра съди Мургина с граждански иск? Това го казаха ей сега по телевизията.

Може би докато са на служба държавните служители са под някаква съдебна защита, обаче когато напуснат държавния апарат - ако някой им има зъб...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Разбира се, че могат luboil, но са много хора като видях снимките това си почти един панелен комплекс. И понеже са много, не могат да се разберат помежду си, а онзи сигурно ги стряска един по един по-лабилните.
          Законът обаче, няма да ги защити (Защото няма да иска) освен ако не погнат лично някой от когото зависи решението на проблема им. Някой силен, но на когото знаят слабото място за да го притиснат да им реши проблема. Няма значение дори толкова поста му, достатъчно е да има влияние, за това си напълно прав. И на най-наглите почти винаги може да се намери слабо място.

И за да не съм голословен ще пусна един жокер на жалбописеца.
          Преди години, като си купихме жилище с жена ми ВИК не искаха да ни пломбират и регистрират водомера, а искаха цялата малка кооперация в коят живея да плаща по обща партида. Понеже още от строителят бе останала една много голяма сметка за вода, а в блокчето ни тогава бяха населени само 2 от 12 те апартамента, то не ми хареса тази ситуация и поисках партида на водмера си.
          ВИК ми отказаха понеже там не знам коя си наредба (измишльотина, но в учтив вид ми заявиха - "Духай го левак, ще си плащаш колкото ние кажем")
          Попитах една позната адвокатка кой е крив кой прав. Тя ми каза ти, закона е на твоя страна.
          Това ми стигаше. Оплаках се в медиите (Варненските), но те вместо да вземат моя страна, взеха страната на ВИК и становището и (Защо ли не се учудих много) Ходих до ВИК, но напразно. И казвах си за пореден път - "С дебела тояга и добра дума се върши по-добра работа отколкото само с добра дума."
          Поразпитах малко и успях да намеря не многолицеприятни факти за тогавашния директор на ВИК - Варна. Не кой знае какви, но достатъчно да го злепоставят или поне той така да си помисли.
          Отидох за лична среща при него (викам си хайде - последен шанс), а той вместо да ме приеме, се направи на "зает". Тогава извадих големия пищов и гръмнах почти на посоки, като пуснах куршума към един от неговите заместници. Той запознат с делата на шефа си явно се стресна. Само след 10 минути бях приет от шефа на ВИК.
          Бях спокоен и му обясних пак проблема. Мънка малко, че не съм бил честен с него, но още следващия ден дойдоха от дружеството, пломбираха ми водомера и пуснаха партиди.
          Оказа се значи, че можело, ама защо с все с лошо не знам. Някой хора явно не разбират от добра дума.
          Някой тук ще каже - как може да си се закучил за един водомер, но смятам, че въпроса е принципен. Ако човек подаде пръст, ще му отхапят рано или късно цялата ръка. За това и най-малкия проблем рано или късно трябва да се реши "Няма значение по какъв начин" стига да доведе до резултата - "С тоя не се ебавай! Дори полу-умрял, лошо хапе!"

В случая тук те са подали пръст, а в момента ги дъвчат от кръста. За това и мога само да ги посъветвам да се съберат 3-4 умни глави и да започнат да разпитват за някой който може да им свърши работа. Да изровят нещо за някой. Лесно е, защото всички с малко власт са омаскарени до ушите в л...на.
          Било, кмет, чиновник, журналист, съдия, прокурор, ченге или няма значение, само да може да го впрегнат да ги изкара от тинята в която сами са се натикали като сключват сделки с измамници. Проблема им може да се реши за ден-два стига да намерят кой да го реши и да имат информация да го накарат да се заеме с решението. Ей така от обич към тях, или към правдата им в случая, иначе никой няма да се заеме.
          Живеем в африканска страна, управлява ни от 21 години мръсна пасмина тотални дегенерати, където ако нямаш връзки, пари или дебела тояга си никой, значи са нужни и африкански методи.
          Браво Джей,

точно така трябва да се действа. Обаче мнооооого ми се иска такива наглеци и в джоба да ги удря

А за алтернативните методи - само ще поясня, ами потърпевшите да направят така, че наглеца сам да поиска да се махне - лесно е Няма съд, няма прокуратура, по собствено желание

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
            винаги има алтернативни начини да изгониш един наглец.
            Разбира се, че могат luboil, но са много хора като видях снимките това си почти един панелен комплекс. И понеже са много, не могат да се разберат помежду си, а онзи сигурно ги стряска един по един по-лабилните.
            Законът обаче, няма да ги защити (Защото няма да иска) освен ако не погнат лично някой от когото зависи решението на проблема им. Някой силен, но на когото знаят слабото място за да го притиснат да им реши проблема. Няма значение дори толкова поста му, достатъчно е да има влияние, за това си напълно прав. И на най-наглите почти винаги може да се намери слабо място.

И за да не съм голословен ще пусна един жокер на жалбописеца.
            Преди години, като си купихме жилище с жена ми ВИК не искаха да ни пломбират и регистрират водомера, а искаха цялата малка кооперация в коят живея да плаща по обща партида. Понеже още от строителят бе останала една много голяма сметка за вода, а в блокчето ни тогава бяха населени само 2 от 12 те апартамента, то не ми хареса тази ситуация и поисках партида на водмера си.
            ВИК ми отказаха понеже там не знам коя си наредба (измишльотина, но в учтив вид ми заявиха - "Духай го левак, ще си плащаш колкото ние кажем")
            Попитах една позната адвокатка кой е крив кой прав. Тя ми каза ти, закона е на твоя страна.
            Това ми стигаше. Оплаках се в медиите (Варненските), но те вместо да вземат моя страна, взеха страната на ВИК и становището и (Защо ли не се учудих много) Ходих до ВИК, но напразно. И казвах си за пореден път - "С дебела тояга и добра дума се върши по-добра работа отколкото само с добра дума."
            Поразпитах малко и успях да намеря не многолицеприятни факти за тогавашния директор на ВИК - Варна. Не кой знае какви, но достатъчно да го злепоставят или поне той така да си помисли.
            Отидох за лична среща при него (викам си хайде - последен шанс), а той вместо да ме приеме, се направи на "зает". Тогава извадих големия пищов и гръмнах почти на посоки, като пуснах куршума към един от неговите заместници. Той запознат с делата на шефа си явно се стресна. Само след 10 минути бях приет от шефа на ВИК.
            Бях спокоен и му обясних пак проблема. Мънка малко, че не съм бил честен с него, но още следващия ден дойдоха от дружеството, пломбираха ми водомера и пуснаха партиди.
            Оказа се значи, че можело, ама защо с все с лошо не знам. Някой хора явно не разбират от добра дума.
            Някой тук ще каже - как може да си се закучил за един водомер, но смятам, че въпроса е принципен. Ако човек подаде пръст, ще му отхапят рано или късно цялата ръка. За това и най-малкия проблем рано или късно трябва да се реши "Няма значение по какъв начин" стига да доведе до резултата - "С тоя не се ебавай! Дори полу-умрял, лошо хапе!"

В случая тук те са подали пръст, а в момента ги дъвчат от кръста. За това и мога само да ги посъветвам да се съберат 3-4 умни глави и да започнат да разпитват за някой който може да им свърши работа. Да изровят нещо за някой. Лесно е, защото всички с малко власт са омаскарени до ушите в л...на.
            Било, кмет, чиновник, журналист, съдия, прокурор, ченге или няма значение, само да може да го впрегнат да ги изкара от тинята в която сами са се натикали като сключват сделки с измамници. Проблема им може да се реши за ден-два стига да намерят кой да го реши и да имат информация да го накарат да се заеме с решението. Ей така от обич към тях, или към правдата им в случая, иначе никой няма да се заеме.
            Живеем в африканска страна, управлява ни от 21 години мръсна пасмина тотални дегенерати, където ако нямаш връзки, пари или дебела тояга си никой, значи са нужни и африкански методи.
            Last edited by Jay Gould; 08.06.2010, 09:24.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

На 100 % е вярно. Обаче живеят в България и могат да се жалват на арменския поп ако искат.
              Смяташ ли, че тоя който ги гърби за тия пари няма солиден гръб? Би ли си позволил да е така нагъл, ако не знаеше, че ще е безнаказано? Смяташ ли, че никой от тях не е пускал до сега жалби? Съмнява ме.
              Ето тук се съдържа отговора на темата.
              За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

На 100 % е вярно. Обаче живеят в България и могат да се жалват на арменския поп ако искат.
                Смяташ ли, че тоя който ги гърби за тия пари няма солиден гръб? Би ли си позволил да е така нагъл, ако не знаеше, че ще е безнаказано? Смяташ ли, че никой от тях не е пускал до сега жалби? Съмнява ме.
                По принцип наистина, че за да се действа по толкова нагъл начин се прави под някакъв чадър. Но когато човек разбере, че чадъра се свива или че настъпва някой, който може да го на.бе много яко се оттегля.
                Още повече, че мисля, че всичко е обмислено от самото начало, и забележи, не само от инвеститора, а и от регулатора. И това разширение за булеварда, и обезщетение и т.н., сагата ще е голяма.

Аз споменах по начало в дискусията - винаги има алтернативни начини да изгониш един наглец.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Казусът е много прост и елементарен, защото на тези хора им се препятства достъпът до имотите и домовете им ! Законът казва , че никой няма право да го прави.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• titanik

Казусът е много прост и елементарен , защото на тези хора им се препятства достъпът до имотите и домовете им ! Законът казва , че никой няма право да го прави.Би следвало след жалба от тяхна страна прокурорът да нареди разчистването на съответните бариери и полицията да си свърши работата. Никакво решение на съд не е необходимо.
                    По съдебен път те трябва да си искат земята , която им се пада по договорите ако наистина от този парцел за застрояването на който са сключили договори се е излюпил въпросния с паркинга или паркоместата..няма значение ако това е част от онези 6 декара и нещо те следва да си ги вземат.Всякакви договори сключени постфактум и промени без тяхно съгласие касаещи целостта на имота за който имат договори са нищожни..т.е. общината да си заличи измислените УПИТА.За съд е най добре да използват някой европейски , а за адвокати да наемат такава европейска компания с цел разходите да са по високи и общината да се натовари да ги плати , ако нямат декларация че тези УПита не касаят и не увреждат интересите на трета страна подписана от предприемача - общината гори че чак ще свети с поне едно милионче.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Благодаря за отговора. АЗ съм от многото съпричастни към проблема и се опитвам да помогна с каквото мога.

Коментар

• Значи , от обща култура ....

Длъжностно лице не може да съдиш пряко , съдиш общината за вредите.

С длъжностното лице се занимава прокуратурата , ако намери основание.

Това според мен е основата за огромното безхаберие на администрацията.

Длъжностните лица в болшинството случаи са безнаказани , а обезщетенията за незаконните им действия плащаме всички ние ..

Е , държавата има право на регрес , ама аз не съм чул досега .....

Първоначално изпратено от titanik Разгледай мнение
                        ДО всички адвокати във форума:
                        Ако допуснем, че зеленото на скицата е отделно УПИ, то то е било узаконено с подписа нат гл.архитект на голямя община- в случая вече бивш.Може ли да бъде съден бившия арх. на голяма община Пловдив до колкото си спомням по това време беше архЕМИЛИЯ БОЖКОВА и с какъв иск?
                        Last edited by SStoilov; 07.06.2010, 23:07.

Коментар

• имаме ли право на дом в този абсурд?

ДО всички адвокати във форума:
                          Ако допуснем, че зеленото на скицата е отделно УПИ, то то е било узаконено с подписа нат гл.архитект на голямя община- в случая вече бивш.Може ли да бъде съден бившия арх. на голяма община Пловдив до колкото си спомням по това време беше архЕМИЛИЯ БОЖКОВА и с какъв иск?

Коментар

• http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-...8_938347_n.jpg
                            Въпрос към lulutopia .Интересува ме колко кв.м е поземлен имот А -жълтият и колко кв.м е земята под самият блок?Благодаря предварително ако ми отговориш.
                            [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• [QUOTE=titanik;1108404]
                              Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение

1
                              Пък и първоначалния собственик има как да направи законно така, че купувачите да не ползват паркоместата, ако не са платили.

/QUOTE]
                              Е как да си ги платят, когато еднолично инвеститора решава, че:
                              цитирам по памет "аз ще им продам само земята под блока" и как по точно се продават ПАРКОМЕСТА ? по 3500евро на парче - примерно с НА???
                              и пак за неразбралите: Чл. 38. При сгради, в които етажи .. на различни собственици, общи на всички собственици са земята, върху която е построена сградата, дворът
                              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• [QUOTE=SStoilov;1108389]

1
                                Пък и първоначалния собственик има как да направи законно така, че купувачите да не ползват паркоместата, ако не са платили.

/QUOTE]
                                Е как да си ги платят, когато еднолично инвеститора решава, че:
                                цитирам по памет "аз ще им продам само земята под блока" и как по точно се продават ПАРКОМЕСТА ? по 3500евро на парче - примерно с НА???

Коментар

Working...
                                X